Zarada po stanovniku u Beogradu veća tri puta nego u ostatku Srbije

znam da u vecini javnih preduzeca postoji tzv beogradski dodatak za zaposlene koji zive u beogradu

Ima li tvojoj gluposti kraja?
Mislio sam da je otvaranje olimpijade za 200 000 evra vrhunac,ali je tebi to,ocigledno,bilo samo zagrevanje.

Koja to javna preduzeca imaju beogradski dodatak?

Ili hoces reci da medicinska sestra koja radi u Bg-u ima vecu platu nego ona u Nisu? Naravno ako rade isti posao.
Ili da pripadnik vojske koji radi u Bg-u ima vecu platu od onog u Novom Sadu?
Ili da profesor koji predaje u beogradskoj gimnaziji ima vecu platu od onog u sabackoj na primer?

A s obzirom koliko Beograd ima veca primanja od drugih delova Srbije,koliko onda taj isti Beograd vise puni budzet od ostalih?

Ima li tvojoj gluposti kraja?
Mislio sam da je otvaranje olimpijade za 200 000 evra vrhunac,ali je tebi to,ocigledno,bilo samo zagrevanje.

Koja to javna preduzeca imaju beogradski dodatak?

Ili hoces reci da medicinska sestra koja radi u Bg-u ima vecu platu nego ona u Nisu? Naravno ako rade isti posao.
Ili da pripadnik vojske koji radi u Bg-u ima vecu platu od onog u Novom Sadu?
Ili da profesor koji predaje u beogradskoj gimnaziji ima vecu platu od onog u sabackoj na primer?

A s obzirom koliko Beograd ima veca primanja od drugih delova Srbije,koliko onda taj isti Beograd vise puni budzet od ostalih?

da imaju vece plate.

recimo jedan prijatelj je radio u NIS-u na pumpi, pa je presao za bg i kaze da ima jedno 10.000tak vecu platu od kako je tamo a radi identican posao.

Prijatelj Dvojkas, tesko da si u pravu. Aj da pogledamo recimo Svajcarsku, drzavu koja je po povrsini i broju stanovnika priblizna Srbiji. Centar administracije je u Bernu. Centar bankarstva u Cirihu. Centar farmacijsko/hemijske industrije je Bazel. Zeneva je srediste mnogih medjunarodnih organizacija, centar industrije satova. Nojsatel je centar duvanske industrije. Cirh prednjaci po primanjima, ali tu su u pitanju vrlo umerene razlike.

Ajmo dalje. Da pogledamo Nemacku. Do ne tako davno, administracija drzave je bio Bon. Ok, sada je Berlin. A gde Nemacka pravi BMW? U Minhenu. Gde se proizvodi Porse? Stutgart. Hamburg je najveca luka. Frankfurt avio cvoriste i funansijski centar. Jel' da idemo dalje u sitna crevca?

A evo kako to izgleda u Srbiji. U Nisu je prodata duvanska industrija za oko 400 miliona dolara. Od toga je Nisu ostalo 20 miliona. I sve novine su pisale, ovo je doslovan naslov, "Nislije broje pare".

A znas li gde je otislo 380 miliona? U Beograd naravno. Cak nisu ni deponovane u Niskim bankama, jer verovatno u NIsu nije bilo nikog ko moze da broji do tako velike cifre.

Jos jedna ilustracija. Niski aerodrom napravio nekakav Kargo centric i sletelo nekoliko aviona. Odmah je reagova Djilas i trazio da se iz nacionalnog investicionog plana daju pare za Batajnicu jer zast bi u Nis sletali kargo avioni. A da ne pominjemo sve moguce drzavne opstrukcije tog istog niskog aerodroma.

Da ne bih ovo pretvorio iz komentara u clanak, skrati cu. Beograd koristi sve mogucnosti da kroz drzavnu vlast, a i na druge nacine, centralizuje sva desavanja u Srbiji.
(za regionalizaciju, 12. mart 2009 12:54)

pa sto se cudis. politicari zive od lopovluk pa je normalno da sve pare treba da idu u beograd. tamo ce oni vec da ih raspodele po privatni kontovi a mi ce ovde da se trvemo sa beogradjani jer nam pokupise pare.

da imaju vece plate.

recimo jedan prijatelj je radio u NIS-u na pumpi, pa je presao za bg i kaze da ima jedno 10.000tak vecu platu od kako je tamo a radi identican posao.

Kako ti za svaku svoju nebulozu imas nekog "virtuelnog" prijatelja koji ce tu nebulozu da potvrdi ,to je cudo.

A vidis ja ti tvrdim,a to mi je rekao licno i personalno Branko Dragas,svi koji su na primer na budzetu Srbije ( prosveta,zdravstvo,policija,vojska) za isti posao imaju istu platu gde god radili.

Kako ti za svaku svoju nebulozu imas nekog "virtuelnog" prijatelja koji ce tu nebulozu da potvrdi ,to je cudo.

A vidis ja ti tvrdim,a to mi je rekao licno i personalno Branko Dragas,svi koji su na primer na budzetu Srbije ( prosveta,zdravstvo,policija,vojska) za isti posao imaju istu platu gde god radili.

pa imam dosta prijatelja sta ces z:D

a on je presao u bg upravo zbog te vece plate , i ako ovde ima kucu a u bg placa stan . ja sam ga pitao sto je presao sobzirom da ovde ima kucu , a on je rekao pa veca mi plata 10-15.000 din

znam da je ovde imao oko 40.000 sto znaci da sad u bg ima nekih 55.000 din

a on je presao u bg upravo zbog te vece plate , i ako ovde ima kucu a u bg placa stan . ja sam ga pitao sto je presao sobzirom da ovde ima kucu , a on je rekao pa veca mi plata 10-15.000 din

Jooj bre Jarry, pa taj mučenik razliku daje na kiriju. Nije što daje razliku, nego što mora i da doda.:lol: Laže, Jarry, laže, ne veruj mu, dobio je on više, nego neće da kaže.

Al' se usrećio s 10.000 više u Beogradu.:rotf:

pa ipak ima vise. al znas koliko ima ljudi u unutrasnjosti sto nema nikakve prihode ?

e tacno kad se saberu ti bez prihoda ispada da u beogradu po stanovniku su prihodi 3 puta veci nego u unutrasnjosti.

58% licnih dohodaka u srbiji se isplati u bg i novom sadu dok u tim gradovima ne zivi ni 20% stanovnika.

sta ti to govori?

da je srbija duboko socijalno nepravedna zemlja u kojoj grupica lopovcina b udzetskih parazita i ostalih stakora zivi na grbaci gradjana ostatka zemlje....

da imaju vece plate.

Ajde ne seri vise,zagadio si ovaj forum nevidjeno. Beogradski dodatak ?????

Istu osnovnu platu imam ja u vojsci koji radim u pancevu,kao onaj sa cinom kao ja u Beogradu,Leskovcu,Uzicu.

Samo postoji razlika u nekim dodacima,ali to zavisi iskljucivo od posla koji radis.
Kakvi beogradski dodaci,o cemu lupetas.
Sta vise,onaj koji nema stan na primer u Cacku ima istu naknadu za troskove stana kao onaj u Beogradu ( normalno sa istim brojem clanova porodice),i ako ce ovaj u Cacku stan iste velicine placati 3 puta manje nego onaj u Beogradu.

Jooj bre Jarry, pa taj mučenik razliku daje na kiriju. Nije što daje razliku, nego što mora i da doda.:lol: Laže, Jarry, laže, ne veruj mu, dobio je on više, nego neće da kaže.

tacno ima kiriju, al znas kako prometi na pumpi u bgu su daleko veci ,automatski su daleko veci i baksisi i nakupi se tu z:D

dok ovamo ako mu neko da 10 dinara baksisa on treba da je srecan.

kaze mi da su mu kolege pricale da im za jednu letnju sezonu, tj kad prolaze/dolaze stranci ostane 6-7.000 evra .... + plata.... n ije ni on bas blesav

Koliko li placa stan ( bolje reci supu) kada mu se isplatilo da predje u Beograd za platu vecu 10 000 ?

sa tom razlikom od 10 000 din u Beogradu mozes placati samo supu....

Tihi, javi se.... .... Demantuj i odgovori na pitanja

Javi se kolega Tikomire... :confused:

"Di su naši novci? U Beogradu!!! Hoćemo ocepljenje", viknu Tihi na granici s Kosovom, dok je čekao turu goriva....

"Ne može, ti si izdajnik", povikaše ostali

"Ali vi ne razumete, to su naše pare", odbrusi Tihi, "i ja hoću dodatak"....

"I ja, i ja, i ja", ostali zaurlaše...

I tako odoše na Kosovo....

:hahaha::hahaha::hahaha::ok::rotf:

tacno ima kiriju, al znas kako prometi na pumpi u bgu su daleko veci ,automatski su daleko veci i baksisi i nakupi se tu z:D

kaze mi da su mu kolege pricale da im za jednu letnju sezonu, tj kad prolaze/dolaze stranci ostane 6-7.000 evra .... + plata.... n ije ni on bas blesav

Jel vidiš? Ja ti lepo kažem da je dobio više.:lol:

drugo registra interesuje me hoces li ti kao moderator ovog podforuma reagovati na uvrede koje mi upucuje ovaj bgdalibor ?

prijavio sam vec par njegovih uvredljivih postova i ocekujem vasu reakciju . na uvrede mu nisam odgovarao vec sam ga ignorisao.

za slucaj da ne mozes da ih nadjes evo ti i linkovi

http://forum.krstarica.com/showpost.php?p=9141466&postcount=54

http://forum.krstarica.com/showpost.php?p=9141692&postcount=61

Pa i da ima platu 10 000 vecu,sta je tu problem.
Sta bi hteo,da istu platu imaju onaj koji u tvojoj bestragiji proda dnevno 100 litara goriva i onaj koji proda dnevno tone tog istog goriva.
Uporedi samo koliko je ko radio.....

Back