ZASTO DEVOJKE NECE DA SE UDAJU...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pa dobro, zavisi. Neki komentari i neke diskusije jesu caskanje ili u najgorem slucaju prazno mlacenje slame, ali mislim da ima i kvalitetnih tema i komentara, pametnih ljudi ovde....pa cak i kad procitam nekad nesto sto mozda nije "po mom", razmislim o tome. Jeste da sa svoje skoro 34 godine imam neke svoje principe, formirana sam licnost...ali to ipak ne znaci da ne mogu da naucim nesto, promenim ili korigujem neke stavove itd.

Pa saznnja su zapravo produkt kretanja i iskustva. Pitala si koji je procenat ljudi na tom prostoru koji iam takav ili slican zivot. ja to ne mogu da izracunam jer nemam pojma koliko ljudi tamo ukupno zivi. Na ovaj nacin, tamo zivi 630 porodica. Sa toliko domacinstava ja imam ugovore. Neki zive pristojno, a neke fantasticno, sto zavisi od povrsine za sada. Porodice mahom imaju od 3, do 6 clanova. Eto tolko ljudi. Pa ti vidi. Ja svoja saznanja ne formiram preko interneta nego iz konkretnih zivotnih situacija, kojima prisustvujem. A imam prilike da ih vidim uzivo. Stvar je u kretanju. Vidis, ja godisnje predjem oko 100 000 kilometara kolima. dakle, svake godine sam na mnogo mesto,, racunam samo kretanje kolima, Ne i avionom, ili necim drugim ( kad sam obavezan da odem u inostranstvo da zavrsim poslove. Usled toliko kretanja, realno iskustvo mi se gomila. Ponudio sam neki model. Kazes da ne odgovara odgovara onome sto tu znas. Inace, nista ja ne friziram. Inace, onima koji su zaista primitivni, nikakv novac ne moze pomoci ni u cemu. I dalje zive ko sto su ziveli. Tako je i tamo.

Uopste nije stvar u tome. Znaci ja nemam kola i ne vozim i automatski imam manje zivotnog iskustva? :lol: I kako to molim te, tvoje iskustvo je steceno, a moje sa interneta? Zasto mislis da tvoj stav, tvoje misljenje ima realnu osnovu a moje nema? I ja sam navela realan i konkretan primer koji govori suprotno od tvoga, i? I opet se tvoj broji a moj ne. :lol: I nisam pitala koji procenat ljudi tamo zivi, nego sta mislis koliko je taj tvoj model primenljiv, i koliko bi njih koji pokusaju uspelo i profitiralo tako? Mislis li da svako od nas ima dedin vocnjak koji samo ceka da ga neko vrati u zivot? I kakve sve to ima veze sa temom?Mislis li da bi svaka zena ostavila muza u toj situaciji? I koliko takvih zena znas? I glavno pitanje, koje izvrdavas od starta je, mozes li na osnovu jednog primera i jedne lozaceve zene, da tvrdis da su zene ovakve ili onakve? Ne mozes i gotovo. I ne znam sto se ovo izvrnulo u pricu selo vs grad. :dontunderstand:
Mladi zbog skolovanja idu u gradove, tacno. I mlade devojke ne razmisljaju kako ce im biti za 10 godina, tacno. Nisam ni ja dok nisam dosla u tu situaciju, i opet sam se dobro snasla i bez predplana. Pitam se, jesi li ti u dvadesetprvoj, razmisljao 10 godina u napred... sanse nema. Dakle, sta im tacno prebacujes? Sto ne razmisljaju o deci koju jos uvek nemaju i koju mozda ni nece imati, sto ne razmisljaju sta je bolje za porodicu koju takodje nemaju, sta je bolje za brak u koji jos nisu usle...

Uopste nije stvar u tome. Znaci ja nemam kola i ne vozim i automatski imam manje zivotnog iskustva? :lol: I kako to molim te, tvoje iskustvo je steceno, a moje sa interneta? Zasto mislis da tvoj stav, tvoje misljenje ima realnu osnovu a moje nema? I ja sam navela realan i konkretan primer koji govori suprotno od tvoga, i? I opet se tvoj broji a moj ne. :lol: I nisam pitala koji procenat ljudi tamo zivi, nego sta mislis koliko je taj tvoj model primenljiv, i koliko bi njih koji pokusaju uspelo i profitiralo tako? Mislis li da svako od nas ima dedin vocnjak koji samo ceka da ga neko vrati u zivot? I kakve sve to ima veze sa temom?Mislis li da bi svaka zena ostavila muza u toj situaciji? I koliko takvih zena znas? I glavno pitanje, koje izvrdavas od starta je, mozes li na osnovu jednog primera i jedne lozaceve zene, da tvrdis da su zene ovakve ili onakve? Ne mozes i gotovo. I ne znam sto se ovo izvrnulo u pricu selo vs grad. :dontunderstand:
Mladi zbog skolovanja idu u gradove, tacno. I mlade devojke ne razmisljaju kako ce im biti za 10 godina, tacno. Nisam ni ja dok nisam dosla u tu situaciju, i opet sam se dobro snasla i bez predplana. Pitam se, jesi li ti u dvadesetprvoj, razmisljao 10 godina u napred... sanse nema. Dakle, sta im tacno prebacujes? Sto ne razmisljaju o deci koju jos uvek nemaju i koju mozda ni nece imati, sto ne razmisljaju sta je bolje za porodicu koju takodje nemaju, sta je bolje za brak u koji jos nisu usle...

O tempora, o mores.

Draga. vidi ovako. IZ tvojih postova sam zakljucio da imam vise zoivotnog iskustva. A onda sam ti dao jedn od nacina kako se zivotno iskustvo stice. Pri tom, moja iskustva ti zaista nikad ne bi preporucio, obzirom da si zensko, a veujem da se zene teze nose sa previse iskustva. Narocito sa onim negativnim. A i toga je bilo iha ha.
Pa nisam ja, zaboga pomenuo internet nego ti. Ja sam samo i iskljucivo dao jedan primer, za koji si se uhvatila. E a kad si se uhvatila, morao sam da branim ono sto sam reko i to argumentima. Od pocetka inosis sumnje na onaj neprihvatljiv nacin koji ne upucuje na prau diskusiju, nego diskredituje sagovornika. U koliko je i tacno... pa onda, ova prica i ako je frizirana.... to je samo jedan primer....
Pa da , Jedan primer, koji nesto govori.
Dakle, zene se ne udaju, po meni, iz vise razlooga. Iz osecaja nesigurnosti. Dalje.. usled agresivne propagnade. Zbog nekih negativnih fekata koji su stigli zajedno sa zenskim pokretima, tzv zenskom emancipacijom, a koje su dodatno spinovane kod nas usled pogubng delovanja A.F.Ža. Zbog negativnih efekata komunisticke okuacije. Zbog negativnih efekata amerikanizacije drustva. Usled pogubnog delovanja delovanja i diktata centara koji plasiraju mejn strim, preko medija, gde postoje cak i tzv. zenski casopisi. Neke iz kvazi-urbanog sebicluka.. neke iz satro-intelektualnog kukavicluka., A neke , Bogu hvala i udaju.
Ovo za selo, je samo jedan primer. Slazem se da ne treba ostati u diskusiji na tom primeru, kolko god da je dobar, i koliko god je selo eklatatan primer, obzirom da su sela puna nezenja koji nikako ne mogu da se ozene.

Cini mi se da se medju nama razvila seksualna tenzija.... moram da tikazem da sam ja ozenjen... tako da .... zaboravi.:D:D
Zene su bas svakakve. I ovakve i onakve. Ima i takvih, a ima i boljih.

Poslednja izmena:
:lol: vidi dragi, ako i ima seksualne tenzije, onda je jednostrana, uopste me ne privlace muskarci koji ne mogu verbalno da mi doakaju, pa postaju pasivno agresivni i snishodljivi... to je takav turn off. :lol: narodski receno, ne da nisam zainteresovana, nego bi pre iz tikve zasijalo sunce. :lol: mogla bih da nadjem verovatno i neku latinsku izreku da ti pariram al mi je to tako prostacki a i sto bih, srpski je divan jezik. :lol:
Da, da... idemo jos jedan krug, feminizam, emancipacija, zena pogubljena u vremenu i prostoru, izmedju casopisa i glupih emisija... :dosadno::zzzz:... bezmo u brda i tako to... :lol:
Naravno da pokusavam da te diskreditujem jer se ne slazem sa onim sto zagovaras. A ti i dalje ne odgovaras na moja pitanja... toliko o argumentovanoj raspravi. Ne mozes ocekivati od sagovornika da te ispostuje i bude fer ako ti to nisi. Iznosim sumnje na neprihvatljiv nacin? :eek: A koji bi bio prihvatljiv, po tebi, svega ti? :lol:
I dobro, zanemaricu tvoj jedan primer za koji sam se uhvatila :roll: i preformulisacu... Mozes li na osnovu svog tvog iskustva, koje je, priznaces, ipak minorno i samo jedan mali deo realnosti, da zakljucis da su sve zene danas generalno lose?

:lol: vidi dragi, ako i ima seksualne tenzije, onda je jednostrana, uopste me ne privlace muskarci koji ne mogu verbalno da mi doakaju, pa postaju pasivno agresivni i snishodljivi... to je takav turn off. :lol: narodski receno, ne da nisam zainteresovana, nego bi pre iz tikve zasijalo sunce. :lol: mogla bih da nadjem verovatno i neku latinsku izreku da ti pariram al mi je to tako prostacki a i sto bih, srpski je divan jezik. :lol:
Da, da... idemo jos jedan krug, feminizam, emancipacija, zena pogubljena u vremenu i prostoru, izmedju casopisa i glupih emisija... :dosadno::zzzz:... bezmo u brda i tako to... :lol:
Naravno da pokusavam da te diskreditujem jer se ne slazem sa onim sto zagovaras. A ti i dalje ne odgovaras na moja pitanja... toliko o argumentovanoj raspravi. Ne mozes ocekivati od sagovornika da te ispostuje i bude fer ako ti to nisi. Iznosim sumnje na neprihvatljiv nacin? :eek: A koji bi bio prihvatljiv, po tebi, svega ti? :lol:
I dobro, zanemaricu tvoj jedan primer za koji sam se uhvatila :roll: i preformulisacu... Mozes li na osnovu svog tvog iskustva, koje je, priznaces, ipak minorno i samo jedan mali deo realnosti, da zakljucis da su sve zene danas generalno lose?

Naravno da ne. Za mene su sve zene u glavnom sasvim savrsene i jedina prava inspiracija u mom zivotu. Naravno sava za svog coveka. Svaka za onog koji je za nju stvoren, Ni ta navedena zena nije losa. Samo joj je trebao eklatantan primer da bi verovala u zdravu logiku..
Ja ne pozivam nikog da ode i zivi u selu. u selu. U ostalom, ni ja ne zivim u selu.
Naravno da je srpski jezik divan. U ostalom da ne govorim dobro sopstveni jezik, ne bi znao ni strane jezike. Moje zivotno iskustvo je zaista minorno u svetskim razmerama, al je daleeeeeko vece od tvoga, sto je i prirodno. U ostalokm, kao kuturan sagovrnik, prvo sam, na pocetku ove diskusije izlozio moj slucaj. Dao sam eke podatke o sebi. Ti, kolko vidim nisi rekla o sebi nista. Dali si ti udata. Kolko godina imas. Dal si zaposlena ili jos uvek sturdiras. Da li zivis sa roditeljima, il zivis sama. Dakle... mozda jos ides u srednjnu skolu, a onda je tvoje zivotno iskustvo mikroskopsko. Ja sam , draga, tebi odavno doakao verbalno, samo sto ti toga nisi svesna. A nisi svesna jer nakaradno smatras da onaj ko je bezobrazniji u diskusiji, obavezno je i u pravu E pa vidis, ja sam kulturan covek, koji je izgradio stil komunikacije na mestima na kojima verovatno ne mozes da se pojavis.
Obzirom da sam najverovatnije imao tezi zivotni put nego ti... sa vise rizika. ostali detalji mog zivota, ( koliko god egzoticni bili ) ne mogu da budu od koristi u ovoj diskusiji, pa ih zato ne iznosim. Kultura ophodjenja nije slabost ili nemoc. A pogotovo nije snishodljivost. U ostqalom m, ne moze se biti u isto vreme snishodljiv i agresivan jer su pitanju dijametralno suprotni oblici komunikacije.
Drago mi je da smo se razumeli oko te seksualne tenzije. No mozes da mastas.... to nije zabranjeno. Iz takve atmosfere je niklo bar 80& svetske literature,. To ce te oplemeniti. U ostalim, kulturolski jaz je i suvise velik
Ti ne pokusavas da napadnes temu i tezu, nego mene. A to je recito samo po sebi.

Dakle, . da li si ti udata?. da li radis, ili studiras?. da li imas dece?. Da li si mozda razvedena.

Poslednja izmena:
Misis da bi bilo normalno, zdravo moguce da o svojoj zenni mislim drugacije. To sto sam je pomenuo je stvar licne kulture, jer se ovde govori o stvarima koje nisu bas konkretne , nego ima bezbroj varijabila.

Ma nije to. Svako (ili najmanje 99% ljudi) ce ovde da hvali svoju zenu/svog muza - cak i ako drugacije misli i ako stvari u realnom zivotu nisu bas tako bajne.
Ali ti pises u stilu "ove zene danas nista ne valjaju, samo ja srecnik imam naj naj naj zenu", a to je malo bezveze. A i cesto ti fale konkretni argumenti. Na primer prvo smo pisali o spremanju kuce i pazenju dece. Tu si napisao na kraju te diskusije nesto u fazonu "Ne mislim samo na to, nego i na ostale stvari". Kad sam te zamolio da navedes konkretno koje su to ostale stvari - odgovora nije bilo. Onda napises "Ja obavljam sve, zena mi je oslobodjena svih obaveza, osim onih koje ona dobrovoljno obavlja". Ajde, lepo konkretno...koje su to obaveze (ako nisu sredivanje kuce i vodjenje brige o deci, za koje se inace i ne guras bas da ih obavljas ako sam dobro ukapirao), na sta mislis???

Toliko o bezobraznim sagovornicima. :lol: Ne mogu samo da verujem da neko moze biti toliki licemer i prebacuje mi nesto sto i sam radi... no dobro, nebitno. Nemam ja tebi sta da se pravdam i dokazujem... sve pise na ovoj temi, ako te zanima mozes da prelistas. Cak sta vise, mozda do nesporazuma ne bi ni doslo da si iscitao temu od starta, umesto sto si nastupio kao mudri vrac plemenskom savezu... i to je nebitno.
Pa, gde ti zivis... ovde su svi svetski ljudi, doktori nauka, poliglote... zasto mislis da si ti nesto posebno? :lol:
Moj stav je jasan i primenljiv generalno, svi smo individue, koje zive u razlicitim sredinama, uslovima, razlicitog obrazovanja, socijalnog statusa, ranga... i zbog svih tih promenljivih nije moguce jedan model ponasanja pripisati svima... bilo da je pozitivan bilo da je negotivan. Mozda se tom tvom prijatelju posrecilo, mozda bi se posrecilo jos nekima... al ne mozes na osnovu ponasanja jedne zene ili njih 5 da tvrdis da bi se i 5000 drugih isto tako ponasalo. Mozda 5 %( nek je i 10, 15...) mladih devojaka cita i gleda sav taj tresh koji nam je plasiran... ali to je zanemarljiv procenat, i nije slika i prilika realne situacije. A tebe sam shvatila tako da upravo na osnovu slucajnog uzorka i subjektivnog iskustva zakljucujes suprotno... mislim da to nije tako pa makar se nikad ne pojavila tamo gde se ti pojavljujes. :lol:

Ma nije to. Svako (ili najmanje 99% ljudi) ce ovde da hvali svoju zenu/svog muza - cak i ako drugacije misli i ako stvari u realnom zivotu nisu bas tako bajne.
Ali ti pises u stilu "ove zene danas nista ne valjaju, samo ja srecnik imam naj naj naj zenu", a to je malo bezveze. A i cesto ti fale konkretni argumenti. Na primer prvo smo pisali o spremanju kuce i pazenju dece. Tu si napisao na kraju te diskusije nesto u fazonu "Ne mislim samo na to, nego i na ostale stvari". Kad sam te zamolio da navedes konkretno koje su to ostale stvari - odgovora nije bilo. Onda napises "Ja obavljam sve, zena mi je oslobodjena svih obaveza, osim onih koje ona dobrovoljno obavlja". Ajde, lepo konkretno...koje su to obaveze (ako nisu sredivanje kuce i vodjenje brige o deci, za koje se inace i ne guras bas da ih obavljas ako sam dobro ukapirao), na sta mislis???

Ja ne pisem u tom stiu. No da verujem da sam imao srece, verujem.. Dakle, u mom braku , konkretno., ( sto naravno ne znaci da tako i treba da bude, ili da je tako i u drugima ) , moja zena jen zaista oslobodjena opsluivanja dece, jer imamo dve zene koje kod nas rade to za platu. Moja zena i ja se ravnopravno bavimo decom. Kpamo ih, kako o se tu zatekne,jer uvece ostajemo sami s njima. Moja zena im pokaze oko skole, a vodimo ih na sprotove i ona i ja, u zavisnosti ko je kad slobodan. E sad, odlucivanje.
Sto s4e tice svakodnevnog zivota, u glavnom odlucuje moja zena, jer sam ja za to pre svega ne zainteresovan. Bez obzira dal smatram da ona to zna bolje, il me u opstene interesuje... il na primer nju usredcuje da organzuje te svakodnevne stvari. A i decu vespitavamo zajedno. No pravac vaspitanju dajem ja. Trenirqam ih za život. Pa kad ja zacrtam pravac, onda zajeddnicki guramo u tom pravcu. A zasto, pa zato sto i ona i ja verujemo da ja po bolje znam.

Opet kazem. ja nikad nisam reko da su zene genralno ovakve ili onakve. Kao romantican covek, pre sam sklon da verujemda su sve zene divne nego lose. Naravno, ia svakakvih zena,ko sto ima i svakavih muskarac. I suvise ima varijabila, da bi se donosili generalni zaključci. A opet, kolko ja znam, ima nekakvih pravila i nakavih opstih mesta, na koja ne uticu varijabile.
Dakle, Zene su manje sklone velikim rizicima od muskaraca. To je po meni logicno, obzirom na samu prirodu zene. Na fiziologiju, koja odredjuje nasu psihologiju, na zalost. Opet, to sto su muskarci skloniji rizicima moze biti produkt muske arhaicnosti, neodgovornosti, ne sagladavanja mogucih posledica. Moze, a ne mora.

Toliko o bezobraznim sagovornicima. :lol: Ne mogu samo da verujem da neko moze biti toliki licemer i prebacuje mi nesto sto i sam radi... no dobro, nebitno. Nemam ja tebi sta da se pravdam i dokazujem... sve pise na ovoj temi, ako te zanima mozes da prelistas. Cak sta vise, mozda do nesporazuma ne bi ni doslo da si iscitao temu od starta, umesto sto si nastupio kao mudri vrac plemenskom savezu... i to je nebitno.
Pa, gde ti zivis... ovde su svi svetski ljudi, doktori nauka, poliglote... zasto mislis da si ti nesto posebno? :lol:
Moj stav je jasan i primenljiv generalno, svi smo individue, koje zive u razlicitim sredinama, uslovima, razlicitog obrazovanja, socijalnog statusa, ranga... i zbog svih tih promenljivih nije moguce jedan model ponasanja pripisati svima... bilo da je pozitivan bilo da je negotivan. Mozda se tom tvom prijatelju posrecilo, mozda bi se posrecilo jos nekima... al ne mozes na osnovu ponasanja jedne zene ili njih 5 da tvrdis da bi se i 5000 drugih isto tako ponasalo. Mozda 5 %( nek je i 10, 15...) mladih devojaka cita i gleda sav taj tresh koji nam je plasiran... ali to je zanemarljiv procenat, i nije slika i prilika realne situacije. A tebe sam shvatila tako da upravo na osnovu slucajnog uzorka i subjektivnog iskustva zakljucujes suprotno... mislim da to nije tako pa makar se nikad ne pojavila tamo gde se ti pojavljujes. :lol:

Ako moje postove dozivljavas kao bezobrazne, moram da primetim da su oni preodukt nase predhodne komunikacije. Dakle, malo sam te imitirao, a vidim da ti se ne svidja.
No , naravno, svi smo individue. Varijabila kolko oces. A opet, morfologija na ruzan nacin diktira nasu psihologiju.
U koliko nisam nesto procitao na pocetku, moram da ti se izvinim.
TZo bi onda bila moja greska.

Nije mi logicno. Kao oslobodjena je svih obaveza, a odluke iz svakodnevnice donosi (ili mora da donosi) upravo ona. :roll:
Ti si nezainteresovan za te svakodnevne odluke. Samo odredis pravac. To meni zvuci u fazonu "Hocu to i to, a ti vidi kako ces to i to da odradis". :lol:

Podsecas na oca moje zene. I taj glumi sefa, a sav posao i odluke su na tastinim ledjima. Lako je tako biti glava kuce.

Nije mi logicno. Kao oslobodjena je svih obaveza, a odluke iz svakodnevnice donosi (ili mora da donosi) upravo ona. :roll:
Ti si nezainteresovan za te svakodnevne odluke. Samo odredis pravac. To meni zvuci u fazonu "Hocu to i to, a ti vidi kako ces to i to da odradis". :lol:

Podsecas na oca moje zene. I taj glumi sefa, a sav posao i odluke su na tastinim ledjima. Lako je tako biti glava kuce.

Kakko bre ne razumes? Ajd da plastificiramo toi da bude jasnije. Na primer, de ce se slavitri deciji rodjendan... ona to odluci , a u organizaciji uziva i ja se ne mnesam. Sta ce da bude za rucak? Ona to odluci, pa to i rucamo. meni je sve jedno. Kakvu garderobu nose deca.. ona lepo donese odluku, i ide da kupuje s njima. Ja se ne petljam.
De ce mo na izlet? ona ona odluci, organizuje jer u tome uziva, a ja odem samo po karte za avion, ili upalim auto da vozim de mi kaze . Kakava je rasvea u nasem domu... ona lepo o tome donese odluku, i ode pa kupi lampe. Ja samo zovem majstora da to sve prikaci. Dakle, donosi odluke o onim stvarimka koje je usrecuju. radi ono sto je ispunjava uz svoj poso i uz svoju karijeru. U koliko nesto ne zeli ili ne voli, onda o tome odlucim ja. Al samo ako ona ne voli i ne uziva u tome. S druge strane, odluku da nasa deca budu vaspitana tako da budu kreatori svog posla sutra, sam doneo ja. A trening za to mora da pocne odmah. Odluku o eventualnom skolovanju nase decce u inostranstvu, to jest na kom konkretno fakultetu , donosim ja. Naravno da ce mo se konsultovati,m te da cu joj predociti prednosti i nedostatke ovih i onih,, kad za to dodje vreme... kao sto cu joj predociti prednosti i nedostatke skolovanja u instranstvu i ovde. Al obzirom da ja to znam mnogo bolje od nje, krajnju odluku cu doneti ja. Naravno, Nije to tako rogobartno, niti je to nesto sto je paradigma. Radi se o diskusiji. No i ona zna da su to stvari koje ja boje znam od nje. Pa kako se ja ne mesam u stvari koje ona zna bolje od mene , tako ni ona to ne radi.

Kakko bre ne razumes? Ajd da plastificiramo toi da bude jasnije. Na primer, de ce se slavitri deciji rodjendan... ona to odluci , a u organizaciji uziva i ja se ne mnesam. Sta ce da bude za rucak? Ona to odluci, pa to i rucamo. meni je sve jedno. Kakvu garderobu nose deca.. ona lepo donese odluku, i ide da kupuje s njima. Ja se ne petljam.
De ce mo na izlet? ona ona odluci, organizuje jer u tome uziva, a ja odem samo po karte za avion, ili upalim auto da vozim de mi kaze . Kakava je rasvea u nasem domu... ona lepo o tome donese odluku, i ode pa kupi lampe. Ja samo zovem majstora da to sve prikaci. Dakle, donosi odluke o onim stvarimka koje je usrecuju. radi ono sto je ispunjava uz svoj poso i uz svoju karijeru. U koliko nesto ne zeli ili ne voli, onda o tome odlucim ja. Al samo ako ona ne voli i ne uziva u tome. S druge strane, odluku da nasa deca budu vaspitana tako da budu kreatori svog posla sutra, sam doneo ja. A trening za to mora da pocne odmah. Odluku o eventualnom skolovanju nase decce u inostranstvu, to jest na kom konkretno fakultetu , donosim ja. Naravno da ce mo se konsultovati,m te da cu joj predociti prednosti i nedostatke ovih i onih,, kad za to dodje vreme... kao sto cu joj predociti prednosti i nedostatke skolovanja u instranstvu i ovde. Al obzirom da ja to znam mnogo bolje od nje, krajnju odluku cu doneti ja. Naravno, Nije to tako rogobartno, niti je to nesto sto je paradigma. Radi se o diskusiji. No i ona zna da su to stvari koje ja boje znam od nje. Pa kako se ja ne mesam u stvari koje ona zna bolje od mene , tako ni ona to ne radi.

A, vidiš, ja uvek uveče pitam muža da li mu se nešto jede, pa da to skuvam sutra za ručak, a i sto to pitam i dete. Za dečiji rodjendan, na primer, gde će se slaviti i kako će se to organizovati, pita se dete, a odlučuje novčanik. Mi smo tu da uklopimo šta se uklopiti može. Koju ćemo lampu kupiti, zavisi od oboje, jer oboje idemo u nabavku. U koju boju ćemo krečiti zidove, takodje sednemo pa se dogovorimo. I tako dalje... Nisam sigurna šta podrazumevaš pod "pravac vaspitanja dece", ali i tu zajdenički delujemo. Desilo se, nije da nije, da muž nešto grdi malecku, a ja smatram da greši, ali ćutim. I obratno se desilo, kako da ne. Pa, posle, kada se osetljivo dečje uvce dovoljno odmakne, onda mu kažem da mislim da je pogrešio i zašto, ili on to kaže meni, zavisi ko je "trenirao strogoću". Trenutno smo u fazi - šta da radimo i kako da nastupimo jer je počela da psuje, i da odgovara nabusito i da tera neki svoj inat. Uveče sedimo i razgovaramo koji je korak tu najpametnije napraviti i na koji način... i uvek delujemo zajedno i nikada jedan u klin a drugi u ploču. Dobro, ona ima samo 3 godine, ali svejedno. Mislim da ćemo tako nastaviti i ubuduće.
Ne postoji odluka u kojoj je a priori njegova zadnja, niti ona u kojoj je a priori moja zadnja. Ni jednu odluku ne donosi samo on, ili samo ja. Čak ni iz razloga većeg iskustva u tim stvarima, ili bilo kakvog iskustva. Zapravo, ja imam veće i trnovitije životno iskustvo, koje sada, u ovim kriznim vremenima, i te kako dobro dodje. I svesna sam da je to tako, pa to ne zloupotrebljavam, niti podcrtavam. On je bio zaštićen kao beli medved, i nije imao razloga da nauči da krišku hleba deli na 5 delova, ili da sa 10 maraka preživi mesec, ili da od 300g mesa napravi 3 ručka. NIje umeo, jer ni njegovi nikada nisu imali razlog za tako nešto. Ali znaš šta je kod iskustva dobro - možeš ga podeliti sa drugim, možeš naučiti nekog drugog onome što i sam znaš, a da nije neophodno da i on prodje to iskustvo. Ili konkretno, naučite da balansirate zajedno, upravo u trenu dok proživljavate to iskustvo - kod nas konkretno on prvi put, a ja ko zna koji. I onda skontaš da se iskustvo zaista brzo i lako prenosi, i brzo i lako uči, samo ako čovek hoće, pa i od onog sa manje iskustva x i y puta čuješ savtšenu stvar i savršen savet!
I tako... to je naš slučaj... čisto pričam, u tudje se kuće ne mešam :)

A, vidiš, ja uvek uveče pitam muža da li mu se nešto jede, pa da to skuvam sutra za ručak, a i sto to pitam i dete. Za dečiji rodjendan, na primer, gde će se slaviti i kako će se to organizovati, pita se dete, a odlučuje novčanik. Mi smo tu da uklopimo šta se uklopiti može. Koju ćemo lampu kupiti, zavisi od oboje, jer oboje idemo u nabavku. U koju boju ćemo krečiti zidove, takodje sednemo pa se dogovorimo. I tako dalje... Nisam sigurna šta podrazumevaš pod "pravac vaspitanja dece", ali i tu zajdenički delujemo. Desilo se, nije da nije, da muž nešto grdi malecku, a ja smatram da greši, ali ćutim. I obratno se desilo, kako da ne. Pa, posle, kada se osetljivo dečje uvce dovoljno odmakne, onda mu kažem da mislim da je pogrešio i zašto, ili on to kaže meni, zavisi ko je "trenirao strogoću". Trenutno smo u fazi - šta da radimo i kako da nastupimo jer je počela da psuje, i da odgovara nabusito i da tera neki svoj inat. Uveče sedimo i razgovaramo koji je korak tu najpametnije napraviti i na koji način... i uvek delujemo zajedno i nikada jedan u klin a drugi u ploču. Dobro, ona ima samo 3 godine, ali svejedno. Mislim da ćemo tako nastaviti i ubuduće.
Ne postoji odluka u kojoj je a priori njegova zadnja, niti ona u kojoj je a priori moja zadnja. Ni jednu odluku ne donosi samo on, ili samo ja. Čak ni iz razloga većeg iskustva u tim stvarima, ili bilo kakvog iskustva. Zapravo, ja imam veće i trnovitije životno iskustvo, koje sada, u ovim kriznim vremenima, i te kako dobro dodje. I svesna sam da je to tako, pa to ne zloupotrebljavam, niti podcrtavam. On je bio zaštićen kao beli medved, i nije imao razloga da nauči da krišku hleba deli na 5 delova, ili da sa 10 maraka preživi mesec, ili da od 300g mesa napravi 3 ručka. NIje umeo, jer ni njegovi nikada nisu imali razlog za tako nešto. Ali znaš šta je kod iskustva dobro - možeš ga podeliti sa drugim, možeš naučiti nekog drugog onome što i sam znaš, a da nije neophodno da i on prodje to iskustvo. Ili konkretno, naučite da balansirate zajedno, upravo u trenu dok proživljavate to iskustvo - kod nas konkretno on prvi put, a ja ko zna koji. I onda skontaš da se iskustvo zaista brzo i lako prenosi, i brzo i lako uči, samo ako čovek hoće, pa i od onog sa manje iskustva x i y puta čuješ savtšenu stvar i savršen savet!
I tako... to je naš slučaj... čisto pričam, u tudje se kuće ne mešam :)

Obrni , okreni, na isto mu dodje. Ovo sto sam napisao gore, je zapravo krajnje plasticno objasnjenje drugom diskutantu, jer se ukazala potreba za to. No, naravno damoja zene pita mene sta bi teo da rucam sutra. Zaboga. Ali obzirom da sam ja u proteklih 11 godina na to pitanje uvek , ali bas uvbek davao samo tri odgovora, i to je prestalo. A odgovori su a) svejedno. b) sutra ja kuvam c) sutra idemo u kafanu ako se slazes... zena je naucila. Moja supruga toliko uziva u aranziranju prostora u kome zivimo, da zaista ne zelim da se mesam. A i dovbor ispadne. Naravno da se ona dogovara sa decom oko proslave rodjendana. Al s decom, a ne samnom. Ja sam samo tehincko osoblje.. sto mi odgovoara.
Pravac caaspitanja je zapravo skup okvirinih nacela kji se tice jednog posebnog dela njhovog drastanja. Dakle, radi se o tome dal ce oni teziti za dobrim zaposlenjem, il necem sasvim drugim u zivotu. Ja licno mislim da treba da teže necem sasvim drugom, a za to drugo je neophodno da ih vaspitamo u btom pravcu jos kao male. Na tu odluku je, da budem iskren, uticao i to sto sam i ja takav, al i to sto su svo troje dece decaci. Da su devojcice, verovatno bi bilo drugacije. Ovo ostalo je ssve manje vise isto.

@Cyandie.sun
Procitao sam sve tvoje postove na ovoj temi.
dakle, shvartio sam da imas dete i muza.
Shvatio sam i ostalo.

ja nigde nisam reko da su sve zene ovakve li onakve. da se razumemo.
Ja ne bi mogao da doakam ni Jeleni Karleusi verbalno, a kamo li tebi.

Ne razumem sto bi to tebe bilo briga i od kakve je to vaznosti za diskusiju? Meni uopste nije bitno sta ti imas ili nemas, zenu, decu, diplomu, sluskinju... irelevantno skroz... Misljenje koje imam o temi nije uslovljeno niti je rezultat mog bracnog statusa. Generalan utisak je da mnogi jos uvek na zenu gledaju kao na nize bice u odnosu na muskarca, cast izuzecima, na zalost, malo ih je. To sto sam stekla takav utisak i o tebi, na osnovu tvojih postova, moze biti tacno, mozda i gresim, mozda je do moje percepcije a mozda ima i veze sa nacinom na koji ti diskutujes, ne znam samo sto te to toliko uvredilo, sto ti ne verujem i sto se ne slazem.
A sto se tice Karleuse... ne razumem sta si hteo da kazes.

Ne razumem sto bi to tebe bilo briga i od kakve je to vaznosti za diskusiju? Meni uopste nije bitno sta ti imas ili nemas, zenu, decu, diplomu, sluskinju... irelevantno skroz... Misljenje koje imam o temi nije uslovljeno niti je rezultat mog bracnog statusa. Generalan utisak je da mnogi jos uvek na zenu gledaju kao na nize bice u odnosu na muskarca, cast izuzecima, na zalost, malo ih je. To sto sam stekla takav utisak i o tebi, na osnovu tvojih postova, moze biti tacno, mozda i gresim, mozda je do moje percepcije a mozda ima i veze sa nacinom na koji ti diskutujes, ne znam samo sto te to toliko uvredilo, sto ti ne verujem i sto se ne slazem.
A sto se tice Karleuse... ne razumem sta si hteo da kazes.

Pa naravno da gresisi po tom pitanju. Ja zene obozavam. Za sve sto sam u zivotu uradio, inspirisale su me razne zene. Zene , po meni ne da nisu niza bica, nego su u mnogim stvarima supriorne. Zene se po meni radjaju sa znanjima, koja mi uskarci, moramo da naucimo. Neke zaborave, a neki muskarci nikad ne nauce.
A zasto je relevantno..... pa vidis, Moja shvatanje braka, zivota, odnosa zena i muskaraca nisu ista i relevantnija su od shvatanja i poimanja mog desetogodisnjeg sina. I ti bi imala sasvim razlicit stav o celoj onvoj temi da nisi to sto jesi, nego da radis u izlogu u Amsterdamu.
Ovo za skolu je naravno tacno. Ko god ljude proccenjuje po njihovim diplomama, taj nedotupavna neznalica. Potpuno je nevazno ko je sta zavrsio od skole , ili nije.
U opste me ne vredja to stzo mi ne verujes. To je sasvim u redu. Drugcije okolnosti, drugaccije odrastanje, drugaciji zivotni putavi.. ma sta god hoces. Ono sto je uvredljivo je sumnja je sumnja u istinitost onog sto sam napisao za konkretne situacije i konkretna zbivanja, Sumnja i optuzba da sam pricu izmislio ili frizirao.
Menni ne pada na pamet da ovde lutpeam gluposti kako ti nemas dete. kako izmsljas da si udata. Kako ovo ili ono.
Dakle, samo to i nista drtugo.

Vrlo moguce da lazem, moze biti da sam i najgora i najbolja zena na svetu, ne postoji nacin da znas... niti je meni stalo do toga verujes li mi ili ne, ali ja ni ne pokusavam da te ubedim da bi zivot koji vodim bio reper za sve druge ljude. A tako sam shvatila tvoju pricu o lozacu. Tema zasto se devojke ne udaju, ti dodjes ispricas kako covek resi da zivi na selu, pa mu se zena pokondirila, nece ona zaboga na selo, pa je on ubedi, pa mu krene, pa para kao blata, e sad se zeni odjednom svidja na selu, nije ona jadna pritupa znala da ce tako bajno sve da ispadne, a ti si znao a on te poslusao... naravoucenije : ne znaju zene sta je za njih dobro, a mi znamo. I jos na kraju posta, ono famozno, obozavam zene. Eto kako je ispalo... pa jos prica o sluzavkama, iskustvima, primanjima na koje mene ne bi ni primili :lol:... Nikom nije dobro kao meni... dakle, ugledajte se na mene. :lol: A tvoja je prica, moras da priznas, ako nista ono bar atipicna za nase vreme i uslove, kad ljudi beze sa sela, kad sela odumiru, taj jedan uspeo u onome u cemu svi ovi drugi nisu. Ako nista drugo, zvuci neverovatno... mozes li da me krivis sto ne verujem?! Znaci, nije da sumnjam u ono sto si ispricao, nego sumnjam u kontekst u koji je uvaljana cela prica. Eto.

Vrlo moguce da lazem, moze biti da sam i najgora i najbolja zena na svetu, ne postoji nacin da znas... niti je meni stalo do toga verujes li mi ili ne, ali ja ni ne pokusavam da te ubedim da bi zivot koji vodim bio reper za sve druge ljude. A tako sam shvatila tvoju pricu o lozacu. Tema zasto se devojke ne udaju, ti dodjes ispricas kako covek resi da zivi na selu, pa mu se zena pokondirila, nece ona zaboga na selo, pa je on ubedi, pa mu krene, pa para kao blata, e sad se zeni odjednom svidja na selu, nije ona jadna pritupa znala da ce tako bajno sve da ispadne, a ti si znao a on te poslusao... naravoucenije : ne znaju zene sta je za njih dobro, a mi znamo. I jos na kraju posta, ono famozno, obozavam zene. Eto kako je ispalo... pa jos prica o sluzavkama, iskustvima, primanjima na koje mene ne bi ni primili :lol:... Nikom nije dobro kao meni... dakle, ugledajte se na mene. :lol: A tvoja je prica, moras da priznas, ako nista ono bar atipicna za nase vreme i uslove, kad ljudi beze sa sela, kad sela odumiru, taj jedan uspeo u onome u cemu svi ovi drugi nisu. Ako nista drugo, zvuci neverovatno... mozes li da me krivis sto ne verujem?! Znaci, nije da sumnjam u ono sto si ispricao, nego sumnjam u kontekst u koji je uvaljana cela prica. Eto.

Meni nikad ne bi palo na pammet da te optuzim da lazes, il da friziras bilo sta. Sama potreba da se laze na forumu ovakvog tipa je patoloska. Nije jedna slucaj nego 630 slucajeva. da se raazumemo, samo ovaj jedan je bio taj koji je imao problem sa zenom To sto ja obozavam zene je sasvim jedna druga stvar i odgovor je tvojj krstaskoj tezi da ja mislim, ( a zastaa si me optuzila) da smatram da su zene odvratne. Ne brate. Ova jedna je bila ta koja nije znala i nije verovala.
Naravno da je moj slucaj potpuno atipican, Zato i ne iynosim vise detalja, jer od toga niko ne bi mogao da ima koristi, niti da izvue bilo kakv zakljucak. zene se ipak udaju, Bogu hvala. Samo se malo teze dlucuju, usled spleta okolnosti, okruzenja, uredjenja i tako dalje. To sad dolazimo do onog sto je i sustina. Zene se teze odlucuju za brak i porodicu upravo iz tih razloga. Po mom misljenju, naravno.
Mladici su u velikom broju postali kukavice koje sede po kladionicama i koji se ne usudjuju da budu ono sto im je priroda... najcesce u strahu od neuspeha, a zene su predpostavile racionalnost sopstvenim instiktima. I tu lezi razlka u odnosu na druga, predhodna vremena. Inace, igra je ista, samo se igraci menjaju. Na zalost, promene su vidljive na igracima, pa je sve jedno sto je igra ista ko i pre 100 godina. Naravno. uoco sam da se ove cak i epiduralu raspravljalo. Nije mi jasno, sta u opste bilo koji muskarac ima da kaze vezano za epidural Kakve to veze ima sa onima koji nemaju matericu?
Ja sam naravno isto tako stekao odredjeniutisak o tebi, ko i ti o meni. No cini mi se da bi trebali da napadamo temu, a ne jedno drugo. A ti si pocela odmna sa licnim kvalifiakcijama. Ti. A ne ja. Cisto da se zna.

Opet se ne slazem :lol: Ti si naivno uleteo u zaru borbe a ja sam reagovala instinktivno... dakle, ti mu dodjes kolateralna steta. :lol: Pozdrav :bye:

Svi feminsitcki krstasi se vade na instinkt. De si ti videla zar borbe, ja sam usao kao diskutant, ti si reagovala instiktivno... po meni. Dakle. JA MISIM....... A ETO IMA JEDAN PRIMER.. PA ONDA PRIMER... A ti.... TI LAZES, IL SI PRICU FRIZIRAO.... MISLIS DA SU SVE ZENE LOSE I GLUPACE.... TVOJE ISKUSTVO JE MINORNO.... I tako to.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back