Zasto Bog ne unisti pakao ?

• Začetnik teme Začetnik teme LazaB
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Možda zato što su bili veoma grešni tokom života pa žele da ne odgovaraju za svoje grehe? :D

Tako je!

A to znači da ti grešnici imaju savest i da su svesni svojih greha. Uvek ima nade za grešnika koji se kaje, ali veći problem ima onaj kome ne treba pokajanje, kao npr. farisej koji se molio u hramu, pročitajte:

Dva molitelja

Ali nikako ne kontam jedno, ako je Bog milostiv tj. prašta mnoge grehove, kako to onda neki ljudi završe u paklu zbog svojih grehova? Šta, neki grehovi su oprostivi, a neki kao ne?

U pitanju je lični izbor! Sećate se da je drugi kriminalac na krstu nastavio da huli na svoga Spasitelja, baš kao i sveštenici, rimski vojnici...

Ne postoji neoprostivi gresi, ali postoji svesno odbacivanje osvedočenja Svetog Duha a to ljude vodi da izaberu "lakši put" (da ne ulaze u konflikt sa sistemom koji je uspostavio Sotona & Co)

To je razlog zašto postoje nebrojene religije na ovom svetu i zašto ljudi i dan danas prihvataju da budu pripadnici tih religija.

Miloš Bogdanović - ZAŠTO MNOŠTVO VERSKIH ZAJEDNICA

Poslednja izmena:
Postoji pise u otkrivenju :) Ali taj pakao je simbolicki i znaci totalno unistenje nekog bica i duse :)

A gde to pise u otkrivenju?

Ja tako nesto nisam ansao tamo, a citao sam otrkivenje ko zna koliko puta.

Nasao sam samo emsta u otrkivenju, gde su mesto grob, pod uticajem crkve preveli sa pakao.

Ali ja ne govorim o lanima.

Pakao ne postoji u bibliji i pravom hriscanstvu...

Kako mogu smrt i Ad da budu baceni u pakao ?? ako je to neko mesto koje gori vatrom ? da li bi Vatra naudila Smrti ? Da li bi duhovnim bicima ( sotoni i demonima smetala vatra i mogla da ih unisti ? - to je simbolicno znacenje - i znaci unistenje

Ma ne kaze tako vec kaze ovako:

Off 20:14 I smrt i pakao bačeni biše u jezero ognjeno. I ovo je druga smrt.

Sadi mit i objasni kako pakao i smrtz biva bacen u jezero ognjeno i sta to znaci?

Pakao nije onakav kakvog ga opisuju Vernici :aha: Bog nije stvorio mesto gde muci neke ljude vecno jer on nije mucitelj i niko ne zasluzuje tako okrutnu kaznu i nebi bilo pravedno da neko gori i muci se vecno jer je gresio 50-100 godina :)

Bog je pravedan sudija :cool: nije zao i korumpiran kao ljudske sudije :)

samo moze djavo,covek da smisli da te strpa u rernu ko kokosku i da te tako muci do smrti..:p
sudija u tebi koga je gordost uspavala se budi i ti od sramote hoces da propadnes u zemlju jer vidjas sebe uistinski..i to je taj pakao..:D

A gde to pise u otkrivenju?

Ja tako nesto nisam ansao tamo, a citao sam otrkivenje ko zna koliko puta.

Nasao sam samo emsta u otrkivenju, gde su mesto grob, pod uticajem crkve preveli sa pakao.

Ali ja ne govorim o lanima.

Pakao ne postoji u bibliji i pravom hriscanstvu...

Otkrivenje 20,14

I smrt i podzemlje bačeni biše u jezero ognjeno, Ovo je druga smrt, jezero ognjeno.

Ognjeno jezero je pakao :)

Otkrivenje 20,14

I smrt i podzemlje bačeni biše u jezero ognjeno, Ovo je druga smrt, jezero ognjeno.

Ognjeno jezero je pakao :)

Pa ne moezs da ga krstis pakao, kada ne kaze pakao, nego kaze ognjeno jezero.

Sada mi odgovori:

Kada se to desava?
I sta je to podzemlje?

Zasto prevodis podzemlje kada tekst kaze pakao?

U jezeru se ne muci vec umire.
Dakle nije re co paklu.

Odakle se pojavilo to jezero?

Gde se nalazi to jezero?

Ma ne kaze tako vec kaze ovako:

Sadi mit i objasni kako pakao i smrtz biva bacen u jezero ognjeno i sta to znaci?

pako znaci podzemlje - mesto gde prebivaju mrtvi :)

Drugi pakao ne postoji osim Ognjenog jezera - mesto gde ima vatre. U paklu nema vatre tamo prebivaju mrtvi :aha:

- - - - - - - - - -

jes i jednu zelju pre unistenja boza ce ti ispuniti..:p

mozda bi i ti ? :p

pako znaci podzemlje - mesto gde prebivaju mrtvi :)

Drugi pakao ne postoji osim Ognjenog jezera - mesto gde ima vatre. U paklu nema vatre tamo prebivaju mrtvi :aha:

- - - - - - - - - -

mozda bi i ti ? :p

Znaci pakao je ognejno jezero ali tamo nema vatre???

Nesto ti nauka mnogo i nikako ne stima?

Kako u ognjenom jezeru koje je po tebi pakao, nema vatre?

Zasto rec pakao, prevodis sa podzemlje?

Ne Ognjeno jezero je mesto kao pakao kakvog opisuju Crkvenjaci :lol:

Pakao je mesto gde leze mrtvaci - podzemlje :aha: i tamo nema vatre

Pa rekao si da je ogrnjeno jezero pakao.
Sada u paklu nema vatre?
Odluci se.
Ako je ognjeno jezero pako, onda tamo itekako ima vatre.
A pakao nije emsto gde leze mrtvaci.
To je grob, rekao si podzemölje.

Rec pako si otklonio i preveosa podzemlje.
Znaci nije pako.
Ili hoces da se odlucis da vratis rec pakao?

Mnogo si pobrkao tu.

- - - - - - - - - -

Glasniče a el će da budu sprženi i oni koji na slave subotu?

O tome smo ovde vec diksutovali mnogo i pisao sam uz mnogo argumenata

Ja neznam zasto to opet pitas?

Cak neznabosci koji ni ne poznaju Boga a kamoli neki dan, ai zive po savesti, bice spaseni.

Oni koji znaju istinu o suboti a odbacili su je, nece.

Sto vise znas veca odgvornost.

Mada ne mozes da kazes. necu vise da ucim .

I to je odgvonrost sto si mogao a nisi hteo.

Da je neko od nas mogao da zaustavi horore u Ausvicu, zar ne bi to uradili ?

Niko ne zasluzuje da gori vecno, cak ni najgore ubice, da ne pricam o ljudima koji nisu bili ubedjeni u odredjene price, zasto Bog jednostavno ne ugasi vatru u paklu i prekine sve ?

nema nikakve vatre u paklu,niti ljudi gore u paklenom jezeru... Biblija je najteža knjiga na svijetu, i ne smije da se tumači bukvalno...specijalnost ateista je da to rade..mada i ogroman broj vjernika to radi..
ne osuđuje Bog čovjeka na pakao, već čovjek sam sebe...kao i na zemlji rđavom i lošem čovjeku ne predstavlja zadovoljstvo da se druži sa dobrim ljudima, već traži razne zlikovce koji mu odgovaraju, koji prave razne spletke kao i on sam, takvog čovjeka jednostavno ne ispunjava osjećaj sreće da svoje vrijeme provodi sa dobrim bezazlenim ljudima...
e isto tako kao što se dešava na zemlji, čovjek nakon smrti odlazi u razna društva, društva anđela i demona...i prema sebi i svojoj ljubavi bira one sa kojima se druži, jer jednostavno zao čovjek ne može da provodi vječno vrijeme sa dobrim(i obratno)...i upravo zato čovjek je sam taj koji sebe osuđuje na pakao, a ne Bog!
jer oni u raju ne mogu da opstanu...ne osjećaju zadovoljstvo među dobrim ljudima..i dobrovoljno odlaze u pakao...gdje do mile volje čine jedni drugima razne smicalice i pakosti kao što su radili na zemlji..
to bi bilo ovako u kratkim crtama...:kafa:

Pa rekao si da je ogrnjeno jezero pakao.
Sada u paklu nema vatre?
Odluci se.
Ako je ognjeno jezero pako, onda tamo itekako ima vatre.
A pakao nije emsto gde leze mrtvaci.
To je grob, rekao si podzemölje.

Rec pako si otklonio i preveosa podzemlje.
Znaci nije pako.
Ili hoces da se odlucis da vratis rec pakao?

Mnogo si pobrkao tu.

- - - - - - - - - -

O tome smo ovde vec diksutovali mnogo i pisao sam uz mnogo argumenata

Ja neznam zasto to opet pitas?

Cak neznabosci koji ni ne poznaju Boga a kamoli neki dan, ai zive po savesti, bice spaseni.

Oni koji znaju istinu o suboti a odbacili su je, nece.

Sto vise znas veca odgvornost.

Mada ne mozes da kazes. necu vise da ucim .

I to je odgvonrost sto si mogao a nisi hteo.

Znači i Apostol Pavle koji je rekao da ne treba da se praznuje subota i on će da gori u jezeru?:lol:

U tom jezeru ce biti unisten sotona i svi zli po Bibliji :) U onom paklu kakvog opisuju ljudi sotona moze da zivi vecno :mrgreen: i to je pogresno ucenje koje u pozadini ima zelju da sotona bude ziv dok Bog zeli da ga unisti :)

Sotonsko ucenje :aha:

Aha.
Ti to zoves pakao.
Ok, moze da se krsti tako.
ali biblija ga ne zove tako.

Pa bas i ja o tome govorim i neznam sta se bunis?

Dakle to je mesto unistenja zla.

A kada ce to biti i gde?

Znači i Apostol Pavle koji je rekao da ne treba da se praznuje subota i on će da gori u jezeru?:lol:

Apostol Pavle je svetkovao subotu.

Smaras sa tim neznanjem.

Apostol Pavle govori o praznicnim subotama ne o semdicnoj suboti.

Imamo 2 vrste subota.

Subotu kao deo moralnog zakona 10 zapovesti koji vazi vecno.

I godisnje, praznicne subote koje sud eo ceremonijlanog zakona koje su ukinute.

Ti dani praznika su se zvali subote.

Ako neznas, kazi da ti dam ta mesta.

Tako Pavle govori o tim subotama, ne o suboti iz 10 zapovesti...

U tom jezeru ce biti unisten sotona i svi zli po Bibliji :) U onom paklu kakvog opisuju ljudi sotona moze da zivi vecno :mrgreen: i to je pogresno ucenje koje u pozadini ima zelju da sotona bude ziv dok Bog zeli da ga unisti :)

Sotonsko ucenje :aha:

On ne samo da može da živi nego i živi zahvaljujući Bogu i Bog ga čak koristi da kuša verne.Knjiga o Jovu.I apostol Pavle kaže da se neki predaju satani na mučenje tela.

Poslednja izmena:
boza da digne ruku na nekog..ti hoces bozu da predstavis ko dzelata...sotonsko ucenje..:p

Dize na zle :p Da li si citala Bibliju dusho ? :lol:

- - - - - - - - - -

Kako niko nezna kada celi taj izvestaj 11 glave sve jasno kaze, kada i gde?

To sto ti neznas, ne znaci da to zanci da niko nezna.

Iznad gore sam opsirno objasnio.

Ok gde ? tacno mesto , drzava i grad ... ? :ceka:

Nisam video da to pise

On ne samo da može da živi nego i živi zahvaljujući Bog i Bog ga čak koristi da kuša verne.Knjiga o Jovu.I apostol Pavle kaže da se neki predaju satani na mučenje tela.

Pa to ne znaci da ga Bvog koristi.

Trebas malo bolje da pogledas sta to znaci da ga predaju satani.

Ako ga Bog koristi, za mucenje, zasto bi ga onda kaznio posle zbog toga?

Trebas da naucis da sam istrazujes a ne da koristis materijale nekih mojima slepov erujes.

Zato i ne postavljas tekst iz biblije gde se nalazi, jer kopiras udje amterijale u kojima nema tacan navod teksta, vec samod elimican.

- - - - - - - - - -

- - - - - - - - - -

Ok gde ? tacno mesto , drzava i grad ... ? :ceka:

Nisam video da to pise

Rekao sam da sam o tome pisao gore iznad.
To jest, malo unazad.

Back