hehe. ja sam, vec ste primetili, slab na razvijanje scenarija. jako volim te stvari. evo jedan koji nastavlja zapocheti na ovoj temi:
da, grcka to sve izvede, recimo. a turska odmah zatim formalno objasnjava da ni njima perspektiva unije izgleda previse komplikovano, a i nikako ne odgovara njihovoj novoj evroazijskoj (kontra-atlantskoj) poziciji, i poziva na balkansku konfederaciju koja automatski resava pitanje kipra i otvara mogucnost povezivanja sa kavkazom. tako ce naftu evropa, dobijati iz dva izvora - prvi je ruska (moskovska) federacija, drugi je balkanska (carigradska) federacija. amerikancima ce ostati samo ono sto su okupirali ili ce okupirati ubuduce, a ostalo ce brzo biti privucenu u jednu od dve nove anti-atlantske sfere. rusi onda prave dil i prepustaju balkanskoj federaciji jug i jugozapad bivseg sssr-a kao interesnu zonu da bi ga izbile evroatlantistima, a turska zauzvrat unutar obaveza prema ostalim balkanskim saveznicima i anti-atlantskom lideru - rusiji, preuzima kontrolu nad islamskim ekstremistima unutar juznih republika ruske federacije (ako ih jos ima) i polako ih prepusta pod kulturno i politicko okrilje rusije (i privlaci u balkansku konfederaciju vaznije neokupirane islamske drzave male azije). moskovsko-carigradska unija sledi. zbog ove konacne "izdaje turske" od momenta objavljivanja moskovsko-carigradske unije sa politickim centrom u carigradu, evroatlantski savez najavljuje vojnu intervenciju, duze vreme preti, stara se da se uveri da do upotrebe strateskog nuklearnog naoruzanja od strane rusije nece doci. kada signal bude jasan da bi konflikt mogao biti samo konvencionalan i da niko nece posegnuti za poslednjim resenjem amerika otvoreno i svim mogucim sredstvima napada na tursku. ruska intervencija, koja je mozda bila predvidjena kao simbolicna (obzirom da je americka logika sirova - neces me nuklearkom znaci neces me ni ozbiljno ugroziti jer cu te tako pritisnuti da ces da ne bi roknuo nuklearku izabrati da cutis), dolazi u mnogo vecem kvantitetu i kvalitetu od ocekivanog. masovne vazdusne borbe bez znacajnijih kopnenih sukoba. amerika zbog neocekivano silnih gubitaka nanesenih nadmocnom i neshvatljivo preciznom (mora da se pojavi i element cuda da bi sve bilo blize realnosti

)) ruskom strateskom protivraketnom tehnikom jos na samom pocetku napada. potpuni krah evro-atlantske vojne i uskoro politicke strukture. stvari na istoku izmicu kontroli. u evropi gradjanski ratovi. carigrad prihvata sve koji zele da pristupe novoj imperiji. ona uskoro objavljuje svoju nameru da se preobrazuje u novu svetsku zajednicu sa monarhijskim uredjenjem (ustupak tradiciji istoka koji je najvise propatio u americkom imperijalnom konceptu). epoha chuda u svim relevantnim aspektima drustvenog zivota pocinje (ona jednostavno mora da se dogodi - svaka ozbiljnija kulturoloska analiza dijagnozira najskorije vreme kao prelomno za sve dominantne civilizacijske paradigme). a dalje niko ne zna sta biva. ni oni sa drugim scenarijima na ovoj tacki prestaju sa prognozama. ne zato sto se ne moze prognozirati. nego zato sto se u cudo ne treba dirati

))))
nemojte da shvatite preozbiljno. ali ni neozbiljno.