Zapadno-škotski beli terijer

• Začetnik teme Začetnik teme Ivana_tj._Ja
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
A sto ne bi mogao da se kupa...?;)
Naravno, zavisi koliko je star pas,gde boravi,kakav mu je ''raspored'' itd,itd....
U principu Westike jesu malo osetljivije,pa ih ne treba precesto kupati ali to se odnosi na upotrebu sampona(svih vrsata)....Mlakom, cistom vodom (eventualno sa malo sirceta)mozes prakticno kupati,tj. brisati svaki dan...

Sto se cena tice, to sto si navela je jos i ''prihvatljivo'' jer u zavisnosti od roditelja,krvne linije,genetskog potencijala i naravno renomea odgajivacnice iz koje poticu,ume to da bude i znatno vise.....:ok:

E,hvala vam Igore,ja mislim da je ovo najnormalniji forum na kojem mogu da pitam o Westiju,ostalo svi kazu da sam iskopleksirana ako pitam za westija,oni misle da ja blebecem u prazno,a ja ozbiljno hocu da se interesujem za psa Westija,jer vidim da je prelep pas,dostojan da bude svima pas,jako je dobar...<3
:andjeo: :tick: :mazipsa: :D

[QUOTEDa li moze da se osisa masinicom.][/QUOTE]

U principu moze....ali(to ''cuveno'' ali)ako ces vec nabavljati masinicu, naravno i nozeve za nju onda bi trebalo da nabavis i trimere i ostale ''potrepstine'' i polako naucis da sama sredjujes svog psa...nije to tako ''strasno ni komplikovano'' samo ako imas volje i zelje da naucis.....
E sad, jeste malo problematicno kako i od koga nauciti,no ako se sluzis emgleskim jezikom problem je mnogo manji.Naime, na internetu mozes pronaci jako puno raznoraznih uputstava kako i na koji nacin se to radi.....;)

Ako se radi samo masinicom dlaka vremenom izgubi na kvalitetu i pocne menjati boju....to naravno nije dobro ali nije ni dramaticno ako pas nece biti izlagan.

Poslednja izmena:
po meni je tako najsigurnije.
;)

Naravno da je to najbolje i najsigurnije, no galactic rece
ali s obzirom da zivim u malom gradu gde nema salona za uredjivanje pasa,
znaci nema mogucnost da odvede psa sem da ode do najblizeg grada gde postoji groomer,a to verovatno bas nije tako jednostavno....:ok:

E zato sam preporucio internet,a evo dva linka gde se moze sto sta nauciti i videti http://www.downsouthwesties.com/grooming.htm

http://www.canadawestieclub.ca/maint/groom.html

Poslednja izmena:
Pozdrav, ovo su naši mališani. Mc Gregorci:D

Ako se nekom sviđaju nek napiše koju lepu reč

Prilozi

• PA240017.JPG
    PA240017.JPG
    58,1 KB · Pregleda: 26
  • PA240020.JPG
    PA240020.JPG
    65,6 KB · Pregleda: 19
Pre-predivni su ovi mali bebironi!!!:heart:
Ja imam dva westija i oni su iskljucivo kucni ljubimci, izlozbe nesto ne volimo....
Cula sam da psi koji vode poreklo od Mc Gregora imaju fantasticnu dlaku, bas onakvu kakvu westi treba da ima, ostru i jaku i da su to odlicni izlozbeni psi.
Zelim vam da uzivate u svakom momentu sa bebicama i da ih udomite najlepse sto mozete! :)

E ovako, ja imam muskog westija od god i po dana. Zivim sa psima ceo zivot, obozavam ih, a ovo mi je prvi pas sa papirima. Doduse, nisam ga uzela da bih ga vodila na izlozbe, vec cisto zbog sebe. Ocenjen je, jadan je dobio 4, ali samo zato sto `nije bio spreman za izlozbu` :DD nije lepo reci, ali iskreno, ne cesljam ga svaki dan, ne kupa se redovno, ali to je samo zato sto mrzi higijenu iz ne znam kojih razloga :D nakon sto sam shvatila da je srecniji kad je prljav digla sam ruke od toga da imam savrsenog psa, ja ga volim takvog kakav je. Izuzetno pametan pas, zaista sam se iznenadila koliko malo mu treba da nauci nesto, ali isto tako tvrdoglav... Nikad necu zaboraviti kada mi je, nakon sto sam viknula na njega, okrenuo ledja uz uvredjen pogled i ignorisao me ceo dan :D ne trazi mnogo paznje, nekad zeli da bude sam, ali vlasnika voli vise nego ista na svetu.. Kad jednom vidite tu radost kad dodjete do njegqa noseci povodac zaljubicete se za ceo zivot.. Pravi haos po dvoristu, kopa, trazi-ni sam ne zna sta..Procitala sam ovde jedan post, koji je u potpunosti tacan, ne boji se ni jednog psa, cak ni onog 3x veceg od njega. Moj Betmen je rezao na argentinsku dogu :D sva sreca pa je mali pa sam mogla da ga odnesem pre nego sto napravi glupost..
Ja sam imala jedno iskustvo-pobegao je.. Obozava da izlazi na ulicu i da bezi po komsiluku.. Jednom prilikom je neko ostavio otvorena vrata pa su on i moj sar planinac za kog je on uzasno bio vezan, pobegli i nije ih bilo nedelju dana.. Trazila sam ih svuda, ali jednostavno su nestali.. Posle tacno nedelju dana sam se vracala kuci i ugledam njega, totaaalno prestrasenog i izfrustriranog ispred vrata.. Ne mogu da vam opisem kako sam se osecala i ja i on kada je dosao do mene, cvileci.. Na svu srecu nije bio povredjen, samo uplasen, ali i tuzan kada je shvatio da se sar planinac nije vratio.. Dosao je sebi nakon 2 dana, a tokom ta 2 dana je znao da i pored toga sto spava samnom u sobi, nije bio sam, gleda u jednu tacku po pola sata.. neverovatno kako snazna osecanja poseduju..

Uglavnom, svakom preporucujem ovog psa, na netu se mogu naci neki negativni komentari, ne morate ga cesljati svaki dan sem ako ne zelite da ga vodite na izlozbe, nece on umreti ako bude imao kovrdzavu dlaku i ako ne bude beo kao sneg non stop :D
Moja mica nije imala nikakvih zdravstvenih problema, nikakvih alergija i ostalo, mada necu puno da se pravim pametna, mozda je on izuzetak, ja samo delim svoje iskustvo.
Platila sam ga 150e, plasila sam se da zbog toga sto je bio dosta jeftin ce imati nekih problema, medjutim francuska sudijnica mi je rekla da ima savrseno telo, da je izuzetno lep pas, samo da treba da se osisa normalno i da se ceslja itd.. :D

Verujte mi da kad jednom budete imali ovog psa, imacete ga ceo zivot.. Zaista se covek jako lako zaljubi u njih

Ljudi,treba mi vasa pomoc.... :D
Evo vec godsinu dana razmisljam da li da kupim Westija,i taman kada odlucim - neko mi kaze mnogo ruznih stvari o njemu,i onda odustanem. :hm:
Tako da se sada dvoumim izmedju Westija i Labradora.

Moze li neko, molim vas, da mi odgovori na par pitanja?
Koliko cesto treba da se kupa jedan Westie (posto sam cula da im dlaka brzo pozuti)? I koliko treba da se cetka dlaka? I da li je to porodicni pas?
Imam veoma veliko dvoriste,sto bi mu, naravno, odgovaralo... :D Nego me muci to sto ce verovatno mnogo da se prlja i necu uspeti da mu zadrzim belu boju... :(

Westike su nastale ukrštanjem za potrebe lova . Bela boja je tražena upravo iz razloga da bi ih vlasnik razlkovao od divljači.
Dvorište im odgovara i prija, a to hoće li biti blještavo beli, računa se jedino na izložbama.

Okupaš ga nedelju dana pre izložbe i čuvaš da se ne isprlja do dana kad treba da se pokaže.

Ostalim danima nek bude i malo blata , osušiš pa iščetkaš.

Mislim da tu belinu trebaju da imaju baš oni ekstra vrhunski takmičari.
Ljubimci mogu da budu u malo sportskijoj varijanti.

Pametni su i privrženi .

Postoje i šamponi za suvo pranje .

Ukoliko te zanima još nešto, pitaj.

Hvala na odgovoru... :) Meni je bitno da znam da je to porodicni pas i da nije agresivan,da je dobar za decu. Iskreno,kupala bih ga ja,nije mi to tesko,nego sam se malo zabrinula jer sam cula svakakve price o toj beloj boji. I,da.....da li je istina da su Wesiji mnogo bolesljivi psi? :(

Back