Zaštita potrošača

Juče sam se malo iznervirao pa me rasturala glava, zato me nije bilo na forumu...
.............
.........................

Odem u IDEA-u... rekoh da probam drugi trgovinski lanac...
- Dajte mi 500 grama junećeg mlevenog
- Izvolte

45 minuta sam izgubio ko luda Mara zbog "savremenog poslovanja" i kojekakvih menadžerskih direktiva...
Koliko se sećam, zabranjeno je držanje mlevenog mesa po prodavnicama, ali pošto su izmislili gotova jela oni će se vade kako su to spremili za svoje potrebe.
Pa dobro - nek i jedu...

Za moje pare ja ću biram šta će se melje, verbalno ubedjivanje može ako će oni da plate to što nutkaju slatkorečivo

У Максију овде на Булевару више нема млевеног меса - него паковано по 500 гр. и то од ове фирме
Big Bull Foods
SREMSKA 36

22225 Bačinci
Srbija
Telefon: +381 22 818002
Fax: +381 22 725012
e-mail:office@bigbullfoods.rs

....... и ми јутрос узели да пробамо једно паковање од 500 гр. и направили као велику шницлу и испекли у рерни...... и ја гледам није ми јасно, не могу да верујем очима ДА СЕ ДУПЛО СМАЊИЛА ШНИЦЛА... и узмем и измерим....... кад оно од 500 гр. меса остало је после печења 240 гр. :hahaha::hahaha::hahaha:
значи...... џепароши невиђени, сигурно су нешто гурнули у месо што је приликом печења испарило........ тако да када купујете знајте...

Pre neko veče neko je na forumu postavio sliku iz Kube, mlad bračni par sa detetom i nekom krš kuhinjom.
Konstatacija je bila - žive siromašno
Ok, zapamtimo ovaj momenat

Malčice ranije, neko drugi je napisao na istom ovom forumu kako nije bitno da li si u životu bogat ili siromašan (materijalno) već da li si srećan
Svedoci smo da mnogi siromašni sebe odmah stavljaju na niže lestvice zbog onih bogatijih
Malo ko želi da prihvati da mnogi bogati nisu srećni i da itekako vuku repove nezadovoljstva iz njima znanih razloga.
Zapamtimo i ovaj momenat

Sad da izblendiramo ova dva momenta
Dobijamo sledeće: DA, ljudi na Kubi žive siromašno ali ono što pojedu ili pripale itekako je zdravije nego ovo što se nama nudi.
Kubanci izgledaju svežije i dugovečnije nego bilo koji naš smežurani par.

Dodajmo malo začina u ovu priču:
Vrlo lako možemo naći fotografije azijata ili Kineza - i oni izgledaju mladoliko
Da li se u Kini mogu naći zapadno-evropske pozdarije od slatkiša?
Kako sam čuo samo po većim gradovima i to na prste jedne ruke.

Njihovi slatkiši se mogu praviti od žitarica i u kućnoj varijanti.
Mislite da je nauka napraviti recimo Bonžitu?
Jeste, bez aditiva kraće traje, ali znaš šta jedeš koliko si čega stavio...

Mogu se praviti i slane i slatke štanglice, nećete verovati koliko sve to malo košta a koliko je zdravo.
Rezultati po pitanju varenja i opšteg raspoloženja su fenomenalno brzi.
Naime, svi aditivi u našem telu prave takav karambol da se zbog mučenja organizma ljudi ne osećaju najbolje:
nesanica, rastrojenost, rasejanost, nervoza, agresija...

Recepti za zezalice od žitarica se mogu naći lako a dalje od naše mašte zavisi kao će izgledati na kraju
Što je najlepše - ne zahteva ni puno vremena
Pišem ovo jer mi je slika kolege kom je prirodniji način ishrane spasio život
Lekovima je samo održavao stanje pod kontrolom a neke lekove nije smeo da uzima a da ne pravi pauzu od istih zbog narušavanja funkcije ostalih organa.

- - - - - - - - - -

NE KUPUJTE NIŠTA ŠTO SE REKLAMIRA
neće vam skočiti rejting u društvu ako ispraznite nečiju proizvodnu traku samo ćete ispasti poželjni magarac potrošačkog društva
Koliko vas zaista ta firma poštuje i ceni kazuje procedura zamene neispravnog za ispravne pare
To su oni platili političare da donesu kretenski zakon a doradili su ga političai koji drže firmu i krše zakone tretmana radnika.

- - - - - - - - - -

Već sam ispisao trgikomične dogodovštine nakon izedene pečene bundeve a nadjoh se u gradu, sve se srećno završilo...
Ali evo tri dana nemam nikakvih problema sa varenjem ili zastojem u probavnom ciklusu.
U stomaku - proleće

Slatka mala ispečena bundevica... na kriške... zar to oduzima vreme?
Em se zasladite prirodnom slatkoćom em zdravo da zdravije ne može biti
Jeftinije od tamo nekog snickersa kom sam rekao "laku noć" a neuporedivo zdravije i bez štetnih aditiva

- - - - - - - - - -

Bitno da je mašinerija optužila SLANINU kako je štetna...
Da, ali ako se jede 11Kg dnevno

ili na primer umuceno jaje sa secerom

Rts vase pravo je da gledate reklame

Ako je rts vlasnistvo gradjana srbije koji placaju pretplatu javom servisu rts treba da sluzi narodu da ne prikazuje reklame u vezi filma kad god hoce itd

Isto vazi i za b92 taman se namestim da gledam film pocne film kad ono 25 min reklame i tu odustanem od gledanja filma totalni bezobrazluk

Лепо се начитах па ко велим , да и ја додам једну...бахатог продавца који неће да испоштује закон и мене као потрошача, тихо и на увце обавестим да немам ни кучета ни мачета али да имам пуно празних флаша, пар литара бензина и детерџента и да баш волим затворску храну...
Делује.

Jao narode... mala životna neprilika u vidu promene posla donela je malčice promene u ishrani posle koje se osećam BOGOVSKI

nije baš sve u onim prodavnicama "ZDRAVA HRANA" zdravo tj prirodno al zadržimo priču na mojim obrocima:

mleko od pšenice (sprema se kao bilo koje praškasto mleko) pomešano sa pšeničnim klicama te ovsenim mekinjama...
Za 600 dinara moš ješ 4 dana ne dosadjuje a zasiti plus čisti organizam, antikancerogeno u full-u, plus organizam počinje da troši masne naslage
Osećaš se lagano ko perce, spavaš ko top... Ok ne treba večerati pšenične klice tad je bolje pšenične mekinje.

posle nedelju dana konzumacije nije mi prijala pljeskavica...

nisam postao vegan niti imam nameru nego eto ljubitelj žitarica pošto sam A krvna grupa za nas je to alfa i omega u ishrani

- - - - - - - - - -

p.s.ne koristiti musli nego baš mekinje ili klice

Jao narode... mala životna neprilika u vidu promene posla donela je malčice promene u ishrani posle koje se osećam BOGOVSKI

nije baš sve u onim prodavnicama "ZDRAVA HRANA" zdravo tj prirodno al zadržimo priču na mojim obrocima:

mleko od pšenice (sprema se kao bilo koje praškasto mleko) pomešano sa pšeničnim klicama te ovsenim mekinjama...
Za 600 dinara moš ješ 4 dana ne dosadjuje a zasiti plus čisti organizam, antikancerogeno u full-u, plus organizam počinje da troši masne naslage
Osećaš se lagano ko perce, spavaš ko top... Ok ne treba večerati pšenične klice tad je bolje pšenične mekinje.

posle nedelju dana konzumacije nije mi prijala pljeskavica...

nisam postao vegan niti imam nameru nego eto ljubitelj žitarica pošto sam A krvna grupa za nas je to alfa i omega u ishrani

- - - - - - - - - -

p.s.ne koristiti musli nego baš mekinje ili klice

samo cepaj . koliko si pokvarene hrane pojeo dobro si i iziv. samo nastavi :)

samo cepaj . koliko si pokvarene hrane pojeo dobro si i iziv. samo nastavi :)

hvala, napravih samo malu nenamernu grešku u opisu...
ima raznih tih mleka u prahu eto - reč je o pirinčanom

sebi ne mogu da verujem da sam 2 dana (ne uzastopce) proveo sit a popio 0.5 litra ovog mleka dok je mlako
jednostavno - ne osećaš glad a organizam ima šta da iskoristi od naslaga

opet, sa druge strane, sad kad gledam raznoraznu ponudu od hrane ili šta bih mogao da sremim,
stalno osetim neku odbojost, mislim to iz glave dolazi naravno, pošto je organizam osetio razliku.

nisam odoleo jučerašnjem prebrancu, uživao dok sam ga tamanio ali avaj - po prvi put kreće otpor organizma
ipak je to teško a i eto kako da kežm - malko sam preterao :mrgreen:

- - - - - - - - - -

e da isto tako sam primetio - nisam razdražljiv niti mogu dugo da budem ljut kao nekad, jednostavno žitarice imaju taj antistres efekat :D

- - - - - - - - - -

sve to ipak samo traje tri nedelje ulazi se junački u četvrtu :D
okolina je primetila pozitivne promene :D

- - - - - - - - - -

a za sam kraj da naglasim - ja sam A rvna grupa i nama meso ne treba da bude teže od ribe
za B krvnu grupu, zbog porekla iste, žitarice ne pomažu mnogo čak mogu da naprave problem jer oni moraju da unose meso čak i tokom dijeta

- - - - - - - - - -

i onda prosto ponovo da se čovek zapita - kako medicina misli da nas sve leči istom količinom iste hemije kad Majka Priroda ne može?

Poslednja izmena:
Evo kakve nam gadosti uvoze iz Kine, a niko ne sme da im stane na put

Po svemu sudeći, mnoge namirnice, pa čak i one koje su navodno zdrave, dolaze iz Kine. Iako nam mnogi proizvodi dolaze iz raznih delova sveta, oni zapravo mogu sadržati razne štetne materije. Pogledajte listu od 10 namirnica koje se uvoze iz Kine, a koje bi trebalo da izbegavate!

1. Pečurke

pecurke-0.jpg
Foto: fawesome.ifood.tv

Pronađene su razne štetne materije u pečurkama iz Kine, a mnoge od ovih gljiva prozvane su "misteriozne gljive." Više od trećine prerađenih pečuraka potiče iz Kine.

2. Beli luk proizveden u Kini

beli-luk-proizveden-u-kini-1.jpg
Foto: atmaeastchamparan.org

Baš kao i kod pečuraka inspektori su pronašli razne štetne primese i u belom luku. Oko 31% belog luka proizvedeno je u Kini. Pazite šta kupujete!

3. Sok od jabuka proizveden u Kini

sok-od-jabuka-proizveden-u-kini-2.jpg
Foto: fullfitsure.com

Kina je najveći proizvođač pesticida na svetu, što znači da su plodovi koji tamo rastu prepuni opasnih hemikalija. Oko 50% soka od jabuka uvozi se iz Kine, a to znači da veći deo sveta konzumira ove nezdrave sokove.

4. Piletina

piletina-3.jpg
Foto: chronline.com

Ptičji grip i razne bolesti koje se prenose hranom, a pritom su i česta pojava u Kini, zabrinuli su sve uvoznike piletine u svetu.

./.

Šta mislite, hoće li ova jaja na kraju završiti kod nas?

Zagadjena jaja dospela i van Holandije

Holandski i nemački supermarketi danas masovno sa svojih polica povlače hemijski zagadjena jaja, uz milionski gubitak u evrima, naveli su holandski uzgajivači živine.
Najveći lanac supermarketa u Holandiji „Albert Hejin“ zaustavio je prodaju 14 vrste jaja u skladu sa odlukom holandske uprave za bezbednost hrane, izjavio je Frans presu neimenovani portparol tog anca.

„Sva jaja će biti vraćena u skladišta i uništena“, rekao je portparol i dodao da je to presedan u istoriji tog lanca supermarketa
Za hemijsklo zagadjenje se saznalo pošto su uzgajivači živine u Holandiji zatražili pomoć udruženja „Čikfrend“ (Chickfriend) specijalizovanog za iskorenjivanje parazita koji napada živinu.
To preduzeće je u svom proizvodu za iskorenjivanje parazita koristilo organsko jedinjenje „fipronil“ koje se često koristi u veterinarskim preparatima protiv buva, grinja i krpelja, ali je zabranjeno pri lečenju životinja koje se koriste za ishranu.
Svetska zdravstvena organizacija je ocenila da je „fipronil“ u većoj količini „umereno otrovan“ za ljude, jer može da bude opasan za bubrege, jetru i tiroidnu žlezdu.
Ta afera je pogodila i Nemačku koja je uvezla holandska jaja i počela da stopira prodaju njihovu prodaju.
Evropska komisija je saopštila da pomno prati situaciju u interesu zdravlja gradjana.
U Belgiji je pokrenuta istraga iako tih jaja nema u toj zemlji.

https://www.krstarica.com/vesti/ekonomija/zagadjena-jaja-dospela-i-van-holandije/

Не разумем страх?
Сваки свога сељака под руку, договорите се за месечну апанажу, да му се помогне, а од њега здрава храна. Или бар она за коју зна чиме и како је добио.
Не купујте у супермаркетима...ако можете да се одрекнете фирмираних робних марки ("продајем ти маглу а ти срећан").
Једном недељно излет у природу, на село, напуни се гепек разним ђаконијама и паре сунчано сељаку на руке.

Kupljena je jedna teglica tog krema u Grcku i ista takva identicna tegla tog istog krema u Srbiju. Dakle isti proizvodjac, isti krem, isti sadrzaj, ista tegla po svojoj velicini i obliku A TEZINA KREMA KOJI SE PRODAJE NA SRPSKOM TRZISTU JE VECA ZA 50 GRAMA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kao dokaz tome sam prilozio sliku!! Prema tome dokle ce nase inspekcije da ne rade svoj poso i da zastite potrosace od kradje i prevara??????????????

20645252_1446460662055713_6087014489541853350_o.jpg

Poslednja izmena:

Back