Zasto je bog pravio savez sa Jevrejima ?

Vidi vidi kako se sami otkrivaju?
Jos jedan G.j?
.

Dokaz da nemaš moć rasuđivanja je ovo što si napisao.
Samim tim što kažem da je nemoralno kada piše da se treba vršiti nasilje nad homićima je po tebi dokaz da sam ja gej?
Ne upotrebljavaš mozak, nego napišeš prvu glupost koja ti padne na pamet

1408304575-175844725.jpg

Rec je o tome da Biblija zabranjuje Homoseksualnost.
Ubijanje zbog toga je bio drzavni zakon Izrailja i samo drzava ga je sprovodila.
Ali to je bio lek protiv gejstva pa zakon nije morao da
se sprovodi jer ih nije ni bilo.
Sve se zenilo.

Danas nema te drzave pa zakon ne vazi a niti bi ziveli tamo jer nismo odatle.

Vazi samo to da ne budemo gejevi.
.

Nebitno je za koga je važio taj zakon u Bibliji, problematično je što ti i ostali priglupi vernici (ne svi vernici, već poneki!), navodite citate iz Biblije kao opravdanje za nasilje nad homićima, a to je nemoralno
Jel ti sad malo jasnije?

Zato ti preporucujem ako je moguce da to batalis i da se ozenis kao covek.

Još jedna projekcija :kafa:

Dokaz da nemaš moć rasuđivanja je ovo što si napisao.
Samim tim što kažem da je nemoralno kada piše da se treba vršiti nasilje nad homićima je po tebi dokaz da sam ja gej?
Ne upotrebljavaš mozak, nego napišeš prvu glupost koja ti padne na pamet

Nebitno je za koga je važio taj zakon u Bibliji, problematično je što ti i ostali priglupi vernici (ne svi vernici, već poneki!), navodite citate iz Biblije kao opravdanje za nasilje nad homićima, a to je nemoralno
Jel ti sad malo jasnije?

Još jedna projekcija :kafa:

Pa odreagovao si kao gej.

Onaj koji nije gej ne bi tako odreagovao.

Koristims amo avsu logiku koju vi koristite protiv onoga stos e ovde pise.

Kada upotrebim tu logiku protiv vas, ispadate gej u ovom slucaju a u drugom cemo videti...

Ti nisi ni svetsan da si osudio sam svoje metode i metode tvojih pajtasa ateista...

Sta ja to radim na ovim temama sto je zasluzilo tvoje niske udarce? Da li je neslaganje sa tvojom ideologijom uvreda za tebe?

Pa to radis, istu tu logiku koju sam ja primenio na tebe.

Od te logike moze svasta da ispadne kao sto vidis...

- - - - - - - - - -

Tako reaguju ljudi koji misle da je nasilje loše, ne mora da znač da je homo svako ko tako misli

Pa da imas imalo inteligencije i logike i dobronamenroisti, video bi na osnovu dosada recenoga da nije rec o nasilju vec o tome da Biblija zabranjuje gej praktiku ne gejeve.

Upravo si gore osudio neka ponasanja koja su samo kopija vasih da vam pokazem sta radite, a onda si odma u toj osudi a i posle primenio ista.
Pa ti si zivo olicenje licemrja covece? :eek:

Poslednja izmena:
Pa da imas imalo inteligencije i logike i dobronamenroisti, video bi na osnovu dosada recenoga da nije rec o nasilju vec o tome da Biblija zabranjuje gej praktiku ne gejeve.
:

A ti da imaš imalo iskrenosti video bi da su moje poruke bile odgovor na ovaj citat.

3.Mo 20:13 Ko bi muškarca obležao kao ženu, učiniše gadnu stvar obojica; da se pogube; krv njihova na njih.

A dosta ljudi na forumu ovo uzima kao suvu istinu;

Upravo si gore osudio neka ponasanja koja su samo kopija vasih da vam pokazem sta radite, a onda si odma u toj osudi a i posle primenio ista.
Pa ti si zivo olicenje licemrja covece? :eek:

O čemu pričaš ? Jel ti dobro? :lol:

Još kada bi bili kulturni kako pričaju za sebe da imaju moralnost 21. veka...

ne bi u svakoj temi osporavali postojanje Tvorca!

Niti bi započinjali sa pitanjima koje samo odvlače temu u potpunom drugom pravcu. A onda dolazi do toga da imamo temu usred teme!

Ima li to nekog smisla?

Pa nema.
Ali ti nemses to da radis, onda si los, samo oni smeju onda je to dobro a oni su najpmaentiji tada?

To se zove licemerje prve kategorije.

To je slika i prilika sta postane covek akda ogrezne u grehu...

Olicenje licemerstva i iskavrenosti...

Najveci dokaz postojanje greha, postojanje djavola i postojanje pravdnosti, boga...

Zivi hodjacui dokazi...

A ti da imaš imalo iskrenosti video bi da su moje poruke bile odgovor na ovaj citat.

A dosta ljudi na forumu ovo uzima kao suvu istinu;

O čemu pričaš ? Jel ti dobro? :lol:

Pa nemoguce je da neko to uzme kao suvu istinu kada je ovde sve objasnjeno opsirno.

Nemoguce je onda posle svega napisati onos to si ti upravo gore napsiao kada pola dana bas pisemo o tome.
Osim da nisi bas svoj ili da si toliko licemran?

Ako su toliki borci za pravdu i osudjuju to za gejeve, kako je moguce da niko od vas onda nije pohvalio ovaj slucaj kada je Isus spasio zivot ovoj zeni?

Kako je to moguce?

A kazete da ste svi hetero?

Moguce je tako stov as ne zanima to da li ce neko osudjivati ili ubijati gejeve ili nece.

Vas zanima da nadjete nesto sa cime ce te pljunuti na Boga.

Eto to je vasa prava slika, vas i vasih pravih namera i ciljeva:

Joh 8:1 A Isus otide na goru maslinsku.
Joh 8:2 A ujutru opet dođe u crkvu, i sav narod iđaše k Njemu; i sedavši učaše ih.
Joh 8:3 A književnici i fariseji dovedoše k Njemu ženu uhvaćenu u preljubi, i postavivši je na sredu
Joh 8:4 Rekoše Mu: Učitelju! Ova je žena uhvaćena sad u preljubi;
Joh 8:5 A Mojsije nam u zakonu zapovedi da takve kamenjem ubijamo; a ti šta veliš?
Joh 8:6 Ovo, pak, rekoše kušajući Ga da bi Ga imali za šta okriviti. A Isus saže se dole i pisaše prstom po zemlji (ne gledajući na njih).

Šta su hteli da postignu sa ovim pitanjem ovi licemeri?

Hteli su da u uslovima izraleske okupacije od rimske vlasti, osude Hristov čin vernosti prema Božjem zakonu (zahtevima koje je On sam dao kada je uspostavio zavetni odnos sa Izraelom)

Joh 8:7 A kad Ga jednako pitahu, ispravi se i reče im: Koji je među vama bez greha neka najpre baci kamen na nju.

Zapazite da Hrist nije pogazio zahteve građanskih kazni za čin prestupa Božjeg zakona!

Joh 8:8 Pa se opet saže dole i pisaše po zemlji.

Umesto poništavanja zahteva pravednog moralnog zakona, Hrist je opravdao ovu grešnicu pružeći joj još jednu šansu...

Joh 8:9 A kad oni to čuše, i pokarani budući od svoje savesti izlažahu jedan za drugim počevši od starešina do poslednjih; i osta Isus sam i žena stojeći na sredi.
Joh 8:10 A kad se Isus ispravi, i ne videvši ni jednog do samu ženu, reče joj: Ženo! Gde su oni što te tužahu? Nijedan te ne osudi?
Joh 8:11 A ona reče: Nijedan, Gospode! A Isus joj reče: Ni ja te ne osuđujem, idi, i odsele više ne greši.
Joh 8:12 Isus im, pak, opet reče: Ja sam videlo svetu: ko ide za mnom neće hoditi po tami, nego će imati videlo života.

Svi se zakacili to za gejve a ovo ih nikako ne zanima?

Toliko su logicni i inteligenti da nikako nije tesko provideti u njihove prave namere i ciljeve.

Poslednja izmena:
Mojsije je jedno a Isus drugo, deli ih 1000 god. Surovost zakona navodnog Mojsija (nevezano za gejeve) ne moze oprati filozofija Isusa Nazarecanina koji se pojavio hiljadu god, kasnije... Isus je mozda gledao da ublazi te zakone i to je sa njegove strane ok. ali njegova nova filozofija ne opravdava hiljadugodisnji zakon ranije...

Pa kada ti je to toliko vazno i veliki si borac za pravu, kako da nisi nikako nasao za shodno da pohvalis ovo sto je Isus uradio gore?

2.Pet 3:3 I ovo znajte najpre da će u poslednje dane doći rugači koji će živeti po svojim željama,

svako doba u ljudskoj istoriji se moze uzeti kao poslednje i isusov dolazak vernici ocekuju stotinama godina unazad.

uvek neko pocne da galami*KRAJ JE BLIZU* i uvek je u pravu .zivot je kratak i kraj je blizu.

a bog je napravio savez sa jevrejima jer su oni pisali stari zavet.

ne bi valjda stavili nekog drugog kao glavnog junaka

Mojsije je jedno a Isus drugo, deli ih 1000 god.

~1500 godina

To samo pokazuje da je Božji moralni zakon važio u sva vremena.

Ali Vama smeta iz nekog razloga Božji moralni zakon.

Ako Vi ne kršite Božju zapovest ne kradi, zašto Vama smeta kada Božji zakon osuđuje krađu?

???

Zašto Vam smeta kada je jedan narod u prošlosti prihvatio vlast Tvorca neba i zemlje u kojem su svi dobrovoljno pristali da se ponašaju u skladu sa Božjim propisima?

Jedino ako Vam je um toliko pomračen grehom da Boga smatrate surovim kada On traži da se građanski zakon poštuje.

Zar građanski zakon ne štiti nevine od samovolje pojedinaca?

Zar bi nekom narodu bilo loše kada bi poštovao Božji moralni zakon?

Surovost zakona navodnog Mojsija (nevezano za gejeve) ne moze oprati filozofija Isusa Nazarecanina koji se pojavio hiljadu god, kasnije....

Molim Vas opismenite se pa pričajte o nečemu!

Isus Hrist je bio Onaj koji je davao Zakon na Sinaju!

Nije Tvorac neba i zemlje ukidao svoj zakon da bi oprostio ljudima grehe njihove, već je sam Bog preuzeo grehe ljudi jer smo svi mi prekršili pravedni Božji zakon!

Vi imate vreme milosti (Bog Vas štiti od palih anđela da Vam ne oduzumu život) upravo zato što nas je Hrist pomirio sa Ocem!

Nemojte više pričati šta Vam padne na pamet!

Čovek ako ne zna nije strašno... svako se uči dok je živ. Ali onaj koji misli da je mudar taj je naveća neznalica...

Pro 26:12 Jesi li video čoveka koji misli da je mudar? Više ima nadanja od bezumnoga nego od njega.

Koliko Vi imate godina? Vaš Avatar pokazuje animirani lik koji je privlačan deci iz obdaništa.

Isus je mozda gledao da ublazi te zakone i to je sa njegove strane ok. ali njegova nova filozofija ne opravdava hiljadugodisnji zakon ranije...

Opet bezumlje!

Nije Hristos ublažavao Zakon koji je sam dao!!!

On je lično sproveo u svom životu svaku Božju zapovest i nama je primerom pokazao kako i mi možemo postupati.

Na to nam je Otac skrenuo pažnju nekoliko puta!

Luk 9:35 I ču se glas iz oblaka govoreći: Ovo je Sin moj ljubazni, Njega poslušajte.

Ali za Vas je sve ovo samo stara priča i Vi ne želite ni da čujete šta u pismu piše, zato što ste izabrali greh i greh Vam je miliji od Božjeg odobravanja!

Popuštanjem grehu čovek ugušuje glas savesti i onda prelazi u stanje hule na Svetog Duha.

Zbog takvog stava ćete morati da završite tamo gde završavaju svi grešnici...

Rev 20:12 I videh mrtvace male i velike gde stoje pred Bogom, i knjige se otvoriše; i druga se knjiga otvori, koja je knjiga života; i sud primiše mrtvaci kao što je napisano u knjigama, po delima svojim.
Rev 20:13 I more dade svoje mrtvace, i smrt i pakao dadoše svoje mrtvace; i sud primiše po delima svojim.
Rev 20:14 I smrt i pakao bačeni biše u jezero ognjeno. I ovo je druga smrt.
Rev 20:15 I ko se ne nađe napisan u knjizi života, bačen bi u jezero ognjeno

Knjiga života

(pročitajte ako hoćete da Vaše ime bude zapisano u knjizi života)

Jezero ognjeno

(pročitajte ako nećete da završite u jezeru ognjenom)

Rev 21:7 Koji pobedi, dobiće sve, i biću mu Bog, i on će biti moj sin.
Rev 21:8 A strašljivima i nevernima i poganima i krvnicima, i kurvarima, i vračarima, i idolopoklonicima, i svima lažama, njima je deo u jezeru što gori ognjem i sumporom; koje je smrt druga.

Poslednja izmena:
O tome da li je Isus davao zakone necemo jer moze da se otegne u nedogled, ti kao dokaz Mojsijevih zakona dajes citat jevanjelja po Luki koje je pisano decenijama posle hrista.
Prema rabinskoj tradiciji 1200-1300bc. sto je opet dosta mladje od Hamurabija i Sargona Arkadskog koji imaju odredjene dodirne tacke u zakonima i zivotnoj prici a ako uzmemo u obzir da su Jevreji bili na prinudnom radu u Vavilonu i tada prema misljenju vecine arheologa izvrsili reviziju biblije, sve je moguce ;)

Dragi moji forumaši,

Ja sam sa Vama proveo dosta vremena razgovarajući i upućujući Vas na Sveto pismo.

Meni je uvek drago da mogu da razgovaram sa ljudima koji traže istinu i koji postavljaju pitanja i pri tome vagaju argumente.

Ali mi nikada nisu bili jasni ljudi koji su svoje gledište zasnovali na tuđem mišljenju, I/ili su svoje želje stavili na prvo mesto i onda osuđuju Boga kada ukorava neki njihov omiljeni greh.

Nisu mi jasni ljudi koji su površni. Ne mogu da razumem njihovu patološku želju da nešto govore a ne razumeju šta govore.

Čovek je razumno biće koje može da razume istinu. Može da shvati uzroke i posledice koje greh (zlo) donosi ljudskom rodu.

Ali isto tako, čovek može tako nisko da padne moralno tako da opravdava svaki greh, porok...

tada grešnik gubi slobodu i postaje totalni rob palih anđela!

A pošto neće da se odupre svojim grešnim porivima (jer je vremenom zavoleo greh) i ako neće da se pokaje pred Bogom za greh i da traži

OSLOBOĐENJE OD GREHA I PALIH ANĐELA

onda razumno biće koristi svoju inteligenciju da bi osporavao istinu!

Iako zna da nije u pravu, on neće da se zaustavi u grešenju i zato i dalje istrajava u zlu...

nikakvi dokazi mu ne mogu pomoći jer je odavno srušena barijera slobodne volje!

Čovek je u početku dobrovoljno postao rob greha, ali kasnije je postao rob palih anđela!

Kada Bog opominje grešnika da se pokaje, On to čini da bi ga osvestio na tom putu bez povratka!

Bog voli grešnika i hoće da mu pomogne da se oslobodi od greha.

Ali, ako grešnik odbacuje sve Božje milostive pozive i one koji opominju grešnika ismeva i pravi budalama...

takav namerni bezakonik (ma kako Vi lepo mišljenje imali o sebi) prelazi granicu...

I HULI NA SVETOG DUHA

To konstantno huljenje na Svetog Duha koji Vas osvedočava o greh jeste neoprostiv greh! Zašto neoprostiv?

ZATO ŠTO BIRATE DA SE SUPROSTAVLJATE OSVEDOČENJU U GREH KOJIM SVETI DUH OPTEREĆUJE VAŠU SAVEST

Umesto da se kajete za grehe, birate da se suprostavljate Tvorcu neba i zemlje.

Koliko ima smisla da prah kome je dat život, drsko i bezobzirno huli iz dana u dan na svoga Tvorca iako nam stalno pokazuje ljubav i milost od rođenja?

Ta mržnja prema istini se neće završiti na drugi način nego baš onako kako nas Bog izveštava.

VI SAMI BIRATE GDE ĆETE ZAVRŠITI

Back