ZASTO DEVOJKE NECE DA SE UDAJU...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ne prozivam zene nego razmazene princeze,ja ih znam mnogo vise koje se poradjaju prirodnim putem iako imaju opciju za carski rez i epidural... I ne kukaju...

Njihov izbor. Nije nase da ocenjujemo da li treba ovako ili onako, i da li su ove koje bi da ublaze bol razmazene princeze. Ponavljam, ti i ja pojma nemamo kakvi su to bolovi, pa samim tim ne treba ni da pametujemo o tome. ;)

Njihov izbor. Nije nase da ocenjujemo da li treba ovako ili onako, i da li su ove koje bi da ublaze bol razmazene princeze. Ponavljam, ti i ja pojma nemamo kakvi su to bolovi, pa samim tim ne treba ni da pametujemo o tome. ;)
...dodao bih samo: sreca je tog muskarca sto oce da mu rodi dete, a to kako zeli ... znam samo da je velik broj muskaraca koji su prisustvovali porodjaju padalo u nesvest, tako da o tome treba da nas je sramota i komentarisati.

Ja prvi put nameravao, ali otisao po sendvic nakon 6 sati i zakasnio....drugi put svesno nisam hteo i otisao na pijacu....jer joj ne bih bio nikakva pomoc. A bolove, koje one izdrzavaju ne mogu ni da zamislim....a toliko bezobrazan ne mogu da budem da nazivam razmazene princeze ove koje zele da sto manje pate. Junakinje su to, svaka im cast! :ok:

Ja prvi put nameravao, ali otisao po sendvic nakon 6 sati i zakasnio....drugi put svesno nisam hteo i otisao na pijacu....jer joj ne bih bio nikakva pomoc. A bolove, koje one izdrzavaju ne mogu ni da zamislim....a toliko bezobrazan ne mogu da budem da nazivam razmazene princeze ove koje zele da sto manje pate. Junakinje su to, svaka im cast! :ok:

Prijatelju,kako onda da nazovem svoju prababu koja je na prirodan nacin i to sama rodila njih 10?

opa sad cemo da dodjemo do majki, manje majki, i nemajki, a nemajke su one koje se poradjaju epiduralom jer mos misliti ne bi da trpe bolove, sram ih bilo! nemajke su i one koje koje koriste savremene rerne i sporete, umesto smederevca koji uredno svaki put naloze pre nego sto svom porodu rucak spremaju. ipak je to zracenje, struja i ostala djavolja posla!

vec si je nazvao. prababa. u ovom trenutku ta rec sasvim dovoljno govori o uslovima u kojima je doticna zena zivela.
Ako nekog ko rodi jedno dete pod anestezijom nazivamo junakinjom, logican zakljucak navodi da nekog ko je rodio 10 dece nazovemo nadzenom.
Mislim,smesno... Nesto sto su zene ranije radile kao dobar dan sad dizati na nivo nekog bog zna kakvog dostignuca za medalju...:roll:

radjale decu ko dobar dan :lol: aj se raspitaj o smrtnosti zena i novorodjencadi nekad i sad pre nego sto nastavis, onda pokusaj da povezes malo informacije pre nego sto nastavis da pises gluposti :roll:

sto volim muske sveznalice koje o porodjaju znaju vise nego i te prababe koje su tuce dece izrodile.

...dodao bih samo: sreca je tog muskarca sto oce da mu rodi dete, a to kako zeli ... znam samo da je velik broj muskaraca koji su prisustvovali porodjaju padalo u nesvest, tako da o tome treba da nas je sramota i komentarisati.
Кад си већ потакао тему, испаде по неким изворима да је то присуство лоше за оба пола, и да је реч о модерном клишеу.

http://www.dailymail.co.uk/femail/article-559913/A-obstetrician-men-NEVER-birth-child.html

Svaka civilizacija ima i svoju sifilizaciju.
Ja sam ozenjen zenom iz stare gradske porodice. Obrazovana i vredna , vaspitana u duhu onih vrednosti koje je vecina zaboravila. dakle bez kompleksa. Vrhunski je obrazovana i govori 5 jezika. Imamo troje dece. Uzeli smo se iz cistre ljubavi. Obostrane, naravno. Uz to, ona je lepa. Nije kao ja.
Verujem da se devojke teze odlucuju na brak danas usled osecaja nesigurnosti, koji do nekle dolai iz ralnih okolnosti, al jos vise iz besomucne defetisticke propagnade kojom nas zasipaju mediji po programu specijalnog rata protiv Sfrba uopste.
Ta opsta slika je podpomognutanaravno i nakaradnom, agresivnom feministickom kampanjom, te citavim nizom medijskih projekata za degradaciju musko-zenskih odnosa.
Ono sto sam reko na pocetku, napisao sam samo jer je istina i kako bi dalo izvesnu tezinu ovom sto pisem dallje
Dakle, nije da nema razmazenih zena. Kao i razmazenih sebicnjaka medju muskarcima. To je produkt vremena u kome zivimo i ne tice se samo i iskljuivo terena na kome zivimo. Samo sto je kod nas izrazeno do besvesti, jer mi imamoi i ruralnub sredinu, odalkle devojke gledaju da pobegnu glavom bez obzira, nikad se ne pitajuci da li je prava sreca prodavati virsle u Nisu, Beogradu ili Novom Sadu, il imati sopstvenu zemlju, i biti svoj na svome. Nema razmatranja ralnosti. Anallize, situacije. A pogotovo nema sinteze. Nikad se ne zapitaju ko ima svoju zemlju u zemljama zapada prema kojima streme.
Imao sam konkretan slucaj, vezan za moj poso, pre nekoliko godina. Covek je ziveo u Nisu. Bez skole, i nekog eksternog znanja, tamo je radio kao liozac u jednoj osnovnoj skoli. U seel odakle je , otac mu je ostavio 10 hektara vocnjaka, koje je naravno ovaj zapustio. Radio je kao lozac i imao 18 hiljada dinara plau, a zena mmu je bila cistcica. Imaji dvoje dece. Ziveli su u 25 kvadrata u podrumskom prostoru. A na selu na padinama Koaonika imao je staru i zapustenu kucu od 220 kvadrata. Kad je dolazio preko leta, ( tada sam i ja tamo zbog mog posla koji tamo obavljam) ja sam ga nagovarao da ostavi posao, te da napusti taj posao i da se vrati na očevinu. On me je odbiujao recima da ce zena da se razvede , ako to uradi, jer nema s kim da se druzi i ne moze nigde da izadje... i tako to. . I nista se nije dogodilo jedno dve godine. No desilo se to da je kirija poskupela, te da on jednostavno nije vise mogao da izdrzi, nego su poceli da gladuju. Pre tri godine, vratio se na ocevinu. Poceo je da ocajava, al je krenuo da dize svoje vocnjake. Zena je pokrenulan razvod, jer nije mogla da zamisli zivot u selu , odakle je isamo. No, uspeo je da je nagovori da se samo malo strpi, da se malo oporave. Nije prestajala da gundja . Njegove vocnjake, ko i sve druge u komsliuku, setifikovali smo za ORGANIC proizvodnju. Prva godina je prosla u stalnim raspravama, Odlasccima, vracanju, ponovnim odlascima i tako to. deca su nastavila sa skolom normalno. Vec druge godine je obnovio kucu 100% i opremio je svim i svacim,a dokupio je jos 10 hektara zemlje.. druge godinej je kupio dva automobila, jedan sebi, drugi zeni. Bez lizinga. Za kes. Trece godine je so otisli na letovanje u Grcku, 20 dana, i na zimovanje u Austiju. Idioti. A zive na Kopaoniku. Sad su sve raspprave prestale, jer kad oce da izadju malo za vikend, odu do Beca , ili do Budimpeste. Obozavam zene

Poslednja izmena:
Znaci fazon: zeni kupio auto, sad je mobilna, moze kad hoce do svalera (ne moze svalera da ima u istom selu, saznace se :mrgreen: ) i ona vise ne gundja? :hahaha:

Ima takvih, nije niko rekao da nema. Ali ne treba odmah sve zene bacati u taj kos. Bar sam ja ovaj tvoj komentar shvatio kao "Moja zena je super, obrazovana, lepa blabla....a sve ostale, pogotovo ove mladje ne valjaju nista". Izvini ako se varam.

Svrnuh na temu, da vidim o čemu se diskutuje. Tačno sam znala da će porodjaj, babe, prababe i taj "ozloglašeni" bezbolni porodjaj kad-tad stići na red :mrgreen:
Cave-man, druže, imam ja jedan predlog za tebe. Vidi, naravno, svako dobro ti želim, dobro zdravlje na prvom mestu! Iskreno, kao i svima. Medjutim, sledeći put kada te zub zaboli i ti odeš kod čika zube i on ti kaže da mora da izvadi taj zub, ti se seti kako ga je tvoj pradeda vadio. Mislim, nemoj baš prljavim kleštima, naravno, ali u znak solidarisanja sa pradedom, ti hrabro istupi i reci zubaru - ja neću anesteziju! :ok: Moj pradeda je, u svom dvorištu, vadio kleštima koja je samo oprao i, ako je bio dosetljiv, isprao rakijom, a ja, eto, vadim u čistoj ordinaciji, sterilnim kleštima, ali kad je mogao moj pradeda naživo, i ja ću naživo! :ok:
E, kad to iskustvo prodješ, onda s punim pravom prabacuj ženi, i tvojoj i bilo kojoj drugoj, da se tvoja prababa poradjala u prljavoj štali, vrišteći od bolova, a ona u čistom porodilištu i da je to dovoljan ustupak. Nema bezbolnog porodjaja, onda kada nema ni anestezije za vadjenja zuba. :ok: Trojke, po mogućnosti, iliti narodski rečeno - očnjaka! :mrgreen:

Jeste, ajde sad, svako od nas ovde moze da isprica jednu takvu pricu (sad je li fiktivna ili poluistina, ili istinita al malo subjektivno obojena, nebitno) koja ce da govori u korist nasih stavova. I da jeste tako kako nam ti isprica, to je jedan primer koji ne dokazuje nista... ni da je tvoja zena tako idealna kao je ti opisa, niti da je lozaceva tako losa. I ja mogu da ti navedem sad nekoliko primera u kojima ljudi propadnu na selu, koje je jedna sushna godina dovela do bankrota, al oni opet ostali zajedno... i sta to dokazuje, ama bas nista, kao ni tvoja bajka o lozacu i gospodji.

Znaci fazon: zeni kupio auto, sad je mobilna, moze kad hoce do svalera (ne moze svalera da ima u istom selu, saznace se :mrgreen: ) i ona vise ne gundja? :hahaha:

Ima takvih, nije niko rekao da nema. Ali ne treba odmah sve zene bacati u taj kos. Bar sam ja ovaj tvoj komentar shvatio kao "Moja zena je super, obrazovana, lepa blabla....a sve ostale, pogotovo ove mladje ne valjaju nista". Izvini ako se varam.

Varas se . No nema veze. Kao sto vidis, ovo gore je samojedan od primera. Jedan od svcenarija i jedan od modela. a sto se tice moje zene i mog braka, to sam napisao samo zato da bi dalje tekst ipak procitala neka neudata devojka. te ba bi bio relavantn sagoronik. Ipak, moras priznati da je sagovornik sa resenom situacijom najcesce bolje primljen.
Naravno ne radi se ni o kakvim svalerima. Ja o tome nemam pojma. radi se o sigurnosti i imaginarnoj udobnosti. Sigurnost za decu, i zamisljena crta udobnosti je onaj stepenik koji zene ne mogu da preskoce, kolko ja vidim. To sto je ta njena nesigurnost vestacka, stvorena najvise od strane medija, klime, drzave...to je druga stvar. A mojaa zena je stvarno super i ja je volim, evo vec jedanaest godina.

Jeste, ajde sad, svako od nas ovde moze da isprica jednu takvu pricu (sad je li fiktivna ili poluistina, ili istinita al malo subjektivno obojena, nebitno) koja ce da govori u korist nasih stavova. I da jeste tako kako nam ti isprica, to je jedan primer koji ne dokazuje nista... ni da je tvoja zena tako idealna kao je ti opisa, niti da je lozaceva tako losa. I ja mogu da ti navedem sad nekoliko primera u kojima ljudi propadnu na selu, koje je jedna sushna godina dovela do bankrota, al oni opet ostali zajedno... i sta to dokazuje, ama bas nista, kao ni tvoja bajka o lozacu i gospodji.

Ti si potpuno ubedjena da ja lazem????. Ja zaista nema ni jedan razlog za to. Sto se tice moje zene, meni je ona idealna. I ja znam stotoine primer ljudi koji su se razveli , bez obzira dal su ziveli u selu iili u gradu.
Inace, prica je istinita. Radi se onjednom coveku koji je moj kooperant. Ja sam mu sertifikovao imanje. U ostalom, radi se o opstim uslovima zivota. em jeinansiski vrtoglavo naredovao, em je svoj gazda na svojoj zemlji. I njegova zena nije u opste losa. Smo je jedno vreme bila zrtva sopstvenih zabluda i mode... nista vise.

A gde se skoluju ta lozaceva deca? Ne znam s koje strane Kopaonika mu je vocnjak i selo, ali koliko ja znam seoske skole su u tom kraju do cetvrtog razreda, a onda deca moraju da putuju vise desetina kilometara do skole u vecim mestima, i to u jednom pravcu. Da ne pricamo kako to nisu tipovi ravnicarskih sela, nego planinska, gde je trci-trci pa kuca... prvi komsija udaljen bar kilometar. O ambulantama i domovima zdravlja da ne govorimo. Autobusi su redji od halejeve komete, i to ako ima srece da selo ima asfaltiran put. Dakle, ako nemas kola ugasio si ga. I sad zena, zamisli tu razmazenu materijalisticku kucku, oce kola! :lol:

Ne kazem ja da ti lazes, nego da samo malo friziras pricu. Uostalom, koliko jos znas ljudi da im se tako posrecilo? Ja procitam s vremena na vreme u novinama za tako neki slucaj... sanse za to su jednake sedmici na lotou. Ne kazem da mozda ne moze da se zivi na selu od svog rada, moze, al to je krvav dinar i zivot pun odricanja i muke... i uopste nije bajka kao sto ti opisa... al bas da ti rodi jabuka tako dobro da mozes svaki vikend u Bec... :roll: Nemoj da se lazemo, onda bismo svi gajili jabuke. :lol:

Ne kazem ja da ti lazes, nego da samo malo friziras pricu. Uostalom, koliko jos znas ljudi da im se tako posrecilo? Ja procitam s vremena na vreme u novinama za tako neki slucaj... sanse za to su jednake sedmici na lotou. Ne kazem da mozda ne moze da se zivi na selu od svog rada, moze, al to je krvav dinar i zivot pun odricanja i muke... i uopste nije bajka kao sto ti opisa... al bas da ti rodi jabuka tako dobro da mozes svaki vikend u Bec... :roll: Nemoj da se lazemo, onda bismo svi gajili jabuke. :lol:

Ja bih radije trešnju i višnju. Majke mi. Jabuke moraš da prskaš, koliko ono beše puta godišnje, i to se vodi kao organska proizvodnja. A imaš i posla mnogo. Jok bre, trešnje i višnje radjaju svuda i kada ih niko ni ne pogleda. Sazoveš mobu, oberete sav rod i prodaš na veliko. Nema prskanja, nema otrova, a voćka radja, to joj je prirodno i slatka je, trešnja naravno, kako god da okreneš. E, to može, ja to hoću, nego kako nego hoću :D

Što se tvoje priče tiče, sanovnik, skontala sam suštinu. Zaista mislim da jesam, na pravi način. No, raći ću ti jedno - to je njihov primer. Na jedan takav, dodje bar 10-tak drugačijih, mada mislim da dodje i više. Ne pričam o voćnjaku i parama, već o bračnom životu, sigurnosti, razmaženosti u potrošačkom društvu i svemu ostalom. Ljudske su sudbine i naravi toliko raznoliki, da jedna priča ne može praviti statistiku. :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back