ZASTO DEVOJKE NECE DA SE UDAJU...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ne brini ti za nas, ima dovoljno kvalitetnih muškaraca za kojima bismo bose išle na kraj sveta i nazad svojom voljom i izborom.
Karakterni škart stvarno može da radi šta hoće, da otvaraju teme o zlim i sebičnim ženama, da plaču mami u suknju ili da putuju u Moldaviju.....njihov problem.

I, pošto vidim da previđaš jednu stvar: ono gore nije moj stav, ono gore su činjenice.
Neophodni ste nam samo za ljubav i nizašta više. Udajemo se za vas zato što to želimo, a ne zato što moramo.
A vidim, tebe to vređa...zanimljivo.

Naravno da se udajete za nas, jer hocete , a ne zato sto morate. Kakve to gluposti govoris... sta je s tobom.
I mi se zenimo s vama zato sto hocemo, a ne zato sto moramo. Dobro, moj slucaj je malo drugaciji. Ja sam morao da se ozenim s mojojm zenom, cim sam je video. Nisam imao izbora i nisam moga nista protiv toga. I sad se zegrcnem kad je ugledam ujutru..

Poslednja izmena:
Jeste. Partrijarhat je propao, pa ce s njim propasti i brak. A s brakom i porodica, onakvbom kakvu je znamo stotinama godina. Sa rastakanjem porodice, rastopice se i celo drustvo. A kako mi ne mozemo da uvezemo Alzirce, one Curinamija, da nas podmlade, ko sto su uradili nakradno francuzi ili holandjani jer mi nismo bili kolonijalna sila. Dakle nezna se na koji nacin ce mo propasti kao drustvo. No, sta to vas bole vese cose.

Ovo sto si reklla za moju zenu je ruzno, gadno, pokvareno,primitivno i gest koga bi se postidela i Jelena Karleusa.

Некад смо живели у чопорима, па је пропало, па у родовској заједници, па је пропало...а људско друштво и даље опстаје... Што би пропадањем патријархалне породице морао да пропадне цео свет?

Ne znam da li im je potrebna žena ali mama mnogima jeste :mrgreen:

I kad kažem da su muškarci prvi koji terba da se emancipuju jer su se malo pogubili poslednjih decenija, svi drvlje i kamenje jer koristim reč koja zvuči gadno i seks i grad mnogo ultra zajebano i američki :lol:

Sta je pogresno u tome da neko svoju majku smatra bitnom osobom u svom zivotu?

Некад смо живели у чопорима, па је пропало, па у родовској заједници, па је пропало...а људско друштво и даље опстаје... Што би пропадањем патријархалне породице морао да пропадне цео свет?

Ajd zivi bili pa videli.

Svet nece propasti to je sigurno,samo ce otici u dekadenciju,a taj proces je jasno uocljiv...

Jeste. Partrijarhat je propao, pa ce s njim propasti i brak. A s brakom i porodica, onakvbom kakvu je znamo stotinama godina. Sa rastakanjem porodice, rastopice se i celo drustvo. A kako mi ne mozemo da uvezemo Alzirce, one Curinamija, da nas podmlade, ko sto su uradili nakradno francuzi ili holandjani jer mi nismo bili kolonijalna sila. Dakle nezna se na koji nacin ce mo propasti kao drustvo. No, sta to vas bole vese cose.

Ovo sto si reklla za moju zenu je ruzno, gadno, pokvareno,primitivno i gest koga bi se postidela i Jelena Karleusa.

Porodica kakvu znamo stotinama godina je spomenik zenama koje su taj teror stoicki podnosile, kao moja baba, moja majka, njena baba, njegova, mozda cak i tvoja. I ne treba kao takva ni da opstane. Zena je u njoj bila radjalica, pralja i kuvarica... danas za te poslove postoje zvanja, kuvarica, sobarica, sluskinja... I ne daj boze da moja cerka dozivi ponovni procvat patrijarhata. I nek propadnemo kao nacija i kao drustvo ako bi to znacilo da ce muski ponovo biti u situaciji da odlucuju o nasim zivotima. Ne zato sto mrzim muskarce, nego zato sto vidim da takvih izroda ima jos uvek i plasim se da biste prevladali one prave muskarce.
A sto se Karleuse tice, kao sto rekoh juce... ne znam o cemu pricas, al vidim da ti vladas materijom, to mi je dovoljno :mrgreen:
Sto se tvoje zene tice... jos nista nisam rekla... sta se brecas. :dontunderstand: Iako mi uopste nije jasno kako neko moze da zivi sa covekom takvih shvatanja... al dobro, mozda imas neke druge kvalitete, vilu, kola, jahtu... :lol: edit: zaboravila sam sluskinju :lol:

Poslednja izmena:
A to je bilo .Dakkle nikad nista drugo nije bilo, nego su svi muskarci bili pijanice, budale. I u ostalom, naravno da ne. No opet, feminizam je ipak u krajnjoj liniji doneo vise loseg, nego dobrog. I to pre svega zenama. A ja volim zene.
Po ko zna koji put. Nije poenta u tome da su svi muškarci pijanice, nego u tome da imaju odrešene ruke da to budu i da ne trpe posledice.
Danas im to teže polazi za rukom jer kad udari ženu ili ostavi decu gladnu zbog flaše vinjaka ona se pokupi i ode. Nažalost, i danas ima mnogo primera kad to ne može...

Uzgred, niko ne kaže da nema i žena pijanica, pošto kapiram da ti je to sledeća upadica.

Naravno da se udajete za nas, jer hoce te , a ne zato sto morate. Kakve to gluposti govoris... sta je s tobom.
I mi se zenimo s vama zato sto hocemo, a ne zato sto moramo. Dobro, moj slucaj je malo drugaciji. Ja sam morao da se ozenim s mojojm zenom, cim sam je video. Nisam imao izbora i nisam moga nista protiv toga. I sad se zegrcnem kad je ugledam ujutru..

Sve si lepo rekao u ova dva posta. Samo još da ih povežeš ;)
Ni žene ni muškarci više ništa ne moraju, sve mora da se zasluži i da se zaradi.
I ženina ljubav i muškarčeva ljubav i dugogodišnji srećan brak.

Ako ti to ne odgovara, možeš slobodno da naričeš za brakom i porodicom "kakvu znamo stotinama godina", zasnovanoj češće na prisili, društvenoj stigmi i ekonomskoj zavisnosti nego na pravim temeljima.
Ja vala neću da naričem za tim kao žensko, a ne bih ni da sam muškarac.

Čekaj, šta bi po tebi bio smisao? Da dođem na ovu temu i kažem kako mi je deda bio divan prema babi iako je meni rečeno sve osim toga? Malo sam zbunjena...

Što se tiče mržnje prema muškarcima, ja vas izuzetno cenim, poštujem i volim, pogotovo s obzirom na (starije i patrijarhalne) primere koje imam oko sebe. Mislim da sam uspela da izvučem najbolje od vas :aha:

Ne. Ali isto tako ne da na osnovu tvoje babe i dede doneses zakljucak da su sve dede tukle svoje zene ili nesto tako pausalno. :roll:

Znaci nisi lezbejka? Dobro.

Zato se i pitam da li vas ima koji se stidite ovakvih stvari umesto što idete u ofanzivu. Evo ovaj sanovnik, umesto da kaže "dobro je da danas nije tako više, JA nisam takav..." on plače kako mi njega optužujemo za nešto i ironiše sa promenom pola. Čemu ofanziva? Situacije o kojima pišemo su opšte poznate i valjda više nisu tabu.

Nemam apsolutno nikakav problem sa temom, kao ni sa bilo kojim drugim tabu temama. Ja sam covek, sa kojim se moze o svemu pricati.
Sto se njegove potrebe za kontra-ofanzivom tice, mozda je samo odgovor na tvoj agresivan nacin koji ispoljavas.
A cisto sumnjam da su oko tebe sve sami degeni, batinasi, alkosi, kockari...i da bas nikog normalnog ne poznajes. Losih primera ima svuda...isto tako i dobrih.

Ne. Ali isto tako ne da na osnovu tvoje babe i dede doneses zakljucak da su sve dede tukle svoje zene ili nesto tako pausalno. :roll:

Znaci nisi lezbejka? Dobro.
Ako ćeš i mene da muvaš ovde smatraj da sam lezbejka :lol:
mozda je samo odgovor na tvoj agresivan nacin koji ispoljavas.
Nisu degeni samo oko mene. I na forumu ih vidim ima dosta.
Šta je agresivno u primeru babe, dede, strine, ujaka, prababe, komšinice i td? Pošto si rekao da zaključak donosim samo na osnovu jedne babe i jednog dede.
Gde je agresija? Evo možeš slobodno da citiraš :aha:

Ima nas više a ja pišem post za postom, okej, valjda to smatra agresijom :)

Nisam ja kriva što smo se načičkale ovde pa mu je teško da postigne da odgovori (poznata mi je situacija :lol: )

Ja sam se baš trudila da dam primere kako ne bi bilo da izvlačim zaključke na osnovu rekla-kazala.

Porodica kakvu znamo stotinama godina je spomenik zenama koje su taj teror stoicki podnosile, kao moja baba, moja majka, njena baba, njegova, mozda cak i tvoja. I ne treba kao takva ni da opstane. Zena je u njoj bila radjalica, pralja i kuvarica... danas za te poslove postoje zvanja, kuvarica, sobarica, sluskinja... I ne daj boze da moja cerka dozivi ponovni procvat patrijarhata. I nek propadnemo kao nacija i kao drustvo ako bi to znacilo da ce muski ponovo biti u situaciji da odlucuju o nasim zivotima. Ne zato sto mrzim muskarce, nego zato sto vidim da takvih izroda ima jos uvek i plasim se da biste prevladali one prave muskarce.
A sto se Karleuse tice, kao sto rekoh juce... ne znam o cemu pricas, al vidim da ti vladas materijom, to mi je dovoljno :mrgreen:
Sto se tvoje zene tice... jos nista nisam rekla... sta se brecas. :dontunderstand: Iako mi uopste nije jasno kako neko moze da zivi sa covekom takvih shvatanja... al dobro, mozda imas neke druge kvalitete, vilu, kola, jahtu... :lol:

Samo ovo za karleusu. To znaci da ta prostakusa ne bi bila ni u kom slucaju bas toliko prosta kao ti. Dakle,. ti plediras da ja nisam pravi muskarac. A kako ti to znas. Ta tvdnja treba jkos da znaci i da je moja zene glupaca sto u opste zivi samnom. Da je iole vredna, zivela bi sn nekim pravim muskarcem a ne samnom.
E dakle, zaista obozavam zene. Pazi, sad smo poceli da se delimo na prave muskarce,i prave zene. Kakva mitologija. I medju muskarcima i medju zenama ima skotovca i vrsnih ljudi, kolko jna znam. No ti si se usudila da mene, ( a pri tom me ne poznajes bsa u opste) svrstas u one koji nisu bas pravi m,uskarci. Narravno. Za tebe nisam. Ko sto ni ti za mene nisi prava zena... znas, ovo je postalo topliko degutantno, da ja nemam nameru da se preucavam s tobom na dalje. Niti da ti uproscavam svoje recenice da bi ih prilagodio onom sto ti mozes da razumes.
Ocigledno se osecas udobno u poziciji u kojoj si. U ostalom,, kad bi samo mogao da nagovorim moju zenu da napise bilo sta ovde, mozda bi sve drugacije izgledalo i zvucalo.

Ako ćeš i mene da muvaš ovde smatraj da sam lezbejka :lol:

Nisu degeni samo oko mene. I na forumu ih vidim ima dosta.
Šta je agresivno u primeru babe, dede, strine, ujaka, prababe, komšinice i td? Pošto si rekao da zaključak donosim samo na osnovu jedne babe i jednog dede.
Gde je agresija? Evo možeš slobodno da citiraš :aha:

Ne brini...znas odavno da nisi moj tip. :mrgreen:

Agresivan nacin, rekao sam. I pausalne zakljucke. Ja sam te pitao je li stvarno ozbiljno mislis da su sve dede tukle babe na osnovu primera tvojih deda i baba?

Mozda neces verovati, ali do fizickih sukoba dolazi i u vezama/brakovima gde realno niko nikog nije primoran da trpi. Nema to samo veze sa patrijahalnim drustvom itd. Tuku se i ovde na Zapadu....nije uopste retka pojava. Cisto da znas. ;)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back