Zapad topio i prodavao Srpske tenkove?

• Začetnik teme Začetnik teme Neno
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Neno

Buduća legenda
Poruka
25.420

Vojska Srbije sistemski uništavana od 2000-te u narednih 10-ak godina​

Sve je moglo da se remontuje i naoružanje vrati u redovni sastav naših trupa.

Srbija je od 2000. godine započela "reformu" svoje vojske, a pod "reformama" se podrazumevalo uništavanje uz pomoć SAD, Velike Britanije, ali i drugih zapadnih sila. Tada je još uvek postojala Vojska Jugoslavije, ali kada je uništavanje započeto na tome se nisu zaustavili u narednih 10-ak godina. Cilj je bio da se tadašnja (od 2003. do 2006. - Vojska Srbije i Crne Gore, a posle i Vojska Srbije) uništi u svakom mogućem smislu.

To uništavanje je podrazumevalo naoružanje, vojnu opremu, ljudstvo. Srbija je tada rezala, topila, prodavala svoje naoružanje koje je bilo ispravno ili koje bi se kroz remont dovelo u ispravno stanje. Šta je to uništeno od vojne opreme Vojske Srbije? U zvaničnom dokumentu države Srbije stoji sledeće: Iz vojske se kao višak izbacuje 200 tenkova T-55 i nude se na prodaju. Gotovo sve što se prodavalo na ovaj način prodavalo se za mnogo manje pare od stvarne vrednosti, drugim rečima poklanjalo se, a prodaju su pomagale SAD.

Tenkovi su nezvanično prodavani za poko 1.600 dolara po tenku, a realna cena je bila višestruko veća. Više informacija o uništavanju srpske vojne opreme i naoružanja, možete saznati u odličnom video klipu ispod.

Srbija Danas

Poslednja izmena:
Нено, сендвичару, кажи нам ко је 2015. године продао 480 тенкова и хаубица?

Vojska prodaje 480 tenkova i haubica​

Ministarstvo odbrane Srbije najavilo je da će oglasiti na prodaju više od 480 tenkova i haubica, 220 oklopnih vozila, više od 20.000 pušaka i pištolja i veliku količinu druge municije i opreme. Tim postupkom neće biti oslabljena odbrambena moć zemlje, poručuju iz Ministarstva i ističu da je ta oprema zastarela.
Direkcija za nabavke i prodaju planira da ponudi na prodaju 282 tenka T-55 i oko 220 oklopnih transportera M-60, M-80, BTR-50 i BTR-60 i protivoklopnih oruđa POLO, kao i 200 haubica od 105 i 155 milimetara, navodi se na sajtu Ministarstva odbrane, prenosi Beta.

https://www.rts.rs/page/stories/sr/...479/vojska-prodaje-480-tenkova-i-haubica.html

Bolje tenkove nego ljude ne, ipak su imali potpunu vlast....

I to je bilo staro gvoždje koje su gadjali pa bili nesposobni i da pogode....

No, vratili smo im sa 9-11. Za bacanje osiromašenog uranijuma....

A polako, i ceo svet će biti od Srbije do Tokija....Jedino, problem, neće biti baš po tenku nego više Ben 10....

Im..Ne mi.

Osama je bio samo dobrovoljni žrtveni jarac, mada ne toliko i dobrovoljni, više odabrani....

Saradnja jednog sa drugim dobiješ Im tj odgovor na zlo.... A kad je Mi, onda radiš odgovor na dobro....

Eh... Zašto je tajna? Nisu sami sebe gadjali, sigurno, iako je upotrebljena Teslina tehnika razaranja prostora....

Vojska Srbije sistemski uništavana od 2000-te u narednih 10-ak godina​

Sve je moglo da se remontuje i naoružanje vrati u redovni sastav naših trupa.
tenk t-55 je napravljen neposredno posle rata, pedesetih godina.
da li bi ti vozio autmobil star 70 godina?
naravno da ne bi, a isao bi u rat u takvoj starudiji?
prvo odrzavanje tog oruzja je preskupo a drugo to oruzje je postalo i beskorisno u modernom ratovanju, nemaju potrebne zastite i osoblje tog oruzja bi prakticno bilo poslato kao topovsko meso.

prvo odrzavanje tog oruzja je preskupo a drugo to oruzje je postalo i beskorisno u modernom ratovanju, nemaju potrebne zastite i osoblje tog oruzja bi prakticno bilo poslato kao topovsko meso.
Hrvati su ocistili Krajinu upravo sa t55...

Im..Ne mi.

Osama je bio samo dobrovoljni žrtveni jarac, mada ne toliko i dobrovoljni, više odabrani....

Saradnja jednog sa drugim dobiješ Im tj odgovor na zlo.... A kad je Mi, onda radiš odgovor na dobro....

Eh... Zašto je tajna? Nisu sami sebe gadjali, sigurno, iako je upotrebljena Teslina tehnika razaranja prostora....
Pa ne znam ja sam dao 120$ za 9/11 memorial i dajem svakog meseca po 10$.

da su iz krajine imali modernije oruzje ili bolju organizaciju ne bi uspeli nikad.

t55 je zastareo tenk koji svaka bolja modernija raketa ili mina moze da shebe u sekundi sa sve posadom..niko ne bi preziveo.
Ja sam video i t34 da se koristi :P

recimo armada ima kumulativni oklop koji sluzi kao odlicna zastita i refleksija kumulativnog oruzja.

Ja sam video i t34 da se koristi :P
ma sve moze da se koristi ali za razliku od modernog oruzja gde posada ima neku sansu da prezivi u ovim zastarleim starudijama nema ni promil sanse.. prakticno se nalazis u kovcegu koji te stiti samo od pesadijskog oruzja (i to ograniceno samo na licno naoruzanje: pistolj, puska, mitraljez)

na kraju, jel smo imali smrt vojnika na pesteru pre par godina tokom vezbi?
to se ne bi desilo u modernom oruzju.

recimo armada ima kumulativni oklop koji sluzi kao odlicna zastita i refleksija kumulativnog oruzja.

ma sve moze da se koristi ali za razliku od modernog oruzja gde posada ima neku sansu da prezivi u ovim zastarleim starudijama nema ni promil sanse.. prakticno se nalazis u kovcegu koji te stiti samo od pesadijskog oruzja (i to ograniceno samo na licno naoruzanje: pistolj, puska, mitraljez)
Ma pusti ti to 2008. se vojska Srbije svela na 25% efektiva, prakticno pred otcepljenje Kosmeta...

Нено, сендвичару, кажи нам ко је 2015. године продао 480 тенкова и хаубица?

Vojska prodaje 480 tenkova i haubica​

Ministarstvo odbrane Srbije najavilo je da će oglasiti na prodaju više od 480 tenkova i haubica, 220 oklopnih vozila, više od 20.000 pušaka i pištolja i veliku količinu druge municije i opreme. Tim postupkom neće biti oslabljena odbrambena moć zemlje, poručuju iz Ministarstva i ističu da je ta oprema zastarela.
Direkcija za nabavke i prodaju planira da ponudi na prodaju 282 tenka T-55 i oko 220 oklopnih transportera M-60, M-80, BTR-50 i BTR-60 i protivoklopnih oruđa POLO, kao i 200 haubica od 105 i 155 milimetara, navodi se na sajtu Ministarstva odbrane, prenosi Beta.

https://www.rts.rs/page/stories/sr/...479/vojska-prodaje-480-tenkova-i-haubica.html

@Alter_Ego_ budi gospodin i sa 5000eura ali i sa 5eura.. niko ništa ne spori. Kako znam naša namjenska vojna industrija je imala (valjda ima nešto i danas) veliki potencijal u izvozu naoružanja, tako da to niko ne spori o toj prodaji.
Jedno je prodavati po tržišnim cijenama a drugo je uništavati/topiti u staro gvoždje i prodavati ispod svake cijene.

Vjerovatno je nepšto od toga i bilo za staro gvoždje ali mnogo toga i nije. Mišljenja sam da je samo naša naivnost podlegla nečijim stranim uticajima da nam ne treba sposobna i dobro opremljena vojska.
Daj Bože da ne treba ali..

Sve sto ste napisali stoji ali glavni razlog unistenja oruzja i smanjenja personala je da nam je odredjeno od zapada (Amerike) kolko cega od naoruzanja i vojnika mozemo zadrzati.

Pomoćnik ministra odbrane izjavom o tenkovima demantovao priču koju vlast ponavlja 10 godina​

Pomoćnik ministra odbrane izjavom o tenkovima demantovao priču koju vlast ponavlja 10 godina 1

Pomoćnik ministra odbrane za meterijalne resurse Nenad Miloradović izjavio je da u smederevskoj železari nije pretopljen nijedan tenk Vojske Srbije i tako demantovao priču koju aktuelna vlast ponavlja 10 godina.

Miloradović je, gostujući u emisiji Hit-tvit na televiziji Pink, rekao da su sredstva koja su proglašena za neperspektivna – isečena. Pojasnio je da je reč o 613 komada složenih borbenih sistema, među kojima je bilo i oko 400 tenkova, kao i oklopnih transposreta i samohodnih topova, a svi su proglašeni za „neperspektivne“ za vojsku.

On je precizirao da je isečeno i 36 samohotki, sa topovima od 57 milimetara, koje su bile „izuzetno perspektivno oruđe“, a uništeno je i 9.200 protivavionskih raketa „Strela“, takođe perspektivnih, i za to je „bačeno“ 25 miliona dolara“.

Podsetimo, izjavu da su tenkovi topljeni u Železari, između ostalog 2019. godine dao je bivši načelnik Generalštaba Ljubiša Diković u intervjuu za „Večernje novosti“ u kome je prethodnu vlast optužio za katastrofalno stanje u vojsci.

„Notorna laž je da su tenkovi topljeni u Smederevu, jer se tamo tope ugljenični čelici, a tenkovi se prave od legura čije topljenje bi trajno oštetio visoku peć – odgovorio je tada Dragan Šutanovac, nekadašnji ministar odbrane.

https://www.danas.rs/vesti/drustvo/...mantovao-pricu-koju-vlast-ponavlja-10-godina/

Back