Очигледно је да се ради о кругу пречника АВ.Kog kruga i kako kruga?
Donji video pokazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Очигледно је да се ради о кругу пречника АВ.Kog kruga i kako kruga?
Očigledno je, ali se ne kaže dijagonala krugaОчигледно је да се ради о кругу пречника АВ.
Dobro, i...?Дакле, кад се угледа Плантов „гранични случај”, онда би се ствар развијала отприлике овако:
Pogledajte prilog 1565588
За сваку тачку Т изван полукруга (а унутар квадрата, наравно), може се у добијени трокут уцртати један од оних граничних, правоуглих. Пошто је у сваком правоуглом трокуту зброј остала два угла тачно 90°, а са слике се јасно види да је сваки од два угла над пречником ВЕЋИ од одговарајућих у „граничном” правоуглом трокуту, онда им је и зброј сасвим сигурно ВЕЋИ од 90° па самим тим онај трећи угао (у тачки Т) мора бити МАЊИ од 90°. Дакле, оштар је.
За сваку тачку Т унутар полукруга, истом логиком, сваки угао у Т је – тупи.
Pogledajte prilog 1565590
Из овога би се могло закључити да имамо тупе углове за све тачке унутар полукруга па би по томе вјероватност била омјер површине полукруга и цијелог квадрата, што износи тачно 𝜋/8.
Не само да хоћу, него сам то и откуцао.Hoćeš da kažeš da ima još
Јбт, не могу стићи... Све ћу, само полако. Ал си нестрпљива...Dobro, i...?
To nije još nego tekstualno pojašnjenje slike koja već govori dovoljno.Не само да хоћу, него сам то и откуцао.
ПО-ЛА-КО! Сједни, удахни, сркни мало кавицу... Радозналост је убила мачку, знаш? Не знам шта јој уради нестрпљивост...To nije još nego tekstualno pojašnjenje slike koja već govori dovoljno.
Očekivala sam stvarno još nešto, kako si najavio.
Ali lepo si objasnio.
Ти си апсолутни геније, само то још не знаш, али сазнаћеш касније...
Mislim da je Sensei dao odgovor koji teži tačnom, samo te preduhitrio.Дакле, ко је погледао клип, све му изгледа потпуно јасно.
Лако би се, на исти начин, могла израчунати и вјероватност за оштри угао, то би било 1-𝜋/8.
Е, то је био задатак из клипа, питање из клипа и рјешење из клипа, а сад ЈА питам:
Колика је вјероватност да угао у Т буде прав?
У праву си, круг нема дијагоналу, али ми је у глави био и квадрат и ето лапсуса.Očigledno je, ali se ne kaže dijagonala kruga
Па интергалактичка будала, она која се стапа с генијалним... Таман се мислм како да драмски занимљиво дођем до питања због ког сам и отворио тему, а он већ одговорио! Гледам и не вјерујем...Mislim da je Sensei dao odgovor koji teži tačnom, samo te preduhitrio.
Форумска заврзлама и Сенс као Далајлама.
Дакле, да чујем, јесам ли (икад!) изневјерио твоја очекивања?Očekivala sam stvarno još nešto, kako si najavio.
Ти си апсолутни геније, само то још не знаш, али сазнаћеш касније...
Ne samo da je dao tačan odgovor nego je predvideo pitanje za dati odgovorФорумска заврзлама и Сенс као Далајлама.
PolakoДакле, да чујем, јесам ли (икад!) изневјерио твоја очекивања?
To je ono - teži nuli, аДакле, у овом наизглед јасном „рјешењу” нешто није у реду... Шта?
Видиш како је понекад тешко разликовати комплетну будалу од апсолутног генија?
Ne samo da je dao tačan odgovor nego je predvideo pitanje za dati odgovor
Polako
Sad te malo ponelo
Хммм... тешко.To je ono - teži nuli, а
Za dlaku veće od nula ali je ta dlaka beskonačno tanka
Zašto teško. Ako verovatnoću računaš kao količnik broja povoljnih i svih mogućnosti gde na kružnici koja je linija ima beskonačno tačaka, a na površini ima beskonačno na kvadrat. O onda ima ona fora gde se skrati te dve beskonačnosti pa u imeniocu ostane beskonačno. A nešto kroz beskonačno je nula.Хммм... тешко
Намећу се лимеси као могућност да се овом доака, али то свакако не може преко површине јер површина линије не тежи нули него не постоји, сам појам површине једнодимензионалне линије је бесмислен. Дакле, ово се преко површина не може рачунати.Zašto teško. Ako verovatnoću računaš kao količnik broja povoljnih i svih mogućnosti gde na kružnici koja je linija ima beskonačno tačaka, a na površini ima beskonačno na kvadrat. O onda ima ona fora gde se skrati te dve beskonačnosti pa u imeniocu ostane beskonačno. A nešto kroz beskonačno je nula.