Zašto je dobro igrati video igrice?

Plavooki Treptač

Ne pušim, ne pijem, imam dobra primanja
VIP
Poruka
95.871
1753551906454.png

Između ostalog, jedna studija je potvrdila da su hirurzi koji su igrali video igre barem 3 sata nedeljno bili 27% brži i pravili 37% manje grešaka od onih koji nisu.

Gore pomenuta studija je pomogla da se pokrene novi talas istraživanja o tome kako igranje može pozitivno uticati na profesionalne veštine, posebno u oblastima sa visokim ulozima poput medicine, avijacije i inženjerstva. Takođe je dovela u pitanje dugogodišnje pretpostavke da je igranje samo hobi koji oduzima vreme. U stvari, neki medicinski fakulteti su od tada uključili simulacione igre i alate virtuelne stvarnosti u programe hirurške obuke, prepoznajući njihovu vrednost u poboljšanju tehnike i izgradnji samopouzdanja pre izvođenja na stvarnim pacijentima.

Naravno, ne nude sve igre iste prednosti. Brze igre zasnovane na veštinama imaju tendenciju da pružaju najprenosiviju vrednost za koordinaciju oko-ruka i donošenje odluka. Ali poruka je jasna: kada se koriste sa namerom, video igre mogu biti više od zabave, mogu biti alati za obuku veština spasavanja života.

Znate li vi neku povoljnost igranja video igrica?
Ne znam , u vrijeme korone sam kupio PS jer nam se socijalni zivot desava u kafani i za vrijeme korone se zaustavio, dodje neko kuci na pice i idemo dalje u kafanu ali nemamo kucnih posjeta., igram po mom misljenju previse igrica i daleko sam manje socijalna osoba postao zbog igrica.

Back