Zasto je bog pravio savez sa Jevrejima ?

Bog nije pravio savez sa današnjim Jevrejima, to je velika laž . Uostalom, evo reči samog Isusa o tome

39 Odgovoriše i rekoše Mu: Otac je naš Avraam. Isus im reče: Kad biste vi bili deca Avraamova, činili biste dela Avraamova.
Sof. 3:11, Mt. 3:9, Rim. 2:28, Gal. 3:7, Gal. 3:29

40 A sad gledate mene da ubijete, čoveka koji vam istinu kazah koju čuh od Boga: Tako Avraam nije činio.

41 Vi činite dela oca svog. Tada Mu rekoše: Mi nismo rođeni od kurvarstva: jednog Oca imamo, Boga.
Isa. 63:16, Mal. 1:6

42 A Isus im reče: Kad bi Bog bio vaš Otac, ljubili biste mene; jer ja od Boga iziđoh i dođoh; jer ne dođoh sam od sebe, nego me On posla.
Jn. 1:14, Jn. 3:16, Jn. 5:43, Gal. 4:4, 1 Jn. 4:19

43 Zašto ne razumete govor moj? Jer ne možete reči moje da slušate.
Jn. 7:17

44 Vaš je otac đavo; i slasti oca svog hoćete da činite: on je krvnik ljudski od početka, i ne stoji na istini; jer nema istine u njemu; kad govori laž, svoje govori: jer je laža i otac laži.

Bog nije pravio savez sa današnjim Jevrejima, to je velika laž . Uostalom, evo reči samog Isusa o tome

Pozdrav Tozo.
Naravno da je pravio.
Samos to su ga onic esto krsili.
I ovo sto navodis jeste krsenje tog saveza.

Heb 8:9 Ne po zavetu koji načinih s očevima njihovim u onaj dan kad ih uzeh za ruku da ih izvedem iz zemlje misirske; jer oni ne ostaše u zavetu mom, i ja ne marih za njih, govori Gospod.

Hej hriscanine postavio si takozvani boziji zakon o ubijanju a sad mi kazes da se njime moze obrisati dupe??? kontradiktoran si na sto i jedan nacin...
Ti si osoba koja bukvalno tumaci da je zemlja nastala za sedam dana i da je Adam jahao dinosauruse a hoces da kazes da bukvalno ne tumacis bogom dan zakon o likvidaciji ljudi... i jos nekog ko se ne slaze sa takvim zakonom nazivas pederom... zapitaj se sta nije u redu sa tobom.

Halo ne uzrujavaj se niko ti nece nista za ono sto si.
Pa postavio sam ti pitanje i nisi mi na njega odgvorio, zasto?
Tako se ponasaju JS, da nisi ti jedan od njih?
Ja bih rekao da jesi!
I to smo znaci otkrili ili?
Da li ti tata i mama znaju da si postao JS?

Postavio sam ti zakon koji je vazio za drzavu Izrailj ali mi nije bio cilj taj zakon, vec da vidis da biblija ne priznaje gej praksu.
Nekoliko puta ti je to receno, pa nisi vlajda i glup da jos uvek nisi shvatio.
Dakle pravilo koje vise ne vazi.
Ali vazi da ne praktikujes gej praksu, a to ti smeta.
Nisam nigde rekao *****, ne preteruj.

Poslednja izmena:
Halo ne uzrujavaj se niko ti nece nista za onos to si.
Pa postavio sam ti pitanje i nisi mi na njega odgvorio, zasto?
Tako se ponasaju JS, da nisi ti jedan od njih?
Ja bih rekao da jesi!
I to smo zanci otkrili.

Postavio sam ti zakon koji je vazio za drzavu Izrailj.
Nekoliko puta ti je to receno, pa nisi vlajda i glup da jos uvek nisi shvatio.
Dakle pravilo koje vise ne vazi.
Ali vazi da ne praktikujes gej praksu, a to ti smeta.
Nisam nigde rekao *****, ne preteruj.

Pa vazio je za drzavu Izrailj kad je bog Izrailjski, nece vaziti valjda za Papuance...

...

Ljudima koji su vaspitani u određenoj kulturi, prirodno je da imaju navike koje su poneli od okoline u kojoj su odrasli.

Da ste odrasli u jednom plemenu i ako su vas svi učili da je moralno jesti decu drugog plemena (iako je to odvratno I pomisliti) ipak će većina prihvatiti tu praksu (osim ako neće da se sukobljava sa celim plemenom).

U slučaju da ste rođeni i odrasli u susednom plemenu, vi biste razmišljali na isti način o prethodnm plemenu...

OSIM AKO SE OBRATITE BOGU I KAŽETE SEBI

neću da činim zlo bez obzira na posledice!

Poslednja izmena:
E. Čarnić
Rom 2:12 Jer svi koji su bez zakona zgrešili bez sudelovanja zakona će i propasti, a svi koji su pod zakonom zgrešili - biće po zakonu osuđeni.
Rom 2:13 Jer pred Bogom nisu pravedni oni koji samo slušaju zakon, nego će biti opravdani oni koji zakon tvore.
Rom 2:14 Kad, naime, mnogobošci, koji nemaju zakona, po prirodi čine ono što zakon zahteva, onda su oni, koji nemaju zakona, sami sebi zakon.
Rom 2:15 Oni pokazuju da je delo zakona napisano u njihovim srcima, što svedoči njihova savest i njihove misli koje se međusobno optužuju i brane,

Savremeni srpski prevod
Rom 2:12 Oni koji su bez Zakona zgrešili, bez Zakona će i propasti. A onima koji su pod Zakonom zgrešili, po Zakonu će se i suditi.
Rom 2:13 Jer, pred Bogom nisu pravedni oni koji slušaju Zakon, nego će biti opravdani oni koji Zakon izvršavaju.
Rom 2:14 (Kada, naime, pagani, koji nemaju Zakon, po prirodi izvršavaju Zakon, onda su oni, iako nemaju Zakon, sami sebi zakon.
Rom 2:15 Oni pokazuju da im je u srcima zapisano ono što Zakon traži, a o tome svedoči njihova savest i njihove misli kada se međusobno optužuju i brane.)

E2R (Easy To Read) - Hrvatski prevod
Rom 2:12 Kaznit će pripadnike drugih naroda za grijeh iako nikad nisu imali pisani Božji zakon, a Židovima će suditi po Zakonu jer su pod Zakonom i zgriješili.
Rom 2:13 Pred Bogom, naime, nisu pravedni oni koji Zakon poznaju, nego oni koji se drže njegovih odredbi.
Rom 2:14 Jer pripadnici naroda koji nemaju Zakona naravno razabiru što je dobro i tako se drže zakonskih odredbi iako im one nisu zadane. Tako su oni sami sebi Zakonom,
Rom 2:15 što pokazuje da je to što Zakon nalaže upisano u njihovim srcima. O tome svjedoče njihova savjest i prosuđivanja na temelju kojih se optužuju ili brane.

Poslednja izmena:
Niko normalan nije hteo s'njim, jedino je uspeo Jevreje da zafrkne.

Slazem se sa tobom.

Greh je postao normalna stvar i omiljena i svako ko cini greh je proglasen normalnim.

Svako ko voli greh, nece da dodje Bogu...

Greh je prouzrokovao svako zlo na zemlji.

Jer posledica greha je zlo.

Sto znaci da jedno bez drugog ne ide.

Dakle ne mozes prihvatiti greh a odbaciti zlo.

Svaki koji odbacuje Boga, prihvata greh, nemoral, a sa time i zlo.

Zato na ovaj svet dolazi sve vece zlo jer hoce zlo...

Poslušajte kratku istoriju Izraela koju je izneo prvi hrišćanski mučenik Stefan!

Act 6:7 I reč Božja rastijaše, i množaše se vrlo broj učenika u Jerusalimu. I sveštenici mnogi pokoravahu se veri.
Act 6:8 A Stefan pun vere i sile činjaše znake i čudesa velika među ljudima.
Act 6:9 Tada ustaše neki iz zbornice koja se zove liverćanska i kirinačka i aleksandrijska i onih koji behu iz Kilikije i Azije, i prepirahu se sa Stefanom.
Act 6:10 I ne mogahu protivu stati premudrosti i Duhu kojim govoraše.
Act 6:11 Tada podgovoriše ljude te kazaše: Čusmo ga gde huli na Mojsija i na Boga.
Act 6:12 I pobuniše narod i starešine i književnike, i napadoše i uhvatiše ga, i dovedoše ga na sabor.
Act 6:13 I izvedoše lažne svedoke koji govorahu: Ovaj čovek ne prestaje huliti na ovo sveto mesto i na zakon.
Act 6:14 Jer ga čusmo gde govori: Ovaj Isus Nazarećanin razvaliće ovo mesto, i izmeniće običaje koje nam ostavi Mojsije.
Act 6:15 I pogledavši na nj svi koji seđahu na saboru videše lice njegovo kao lice anđela.

Act 7:1 A poglavar sveštenički reče: Je li dakle tako?
Act 7:2 A on reče: Ljudi braćo i oci! Poslušajte. Bog slave javi se ocu našem Avraamu kad beše u Mesopotamiji, pre nego se doseli u Haran,
Act 7:3 I reče mu: Iziđi iz zemlje svoje i od roda svog i iz doma oca svog, i dođi u zemlju koju ću ti ja pokazati.
Act 7:4 Tada iziđe iz zemlje haldejske, i doseli se u Haran; i odande, po smrti oca njegovog, preseli ga u ovu zemlju u kojoj vi sad živite.
Act 7:5 I ne dade mu nasledstvo u njoj ni stope; i obreče mu je dati u držanje i semenu njegovom posle njega, dok on još nemaše deteta.
Act 7:6 Ali Bog reče ovako: Seme tvoje biće došljaci u zemlji tuđoj, i nateraće ga da služi, i mučiće ga četiri stotine godina.
Act 7:7 I narodu kome će služiti ja ću suditi, reče Bog; i potom će izići, i služiće meni na ovome mestu.
Act 7:8 I dade mu zavet obrezanja, i tako rodi Isaka, i obreza ga u osmi dan; i Isak Jakova, i Jakov dvanaest starešina.
Act 7:9 I starešine zaviđahu Josifu, i prodadoše ga u Misir; i Bog beše s njim.
Act 7:10 I izbavi ga od svih njegovih nevolja, i dade mu milost i premudrost pred Faraonom carem misirskim, i postavi ga poglavarom nad Misirom i nad svim domom svojim.
Act 7:11 A dođe glad na svu zemlju misirsku i hanansku i nevolja velika, i ne nalažahu hrane oci naši.
Act 7:12 A Jakov čuvši da ima pšenice u Misiru posla najpre oce naše.
Act 7:13 I kad dođoše drugi put, poznaše Josifa braća njegova, i rod Josifov posta poznat Faraonu.
Act 7:14 A Josif posla i dozva oca svog Jakova i svu rodbinu svoju, sedamdeset i pet duša.
Act 7:15 I Jakov siđe u Misir, i umre, on i očevi naši.
Act 7:16 I prenesoše ih u Sihem, i metnuše u grob koji kupi Avraam za novce od sinova Emorovih u Sihemu.
Act 7:17 I kad se približi vreme obećanja za koje se Bog zakle Avraamu, narod se narodi i umnoži u Misiru,
Act 7:18 Dok nasta drugi car u Misiru, koji ne znaše Josifa.
Act 7:19 Ovaj namisli zlo za naš rod, izmuči oce naše da svoju decu bacahu da ne žive.
Act 7:20 U to se vreme rodi Mojsije, i beše Bogu ugodan, i bi tri meseca hranjen u kući oca svog.
Act 7:21 A kad ga izbaciše, uze ga kći Faraonova, i odgaji ga sebi za sina.
Act 7:22 I nauči se Mojsije svoj premudrosti misirskoj, i beše silan u rečima i u delima.
Act 7:23 A kad mu se navršivaše četrdeset godina, dođe mu na um da obiđe braću svoju, sinove Izrailjeve.
Act 7:24 I videvši jednom gde se čini nepravda, pomože, i pokaja onog što mu se činjaše nepravda, i ubi Misirca.
Act 7:25 Mišljaše pak da braća njegova razumeju da Bog njegovom rukom njima spasenje dade: ali oni ne razumeše.
Act 7:26 A sutradan dođe među takve koji se behu svadili, i miraše ih govoreći: Ljudi, vi ste braća, zašto činite nepravdu jedan drugom?
Act 7:27 A onaj što činjaše nepravdu bližnjemu ukori ga govoreći: Ko je tebe postavio knezom i sudijom nad nama?
Act 7:28 Ili i mene hoćeš da ubiješ kao što si juče ubio Misirca?
Act 7:29 A Mojsije pobeže od ove reči, i posta došljak u zemlji madijanskoj, gde rodi dva sina.
Act 7:30 I kad se navrši četrdeset godina, javi mu se u pustinji gore sinajske anđeo Gospodnji u plamenu ognjenom u kupini.
Act 7:31 A kad Mojsije vide, divljaše se utvari. A kad on pristupi da vidi, bi glas Gospodnji k njemu:
Act 7:32 Ja sam Bog otaca tvojih, Bog Avraamov i Bog Isakov i Bog Jakovljev. A Mojsije se beše uzdrhtao i ne smeše da pogleda.
Act 7:33 A Gospod mu reče: Izuj obuću svoju sa svojih nogu: jer je mesto na kome stojiš sveta zemlja.
Act 7:34 Ja dobro videh muku svog naroda koji je u Misiru, i čuh njihovo uzdisanje, i siđoh da ih izbavim: i sad hodi da te pošaljem u Misir.
Act 7:35 Ovog Mojsija, kog ukoriše rekavši: Ko te postavi knezom i sudijom? Ovog Bog za kneza i izbavitelja posla rukom anđela koji mu se javi u kupini.
Act 7:36 Ovaj ih izvede učinivši čudesa i znake u zemlji misirskoj i u Crvenom Moru i u pustinji četrdeset godina.
Act 7:37 Ovo je Mojsije koji kaza sinovima Izrailjevim: Gospod Bog vaš podignuće vam proroka iz vaše braće, kao mene: njega poslušajte.
Act 7:38 Ovo je onaj što beše u crkvi u pustinji s anđelom, koji mu govori na gori sinajskoj, i s ocima našim; koji primi reči žive da ih nama da;
Act 7:39 Kog ne hteše poslušati oci naši, nego ga odbaciše, i okrenuše se srcem svojim u Misir,
Act 7:40 Rekavši Aronu: Načini nam bogove koji će ići pred nama, jer ovom Mojsiju, koji nas izvede iz zemlje misirske, ne znamo šta bi.
Act 7:41 I tada načiniše tele, i prinesoše žrtvu idolu, i radovahu se rukotvorini svojoj.
Act 7:42 A Bog se okrenu od njih, i predade ih da služe vojnicima nebeskim, kao što je pisano u knjizi proroka: Eda zaklanja i žrtve prinesoste mi na četrdeset godina u pustinji, dome Izrailjev?
Act 7:43 I primiste čador Molohov, i zvezdu boga svog Remfana, kipove koje načiniste da im se molite; i preseliću vas dalje od Vavilona.
Act 7:44 Očevi naši imahu čador svedočanstva u pustinji, kao što zapovedi Onaj koji govori Mojsiju da ga načini po onoj prilici kao što ga vide;
Act 7:45 Koji i primiše očevi naši i donesoše s Isusom Navinom u zemlju neznabožaca, koje oturi Bog ispred lica naših otaca, tja do Davida,
Act 7:46 Koji nađe milost u Boga, i izmoli da nađe mesto Bogu Jakovljevom.
Act 7:47 A Solomun Mu načini kuću.
Act 7:48 Ali najviši ne živi u rukotvorenim crkvama, kao što govori prorok:
Act 7:49 Nebo je meni presto a zemlja podnožje nogama mojim: kako ćete mi kuću sazidati? Govori Gospod; ili koje je mesto za moje počivanje?
Act 7:50 Ne stvori li ruka moja sve ovo?
Act 7:51 Tvrdovrati i neobrezanih srca i ušiju! Vi se jednako protivite Duhu Svetome; kako vaši oci tako i vi.
Act 7:52 Kog od proroka ne proteraše oci vaši? I pobiše one koji unapred javiše za dolazak pravednika, kog vi sad izdajnici i krvnici postadoste;
Act 7:53 Koji primiste zakon naredbom anđeoskom, i ne održaste.
Act 7:54 Kad ovo čuše, rasrdiše se vrlo u srcima svojim, i škrgutahu zubima na nj.
Act 7:55 A Stefan budući pun Duha Svetog pogleda na nebo i vide slavu Božju i Isusa gde stoji s desne strane Bogu;
Act 7:56 I reče: Evo vidim nebesa otvorena i Sina čovečijeg gde stoji s desne strane Bogu.
Act 7:57 A oni povikavši glasno zatiskivahu uši svoje, i navališe jednodušno na nj.
Act 7:58 I izvedavši ga iz grada stadoše ga zasipati kamenjem, i svedoci haljine svoje metnuše kod nogu mladića po imenu Savla.
Act 7:59 I zasipahu kamenjem Stefana, koji se moljaše Bogu i govoraše: Gospode Isuse! Primi duh moj.
Act 7:60 Onda kleče na kolena i povika glasno: Gospode! Ne primi im ovo za greh. I ovo rekavši umre.

Act 8:1 Savle pak beše pristao na njegovu smrt. A u taj dan postade veliko gonjenje na crkvu jerusalimsku, i svi se rasejaše po krajevima judejskim i samarijskim osim apostola.
Act 8:2 A ljudi pobožni ukopaše Stefana i veliki plač učiniše nad njim.
Act 8:3 A Savle dosađivaše crkvi, jer iđaše po kućama, i vucijaše ljude i žene te predavaše u tamnicu.
Act 8:4 A oni što se behu rasejali prolažahu propovedajući reč.

Ovo je trenutak kada je Izrael prekinuo svaku vezu sa svojim Tvorcem...

Početkom progonstva na Hristove sledbenike, ispunilo se proročanstvo od 70 sedmica.

Izraelski narod više nije uživao zaštitu svoga Tvorca! Odbacili su Tvorca i morali su biti prepušteni vlasti onoga kojeg su sami izabrali.

Izrael je izabrao Sotoninog predstavnika - Barabu, a svoga Tvorca koji je došao radi njihovog spasenja, javno su se odrekli rečima...

RASPNI GA - RASPNI GA

Izrael je javno odbacio vlast svoga Tvorca i javno se potčinio vlasti cezara, paganskog predstavnika samog Sotone...

Ovim činom Izrael je prestao bude Božji narod i od tada će biti prepušten vlasti onoga kojeg je sam izabrao.

I slučajno imamo na celoj planeti sedmični ciklus i subotu kao sedmi dan...

Exo 20:11Ta i Jahve je šest dana stvarao nebo, zemlju i more i sve što je u njima, a sedmoga je dana počinuo. Stoga je Jahve blagoslovio i posvetio dan subotni.

(poslednji deo IV Božje zapovesti)

Umesto da ljudi zahvale svom Tvorcu na daru života i daru spasenja, oni pokušavaju da ospore Njegovo postojanje!

Ti, pretpostavljam, na znaš mnogo i želiš da upetljaš Boga u sve, a onaj koji zna, kaže ovako:

kalendara ima mnogo http://hr.wikipedia.org/wiki/Kalendar

a sedmodnevna nedelja se vezuje za meseceve mene i prvi put pocinje koristenje jos u hindu religiji i vavilonu http://sr.wikipedia.org/sr/Седмица
Nadam se da su ti sada stvari jasnije.
Suština je u sledećem: onaj koji ne zna on za sve traži odgovor kroz Boga i vidi Boga u svemu, a onaj koji zna kako stvari funkcionišu, ne vidi Boga nigde.

Sedmični ciklus nije povezan sa astronomskim pojavama!

Otvorite IV Božju zapovest i videćete poreklo sedmičnog ciklusa.

Nećete da priznate Tvorca neba i zemlje? Vaša stvar! Ali ne možete da napravite nemoguće!

Sedmični ciklus i Sedmi dan je autoritet i pečat Tvorca neba i zemlje!

A čovek ti objasni da je sedmični ciklus postojao i pre tvog Tvorca.

Pa psu da pricam pa bi do sada ukapirao.

Da li si ukapirao da to vise ne vazi?

Ali vazi da ne praktikujes gej praksu.
Mozes da budes gej ali ne praksa.

Dakle nema vise smrtne kazne.

Kapiras ili jos uvek ne?

I Bog nije samo Izrailjski vec je Bog svih naroda...

Glup si i zao.
Ne vaze jer su se razvojem civilizacije razvijale i moralne norme drustva koje su se pripisivale bozanstvima kao vrhovnim autoritetima toga vremena..
Za Isusa se kaze da je rekao kako nije dosao da ukine zakone vec da ih ispuni, on kao osoba toga vremena ne bi imao sledbenike ako bi rekao "Mojsijevi zakoni su glupost'' cak sta vise, skoncao bi pre krsta... on je morao na finiji nacin da ukaze ljudima da neke stvari nisu u redu.

Bio je samo Izrailjski dok drugi nisu poceli da ga svojataju.

Sedmični ciklus nije povezan sa astronomskim pojavama.

Sedmični ciklus je uspomena na stvaranje!

I ja sam već pokazao da to nije istina!

Pročitajte...

Ti se još zanosiš Šestodnevom!!??. Da li znaš da su na zapadu u XX veku izmislili 4-5 teorija koje pokušavaju da amortiziju žestok udar naučnih saznanja na Šestodnev, da bi na kraju sve objasnili tzv. Finalističkom tgeorijom?

Glup si i zao.
Ne vaze jer su se razvojem civilizacije razvijale i moralne norme drustva koje su se pripisivale bozanstvima kao vrhovnim autoritetima toga vremena..
Za Isusa se kaze da je rekao kako nije dosao da ukine zakone vec da ih ispuni, on kao osoba toga vremena ne bi imao sledbenike ako bi rekao "Mojsijevi zakoni su glupost'' cak sta vise, skoncao bi pre krsta... on je morao na finiji nacin da ukaze ljudima da neke stvari nisu u redu.

Zar je moguce da si u dansnje vreme toliko nepucen u ove stvari?.

Pa gde ti je logika kao prvo?

Sta znaci da ispuni?

Da ispuni ono sto je zakon o njemu govorio.

Isus je bio to pravo jagnje koje se simbolicno klalo u hramu.

Kada je doslo pravo jagnje Isus, nije vise bilo potreno prinosenje zrtava.

Joh 1:29 A sutradan vide Jovan Isusa gde ide k njemu, i reče: Gle, jagnje Božije koje uze na se grehe sveta.

Isto tako kada je nestala jevrejska drzava, onda su nestali i zakoni te drzave.

Logicno zar ne?

Neznam zasto tebi nije?

E sada je kazna u Bozjim rukama ne u rukama neke drzave.
Ako se ne ozenis kao covek i nastavis sa tom neprirodnom praksom sa muskinjama, na dan suda dobices tu kaznu koja se tada sprovodila samo u drzavi izrailj.

Dotle nema sta da se plasis.

Nadam se da sada konacno kapiras?

Nisi mi rekao da li ti tata i mama znaju da si postao JS?

Poslednja izmena:
Ako se ne ozenis kao covek i nastavis sa tom neprirodnom praksom sa muskinjama, na dan suda dobices tu kaznu koja se tada sprovodila samo u drzavi izrailj.

Dotle nema sta da se plasis.

Nadam se da sada konacno kapiras?

Nisi mi rekao da li ti tata i mama znaju da si postao JS?

Eto, i sta da covek kaze budali... provociras me da bi dobio ban, izvlacis reci iz konteksta a tvoj kolega zatrpava temu kilometarskim tekstovima da niko ne zna o cemu se radi (mada me ne bi cudilo da ista osoba stoji iza oba naloga)...
Slika i prilika Adventistickog pripovedanja...

Hrišćanin postaje i jedno i drugo u očima sveta koji otvoreno krše Božji zakon.

U ovoj temi upravo govorimo da je jedna nacija dobrovoljno pristala da poštuje Božje propise za razliku od svih ostalih nacija koje to nisu nikada učinile.

Govorite o drugim nacijama i spominjete njihova božanstva pokušavajući da izjednačite Izrael sa neznabožačkim narodima. To nema nikakvog smisla, pa da je i od neobrazovanog ateiste predškolskog uzrasta.

Ne kaže se za Isusa, već Isus kaže za sebe! Velika razlika.

Mat 5:17 "Nemojte da mislite da sam došao da ukinem Zakon ili Proroke. Nisam došao da ih ukinem, nego da ih ispunim.

Vi u razgovoru potpuno ignorišete učenje Svetog pisma i pokazujete biblijsku nepismenost i još pokušavate da nama saopštite šta je ispravno po tom pitanju!?

Kako možete govoriti o nekom predmetu kada ne znate šta pričate!

Proučite prvo osnovna verovanja hrišćana, pa onda kritikujte to što oni veruju (ako se ne slažete) pa ćemo imati smisleni razgovor.

Svi vidimo da je religija na ovom svetu vrlo šarenolika a isto se odnosi i na hrišćanske crkve.

Ljudi su vrlo površni i nisu voljni da se pokore istini jer ne žele da ostave greh!

Formalna religija nikome ne donosi promenu srca a to je ono što biblijski Bog traži od svakog grešnika!

Formalni vernici prihvataju formalnu religiju...

isto kao što su u prošlosti svi narodi imali raznorazne lažne bogove - sotonske falsifikate!

Poslednja izmena:
Eto, i sta da covek kaze budali... provociras me da bi dobio ban, izvlacis reci iz konteksta a tvoj kolega zatrpava temu kilometarskim tekstovima da niko ne zna o cemu se radi (mada me ne bi cudilo da ista osoba stoji iza oba naloga)...

Šta reći nakon Vašeg zaključivanja?

Umesto da počnete da čitate Božju reč sa molitvom, odlučujete da odbacite i Boga i Njegovu reč i sve opomene koje Vam Bog upućuje.

Čovek ne dolazi u to stanje ako voli pravdu i razmišlja otvoreno i želi da čuje šta govore obe strane.

Samo uporni grešnik koji neće da ostavlja svoje grehe, samo takvi nastavljaju da hule na Boga i Njegov zakon!

Koju zamerku možete naći Božjem zakonu?

Kakvu zamerku ljudi mogu uputiti Bogu na regulisanju međuljudskih odnosa?

Ne, samo sam pokusao da ti pokazem ono sto radis ti na ovim temama...

Nije lepo jeli...

Ne samo da nije lepo, vec je nisko i jadno i primnitivno...

Jos si mlad,stideces se nekada za svoje poansanje...

Back