Zarada na netu - GRAFICKI DIZAJN

Prvi radjen design na 99designs. Utisci, kritike, sta izmeniti? i jos jedno pitanje, kada postavljate svoje resenje, mislim u odnosu na istek konkursa? Jel cekate poslednji trenutak ili postavite skriveno?

apple juice.jpg

Poslednja izmena:
Prvi radjen design na 99designs. Utisci, kritike, sta izmeniti? i jos jedno pitanje, kada postavljate svoje resenje, mislim u odnosu na istek konkursa? Jel cekate poslednji trenutak ili postavite skriveno?

Pogledajte prilog 266381

Prvo da naglasim - lepo odradjeno, svaka cast
Sledece - ja licno biram konkurse koji traju jos 1-2 dana, ne cekam bas zadnji trenutak. Sto se tice postavljanja, ne mozes da postavis "skriveno", konkurs je ili "open" ili "hidden" - skriven je samo i uvek ako je ceo konkurs "hidden" - znaci to ne biras ti.
Pitanje - u kom si programu radio, i jesi li koristio stockphoto ili drugi copyright materijal? Nemoj sa tim da se zezas, moras da naglasis ako neki deo dizajna nije tvoj, ako im se svidi oni treba da pribave dozvolu od vlasnika (na primer taj background, sumnjam da si ga ti crtao ili pravio)

aaa, meni jos bilo cudno za to skrivanje. Radio sam u Photoshop-u. Skinuo sam fontove sa interneta kao i pozadinu i pecat. Zasto bi trazili dozvolu od vlasnika kada je postavljeno besplatno na netu? ili je to ono kao ako ne koriste samo za sebe pa onda?

Koji se tebi najvise svidja? Jel mogu sva tri da postavim?

mozes sva tri da postavis
Ja ne radim labels i packaging, pa nisam siguran da li moze u photoshopu ili nekom vektorskom softveru.
Sto se tice pozadine, prijatelju nemoj da te prevari to sto si negde skinuo besplatno. Ako nije naglaseno da je "Creative commons" ili slicno, znaci da mozes da koristis, ali ne i da koristis u komercijalne svrhe (prodajes kao svoje, bilo to ceo dizajn ili samo pozadina), cuvaj se toga mogu da te banuju, ili pobedis na konkursu pa ispadne svasta...

A inace skroz crvena mi se najvise svidja

Do sada nisam, jer sam radio samo logotipe, a tu ti ne trebaju pozadine i fotografije i slicno. Jedino sto sam radio, to je da sam traceovao neke fotografije (retko kad vektore) i obradjivao ih tako da uopste ne lice na original - na primer uzeo sam fotografiju geparda u trku i prebacio ga u vektor, pa preradio - evo kako to izgleda:
6.jpg

i original:
cheetah-leaping.jpg

U sustini, najdalje dokle mozes da odes sa "uzimanjem" tudjih ideja je prerada nekakvih silueta ili pravljenje silueta od fotografija.

Poslednja izmena:
moze mala pomoc...kako sam shvatio ovaj ch trazi od mene da stavim rijec u oblak....kako bi vi uradili mozete li dati prijedloge... https://99designs.com/logo-design/c...find-186556/designers/996204#comment-27082089 .....i za sve koji slave Bozic МИР БОЖЈИ, ХРИСТОС СЕ РОДИ!

I'm picturing an icon of a hand holding a phone "with the screen a bright color" and some way to convey moving the hand back and forth.
to ti je u briefu, sto znaci da trazi slikovni deo u vidu ruke koja drzi telefon sa ekranom jarkih boja, i da deluje kao da se mrda napred nazad (ruka sa telefonom)

Back