Zašto je kralju Aleksandru zasmetala tvrđava Žrnov?

• Začetnik teme Začetnik teme proka
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Postojanje obreda žrtvovanja ljudi ti je poslužilo kao osnov za sumanutu konstrukciju kako su Kelti videli dim paljenja ljudi sa Avale i onda od valjda tog stanovništva koji su Sloveni preuzeli naziv za planinu Žrnov. Prava naučnička metodologija o kojoj je tvoj unesrećeni kolega pisao.

Kelti jesu žtvovali ljude, gde god su bili, pa i na Avali, na čijem je vrhu bio žrtvenik, gde je sada grobnica, ovo ostalo šta pišeš, pojma nemam.

Нисам ни видео одмах...
Bošković koji je istraživao tu tvrđavu te na osnovu maltera gradnje zaključio da se najverovatnije radi o kasno rimskom ili vizantijskom periodu kao najstarijem sloju mada nije baš najsigurniji - a to je ono što nam je jedino ostalo - ti znaš bolje od njega što i jeste tipično za jednu budalu.
Ја сам пак СИГУРАН да је Ваш Бошковић промашио (ако је тачно ово што наводите) и то 100%.
А знајући отприлике шта је било тих његових година...

Али нема везе, лудак је срушио Жрнов из лудачких (масонских) разлога и то је то...

А зашто је мени јасно за разлику од Вас и вашег сапатника Бошковића да је Жрнов много старији, нека вам остане тајна. То чак и чокањи ракије знају, али филозофи мудросерСии немају појма.

Ma da to je ta poznata istorijska metodologija "tajna" a najčešće je ta tajna kao i u ovom slučaju u rakiji.

Kelti jesu žtvovali ljude, gde god su bili, pa i na Avali, na čijem je vrhu bio žrtvenik, gde je sada grobnica, ovo ostalo šta pišeš, pojma nemam.
Hajde logički poveži ono što si pisao ;
...
Звала се пре Келта Жрнов, јер је на врху ЖРТВОВАЛИШТЕ, баш сада где је она ваша масонска гробница.
...

Napisao si da se pre Kelta zvao Žrnov i da je pre Kelta bilo žrtvovalište pa je valjda logično da su Kelti preuzeli taj naziv (valjda od Slovena).

Ma da to je ta poznata istorijska metodologija "tajna" a najčešće je ta tajna kao i u ovom slučaju u rakiji.
Да, да...
И ти си неки стручњак за историју?
Па можда ракије од банана... прехране.
Ха чудо једно да су неки писали да Италијани, Грци, Маџари, Шипци (све аутохтон до аутохтоног) користе словенске речи у пољопривреди (нпр...)...

Да ли је могуће да сте толики тутузи (јел и то турцизам...?), бунтузи и банзови?

Немате бре појма, па још мало па ће врапци да певају о старости Жрнова и Авалских рудника, а шиптаролози и германолози то приписују ракији..!

Јадно и бедно.

Наравно, краљ Југославије је порушио СРПСКУ историјску заоставштину (баш Српску, не Германску, Келтску, Креолску, ...) која потиче из доба када у Европи није било ничега, сем у Србији (Историјској). А плаћени ригачи глупости, од једног Жрнова покушавају да направе небитну утврду из Римско - Турског периода. Сјајно.

Све је овде због таквих филозофа и краљева и ишло на руку Шиптарским и Германским зликовцима.
Алал вам качамак (турцизам) и ракија...

Да, да...
И ти си неки стручњак за историју?
Па можда ракије од банана... прехране.
Ха чудо једно да су неки писали да Италијани, Грци, Маџари, Шипци (све аутохтон до аутохтоног) користе словенске речи у пољопривреди (нпр...)...

Да ли је могуће да сте толики тутузи (јел и то турцизам...?), бунтузи и банзови?

Немате бре појма, па још мало па ће врапци да певају о старости Жрнова и Авалских рудника, а шиптаролози и германолози то приписују ракији..!

Јадно и бедно.

Наравно, краљ Југославије је порушио СРПСКУ историјску заоставштину (баш Српску, не Германску, Келтску, Креолску, ...) која потиче из доба када у Европи није било ничега, сем у Србији (Историјској). А плаћени ригачи глупости, од једног Жрнова покушавају да направе небитну утврду из Римско - Турског периода. Сјајно.

Све је овде због таквих филозофа и краљева и ишло на руку Шиптарским и Германским зликовцима.
Алал вам качамак (турцизам) и ракија...

Ja bih te samo mogao posavetovati da redovno posećuješ psihijatra i držaiš se terapije.
I nema smisla više da mi se obraćaš nisam ja neuropsihijatar , ja ti ne mogu pomoći.

Hajde logički poveži ono što si pisao ;

Napisao si da se pre Kelta zvao Žrnov i da je pre Kelta bilo žrtvovalište pa je valjda logično da su Kelti preuzeli taj naziv (valjda od Slovena).

Грешка у куцању. Извињавам се, зато те нисам ни разумео шта причаш.
А жртвеник је од кад себе, па ево и данас, са гробницом на врху, није зидар био луд.
Исти такав гроб, само са називом "маузолеј" што је заправо исто гроб, је постављен на врх Ловћена, да се Срби сахране свуда.
......
Чак су и у постоље оног Победника, уградили камен са, замисли, ГРОБА!
Шта више пола Калиша је поплочано тим гробљанским споменицима!
http://www.novosti.rs/vesti/beograd...steriozni-kamen-sa-natpisom-iznenadio-radnike
...
А то у шта ти "верујеш" или не, мене лично не занима, иксрено.
Ово су класични примери враџбина и обреда завезивања енергијом смрти једног народа.

Tačno je to, no postoji izvesna mogućnost da je tu postojalo jedno starije utvrđenje, srpsko, manjeg formata:

С. Мишић, Лексикон градова и тргова средњовековних српских земаља, Београд 2010, 109.
Не спорим ту могућност, али су ми ове теорије око (ре)конструкција везаних за деспота Стефана некако...

Ja bih te samo mogao posavetovati da redovno posećuješ psihijatra i držaiš se terapije.
I nema smisla više da mi se obraćaš nisam ja neuropsihijatar , ja ti ne mogu pomoći.
Ха ха ха, хвала на нетраженом савету, саветуј ти свог тату...
Када ми буде требао психијатар, сигурно се нећу обраћати искомлексираној шизофреничарки за помоћ.
...
Гледам ове историчаре са филозофије, како једу народне паре и пишу небулозе, па наравно да ће да полуде од толике количине паразитизма, самоумишљености и ригања глупости.

У мојој струци, да неко наводи исказе свог брата лажова и на основу тога прави конструкцију, ЖИВОТИ ХИЉАДА људи би били изгубљени, а о некој плати да не говоримо (каква плата за лупетање, играње миница и туђе погибије, већ НАЈТЕЖА РОБИЈА).
Али југо-комуно историчари ФИЛОЗОФИ, не убијају директно, већ индиректно, јер ПЉУЈУ И САМО ПЉУЈУ НА СВЕ СРПСКО. Тако помажу нашим непријатељима да нас униште. Уништи Веру, Традицију и Самопоштовање једног Народа и уништио си га...

Зато и јесу исти са Југословенским краљем Александром (који је и уништењем Жрнова дигао руку на Српску Традицију), као и Тита који је радио ТО ИСТО.

Друго.
ПЕТНЕСТ МИНУТА не би нико од оваквих горе "историчара" (филозофа), могао да ради у БИЛО КОЈОЈ СТРУЦИ, код неког приватног лица...
Кретене само ова луда држава може да плаћа, за небулозе, лењост, аутошовинизам, подлост, злобу, ...

Нити се прича о ТЕМИ, већ се старост Авалских рудника и објекта који је везан за исте, који се нигде у свету, НЕ ДОВОДИ У ПИТАЊЕ, исфилозофирава помоћу мишљења неког археолога из 30-тих година 20. века... Које наравно нема везе са везом (у најмању руку је застарело и ирелевантно). А како овде старост Жрнова није тема, нећу ни да дискутујем више о томе - кога занима веома је лако...

Ха ха ха, хвала на нетраженом савету, саветуј ти свог тату...
Када ми буде требао психијатар, сигурно се нећу обраћати искомлексираној шизофреничарки за помоћ.
...
Гледам ове историчаре са филозофије, како једу народне паре и пишу небулозе, па наравно да ће да полуде од толике количине паразитизма, самоумишљености и ригања глупости.

У мојој струци, да неко наводи исказе свог брата лажова и на основу тога прави конструкцију, ЖИВОТИ ХИЉАДА људи би били изгубљени, а о некој плати да не говоримо (каква плата за лупетање, играње миница и туђе погибије, већ НАЈТЕЖА РОБИЈА).
Али југо-комуно историчари ФИЛОЗОФИ, не убијају директно, већ индиректно, јер ПЉУЈУ И САМО ПЉУЈУ НА СВЕ СРПСКО. Тако помажу нашим непријатељима да нас униште. Уништи Веру, Традицију и Самопоштовање једног Народа и уништио си га...

Зато и јесу исти са Југословенским краљем Александром (који је и уништењем Жрнова дигао руку на Српску Традицију), као и Тита који је радио ТО ИСТО.

Друго.
ПЕТНЕСТ МИНУТА не би нико од оваквих горе "историчара" (филозофа), могао да ради у БИЛО КОЈОЈ СТРУЦИ, код неког приватног лица...
Кретене само ова луда држава може да плаћа, за небулозе, лењост, аутошовинизам, подлост, злобу, ...

Нити се прича о ТЕМИ, већ се старост Авалских рудника и објекта који је везан за исте, који се нигде у свету, НЕ ДОВОДИ У ПИТАЊЕ, исфилозофирава помоћу мишљења неког археолога из 30-тих година 20. века... Које наравно нема везе са везом (у најмању руку је застарело и ирелевантно). А како овде старост Жрнова није тема, нећу ни да дискутујем више о томе - кога занима веома је лако...

U istorijskoj nauci ne postoji zastarelost u odnosu na godine kada je nešto otkriveno, zastarelost nastaje ako se nekim novim otkrićima ili saznanjima iskazanim kroz naučnu literaturu demantuje ili modifikuje prethodna znanja. Navedi mi neki rad koji demantuje Boškovićeve nalaze ?
Ako nemaš takav rad nemoj mi se ni obraćati tvoje mišljenje je potpuno nebitno , nešto slično mogu dobiti od svakog prodavca krompira.

U istorijskoj nauci ne postoji zastarelost u odnosu na godine kada je nešto otkriveno, zastarelost nastaje ako se nekim novim otkrićima ili saznanjima iskazanim kroz naučnu literaturu demantuje ili modifikuje prethodna znanja. Navedi mi neki rad koji demantuje Boškovićeve nalaze ?
Ako nemaš takav rad nemoj mi se ni obraćati tvoje mišljenje je potpuno nebitno , nešto slično mogu dobiti od svakog prodavca krompira.
Ајде?
Попити лекиће, па кромпире.

ПС. Ствари ван теме ме не занимају.

Poslednja izmena:
Sa rusenjem tvrdjave Zrnov, kada je Srbija debelo zagazila u 21. vek itekako imam problema. I definitivno tu nesto nije bas normalno, nije kako treba.

Prvi pokrovitelj stvaranja jugoslovenske nacijie na zalost bio je kralj Aleksandar. Mozda su stvaranjem Jugoslavijie njegove ideje bile dobre i plemenite, ali od tih pocetnih tragicnih odluka i napustanja stvaranja, odnosno jacanja, prosirene srpske drzave nakon Prvog svetskog rata, uslo se u avanturu nazvanu Jugoslavija, cije posledice i danas osecamo.

Dakle pre nego sto se sa pravom obrusimo na komuniste i period njihove vladavine, moramo da se osvrnemo na to kako je sve pocelo. Naravno, ideja jugoslovenstva je starijia i od Kraljevine SHS, ali prvi lider kojii je promovisao to je Aleksandar.

U principu to ne bi moralo da bude nesto lose, ali problem je sto je on identitet nove jugslovenske nacije poceo da gradi sa jedne strane da deljenju srpske bogate kulturne i istorijske bastine, a sa druge strane na zatiranju. Jer u novoj drzavi neodrzivo je bil da Srbi, kojii su se sami oslobodili okupacije, koji su jedini imili srednjevekovnu drzavu i vladarsku lozu, kojii su uz tolike zrtve u balkanskim i Prvom svetskom ratu, budu kompatibilni sa katolickim delom naroda (pre svega sa hrvatima i slovencima), kojii do tada niisu imali ni delic onoga sto je Srbija ostvarila. Nijedna bitka, nikakvo oslobodjenje, uvek ratovanje pod tudjim zastavama i vladarima. Taj kompleks i uvredjenost koji su osecali nasi “zapadni cimeri” u novoj drzavi morao je da se ublazi tako sto ce se sva ta srpska slobodarska tekovina ublaziti.

Sa druge strane, postoji i neki kompleks nize vrednosti kod nas Srba, gde je mnogo lepo kada si u drustvu zapada. U to vreme Hrvatska, Slovenija, delovi Bosne, bile su cesto deo Austro-Ugarske. Kod njih se razvio taj sistem i mentalitet i neka kultura koja je opcinjavala neke nase lidere. Tako se Aleksandar veoma brzo okruzio njhovim politiicarima, umetniicima, intelektualcima. Uzivao je u tim putovanjima i boravku u tim zapadnim delovima nove drzave.

Imajuci sve to u vidu ne treba cuditi sto je za glavnog umetnika koji ce implementirati njegove predstave i jugoslovenstvu, Aleksandar izabrao Ivana Mestrovica. Mnogi spomenici koje je mestrovic izradio u perioidu dva rata, a koji su samo usmeno posveceni nekim velikim srpskim pobedama, u sebi nemaju ni zrno srpskijh motiva. Naravno, spomenik neznanom junaku je jedan od njih. Isto je sa “Pobednikom”. Sta je to srpsko na njemu-NISTA.

Stavise, po Mestrovicevim projektima, ako se ne varam, komunisti su na Lovcenu izradili ono ruglo od mauzoleja. Kako je Mestrovicev sin kasnije prepricavao razgovore sa ocem, Ivan Mestrovic nije krio da je jedan od motiva da se crnogorcima udahne ta samobitnost i da se izvrsi izdvajanje da oni nisu deo srpskog nacionalnog korpusa, vec drugi narod. Inace mauzolej je trebalo da se na mestu one Njegoseve zavetne crkve izgradi jos pod Aleksandrom. Mozda ne u ovom obliku, ali svakako da se srusi ta skromna kapelica koju je Njegos ako se ne varam za zivota izgradio.

Dakle gresi kralja Aleksandra prema Srbiji i Srbima su ogromni. Ja mu ne zameram toliko sto je pokusao da napravi vecu drzavu, iako su mnogi pametni i uceni Srbi to zamerali. Ono sto mu zameram je sto je prvi jugoslovensku naciju gradio razarajuci temelje srpskog kulturnog, duhovnog i istorijskog nasledja. A onda su dosli komunisti i taj posao nastavili mnogo brutalnijim metodama.

Da se vratim na Zrnov, dakle ovde govorimo o 30im godinama 20. veka, gde se po nalogu jednog vladara rusi srednjevekovni spomenik (ako nista drugo). Kako mu recimo nije palo na pamet da srusi recimo Dioklecijanovu palatu u Splitu i napravi neko ruglo, nego bas na Avali (od toliko slobodnog mesta), na mestu gde se nalazilo utvrdjenje. I ponavljam to je vreme jakog zamaha arheologije, istorije i drugih nauka gde je ceo svet vec odavno poceo da cuva te neke bitne istorijiske gradjevine. Mi smo nasu unistili dinamitom. Sulud potez koji ipak govori o svom zlu jedne tvorevine nazvane Jugoslavija, ali i o toj nekoj zloj kobi srpskih vladara, kojima je cesto Srbija bila premala za njihove ambicije.

Kako mu recimo nije palo na pamet da srusi recimo Dioklecijanovu palatu u Splitu i napravi neko ruglo, nego bas na Avali (od toliko slobodnog mesta), na mestu gde se nalazilo utvrdjenje. I ponavljam to je vreme jakog zamaha arheologije, istorije i drugih nauka gde je ceo svet vec odavno poceo da cuva te neke bitne istorijiske gradjevine. Mi smo nasu unistili dinamitom.

Ако је истина да је Југославија илуминатско-масонски "пројекат", а лично мислим да јесте (ако су могли створити САД зашто не би и "Југу"), онда је врло вероватно да Авала игра некакву, њима битну, улогу у сфери сакралне географије. Многи битни монументи су стога постављени на изричите локације, и зашто је рецимо, југ-југоисток САД-а копија Египта где Мисисипи преставља Нил (зато многи градови тамо имају египатска, афричка имена).
Ко ће га знати. У сваком случају, маузолеји, гробнице, све су то тешке црне психичке енергије, па још на Авали. Знам да је назив турског порекла али мене увек асоцира на Авалон, острво јабука, нешто древно и позитивно.

Back