Zaštita potrošača

Pre dve godine kupim bateriju za kuhinju,posle godinu dana rikne,zamenim za novu,juce tu zamenjenu menjao za trecu,3 godine garancija,rece onaj iz servisa da je posaljem postom o njihovom trosku na servis,ja reko ne mogu stara zena 75 godina treba da placa jednom majstora da skine ,pa posle nedelju dana opet da dolazi da joj namesti,kako da bude bez vode dok se vi smislite i ide vikend,to je slavina od 3000 ,nije malo,jel ima neka skuplja da se ne kvari,koji plastikaner,pre 30 god su trajale 100

Od sada kad kupujem prvo cu da trazim brojeve telefona komercijale i zalbi itd .
Za nauk , gde nema mejla , gde nema telefona vec neki korisnicki servis ili automatska sekretarica vise nikad.
Nemas kome da se zalis .
..............................................................................................................................................................................
I nikad vise u N sport ,firmirane patike posle 3 meseca pukle . Pa nije letos padao sneg i solio se put.

Pravna zemlja je zemlja gde su prava gradjana zakonom zasticena i sprovode se. Mi ne zivimo u takvoj zemlji. To sa potrosacima je smejurija. Imas samo jedno pravo, a to je da napunis korpu robom sklj kvaliteta, tako potrosis lepo svoju mizernu platicu i da se teras u...

U ponedeljak treba da predam zahtev za povraćaj novca. Svekrva je kupila krevet u nekoj radnjici u centru i pukao je posle 2 nedelje. Da vrate novac ne planiraju, hoće da poprave?!
Inače, svekrva ima 50 kg, nije mogla da ga polomi.
Ako joj ne vrate 35.000 pokrenuću potrošački spor protiv njih.
Pa zar nema garancija? Kod nas u Hrvatskoj sav namještaj ima garanciju. Minimalno godinu dana. A možda i duže.

Kada kupujete tehničku robu činite to kešom kad god možete.

Prema zakonu kupac može u prvih 6 meseci nesaobraznosti kupljenog uredjaja:
- da traži novac nazad
- da traži zamenu za novo
- da traži popravku

Ostalih 18 meseci od ukupno 24 meseca garancije kupac može da:
- traži zamenu za nov uredjaj
- da traži popravku

NEISPRAVAN KUPLJEN UREDJAJ NE MOŽE NA SERVIS BEZ SAGLASNOSTI KUPCA

Povrat novca:
ako ste kupili za gotovinu onda gotovinu i dobijate odmah a najkasnije za 14 dana

medjutim, kada se plati platnom karticom onda se čeka storniranje od banke i to do 30 dana od dana kada je prodavac dobio nazad svoj uredjaj i podneo zahtev za storniranjem

Imam kuratu steću sa Banca Intesom koja vrti 100€ skoro mesec dana
Ne stižu da obrade, glave ne dižu...

Pravna zemlja je zemlja gde su prava gradjana zakonom zasticena i sprovode se. Mi ne zivimo u takvoj zemlji. To sa potrosacima je smejurija. Imas samo jedno pravo, a to je da napunis korpu robom sklj kvaliteta, tako potrosis lepo svoju mizernu platicu i da se teras u...
ne, ovo sad je pravna zemlja
a pravedna zemlja je kad pravo važi i za tvog i za pandurskog sina podjednako

evo da je banka poštena odradila bi stprniranje računa za dva tri dana medjutim pozivaju se na pravnu državu gde piše 30...

vrte tudjih 100€ i imaju zakon na svojoj strani

U ponedeljak treba da predam zahtev za povraćaj novca. Svekrva je kupila krevet u nekoj radnjici u centru i pukao je posle 2 nedelje. Da vrate novac ne planiraju, hoće da poprave?!
Inače, svekrva ima 50 kg, nije mogla da ga polomi.
Ako joj ne vrate 35.000 pokrenuću potrošački spor protiv njih.
za tehniku i nameštaj važe ista pravila
nažalost ovde je došlo do loma od trenutka kupovine bez obzira što niste skakali nego dobili loš krevet

gledao sam cene dušeka za 100+
i zaključio - dodaj 15.000 i uzmi Dormeo
ni jedan federaš neće izdržati dugo pa nek je 75.000 bez popusta

Poslednja izmena:

Back