Zastakljivanje lodje/terase

Planiramo da zastaklimo terasu, pa bih bila zahvalna ukoliko mi neko moze preporuciti dobre majstore u Beogradu, moze i na pp. Hvala!

Specijalizovali smo se za izradu jedinstvenog kliznog sistema namenjenog zastakljivanju terasa bez obzira na njen oblik. Ovim sistemom se efikasno i atraktivno mogu napraviti i preklopni i klizni stakleni pregradni zidovi. Posebno ističemo naše iskustvo u postavljanju ovog sistema na javnim mestima kao što su restorani i prodavnice.

Naš profesionalni tim će sa lakoćom i velikim iskustvom postaviti ovaj sistem na svakom mestu, uz vrhunski kvalitet, bez narušavanja kvaliteta ili dizajna prostora.

VIRMAK sistem zastakljivanja se može koristiti za različite namene, a najčešće je to:

- zastakljivanje balkona i terasa gde se ovim sistemom ne narušava arhitektura zgrade, te se na taj način izbegavaju svi arhitektonski problemi koji nastaju ugradnjom klasičnog pvc ili alu sistema sa prozorkim okvirima;

http://www.navidiku.rs/Beograd/grad/1/kategorija/35/podkat/345/Zastakljivanje
zastakljivanje terasa

- odvajanje prostora pokretnim staklenim pregradnim zidovima će na atraktivan način doprineti da prostor bude maksimalno funkcionalan, čak sa mogućnošću da mu se namena i oblik menjaju kod god je to potrebno;

- zastakljivanje bašti restorana, što omogućava eksploataciju prostora i u slučaju nagle promene vremena. Ovaj sistem omogućava da sezobna korišćenja prostora bude duža. Takodje, budući da sistem pruža zvučnu izolaciju, bez narušavanja vizuelnog, idealan je za postavljanje u restoranima u gradskom jezgru gde je frekvencija saobraćaja velika

Imas raznih varijanti da zastaklis terasu ali je ipak najbolji nagibno-klizni sistem jer izgleda super i uopste ne naruzuje izgled fasade.
Naravno cene su razlicite a zavisi da li ces PVC (najjeftinije) ili aluminijumsku. Najbolje je naravno kombinacija alumijum-drvo. Ima tu puno stvari koje treba da vodis racuna.

..da li neko zna da me uputi sa čime je bolje zatvoriti terasu, postoji li neka pvc varijanta
ili mora samo onako gvožđe i staklo....a htela bi da to može da se otvara i zatvara po
potrebi....
....ako neko ima iskustva sa tim...ili čak ima nekog proverenog majstora ili firmu
bilo bi lepo da, da adresu..ili telefon....

..da li neko zna da me uputi sa čime je bolje zatvoriti terasu, postoji li neka pvc varijanta
ili mora samo onako gvožđe i staklo....a htela bi da to može da se otvara i zatvara po
potrebi....
....ako neko ima iskustva sa tim...ili čak ima nekog proverenog majstora ili firmu
bilo bi lepo da, da adresu..ili telefon....
:) Naravno da ima pvc varijanti, ima i svih drugih...varijanti;), najbolje je porazgovarati sa proizvodjacem ili monterom prozora, dovesti ih da pogledaju i daju ponudu. Mozes kasnije traziti vise ponuda i...uporediti, da si ovde, sutra bi imala vise ponuda sa strucnim (staticka situacija je isto bitna) resenjem :sad2:
:bye:

:) Naravno da ima pvc varijanti, ima i svih drugih...varijanti;), najbolje je porazgovarati sa proizvodjacem ili monterom prozora, dovesti ih da pogledaju i daju ponudu. Mozes kasnije traziti vise ponuda i...uporediti, da si ovde, sutra bi imala vise ponuda sa strucnim (staticka situacija je isto bitna) resenjem :sad2:
:bye:

...hvala i ovo mi je od velike koristi...nekako mi se ne dopada ono klasično zastakljivanje
terase....em je ružno, em je leti prevruće, a zimi hladno kao napolju, jedino što štiti
od kiše i snega, a ja malo više očekujem od tog poduhvata (ako ga bude)..nego puko
zatvaranje tog prostora...

...hvala i ovo mi je od velike koristi...nekako mi se ne dopada ono klasično zastakljivanje
terase....em je ružno, em je leti prevruće, a zimi hladno kao napolju, jedino što štiti
od kiše i snega, a ja malo više očekujem od tog poduhvata (ako ga bude)..nego puko
zatvaranje tog prostora...
:) Alo mozes sebi priustiti, uzmi prozore sa roletnama plus, izolirstaklo punjeno argonom (Uw maximum 1,3kw), dobices i zimi i leti, ugodnu klimu.:bye:

:) Alo mozes sebi priustiti, uzmi prozore sa roletnama plus, izolirstaklo punjeno argonom (Uw maximum 1,3kw), dobices i zimi i leti, ugodnu klimu.:bye:

....pa ne znam baš...ovo je Srbija, plate male, život skup...i ja to samo tako planiram
i hoću da vidim gde to ima...koliko bi koštalo, pošto je terasa po kvadraturi mala, ali
po dužini velika..i još polukružna, pa ne znam da li je to moguće odraditi, za neku
pristojnu cenu....:think:

...imam jedno pitanje, može li mi neko reći sa čim je najjeftinije zatvoriti bar deo terase,
da ne kisne, a da me pritom ne oderu ovi što naplaćuju kvadrate vazduha...i svega ostalog,
ja sam čula da postoji nešto kao pleksiglas..ustvari slično tome, i da se mogu samo
zašrafiti dve lajsne u koje se posle prosto rečeno zavuče ta zamena za staklo..ma lupam
ja svašta verovatno...a možda sam i dobro razumela..samo ne znam ni gde se to kupuje,
ni koliko to košta...kiše i zima samo što nisu....:mrgreen:
..ako neko zna o čemu pričam, bila bi zahvalna da me posavetuje gde to da nabavim,
a, možda neko ima i preporuku majstora koji ne dere kožu, već samo naplaćuje svoj
pošteni rad...:think::hvala:

Zastakljivanje terase nikada nije bilo jeftino, ja sam svoje skupo platila pre 18 godina, a skupo je i danas, no, nije jeftin ni materijal, a ima i posla. Vidim da su neke komsije postavili eslinger roletne, kao na prozorima sto stoji, u beloj boji, pa to simpaticno izgleda. Sad videh na netu, cena je 40 evra po m2 .. Ako podelis terasu na nekoliko delova, uvek jedan deo moze da bude podignut zbog svetla, a za slucaj kijameta sve spustis. Zimi i tako mrak pada u 16 casova :D

Zastakljivanje terase nikada nije bilo jeftino, ja sam svoje skupo platila pre 18 godina, a skupo je i danas, no, nije jeftin ni materijal, a ima i posla. Vidim da su neke komsije postavili eslinger roletne, kao na prozorima sto stoji, u beloj boji, pa to simpaticno izgleda. Sad videh na netu, cena je 40 evra po m2 .. Ako podelis terasu na nekoliko delova, uvek jedan deo moze da bude podignut zbog svetla, a za slucaj kijameta sve spustis. Zimi i tako mrak pada u 16 casova :D

...nemam ja te pare, tako da mi jedino dolazi u obzir taj materijal koji podseća na
pleksiglas...nemam pojma kako se zove, videla sam da ljudi sa tim pokrivaju terase,
ulaze pred kućama...savitljiv je...a meni baš to treba....samo još kad bi znala gde
se to kupuje, koliko košta pa da sama kupim materijal....a posle ću već naći nekog
da to postavi....:think:

materijal se zove lexan...ima ga na vecim stovaristima u nekoliko boja
uz njega ti trebaju tzv U profili u koje cs da taj lexan uvuces...ali ja ti ne bih savetovala da to kupujes sama..ipak pozovi pro nekog majstora da ti sve premeri i kaze koliko cega da kupis...da ne bude skuplja dara nego mera :aha:

materijal se zove lexan...ima ga na vecim stovaristima u nekoliko boja
uz njega ti trebaju tzv U profili u koje cs da taj lexan uvuces...ali ja ti ne bih savetovala da to kupujes sama..ipak pozovi pro nekog majstora da ti sve premeri i kaze koliko cega da kupis...da ne bude skuplja dara nego mera :aha:

...ti si jedna pametna plavuša:heart::cmok2:
...e, treba naći nekog stručnog, pa da to lepo premeri, tačno tako, ma neću ni kupovati
napamet naravno...čini mi se da se Divi bavi tim poslovima...

...imam jedno pitanje, može li mi neko reći sa čim je najjeftinije zatvoriti bar deo terase,
da ne kisne, a da me pritom ne oderu ovi što naplaćuju kvadrate vazduha...i svega ostalog,
ja sam čula da postoji nešto kao pleksiglas..ustvari slično tome, i da se mogu samo
zašrafiti dve lajsne u koje se posle prosto rečeno zavuče ta zamena za staklo..ma lupam
ja svašta verovatno...a možda sam i dobro razumela..samo ne znam ni gde se to kupuje,
..ako neko zna o čemu pričam, bila bi zahvalna da me posavetuje gde to da nabavim,
a, možda neko ima i preporuku majstora koji ne dere kožu, već samo naplaćuje svoj
Mi smo sa tim zastaklili donji deo terase u ns-u... nije loše, ali nije baš trajno rešenje... niti je lepo...
Imaš da kupiš na svakom stovarištu...
Ja bi ti preporučila da pozoveš nekog majstora, da ti klasično zastakli, sa metalnim cevima i staklom... samo u napred razmišljaj o prozorima, da ih tako postaviš da ih možeš prati...;)
To klasično nije skupo... mada se ja ne sećam cene, bilo davno...
Da li neko zna gde mogu da kupim slavine za kupatilo i kuhinju,rusticne,kao starinske da nisu u inox varijanti i da ne kostaju 400 e svaka?
U Enmonu sam videla mesing..probali su da naprave nesto ali su upropastili na kraju...
Za kuhinju imam alternativu u Ikea ali kupatilo me namuci..Lavabo i kada.
Hvala!!!
Imaš u novoj keramici... ;)

pleksiglas - nikako!!! daje efekat staklene baste, nemoj ga stavljati nikako.

Mi smo sa tim zastaklili donji deo terase u ns-u... nije loše, ali nije baš trajno rešenje... niti je lepo...
Imaš da kupiš na svakom stovarištu...
Ja bi ti preporučila da pozoveš nekog majstora, da ti klasično zastakli, sa metalnim cevima i staklom... samo u napred razmišljaj o prozorima, da ih tako postaviš da ih možeš prati...;)
To klasično nije skupo... mada se ja ne sećam cene, bilo davno...

...ma da, nije skupo, već sam se raspitala...za to je potrebno 800e...:mrgreen:

Back