Zašto je Bog stvorio čoveka?

• Začetnik teme Začetnik teme Jasna
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Šta je sad? Teško ti pitanje?
не, него видим даље од цркве и посебно видим када ко хоће да пласира превару.

као што рекох, заједно су створени са остатком природе и имају иста права као и остак природе.
та иста права човек не поштује јер га је црква преварила стављањем човека на врх неког ланца исхране, света, хијерархије...

не, него видим даље од цркве и посебно видим када ко хоће да пласира превару.

као што рекох, заједно су створени са остатком природе и имају иста права као и остак природе.
та иста права човек не поштује јер га је црква преварила стављањем човека на врх неког ланца исхране, света, хијерархије...
Ovo nije odgovor na pitanje zašto je čovek stvoren.

a mene niko neće ubediti da se zbog religije vodili ratovi jer su ratovali pravoslavni sa pravoslavnim ili katolici sa katolicima. što automatski briše taj argument
Sad, možeš ti prihvatiti ili ne prihvatiti, to je već tvoja stvar, ali je prosto poverljiva činjenica da su hiljade ljudi ubijeni samo zato što su muslimani, hrišćani ili su domorodačke vere pa su ubijani u ime Hrista.

Druže, možeš umotati to u preciznu terminologiju, ali to ne znači da su tradicionalne religije išta istinitije od "sekti". Po tvome, ja sad mogu da smislim religiju koja nema veze ni sa jednom tradicionalnom i da to onda zovemo verom, a ne sektom jer se, jelte, nije "odvojila" od neke već postojeće tradicionalne. Suština onoga što želim da kažem je da ovde termin "sekta" ima negativnu konotaciju i njim se označavaju sve manje verske zajednice koje ne odgovaraju zvaničnim tradicionalnim.
možeš, probaj niko ti ne brani.

nije to umotavanje jer po zakonu sekta ne označava "pežorativnost", ovde kada nazoveš članove koje kakvih verskih zajednica sektašem to pravno nije uvreda jer ta verska zajednica kojoj pripada se odvojila od matične religije i to je sekta. da je uvreda tužbe bi letele na sve strane. sad izmišljaju politički korektnost. tim putem kreće i recimo rodno senzitivni jezik pa ako je/se žena (oseća) pušač(icom) tako moraš da je i definišeš i na tim krilima sekte pokušavaju da prođu.
a kad ja kažem "sektašu" otkud ti znaš na šta sam mislio, ti možeš samo da se pozoveš na zakon.

ne radi se o istinitosti već o osnovama učenja, npr u hrišćanstvu postoji simbol vere, tako je ustanovljeno i ako to ne prihvatiš ti odlaziš iz zvaničnog učenja i osnivaš svoju grupu hrišćana, a šta je to nego sekta.

pa zato što i jesu sekte a što njima smeta naziv nek se žale ustavnom sudu.

mene su ovde svakako nazivali ali ne smeta jer znam šta sam, onom kome smeta nek se sam zapita što i što je nesiguran

možeš, probaj niko ti ne brani.

nije to umotavanje jer po zakonu sekta ne označava "pežorativnost", ovde kada nazoveš članove koje kakvih verskih zajednica sektašem to pravno nije uvreda jer ta verska zajednica kojoj pripada se odvojila od matične religije i to je sekta. da je uvreda tužbe bi letele na sve strane. sad izmišljaju politički korektnost. tim putem kreće i recimo rodno senzitivni jezik pa ako je/se žena (oseća) pušač(icom) tako moraš da je i definišeš i na tim krilima sekte pokušavaju da prođu.
a kad ja kažem "sektašu" otkud ti znaš na šta sam mislio, ti možeš samo da se pozoveš na zakon.

ne radi se o istinitosti već o osnovama učenja, npr u hrišćanstvu postoji simbol vere, tako je ustanovljeno i ako to ne prihvatiš ti odlaziš iz zvaničnog učenja i osnivaš svoju grupu hrišćana, a šta je to nego sekta.

pa zato što i jesu sekte a što njima smeta naziv nek se žale ustavnom sudu.

mene su ovde svakako nazivali ali ne smeta jer znam šta sam, onom kome smeta nek se sam zapita što i što je nesiguran
Ja znam da po definiciji sekta nije ništa negativno, ali ti govorim da ovde ima negativnu konotaciju. Šta misliš da taj nesretnik sektolog tim imenom zove manje verske zajednice jer im tepa?

Sad, možeš ti prihvatiti ili ne prihvatiti, to je već tvoja stvar, ali je prosto poverljiva činjenica da su hiljade ljudi ubijeni samo zato što su muslimani, hrišćani ili su domorodačke vere pa su ubijani u ime Hrista.
zato što u svakom narodu su vernici :D i po tome je verski rat .
a ono ubijali radi Hrista ili radi zlata.
kako ono glasila preduda u komunizmu a mislim da je i danas
u ime naroda beše?

svrha je ljubav
a covek je trebao da slusa Boga
Zašto mi se više sviđa izraz slavi Boga, nego sluša Boga? U principu je isto.
Radi po Božijoj Volji, ali.. Kada sluša, to zvuči kao da su Bog i čovek odvojeni
pa jedan priča, drugi radi. Kada slavi Boga, čovek čini iz jedinstva sa Bogom
i svakim svojim delom uveličava slavu Boga.

ODAKLE TI TO DA JE IZ RAJA IZBAČEN? SVE JE I SVE JE SAMO RAJ. SVRHA STVARANJA JE OSTVARENJE SVEGA MOGUĆEG I DOBROG A TOME NEMA KRAJA. ŽIVOT JE LEP MA KAKAV BIO.

i onda je mrmot uvio čokoladu u foliju.. :kafa:

Lepo kaže gospodin Petrović. Debilane treba ukinuti.
Lepo ja kazem insinuiram da ti podrzavas coveka koji veruje u ravnu Zemlju, staru 6.000 godina itd. Ali nemas petlju da to javno priznas.

Poslednja izmena od moderatora:
Adam je stvoren da bude Crnogorac... međutim jedenjem sa pogrešnog drveta mutirao je u Jevreja :p
a pazi ovo
kajin

За име Кајин се каже да је хебрејско име које долази од корена „каин“ што значи „добитак“. Кајиново име се сматра симболом људске похлепе и жеље за поседовањем, што је заправо био разлог његове љубоморе на брата.

još jevreji nisu postojali a adam mu daje jevrejsko ime i svi potomci do avrama kada se u bajbl spominje "jevrej"

Back