Zasto danas deca imaju velike oci?

izuzetan

Aktivan član
Poruka
1.715
ZASTO DANAS DECA IMAJU VELIKE OCI?

Ranije kada su ljudi ziveli u prirodi po ceo dan i deca se igrala napolje po ceo dan svi su imali male oci. Danas kada svi bulje u kompjutere i po kucama slabo izlaze na dnevno svetlo deca imaju velike oci. To je zato sto fali svetlost sunceva i onda oci teze da se povecaju kako bi vise svetlosti ulazilo u njih. To je isto kao i sa misicima kada ne vezbate i niste fizicki aktivni misici zakrzljaju a kad vezbate imate jake misice. I oci su fleksibilne. Tako na primer onaj ko ima veliku dioptriju i nosi naocare njegove oci se smanjuju verovatno ste to zapazili.

Tako da ono kad trazite suprotan pol za vezu ili brak pa kazete jao ima velike oci lepo je. Znajte da to samo znaci da je po ceo dan u kuci zato ima velike oci a kad bi bio napolje po ceo dan i tako 10, 15 godina oci ce mu biti normalne to jest male.

Imam jednu unuku, pored tri unuka, voli da gleda tablet, ali nema krupne oci, a plave su joj kao nebo. medjutim ona hoce i napolje da se igra,dok njen brat,dok mu je pun tablet samo gleda u njega,a kada se tablet isprazni,zena mu da njen telefon.Umesto da ga pusti da se igra bar sa igrackama.Voli transformerse i vatrogasne kamione.Obozava da prevrce te igracke koje se transformisu.Cerka ga upisala na kosarku da se malo istrci.Tesko ih je danas odvojiti od toga.

Poslednja izmena od moderatora:
Imam jednu unuku,pored tri unuka,voli da gleda tablet,ali nema krupne oci,a plave su joj kao nebo.medjutim ona hoce i napolje da se igra,dok njen brat,dok mu je pun tablet samo gleda u njega,a kada se tablet isprazni,zena mu da njen telefon.Umesto da ga pusti da se igra bar sa igrackama.Voli transformerse i vatrogasne kamione.Obozava da prevrce te igracke koje se transformisu.Cerka ga upisala na kosarku da se malo istrci.Tesko ih je danas odvojiti od toga.
Sva deca drze blizu ekrane na nekih 15-20cm od glave i preblizu tva sede,retko ko obraca paznju na to sto urnise dioptriju,posebno naizmenicno tv-mob blizu-daleko

Ne kupujem.
Neki prosto imaju krupnije oči od drugih.
Da je do ekrana, moje oči bi do sad trebalo da dosegnu veličinu očiju kod anime likova jer sam presedela dane kao dete ispred TV-a, baš frapantno blizu, pa se preselila brzo i pred kompjuterski. Genetski sam predosređena na minus dioptriju jer su mi oba roditelja... koja su provodila po ceo dan napolju kao deca, takođe dalekovidi, i ništa manju dioptriju nemaju nego ja.

Provodilo se vreme i napolju, ali većinom je bilo:
''Gde ćeš, bre?''

Moraš da budeš na oku, na sigurnom, već su bile krenule svakojake (istinite) priče o pedofilima, manijacima, narkomanima, potencijalnim opasnostima boravka napolju bez nadzora.

Drugo, usaglasite se oko toga da li nas zaprašuju iz vazduha ili ne?
Ako zaprašuju, zatvoren prostor je bajka u odnosu na ono šta je napolju.
Osveživač, ovlaživač i prečišćivač vazduha...
Sunčeva svetlost? Zar nema riskantnih UV zraka koji izazivaju rak kože, i zar ne treba mazati kreme sa zaštitnim faktorima?
Primetila sam da od nekih krema sa tim faktorima konstantno plačem... to okida i zeza oči iako ne nanosim na regiju oko njih.
Šta hoćete?

Ranije kada su ljudi ziveli u prirodi po ceo dan i deca se igrala napolje po ceo dan svi su imali male oci. Danas kada svi bulje u kompjutere i po kucama slabo izlaze na dnevno svetlo deca imaju velike oci. To je zato sto fali svetlost sunceva i onda oci teze da se povecaju kako bi vise svetlosti ulazilo u njih. To je isto kao i sa misicima kada ne vezbate i niste fizicki aktivni misici zakrzljaju a kad vezbate imate jake misice. I oci su fleksibilne. Tako na primer onaj ko ima veliku dioptriju i nosi naocare njegove oci se smanjuju verovatno ste to zapazili.

Tako da ono kad trazite suprotan pol za vezu ili brak pa kazete jao ima velike oci lepo je. Znajte da to samo znaci da je po ceo dan u kuci zato ima velike oci a kad bi bio napolje po ceo dan i tako 10, 15 godina oci ce mu biti normalne to jest male.
Као што рече вук из бајке, да нас боље виде !

za to su sve satanisti krivi

Imam jednu unuku,pore tri unaka,voli da gleda tablet,ali nema krupne oci,a plave su joj kao nebo.medjutim ona hoce i napolje da se igra,dok njen brat,dok mu je pun tablet samo gleda u njega,a kada se tablet isprazni,zena mu da njen telefon.Umesto da ga pusti da se igra bar sa igrackama.Volu transformerse i vatrogasne kamione.Obozava da prevrce te igracke koje se transformisu.Cerka ga upisala na kosarku da se malo istrci.Tesko ih je danas odvojiti od toga.
Screenshot_20230105-231454-923.png

Provodilo se vreme i napolju, ali većinom je bilo:
''Gde ćeš, bre?''

Moraš da budeš na oku, na sigurnom, već su bile krenule svakojake (istinite) priče o pedofilima, manijacima, narkomanima, potencijalnim opasnostima boravka napolju bez nadzora.

Drugo, usaglasite se oko toga da li nas zaprašuju iz vazduha ili ne?
Ako zaprašuju, zatvoren prostor je bajka u odnosu na ono šta je napolju.
Osveživač, ovlaživač i prečišćivač vazduha...
Sunčeva svetlost? Zar nema riskantnih UV zraka koji izazivaju rak kože, i zar ne treba mazati kreme sa zaštitnim faktorima?
Primetila sam da od nekih krema sa tim faktorima konstantno plačem... to okida i zeza oči iako ne nanosim na regiju oko njih.
Šta hoćete?
Dok su drugi isli u skloniste za vreme bombardovanja ja sam se tusirao i izlazio napolje,hocu slobodu,zaprasuju i zagadjen je vazduh i opet hocu slobodu nece me niko staviti u 4 zida,ne zanima me nista plasirano u medijima,nikakva pravila u koja bih decu ubacio,ima da budu mimo sveta i da prozive bar detinjstvo kako treba, kako ja kazem a ne sistem

meni su bas male oci bile i ostale, kad sam bila dete a cak i sad.
na skolskim fotkama svima se vide oci a samo kod mene dve crtice :hahaha:

Dok su drugi isli u skloniste za vreme bombardovanja ja sam se tusirao i izlazio napolje,hocu slobodu,zaprasuju i zagadjen je vazduh i opet hocu slobodu nece me niko staviti u 4 zida,ne zanima me nista plasirano u medijima,nikakva pravila u koja bih decu ubacio,ima da budu mimo sveta i da prozive bar detinjstvo kako treba, kako ja kazem a ne sistem
Pretpostavljam da ti i žena nigde ne radite ( socijala?), pa možete sve vreme da budete sa decom i da im sve branite. Možda uspete ako imate jedno dete, za više teško.

Back