Zašto je Hitlerova slika zabranjena ?

• Začetnik teme Začetnik teme YOF13
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vidai malo sta su Srbi preziveli za vreme Prvog Svetskog Rata . Seti se onih brojnih seca knezova za vreme osmanlije za bilo koji sitni "nestasluk" hajduka i slicno ...

Naprimer kako su kinezi preziveli Japansku invaziju ? 10 miliona kineza pobijenih sabljama . Pa da li su kinezi zabranili crvenu tacku ?

Јесу.
Јапан финансира изградњу светског трговинског центра у Шангају. Велелепна зграда на чијем врху је требало да има веееелики отвор за ветар. Требао је да буде оооогроман круг, али су кинези рекли "Не може, подсећа нас на јапанску окупацију"- и постаде квадрат!

Ili su mozda Japanci zabranili Amerikance zbog Hirosime ... Aha.

Samo oni koji zadaju veci udarac Jevrejskim organizacijama prodju kao Hitler ...

A ti ocigledno neshvatas poentu . Slazem se da su se srranja dogadjala u istoriji i da je holokaust zaista sraman . To nisu razlozi da neko danas posle 50 godina zahteva da se uklone portreti Hitlera iz Beogradskih Hotela !!!

To je isto kao kada bi mi danas zahtevali da uklonimo sve Dzamije jer su nam se Turci najebbali materi i tek ce ... Isto kao kada bi Kinezi zabranili crvenu tacku . Ali niko to nije zabranio ... samo su se Jevreji setili da zabrane "kukasti krst" i da sve druge nazivaju antisemitima , robovima i slicno ...

Хмммм... значи онда може поред Хитлеровог да по београдским хотелима качимо и павелићеве слике? Мислим Јасеновац јесте био сраман али после 50 година....
:rotf::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf:

A cuj njega , gde je zabranjeno ...

Jedan djak pete beogradske gimnazije u proslom veku je usao na cas i podigao ruku izgovorivsi "Hai Hitler" (zajebavao se lik naravno) i vise nikad nije bio djak te skole ...

naravno da je zabranjeno unositi politiku u skole,narocito takvu destruktivnu
dok recimo,mozes dizati ruku u nekoj istorijskoj predstavi....gde je to primereno
u skoli nije
po meni,i ti bi forsiranjem ove teme,narocito sprdanjem i nipodastavanjem zrtava fasizma trebalo da dobijes jedan mali bancic
ali ovde sve moze

naravno da je zabranjeno unositi politiku u skole,narocito takvu destruktivnu
dok recimo,mozes dizati ruku u nekoj istorijskoj predstavi....gde je to primereno
u skoli nije
po meni,i ti bi forsiranjem ove teme,narocito sprdanjem i nipodastavanjem zrtava fasizma trebalo da dobijes jedan mali bancic
ali ovde sve moze
..pa covjece jesi ti ziv..nema te...:bye:

ko sto vidis....nego ovde nema moderatora iz tvoje cete da zavedu red:):)
mada sam uveren da kod as drzava ne popunjava kasu saljuci firmama razne inspekcije...to jedino srbija ume :)

:hahaha::hahaha::hahaha:vreme ti je za rezervnu ligu..pusti mladje da se bakcu..vataj se tople koke..ide zima..
evo danas sam malo svratio.."tamo".."na zapadu nista novo"..idem ovih dana malo na adriatik..ide neka ekipa ...pa malo da provijamo pulezanke...

Не него ти нећеш да видиш проблематику.
Постављачу теме смета Јашаријева али не смета Хитлерова.
Мени сметају обе.
Ali "obraz"koji je jedini protestvovao ,i sprecio izlaganje te slike je prozvan za fasisticki,izmedju ostalog ,i od tebe :rtfm: ........ispravi me ako gresim

Ali "obraz"koji je jedini protestvovao ,i sprecio izlaganje te slike je prozvan za fasisticki,izmedju ostalog ,i od tebe :rtfm: ........ispravi me ako gresim

Да, наравно.
Требао си да гледаш шефа Образа како јавно лупета глупости на ТВ када га је водитељка питала за Хитлера.

Тако и треба.

Pa dakle tu smo . Svi smo za to da Hitler bude zabranjen .

Ja jos uvek ne pronalazim nijedan racionalan razlog da samo Hitler medju hiljdama ubica slicnih Hitleru bude zabranjen .

Ja samo zelim da budem slobodan covek . Ako mi se danas cefne da nosim crvenu traku ima da je nosim i nebi trebalo da me policija odvodi . Ja cu se boriti za takvu slobodu . Za vece slobode .

Tuzno je to sto vecina uopste nije ni shvatila sustinu teme . Zasto je Hitlerova Slika zabranjena ? Svi mi daju neke nevazne argumente tipa : uzbudjujem zrtve fasizma . Kojim zrtvama idiooti ? Zrtve su odavno na onom svetu ... Svi me nesto kao optuzuju da mi je Hitler idol i da sam neonacista - to nije odgovor na postavljeno pitanje...

Mene licno boli qoorac za Hitlera i za Nemce i njihove ideje - postujem ih , ali me boli uvo . Uopste nisam rasista ili zagovornih nacistickih ideologija . Ja samo hocu da budem slobodan covek , a to podrazumeva da mogu u svom hotelu da drzim Hitlerov portret . A moja ( i svih nas ) ogranicena sloboda se ogleda upravo kod Hitlera i njegovih portreta . Danas nije normalno da neko izadje sa crvenom trakom , ali je normalno da se nose albanske zastave , na svadbama , vencanjima ...

I ovde se ogleda samo jedan deo nase lazne slobode , koji je zanemarljiv ali je banalan i frustrirajuci . Ako mi se cefne da nosim crvenu traku ili Hitlera na majci cisto iz fore ima da ga nosim i ova zemlja ima da bude slobodna i da ozakoni slobodu odevanja ili bar slobodu umetnickog izrazavanja .

Ako sam vlasnik Hotela , Banke , Restorana i ako mi se bas cefne da bas Hitlerov portret drzim na ulazu ima da bas on stoji , a ne da mi neki naduveni debeli Jevrej zahteva da ja to uklonim ili ce mi se dogoditi ko zna sta ... Alo bre !!!

Ja sam ovu temu otvorio trazeci odgovor na pitanje Zasto je zabranjena Hitlerova slika ? Niko mi nije dao racionalan odgovor . Te fore tipa "podsecam ljude na stradanja" . To je problem tih ljudi , a ne moj . Nekoga i obican kamen moze da podseca na stradanja . To mene kao slobodnog coveka ne interesuje na sta se ko podseca kad vidi ovo ili ono !

Ta slika Hitlera u Hotelu ne krsi prava drugih gradjana . Nijedna njihova prava ne krsi . Ta slika nikog nece ubiti , ili nekom nanete bilo kakvo zlo . Moja prava na slobodu upravo krse pojedini koji mi traze da uklonim sliku Hitlera - koja je imala za svrhu da ucini Hotel senzacionalnijim ! Ti koji traze to od nas i zabranjuju nam ovo ili ono , a to ovo ili ono ne krsi prava drugih gradjana . Ti ljudi traze od nas da budemo robovi . Pa hocemo li da budemo robovi ili slobodni ljudi ?

Vas je problem sto znate samo za onaj nametnuti svet . Trebalo bi da znate i za one druge svetove ako zelite da budete slobodni jer sloboda podrazumeva mogucnost izbora . A mozda su bas ti drugi svetovi bolji , istinitiji , ekonomicniji i produktivniji . Ali posto ste vi upoznati samo sa onim nametnutim svetom ( koji ste naucili u skolama ili bilo gde ) vi nemate sta da birate . Vi niste slobodni . Tako da je opravdana ta vasa zelja da sve ostane kao pre , da se nista nemenja , da znamo samo za jednu "istinu" . Opravdano je vase bekstvo od slobode . Vi ste samo obicni robovi . Tako ste nauceni i ja sa vama . To se i trazi od svih nas .
"Vi mi pokazite vase svetove , i ja cu vama pokazati moje "

Poslednja izmena:
Pa dakle tu smo . Svi smo za to da Hitler bude zabranjen .

Ja jos uvek ne pronalazim nijedan racionalan razlog da Hitler medju hiljdama ubica slicnih Hitleru bude zabranjen .

Ja samo zelim da budem slobodan covek . Ako mi se danas cefne da nosim crvenu traku ima da je nosim i nebi trebalo da me policija odvodi . Ja cu se boriti za takvu slobodu . Za vece slobode .

hit-v.jpg

6216_a.jpg

Evo, izvoli, budi slobodan. Nagledaj se i nauživaj. Goran Davidović obožava sve vas koji žudite za "slobodom".

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back