Zarada po stanovniku u Beogradu veća tri puta nego u ostatku Srbije

Posto ne znas ni jednu ,evo ja cu ti je reci. Tvoja voljena Rusija.
Kao toliki rusofil trebao bi malo da znas vise o njoj.
Pa bi onda znao da su na primer plate u Moskvi i do 10 puta vece nego a primer u Omsku,Tomsku,Tuli,Uljanovsku,...( to je ono sto da kazemo blize Moskvi) a da ne pricamo o Jakutiji,Irkutsku,Amuru,Kabarovsku,Cukotki,Kamcatki....

Samo da te dopunim, u Rusiji nisu plate proporcionalne udaljenosti od Moskve, vec bash obrnuto, recimo plate u Sibiru su i duplo vece od onih u Moskvi, mislim na krajeve bogate naftom i gasom. Zato je shira okolina Moskve i narochito jug Rusije teshka beda.

pravedno resenje , zbog ovakvog stanja kakvo jeste ,porez naplacuje reciprocno prihodima a ne kao do sada pausalno

tj da se PDV , porezi akcize i sve ostalo snizi 3 puta gradjanima centralne i juzne srbije a da se beogradjanima i novosadjanima podigne za 3 puta

to znaci da beogradjanin treba da placa 3 puta vecu pretplatu, cenu struje, benzina, pdv-a, nego stanovnik nego grada u centralnoj srbiji.

time bi smo uspostavili ne samo socijalnu pravdu nego bi smo stimulisali ljude da se iseljavaju iz beograda i razvijaju ostale krajeve srbije.

naravno od toga nema nista , posto bagra iz beograda vodi i gazduje ovom zemljom . naravno vodi je u propast.

Праведно а... :mrgreen:

ti ljudi ne kradu nego prenose robu preko administrativne linije bez placanja poreza drzavi.

nikom nista nisu oteli samo nisu dali drzavi PDV

to je prava istina

http://forum.krstarica.com/showpost.php?p=9111272&postcount=9

Још само кад би га плаћали и тако умањеног... :super:

Е Тикомире, прави си јунак, може тако, али онда и да вам се смање давања из буџета три пута а овима из БГ и НС повећају средства сразмерно повећању пореза који плаћају...

Poslednja izmena:
ja na to pristajem

nama se iz budzeta ne daje nista tj daju se mrvice.

sta meni drzava daje iz budzeta? bas nista - samo otimaju

sve pokradete vi beogradjani i novosadjani

da se daje nama, imali bi smo iste plate, al vi imate plate 3 put vece nego mi u ostatku srbije

totalno nam upropastiste zemlju bando parazitska

SRBIJA RADI BEOGRAD SE GRADI

DOLE BEOGRADSKI PARAZITI I LOPOVI

Tacno, taj centar Beograda treba sravniti sa zemljom i lepo tu izgraditi kulturne institucije tipa knjizara, biblioteka, galerija, koncertnih dvorana, antikvarnica,elitne restorane i kafane itd.
Bruka i sramota kada prodjete centrom grada pa vidite sve one pizza/palacinka restorancice, retardirane kafice, prodavnice i butike gde u nekima carape kostaju kao cela penzija i plata. Izgubio je Beograd davno onaj stari smek, on jos postoji ali samo na odredjenim i izoolovanim mestima u gradu.

Stani tixi jesi li to rekao da su plate vece 650 puta????????????

citaj tekst

plate u beogradu celom su vece TRI PUTA nego u ostatku srbije

a prosecne plate po stanovniku u krugu dvojke tj samom strogom centru beograda koji obuhvata opstinu stari grad kao i delove opstina dorcol, savski venac i palilula, su vece 650 puta ili SESTOPEDESET PUTA nego plate u opstinama na jugu Srbije.

tako kaze istrazivanje B92

pa ja radim, al vlast otima i daje vama beogradjanima

svugde se porez placa procentualno prihodima a ne isto kao kod nas

tako na zapadu ko recimo zaradjuje 20.000 evra godisnje placa porez 10% a ko zaradjuje preko 100.000 placa porez 66%

tako treba da bude i u srbiji

vi iz beograda sobzirom da zaradjujete 3 puta vise treba da placate i tri puta veci porez....

a ne da vlast otima od sirotinje po srbiji jednako kao i od bogatih beogradskih i novosadskih debelguzih neradnika , lopurdi budzetskih parazita i krpelja

На страну што се позиваш на трули запад, него, колега Тикомире, има и код нас тако нешто, и зове се "Годишњи порез на доходак грађана" обвезник је онај ко је имао приходе веће од око 1.500.000,00 динара...

Информиши се мало, немој се хвалити својим незнањем.

pa ja radim, al vlast otima i daje vama beogradjanima

A šta ti radiš i na šta plaćaš porez?

pravedno resenje , zbog ovakvog stanja kakvo jeste ,porez naplacuje reciprocno prihodima a ne kao do sada pausalno

tj da se PDV , porezi akcize i sve ostalo snizi 3 puta gradjanima centralne i juzne srbije a da se beogradjanima i novosadjanima podigne za 3 puta

to znaci da beogradjanin treba da placa 3 puta vecu pretplatu, cenu struje, benzina, pdv-a, nego stanovnik nego grada u centralnoj srbiji.

Jel tako, a? Ti bi da odvajaš centralnu, južnu i ostale Srbije. Da nećeš možda da posle trguješ sa šiptarima? Da nije to malo sececionizam? Da nije to malo decentralizacija koja ti toliko smeta? Da se ne kosi malo to sa osnovama ekonomije, koju ti toliko dobro poznaješ?

Ajd sad po običaju pobegni sa teme... Ili budi čovek i odgovori na konkretna pitanja. Hvala.

citaj tekst

a prosecne plate po stanovniku u krugu dvojke tj samom strogom centru beograda koji obuhvata opstinu stari grad kao i delove opstina dorcol, savski venac i palilula, su vece 650 puta ili SESTOPEDESET PUTA nego plate u opstinama na jugu Srbije.

Ne verujem........ne lupaj.....pa i u tom krugu 2 imaju isto cistacice,policajci i sta ti ja znam koji imaju plate ko i bilo gde u bg...........pa kolike su to plate?

ja na to pristajem

Шта има да ти даа кад не плаћаш ништа... :lol:

da se daje nama, imali bi smo iste plate, al vi imate plate 3 put vece nego mi u ostatku srbije

Реченица године... :super: :hahaha::hahaha::hahaha:

Кад то каже неко оправдава шверц онда то има посебну тежину... :lol:

Него, шта то Србија ради, кад и сам кажеш да нико ништа не ради, и да је шверц једини извор прихода? :think: :mrgreen::mrgreen::mrgreen:

Које је истина? :mrgreen:

Poslednja izmena:
a odnos budzeta california prema budzetu USA?

I jos da napomenem da u krugu 2 zivi mali broj ljudi. Da cak ni svi ti ljudi ne primaju te vase teskim neradom stecene pare...ne kazem da ste lenji, nema posla, ne radite, pa vas ja i ostali rintarosi koji ne zive u krugu 2 nego od jutra do mraka zive u krugovima koji vi ususkani u teoriju zavere "svi u beogradu lepo zive, mi ih izdrzavamo" nikad niste smeli ni da vidite, finasiramo...

citaj tekst

Jedna velika firma koja dobro posluje zauzima 2 hektara zemljišta i stvara 8000 puta veći prihod nego 25000 hektara zaparložene zemlje po Srbiji, čiji vlsnici neće da je obrađuju, već beže da rade po beogradskim radnjicama i kafanama. Pa ti računaj do jutra.

sta pokazuje ova statistika?

ova statistika pokazuje da se u srbiji dobro zivi samo u gradovima u kojima ima mnogo administracije

beograd i novi sad

prvi je administrativni centar srbije, a drugi administrativni centar vojvodine

beograd zivi na racun centralne juzne i zapadne srbije, PLJACKA ,a Novi Sad zivi na racun srema banata i backe , PLJACKA

По том критеријуму би и Лесковац био у врху колега Тикомире... :lol:

ja na to pristajem

U pravu je Tihi-eto mi mesecno dodjemo u postu po svoje "Pare koje smo pokrali od drugih".
Naravno to nam drzawa i grad cisto zato sto ziwimo tu.
ja recimo ne radim nista i imam 12000 evra dobiti - cak 650 puta wise nego ti ;)

kolko prima vozac autobusa prodavacica u prodavnici policajac nastavnik sekretarica u banci referent za urbanizam direktori telekoma.............u beogradu a koliko u provinciji.
skoro isto samo sto je u beogradu zastupljen mlogo veci stepen administracije u drzavni i upravni organi nego u provinciji. plate u tu administraciju su mlogo vece jer je tamo i visi prosek strucnog osoblja. ........tako da kad na kraju sve saberemo plate su skoro iste samo je prosek razlicit radi strukture i stepena obrazovanosti zaposlenih............
sa drugu stranu naprimer dzaba svajcarcima sto imaju najvece plate u svetu kad dve prosecne plate taman zalezu za prosecan zivot od prvog do prvog kako mi to kazemo. nema akumulacije.
tako je i u beograd.
beogradski radnik ako i zaradjuje vise od svog kolege u kraljevo ipak taj beogradjanin mora dati za stan 100000 evra dok je kraljevcaninu dovoljno i 50000 evra za isti stan. a di je pijaca pa komunalije ...........nekako mi se i ne zivi u taj beograd. ne zelim da budem socijalni problem

Oko 60000 privrednih subjekata su u blokadi zbog neizmirenih obaveza prema drzavi( nerealna potrazivanja)i za razliku od pre par godina kada su se radnje masovno otvarale sad se masovno zatvaraju.tako da zdravih para nema i brzo nestaju ,od pozajmica i kredita nemoze se u beskonacnost...Beograd je centar pa se jos ne oseca ali krug se suzava .pare vise nisu problem ,para nema(citat).

Alo ljudi,ne prica se u tekstu o prosecnoj zradi,nego o fondu za zarade,tj kolicini para koja se isplati za zarade.
Ali to nije problem od juce. U nasem narodu vec decenijama postoji izreka sto juznije to tuznije.
Samo sto se ta razlika godinama povecala. Najvise zahvaljujuci tome sto sve firme koje isplacuju za nase prilike enormne zarade imaju sedista svojih uprava,direkcija ili vec kako se zovu,u Beogradu.

Ove razlike se mogu gledati iz razlicitih uglova. Naravno da nisu normalne.
Nemaju u Beogradu ni medicinari,ni prosvetari,ni policajci,ni vojnici vece plate nego u Leskovcu ili Vranju na primer. Niti penzioneri imaju vece penzije. Ali zato npr.policajac koji nema stan u Vranju ce dvosoban placati 100 eura,a ovaj u Bg ako prodje sa 250-300 bude zadovoljan.

Osnovni princip drustvene raspodele u demokratskoj i humanoj socijalnoj zajednici treba da bude da svako zivi od svoga rada i imovine sa kojom raspolaze. I drugo, niko ili skoro niko nezivi na tudji racun.

Ako bi se taj princip primenio, onda se moze zakljuciti da Beogradjani zive na racun drugih delova Srbije.

Beograd je administrativno koncipiran kao politicki centar stare Jugoslavije.

Sada je Beograd Politicki administrativni centar Srbije. Srbija je 4 puta manja od ranije SFRJ, a Beograd trosi kao pre , pa i vise.

Beograd zarađuje kao pola Srbije
16:33 | Izvor: B92

Ja jos nisam cuo za drzavu u kojoj stanovnici glavnog grada zaradjuju TRI PUTA VISE nego stanovnici ostatka drzave.

To znaci da su lopovi iz rezima demokratske stranke napravili toliku raslojenost socijalnu u drzavi kakva u Srbiji nije nikad zapamcena. U Beogradu je uspostavljena banda drzavnih lopova i administracije koji u sadejstvu sa bankarima i uvoznicima zive na racun ostatka drzave.

Znaci mi u ostatku Srbije zaradjujemo TRI PUTA MANJE U PROSEKU , a placamo isto kao beogradjani struju, registraciju automobila, poreze, carine, telefonske usluge......

Ovo je strasno ljudi sta su demokrate uradile od gradova u centralnoj Srbiji............

Mali deo pridoslih beogradjana.

Alo ljudi,ne prica se u tekstu o prosecnoj zradi,nego o fondu za zarade,tj kolicini para koja se isplati za zarade.
Ali to nije problem od juce. U nasem narodu vec decenijama postoji izreka sto juznije to tuznije.
Samo sto se ta razlika godinama povecala. Najvise zahvaljujuci tome sto sve firme koje isplacuju za nase prilike enormne zarade imaju sedista svojih uprava,direkcija ili vec kako se zovu,u Beogradu.

Ove razlike se mogu gledati iz razlicitih uglova. Naravno da nisu normalne.
Nemaju u Beogradu ni medicinari,ni prosvetari,ni policajci,ni vojnici vece plate nego u Leskovcu ili Vranju na primer. Niti penzioneri imaju vece penzije. Ali zato npr.policajac koji nema stan u Vranju ce dvosoban placati 100 eura,a ovaj u Bg ako prodje sa 250-300 bude zadovoljan.

ovo je CISTA LAZ

imaju tzv beogradski dodatak....

Back