Занимљив проблем...

Намећу се лимеси као могућност да се овом доака, али то свакако не може преко површине јер површина линије не тежи нули него не постоји, сам појам површине једнодимензионалне линије је бесмислен.
Ali ja nisam rekla da linija ima površinu nego bezbroj tačkica. Prebroj ih sam ako ne veruješ: jedna dve tri četri pe šes sem...
:mrgreen:
Dok površina ima bezbroj linija, tj bezbroj na kvadrat tačkica. Tu ćeš se već zabrojati pa mi veruj na reč dok neki matematičar ne razmrsi. Ili ev. Sensei.

Ali ja nisam rekla da linija ima površinu nego bezbroj tačkica. Prebroj ih sam ako ne veruješ: jedna dve tri četri pe šes sem...
Наравно да ниси рекла да линија има површину, па ниси дебил.
Тачке на линији не бих бројао, забројаћу се па нећу знати гдје сам стао. :lol:

Dok površina ima bezbroj linija, tj bezbroj na kvadrat tačkica. Tu ćeš se već zabrojati pa mi veruj na reč dok neki matematičar ne razmrsi. Ili ev. Sensei.
Е сад... Имаш (барем) двије могућности:

– Тачака Т са тупим углом има бесконачно много
– Тачака Т са нетупим углом има још бесконачније много
Колико пута је прва бесконачност мања од друге?

– Тачака на линијама обода полукруга има бесконачно много
– Тачака у полукругу има још бесконачније много
За колико је прва бесконачност мања од друге?

Све у свему, тешко ће ово ићи без Далајламе. :lol:

Povrsno kontam, oba ugla BAT i ABT trebaju biti manja od 45 stepeni.
Sansa da je svaki od ta ugla manji od 45 stepeni je 50%.
A za oba ugla zajedno, 0.5 * 0.5 ili odgovor bi bio 25% limit.
Једно си у праву, површно конташ. ;)
Не морају оба угла бити мања од 45, него би њихов збир морао бити мањи од 90, дакле могуће је да је један нпр. 60 (већи од 45), а други нпр 10, заједно су 70 па се и то уклапа.

Једно си у праву, површно конташ. ;)
Не морају оба угла бити мања од 45, него би њихов збир морао бити мањи од 90, дакле могуће је да је један нпр. 60 (већи од 45), а други нпр 10, заједно су 70 па се и то уклапа.

Pa dobro, uzmem ja prosjek. Imam i povrsno geometrijsko rijesenje:

1718665624260.png

Back