Маки
Buduća legenda
- Poruka
- 27.896
Ne. Stvoreni su po PODOBIJU Božjem. Trebali su se polako uzdizati ka oboženju.Adam i Eva nisu bili oboženi?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ne. Stvoreni su po PODOBIJU Božjem. Trebali su se polako uzdizati ka oboženju.Adam i Eva nisu bili oboženi?
ali nisu se uzdigli eva se spustila u parter i onda su isterani iz rajaNe. Stvoreni su po PODOBIJU Božjem. Trebali su se polako uzdizati ka oboženju.
Из истог разлога зашто ми правимо децу.Šta je bila svrha stvaranja čoveka? Šta je čovek trebao da radi, da nije
iz Raja izbačen?
Neko nešto stvara kada oseća potrebu za tim nečim, a nema ga, tj. kada mu nešto nedostaje.Šta je bila svrha stvaranja čoveka? Šta je čovek trebao da radi, da nije
iz Raja izbačen?

prometej se igrao sa blatom a atina videla priliku da igračke ožive.Šta je bila svrha stvaranja čoveka? Šta je čovek trebao da radi, da nije
iz Raja izbačen?
Šta je bila svrha stvaranja čoveka? Šta je čovek trebao da radi, da nije
iz Raja izbačen?
i onda je mrmot uvio čokoladu u foliju..Човек је 'створио' 'бога'.
Први циљ је било 'отелотворење' сила које 'нису под контролом'.. па некакав 'разговор' односно 'нагодба са њима'
Тако су у историји прво била анималистичка веровања ... тотеми ...
Касније ратвојем социјалне заједнице група увиђа да би 'богови' .. могли бити извор зараде ... па се стварају шамани .... и тако даље и тако дље ....

Nažalost je tako bilo.ali nisu se uzdigli eva se spustila u parter i onda su isterani iz raja
Oboženi ljudi nisu konkurencija Bogu jer su upravo oboženi ljudi najsvjesniji Božje veličine a svoje beznačajnosti.da li je bog znao unapred šta će se desiti jer da su se uzdigli sedeli bi pored njega a bog ne trpi konkurenciju
Nije ostavio nikakav glič već je dao slobodnu volju ljudima.da li je namerno ostavio glič u evinom mozgu?
kako bi se inače razvijala bilo koja situacija bez dramskih efekata?
Uopšteno.. da vidimo šta kače Čatko..Pitaš iz ugla hrišćanstva ili generalno religije pa i ateizma? ChatGPT ima lepe informacije za različite religije i bogove.![]()
Pitam, jer pominjes raj i jednog boga pa mi mirise na hrišćanstvo.Uopšteno.. da vidimo šta kače Čatko..
Meni se ovde hrišćanstvo najviše sviđa.Različite religije nude raznolike odgovore na pitanje zašto su bogovi stvorili čoveka. Evo nekoliko primera:
1. **Hrišćanstvo**: U hrišćanskoj tradiciji, Bog je stvorio čoveka na svoju sliku i priliku (Postanje 1:26-27). Smatra se da je čovek stvoren da bi imao odnos s Bogom, da bi slavio Boga i da bi upravljao Zemljom.
2. **Islam**: U islamu, Bog (Allah) je stvorio čoveka da bi bio njegov predstavnik (khalifa) na Zemlji i da bi obožavao Allaha. Ljudi su stvoreni da ispune Božiju volju i da žive prema njegovim zakonima.
3. **Judaizam**: Judaizam takođe veruje da je Bog stvorio čoveka na svoju sliku. Ljudi su stvoreni da bi živeli pravedno, da bi ispunili Božije zapovesti i da bi se brinuli o svetu.
4. **Hinduizam**: Hinduizam ima raznolike mitove o stvaranju. U nekim tekstovima, bog Brahma stvara ljude iz delova svog bića. Ljudi su stvoreni da bi ispunili svoje dharme (dužnosti) i da bi napredovali prema oslobađanju (mokša).
5. **Grčka mitologija**: Prema nekim verzijama, bogovi su stvorili ljude da bi imali bića koja će ih obožavati i prinositi im žrtve. U drugim verzijama, Prometej je stvorio ljude i dao im vatru, čime ih je učinio sposobnim za civilizaciju.
6. **Stara egipatska religija**: Bogovi su stvorili ljude da bi održavali kosmički red (maat) i da bi brinuli o svetu. Faraon je smatran posrednikom između bogova i ljudi.
Svaka religija i mitologija ima svoje specifične priče i razloge zašto su bogovi stvorili ljude, često u skladu s vrednostima i uverenjima te kulture.
Ne smem da rizikujem. Pitam većinu.. ako postavim temu drugačije, samoPitam, jer pominjes raj i jednog boga pa mi mirise na hrišćanstvo.![]()
i zaobiđu..Stvar ukusa. Meni bog koji stvara bića da bi ga slavila je teški egoista.Meni se ovde hrišćanstvo najviše sviđa.
Uvek može da se učita neko značenje u tekst, ali ponovo...pročitaš starije mitove koje ova priča obrađuje, pogledaš značenja reči, poreklo reči...Stvorio je čoveka da bi bio zemljoradnik?Što kad sve Bogom stvoreno
baš lepo uspeva i kada čovek ne obrađuje zemlju?
Možda vrt i zemlja imaju neko drugačije značenje?
Постављаш питање на које само СТВОРИТЕЉ може дати ПРАВИ одговор. Ми људи можемо да наклапамо и да имамо сто теорија. Само ОН може рећи шта је сврха стварања материје и енергије. То ти је исто као да питаш шта је почетак универзума а шта крај. Ако је супернова нешто што још увек траје, онда, где је њено извориште а где се завршава. Како изгледа извориште а како крајње одредиште.Dobro evo nije izbačen. U koju svrhu je stvoren?
Treba otvoriti pdf "Sektašenje i paganizam" pa da na miru sektašimo.Ne smem da rizikujem. Pitam većinu.. ako postavim temu drugačije, samo
kažu, sektaška tema..i zaobiđu..
Meni slaviti znači nešto drugo, al ko će to objasniti..Stvar ukusa. Meni bog koji stvara bića da bi ga slavila je teški egoista.