ZASTO DEVOJKE NECE DA SE UDAJU...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Svi feminsitcki krstasi se vade na instinkt. De si ti videla zar borbe, ja sam usao kao diskutant, ti si reagovala instiktivno... po meni. Dakle. JA MISIM....... A ETO IMA JEDAN PRIMER.. PA ONDA PRIMER... A ti.... TI LAZES, IL SI PRICU FRIZIRAO.... MISLIS DA SU SVE ZENE LOSE I GLUPACE.... TVOJE ISKUSTVO JE MINORNO.... I tako to.
jako mi se svidja ova fraza :-) dobis plusic za njega
ah taj instikt ... zenski ...kad bi malo manje bio egom zagadjen, a malo vise srcem potkrepljen... mislim da je to ono na sta se ovde momci zale...

Jadni momci..... nisu dobili zasluženu medalju za egoizam. Jednu stvar odgovorno tvrdim za kompletan muški rod: njihov egoizam nema kraja.

Sve je u najmanju ruku dvosmerno i u najvecoj meri dvopolno. Nema tog egoizma kod muskaraca, koji nece zaseniti zenski konformizam. Nema tog zenskog sebicluka, koga nece nadvisiti muski kukavicluk. Taj proces je obavezno dvosmeran i samo jedan od elementarnih dokaza da su civilizacija i sifilizacija paraleleni procesi. No licna sreca nema veze s tim, na srecu. Licna sreca jos uvek najvise zavisi od samih ljudi. Aktera.

Sve je u najmanju ruku dvosmerno i u najvecoj meri dvopolno. Nema tog egoizma kod muskaraca, koji nece zaseniti zenski konformizam. Nema tog zenskog sebicluka, koga nece nadvisiti muski kukavicluk. Taj proces je obavezno dvosmeran i samo jedan od elementarnih dokaza da su civilizacija i sifilizacija paraleleni procesi. No licna sreca nema veze s tim, na srecu. Licna sreca jos uvek najvise zavisi od samih ljudi. Aktera.
pisi srpski da te razumemo bre, mani se tih "strucnih izrazova" - oznojah se dok ne prevedem jos malo pa cu u vujakliju poceti zavirivati

Srela sam suviše egoizma u muškaraca da bih mogla ignorisati komentar kako su žene takve. Šta je čime uzrokovano to je druga priča. A što se tiče dvosmernog i dvopolnog pogleda na ljudsko ponašanje, s njim se potpuno slažem.

Jadni momci..... nisu dobili zasluženu medalju za egoizam. Jednu stvar odgovorno tvrdim za kompletan muški rod: njihov egoizam nema kraja.

Bas htedoh da kazem kako je to cudno, s obzirom da se ego vise pripisuje muskarcima a zenama sujeta, ... ali eto, vidis, uvek naucis nesto novo na forumu... kad se slazes sa njima onda si kvalitetan slusalac i sagovornik, a kad se ne slazes onda si feministicki krstas egoista. :lol:

Bas htedoh da kazem kako je to cudno, s obzirom da se ego vise pripisuje muskarcima a zenama sujeta, ... ali eto, vidis, uvek naucis nesto novo na forumu... kad se slazes sa njima onda si kvalitetan slusalac i sagovornik, a kad se ne slazes onda si feministicki krstas egoista. :lol:

Egoista? Svasta. Ja to nigde nisam reko, i ni jednog trenutka nisam pomislio. Ja o tebi mislim sasvim druge stvari. Ono za feministicke krstase zaista mislim. a i sto sta drugo. No tema nisi ti inisam ja.

Pre jedno tri godine kaže meni moja baba (selo, patrijahalna sredina, tradicija, ****-palac, sve pomenuto i veličano na ovoj temi), tada preko 95 godina, a danas već pokojna:
"Nisi valjda luda da se udaješ?!
Šta će ti to?
Jesi sposobna da rodiš dete? Jesi!
Jesi sposobna da ga odgajiš? Jesi!
Radiš, imaš svoju platu, jel možeš da obezbediš krov nad glavom? Možeš!
I šta ti treba da se udaješ?
Dobro, ako baš hoćeš, a ti se udaj, razumem ja ljubav i sve....al' čim on počne da pravi problem, odmah nogu u doope da mu daš!
Zaštiti to što imaš, što si stvorila, da ne može on tebe da izbacuje. Nisi valjda luda da trpiš besno i pjano i svakakvo!
Mi nismo mogle, morale smo da trpimo....Nismo bre smele ni kosu da odsečemo, a kamoli da ostavimo hajvana....Al' sad bar više nije sramota ni da se razvedeš ni da sama imaš dete, i što da te maltretira svakakav?"

Elem, tako meni i mojim dvema tada prisutnim sestrama kaže naša baba, a ostalih 5-6 baba klimaju glavom i potvrđuju.
Ona se udala tokom rata, odmah počela da rađa, kad je rodila treće, muž je otera nazad roditeljima da bi doveo drugu ženu. Otera je sa ćerkom, koja je najstarije dete, dva sina ostavi kod sebe, pri čemu je mlađi tada imao 6 meseci. Nije joj dozvoljavao da ih vidi i takoreći nikakav kontakt nije sa njima mogla da uspostavi dok nisu malo poodrasli, dovoljno da su mogli da se iskradu od oca i pobegnu kod nje. Takvo razdvajanje je ipak bespovratno uništilo njihov odnos, nikad nisu postali majka i deca. Uz sve to, u roditeljskoj kući je bila crna ovca, bruka koju je muž vratio i ceo život je radila na imanju ne za 3 žene, nego za 3 muškarca i uvek bila manje vredna.

E sad, moglo bi se reći da je njen ovakav stav posledica njenog teškog života i ogorčenja koje se u njoj nakupilo (mada, da li kriviti za to njeno ogorčenje ili ono što je to ogorčenje prouzrokovalo?), ali ove ostale babe koje su potvrđivale sve to bez ijedne zamerke i čak se ubacivale sa ohrabrenjima i primerima ...pa, uvek sam mislila da su one lepo živele u svojim brakovima i porodicama, onako idilično, tradicionalno, seoski, za neke bih se čak zaklela da imaju divne brakove, one za ceo život.

Toliko o idiličnim patrijahalnim sredinama naših baba gde su moralne žene posvećene do koske svom mužu, braku, kući, porađaju se na njivi i odmah kuvaju ručak na smederevcu za svoju glavu kuće i paze da mu zagreju papuče pored istog pre nego što on dođe iz njive i o njihovim moralnim muževima koji su požrtvovani 24/7, brinu se o svojoj čeljadi i niko od njih ne pogleda drugog/drugu do kraja života.

Istina je da debeli zidovi kuća priguše svašta, a i kuruz kad poraste svašta sakrije.
A istina je i ovo što je rekla moja baba, mi više ne moramo ako ne želimo.

Pre jedno tri godine kaže meni moja baba (selo, patrijahalna sredina, tradicija, ****-palac, sve pomenuto i veličano na ovoj temi), tada preko 95 godina, a danas već pokojna:
"Nisi valjda luda da se udaješ?!
Šta će ti to?
Jesi sposobna da rodiš dete? Jesi!
Jesi sposobna da ga odgajiš? Jesi!
Radiš, imaš svoju platu, jel možeš da obezbediš krov nad glavom? Možeš!
I šta ti treba da se udaješ?
Dobro, ako baš hoćeš, a ti se udaj, razumem ja ljubav i sve....al' čim on počne da pravi problem, odmah nogu u doope da mu daš!
Zaštiti to što imaš, što si stvorila, da ne može on tebe da izbacuje. Nisi valjda luda da trpiš besno i pjano i svakakvo!
Mi nismo mogle, morale smo da trpimo....Nismo bre smele ni kosu da odsečemo, a kamoli da ostavimo hajvana....Al' sad bar više nije sramota ni da se razvedeš ni da sama imaš dete, i što da te maltretira svakakav?"

Elem, tako meni i mojim dvema tada prisutnim sestrama kaže naša baba, a ostalih 5-6 baba klimaju glavom i potvrđuju.
Ona se udala tokom rata, odmah počela da rađa, kad je rodila treće, muž je otera nazad roditeljima da bi doveo drugu ženu. Otera je sa ćerkom, koja je najstarije dete, dva sina ostavi kod sebe, pri čemu je mlađi tada imao 6 meseci. Nije joj dozvoljavao da ih vidi i takoreći nikakav kontakt nije sa njima mogla da uspostavi dok nisu malo poodrasli, dovoljno da su mogli da se iskradu od oca i pobegnu kod nje. Takvo razdvajanje je ipak bespovratno uništilo njihov odnos, nikad nisu postali majka i deca. Uz sve to, u roditeljskoj kući je bila crna ovca, bruka koju je muž vratio i ceo život je radila na imanju ne za 3 žene, nego za 3 muškarca i uvek bila manje vredna.

E sad, moglo bi se reći da je njen ovakav stav posledica njenog teškog života i ogorčenja koje se u njoj nakupilo (mada, da li kriviti za to njeno ogorčenje ili ono što je to ogorčenje prouzrokovalo?), ali ove ostale babe koje su potvrđivale sve to bez ijedne zamerke i čak se ubacivale sa ohrabrenjima i primerima ...pa, uvek sam mislila da su one lepo živele u svojim brakovima i porodicama, onako idilično, tradicionalno, seoski, za neke bih se čak zaklela da imaju divne brakove, one za ceo život.

Toliko o idiličnim patrijahalnim sredinama naših baba gde su moralne žene posvećene do koske svom mužu, braku, kući, porađaju se na njivi i odmah kuvaju ručak na smederevcu za svoju glavu kuće i paze da mu zagreju papuče pored istog pre nego što on dođe iz njive i o njihovim moralnim muževima koji su požrtvovani 24/7, brinu se o svojoj čeljadi i niko od njih ne pogleda drugog/drugu do kraja života.

Istina je da debeli zidovi kuća priguše svašta, a i kuruz kad poraste svašta sakrije.
A istina je i ovo što je rekla moja baba, mi više ne moramo ako ne želimo.

Ma naravno bre... Ja sam cuo za slucaj de je covek ubio i pojeo svoju zenu, tamo negde 32 godine, na Pesteru.

Taman posla da se bilo koja zena uda, pa da je muz stavi u tursiju i pojede. Samo one zene kojima ne smeta da se pretvore u gulas treba da se udaju. Ove emancipovane, ( podsetimo da je emancipacija oslobodjenje, dakle oslobodjene toga da budu vecera, pa da preteknu za hladan dorucak ) treba samo da imaju dete, a onog mamlaza sto ce da im ga napravi, treba nogom u gu..cu, cim se taj mrzak cin obavi. Mada, vise ni to ne treba. Ima one banke sperme, pa kupis flasicu, zapalis dve svece, izneses neko portugalsko vino, na primer... flasicu postavis prekoputa, dok se malo upoznate, a ostalo ce vec da obavi priroda.
A ove svinje od muskaraca sto teraju zenu kroz tri sela i ne daju majkama da da vidjaju svoje sinove, il ih pretvore u prolecne rolnice, nakon sto ih ubiju. lepo u neki logor. A, ko sto je poznato, svi su takvi.. Sem onih koji su homoseksualci, il su bar impotentni. E takvi su dobrodosli. Em se ne bune... em se slazu, em ih bas briga , pa klimaju glavama.
Stoka jedna muska, da bil soviniusticka.

Poslednja izmena:
a imas i drugu krajnost... moju babu po majci udali njeni iz hercegovine cak za dobrostojeceg sina jednog gazde (mog dedu) cak u beogradsku opsitnu, a on je, blago je reci, bio problematican... kockar, pijandura, raspikuca (pod starost se opametio, bio je cak i divan deda i mnogo smo ga voleli)... nju vec smatrali babadevojkom, imala vec 27 godina, pa jedva cekali da je uvale nekom iako je bio 11 godina mladji od nje... maltretirao je ko stigo, svekar, svekrva, nisu je voleli... jer je bila sitna, zgoljava a opet je tovarili i terali na njivu, cak i kad je posle 2-3 godine ostala trudna morala je da kopa, nosi vodu sa bunara... moju majku je radjala 3 dana, sama, jer nisu hteli da joj dovedu babicu... jedva je ziva ostala... nije imala gde da se vrati, da ne bruka familiju, a ovamo trpela svasta... al nauceno to da podnosi i najgora sranya, cutke, pa jos zbog dece... postovala ih dok su bili zivi, postovala ih u bolesti, ispostovala ih kad su poumirali, muza postovala i kad je tuko, i kad je bio decu, i kad je lomio po kuci i kad prokocka sve pare, imanje... sto je najgore, kad bih je pitala, pa sto tako, govorila je da tako treba... kad je deda umro i dalje je o njemu govorila samo najlepse i to sa tolikom tugom i ljubavlju, kao da je bio najbolji na svetu... sa jedne strane joj se divim a sa druge je zalim... moja je majka gledajuci sve to, susta suprotnost, nikad nije dala na sebe a vise je bila postovana od strane muzevljeve porodice nego moja baba... i mnogo mi je draze da me pljuju i ne shvataju nego da mi se dive a da me zale.

Iam komšinicu, prababa na tri komada. Udala se sa 16, veća od njega dva puta (sada doduše i u širinu) imala ko zna koliko operacija i pejsmejker i kako izađe iz bolnice i malo se oporavi - na njivu. A deda gospodin brica pa ide na posao a njoj je jednom bio toliko ljubazan i doneo pivce na njivu dok je kopala u 12 popodne na +40 pa otišao nazad u lokal. Pre toga agonije batina i "kurvarluka" sa njegove strane, naravno. Da stvar bude interesantnija, deda ljubomoran. Ne daj ti bože ad ona ode kod komšije na kafu, to on mora da proveri da li je komšinica sama pre nego ova ode, dobro da je i pušta a matori ljudi, mogu misliti kako je bilo pre. Pričala mi keva da je bio ljubomoran na mog ćaleta koji je preko 20 godina mlađi od nje. Hej, ipak je to muškarac, šta ti imaš da sediš s njim :)

OOOOSVETAAAAAA

:evil::evil::evil::evil::evil::evil:Razapnite stoku sovinisticko kurvarsko-kockarsku.. kanibalisticku...

Ja licno ima da promenim pol. Da ne budem kanibal, nego zena. Izmedju nema nista drugo. Il si kockar, siladzija , il si zena. Maleni medju prostor cine hpomoseksualci.. no to ipak ne bi mogo. Ima da osvane naslov u novinama : Bivsi bokser- buduca majka. Cisto da se osiguram da necu da bijem zenu, da je oteram u drugo selo, a ni da prokockam imanje.
Bolje zena nego kanibal... sto jes jes. I onako su ti muskarci bas svi isti.

Ma naravno bre... Ja sam cuo za slucaj de je covek ubio i pojeo svoju zenu, tamo negde 32 godine, na Pesteru.

Taman posla da se bilo koja zena uda, pa da je muz stavi u tursiju i pojede. Samo one zene kojima ne smeta da se pretvore u gulas treba da se udaju. Ove emancipovane, ( podsetimo da je emancipacija oslobodjenje, dakle oslobodjene toga da budu vecera, pa da preteknu za hladan dorucak ) treba samo da imaju dete, a onog mamlaza sto ce da im ga napravi, treba nogom u gu..cu, cim se taj mrzak cin obavi. Mada, vise ni to ne treba. Ima one banke sperme, pa kupis flasicu, zapalis dve svece, izneses neko portugalsko vino, na primer... flasicu postavis prekoputa, dok se malo upoznate, a ostalo ce vec da obavi priroda.
A ove svinje od muskaraca sto teraju zenu kroz tri sela i ne daju majkama da da vidjaju svoje sinove, il ih pretvore u prolecne rolnice, nakon sto ih ubiju. lepo u neki logor. A, ko sto je poznato, svi su takvi.. Sem onih koji su homoseksualci, il su bar impotentni. E takvi su dobrodosli. Em se ne bune... em se slazu, em ih bas briga , pa klimaju glavama.
Stoka jedna muska, da bil soviniusticka.

Vidis kako nisi fer... a juce si hteo da me pojedes sto sumnajm u tvoju pricu, a danas vec tudju izvrces ruglu. Sto je najlepse, ovakvih prica i primera imas na svakom koraku, verovatno i u tvojoj familiji, pa je opet smatras neprihvatljivom u diskusiji. Toliko o fer raspravi.

Ima tu još jedan par koji je "srećno u braku" jer je bruka razvesti se. Ona baš tipična gospoja koja nije baš raspoložena da ide da radi, on alkos i nasilnik. Kakva divna kombinacija. Maltretirao on nju godinama dok ova nije pukla pa sad ne znaš ko je gori. A nikako da se raziđu. Valjda bi ova morala da se privaljuje ćerkama jer od čega će živeti. Ćerke im se poudale pa malo malo sa dečicom moraju da trčkaju da razdvajaju roditelje i spašavaju "istučenu majku" koja urla na telefonsku slušalicu mada joj u suštini nije ništa ni uradio. Radio je pre pa je valjda sad pukla skroz. Neverovatne scene su kod njih. Kuća puna gostiju a jedno mora da prca drugo, ili on nju ili ona njega. A oboje su mnogo pametni i sve znaju najbolje. I NIKAKO DA UĆUTE. Interesantno je da uvek jedno od njih dvoje brblja i sere dok drugo ćuti i tako se menjaju.

Sad, je l ne bi bilo bolje da su se lepo razišli ko ljudi kad je bilo vremena :think:

OOOOSVETAAAAAA

:evil::evil::evil::evil::evil::evil:Razapnite stoku sovinisticko kurvarsko-kockarsku.. kanibalisticku...

Ja licno ima da promenim pol. Da ne budem kanibal, nego zena. Izmedju nema nista drugo. Il si kockar, siladzija , il si zena. Maleni medju prostor cine hpomoseksualci.. no to ipak ne bi mogo. Ima da osvane naslov u novinama : Bivsi bokser- buduca majka. Cisto da se osiguram da necu da bijem zenu, da je oteram u drugo selo, a ni da prokockam imanje.
Bolje zena nego kanibal... sto jes jes. I onako su ti muskarci bas svi isti.

Ne, mnogo je lakse reci dobro, mozda si u pravu, mozda je toga bilo, mozda toga ima i danas, mozda su zene takve danas sto su muskarci nekad bili onakvi, mozda nisam u pravu, mozda bi trebalo da sagledam stvari i iz drugog ugla... ali ako ne, onda ti uvek ostaje tvrdoglavost i inat.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back