Zasto bas taj kućni ljubimac?

takvog ceo zivot

mladi-zako-foto_17373983_17395857_zoom_18581619.jpg

int.com
www.papige.info

Kako ste izabrali baš tog kućnog ljubimca koga sad imate ili ste imali (ili želite da imate)?

imala sam staforda sasvim neplanirano
komsija hteo psa, moja drugarica poklanjala poslednja dva iz legla sa sve papirima jer nije vise mogla da ih drzi u stanu
komsija kaze hoce, ona sedne u taksi i iz borce donese psa
komsija ga vidi i kaze - otkud ja znam kakav ce da bude kad poraste, da li ce da bude lep
ja poludim i kazem ok, ja cu ga uzeti
tako sam postala kuckarka
kad nam je staford uginuo, dosla nam je macka koja se omacila i cije jedno mace smo zadzali
pre nedelju dana, posle 14 godina to mace je uginulo :heart: a majka mu je jos uvek tu
ja sam kupila jedino retriverku dva dana posle stafordove smrti jer mi je pas strasno falio
onda nam je dosao neki stari brak jazavicar koji nije hteo u kucu, pa smo mu napravili kucicu napolju i negovali ga 5 godina dok nije uginuo od starosti
posle smo usvojili psa kojeg je isti taj komsija izbacio iz kuce jer mu opet nije bio lep..pas je i danas kod nas u kuci
sa retriverkom
onda je sema mog sestrica htela da mu postane veza, pa mu je poklonila cane corso
progresija veze nije uspela i posle mesec dana je cane zavrsio kod mene..malena ima pune dve godine i pre dva dana sam je sterilisala
odan i prepametan pas
nova devojka mog sestrica koje je pocela da zivi sa njim zelela je psa sa kojim ce da se mazi kad dodje sa posla
tako nam je samojed usao u kucu pre dva meseca
sta da napisem, malo sam birala, mnogo sam dobila..kuca mi je puna ljubavi :heart:

13507151_10157005377595543_4279178748306963832_n.jpg

13557836_10207881499814378_6501772821696098522_n.jpg

Dive, koliko hrane treba za četiri psa?

Mi nemamo ljubimca, stariji klinac stalno traži, muž ne da jer kaže da će opet on morati da brine o njemu.
Imali smo ribice o kojima je on vodio računa pa su crkavale jedna za drugom, mi ih dokupljivali dok mužu nije pukao film.
Deca i ja jako želimo psa, najradije bih uzela zlatnog retrivera jer sam čula da je najbolji za decu. Muž neće ni da čuje, a ja za sada ne forsiram jer komšije sa kojima imamo zajedničko dvorište ima psa i mačku pa nema potrebe da dovodimo još jednog psa jer ne znam ni kako će se slagati.
Muž se složio kada stariji klinac napuni 10 godina da će biti dovoljno odrastao da dobije nekog ljubimca o kom će sam moći da vodi računa pa ćemo mu najverovatnije uzeti tigricu papagaja.
O njima je najjednostavnije brinuti, a ja ću čistiti kavez. Ili muž. :lol: A bogami će i klinac da nauči.

Ja sam kao dete živela u malom stanu sa bratom i roditeljima i imala sam sve moguće ljubimce: tigricu, kornjaču, ribice, psa (koker španijela), pile koje kad je postalo kokoška smo vratili u selo, zeca, mačiće iz podruma koji su nam naselili pun stan buva i od tada ne podnosim mačke. Ne podnosim ih ni zbog njihove naravi, tako da je mačka jedna od retkih životinjki koju nikad ne bih držala.

Dive, koliko hrane treba za četiri psa?

Mi nemamo ljubimca, stariji klinac stalno traži, muž ne da jer kaže da će opet on morati da brine o njemu.
Imali smo ribice o kojima je on vodio računa pa su crkavale jedna za drugom, mi ih dokupljivali dok mužu nije pukao film.
Deca i ja jako želimo psa, najradije bih uzela zlatnog retrivera jer sam čula da je najbolji za decu. Muž neće ni da čuje, a ja za sada ne forsiram jer komšije sa kojima imamo zajedničko dvorište ima psa i mačku pa nema potrebe da dovodimo još jednog psa jer ne znam ni kako će se slagati.
Muž se složio kada stariji klinac napuni 10 godina da će biti dovoljno odrastao da dobije nekog ljubimca o kom će sam moći da vodi računa pa ćemo mu najverovatnije uzeti tigricu papagaja.
O njima je najjednostavnije brinuti, a ja ću čistiti kavez. Ili muž. :lol: A bogami će i klinac da nauči.

Ja sam kao dete živela u malom stanu sa bratom i roditeljima i imala sam sve moguće ljubimce: tigricu, kornjaču, ribice, psa (koker španijela), pile koje kad je postalo kokoška smo vratili u selo, zeca, mačiće iz podruma koji su nam naselili pun stan buva i od tada ne podnosim mačke. Ne podnosim ih ni zbog njihove naravi, tako da je mačka jedna od retkih životinjki koju nikad ne bih držala.

koliko?
ja psima uglavnom kuvam hranu
s vremena na vreme i kad su bas velike vrucine dobiju granule
kazu da su granule najekonomicnije i najkvalitetnija izbalansirana hrana
moje neko iskustvo je da kuckari koje ja poznajem, a koji su pse uglavnom hranili granulama, svi psi su dobili razlicite oblike tumora i zavrsili sa desetak godina svoj zivotni vek
a koliko me kosta mesecno? toliko da moje dete kaze da nas dve ne znamo sta bi smo radile sa novcem da nemamo pse :lol:
i obe ih ne dozivljavamo kao trosak, nego kao clanove porodice i deo nasih zivota
iskreno, ne znam da li bih sada umela da zivim, a da nemam psa pored sebe :heart:

koliko?
moje neko iskustvo je da kuckari koje ja poznajem, a koji su pse uglavnom hranili granulama, svi psi su dobili razlicite oblike tumora i zavrsili sa desetak godina svoj zivotni vek
a koliko me kosta mesecno? toliko da moje dete kaze da nas dve ne znamo sta bi smo radile sa novcem da nemamo pse :lol:
i obe ih ne dozivljavamo kao trosak, nego kao clanove porodice i deo nasih zivota
iskreno, ne znam da li bih sada umela da zivim, a da nemam psa pored sebe :heart:
Verujem ti i svaka ti čast što si tako nesebična.
Ja bih odmah razmišljala o tome koliko vremena će mi oduzeti tako mnogo živih stvorenja koja zahtevaju punu pažnju i brigu.
Čist sebičluk, priznajem.

koliko?

Ja mojoj maci kupujem darling za 100 din kilo
i kilo joj traje tri nedelje
a kupujem joj i iz mesare ostate (kosti, kožure i sl - i kilo joj traje nekoliko dana, zavisi..
isplativije su granule..a da je zdravije - i meni je logično da je zdravija "obična" hrana...

Ja mojoj maci kupujem darling za 100 din kilo
i kilo joj traje tri nedelje
a kupujem joj i iz mesare ostate (kosti, kožure i sl - i kilo joj traje nekoliko dana, zavisi..
isplativije su granule..a da je zdravije - i meni je logično da je zdravija "obična" hrana...

Moja mama je kuvala snaucerki klopu(pirinac,sargarepa,grkljani,bela dziga i ostale gadosti...i suv hleb je umakala u to i tako davala...granule je jela samo kad smo putovali)
mace su jele i granule i kuvane bubrege i poneku gadost
Sadasnja mesanka jede granule i nama sta ostane kuvano,ne zacinim skoro uopste zbog dece, tj ne solim,pa onda i ona jede to sto ostane
a na ulici zato nadje i fosile pa pozdere
pogotovo sad odkad radim pa ona ide sa mnom i onda izadje iz salona i smugne kad okrenem hglavu i ode skroz u ulicu ispod oko kontisa zderinja :poludeo:
doduse to je radila nedelju dana,sad je drzim na oku
za suv hleb bi me prodala
sve jede
grozno
a sto je najgore od svega, nikad nije nesto slusala al sad pod stare dane je postala bas tvrdoglava i kad zdere nesto,nece ni da pljune nego zuri da proguta dok idem ka njoj

Moja mama je kuvala snaucerki klopu(pirinac,sargarepa,grkljani,bela dziga i ostale gadosti...i suv hleb je umakala u to i tako davala...granule je jela samo kad smo putovali)
Sadasnja mesanka jede granule i nama sta ostane kuvano,ne zacinim skoro uopste zbog dece, tj ne solim,pa onda i ona jede to sto ostane
pogotovo sad odkad radim pa ona ide sa mnom i onda izadje iz salona i smugne kad okrenem hglavu i ode skroz u ulicu ispod oko kontisa zderinja :poludeo:
sve jede
grozno
a sto je najgore od svega, nikad nije nesto slusala al sad pod stare dane je postala bas tvrdoglava i kad zdere nesto,nece ni da pljune nego zuri da proguta dok idem ka njoj
kako mi je ovo poznato :lol:

sve jede
grozno

ja ponekad skuvam ovo, što i tvoja mama stvarno smrd dok se kuva...

Ja sam se usrećio što se tiče granula - jedu samo naskuplje, superpemijum i to mačka samo jednu vrstu, a pas pristaje na 2...

Granule su im sporedne u ishrani, to je čisto suplement, a glavna hrana im je kuvano...."na kašiku" ( :

Svaka čast Dive na menažeriji..... to treba sve opslužiti :)))

Inače piitanje...zašto taj ljubimac?.zato što...msm, ili nešto voliš-možeš da držiš ili ne,... svejedno o čemu se radi. Sigurno nemam -ne držim ljubimce za pradu..ili da me brane od neprijatelja...

Poslednja izmena:
Ja sam odmalena okruzena zivotinjamma i mislim da u mojoj kuci ipak nikada nece faliti neka zivuljka
Za ovu 31 godinu, bez nekog ljubimca sam bila mozda plafon pet godina
Do dve i po i onda od 18 do 20
Mozda jos neki mesec tu i tamo kad su spasavali tu macku koju sam od dve i po mucila pa su je poklonili,pa sa pet uzeli psa pa ubrzo i macku
Ne racunam one silne vrane,laste,golubove,vrapce i svrake sto sam spasavala i dovlacila kuci oa pustala kad se oporave
Cerke povukle na mene
Bice veselo

- - - - - - - - - -

Cak i sad imam momente da spasavam pticurine

Мачка на столу!:super:
Фино се убуцкала, баш као и што треба пред зиму.
Дај јој неки антипаразитик широког спектра дејства, нека ти вет објасни како га аплицираш и пошто је авлијанерка понављај јој то нпр свака три месеца.
Нек има свој кутак у нпр шупи, или негде где је покривено да не кисне, каква кутија, дрвена, или картонска са јутеним џаком пуњеним сламом и бар један редован оброк дневно... и биће увек са вама.
Ако јој нешто спремиш нека буде на масти, нису одушевљене било чиме што је на биљном уљу, мачке су изразитији месождери од паса.

macka je potpuno divlja. inace "opsluzuje" bar tri kuce u nizu... dve komsinice kazu da je to i njihova macka :lol:
kad mi kameru nije pojela dok sam je slikala, dobro je... salim se, umiljata je. ali stvarno misli da sve sto imas u rukama je za nju. penje se na vrhove krovova i jede gustere :aha:
jedino sto je naucila je da ne sme da udje unutra i vise i ne pokusava.

Back