Koja je to pesma, zivota ti?

A sto ti mislis da zene nisu bogom dane, kako kazes, za sve ostalo osim za za radjanje? Jel ti mislis da si kao musko stvarno nesto posebno i da ne postoji zena koja bi u nekim ili svim oblastima zivota mogla biti bolja, uspesnija od tebe?
A ovo, kako bih ti rekla, povukla sam na liberalne i neukrotive zene moje porodice sa majcine strane.

Znas kako, da je po mojoj i tvojoj babi, sve bismo mi i danas cutale i trpele sta nas je snaslo. Ne znam cemu treba zahvaliti, sto su se zene resile tog modela ponasanja... evolucija valjda, a nek je i goca trzan... hvala joj!
Ono sto je poenta svog mog trabunjanja ovde je da se zene trude da se iskoprcaju u ovom nimalo lakom vremenu, da usklade i porodicne i poslovne obaveze... neka zanemari porodicu zarad karijere, druga zanemari karijeru zarad porodice... ebg nisu nam svima isti prioriteti... nesto dobijes, nesto izgubis, stvar slobodnog izbora... i dok se one, tj. mi batrgamo nekako, dodje tamo neki zatucani Zika, Mika, Pera, muz jedne Mice, Cice, Nadice i umesto da potapse zenu po ramenu i kaze, svaka cast, ona se bori, trudi se da napreduje u ovom ili onom, zrtvuje se za porodicu, moja zena je borac,lavica... nebitno... dodje i kaze sta ti oces, tvoja je jedina funkcija da mi radjas male Zike, Pere, Mike, za bolje i nisi.

I onda dodje neki Janko, Marko i pita sto Sladja I Goca nece da se udaju?! Nece bre, jer im ne treba neki pajser da im prica sta mogu a sta ne mogu, za sta su rodjene a za sta nisu...
jer su rodjene za sve i sve mogu same.