Žalbe, kritike, predlozi, molbe

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ulažem žalbu supermoderatorima i administratorima na rad moderatora Registre sa tačkom. Danas (30. maja) mi je dala C1 zbog toga što sam u naslovu teme o oduzimanju dozvole JAT-u za čarter napisao: "Je8u braća Turci JAT pa ga rasturaju !".

Поштовани,

Направили сте прекршај на форуму!

Разлог: Неприкладно изражавање / вређање других чланова

http://forum.krstarica.com/showpost.php?p=9940110&postcount=318

Ovo je potpuno neopravdana i PRETERANA reakcija Registre i prestroga kazna. Namerno sam stavio 8 umesto b i napisao "je8u" i ta reč NIJE NEPRIKLADNO I BEZOBRAZNO NAPISANA a u uvodnom postu teme i u toj temi uopšte NEMA NIJEDNE MOJE NEPRIKLADNE I VULGARNE REČI !

I Registra što bar nisi napisala pravi naslov moje teme u Obaveštenjima i reč je8u a ne neke ****** a kao što znamo forum ne stavlja **** umesto je8u. Moj originalan naslov admini mogu videti u bazi a nov se vidi sada na temi.

http://forum.krstarica.com/showthread.php?p=9932249

A ovo oko vređanja drugih članova su tek neviđene gluposti ! Ajde Registra kaži mi KOGA sam ja to uvredio u naslovu teme ili u temi uopšte ? Navedi mi nick JEDNOG člana foruma koga sam uvredio u ovoj mojoj temi i daj mi link do te poruke ! Jedino ako je direktor JAT-a član ovog foruma pa se eto našao uvređenim jer sam rekao da ga je8u braća Turci. Znači odgovorno tvrdim da NE GOVORIŠ ISTINU (da ne kažem baš da LAŽEŠ) zato što ja u toj temi (a i uopšte) nisam uvredio NIJEDNOG člana foruma što se može videti u samoj temi.

Dakle, nije bilo neprikladnog izražavanja jer sam napisao je8u, nije bilo vređanja drugih članova, to je tek apsolutna laž koju mi je Registra napisala u PP o prekršaju jer NIKOGA nisam uvredio i ovaj crveni karton C1 je prestroga kazna za takav naslov teme. Ako joj je baš toliko smetalo to "je8u" mogla je ili da promeni samo tu reč ili da promeni ceo naslov teme što je ona i uradila ili u krajnjem slučaju da me opomene A C1 JE DEFINITIVNO PRESTROGA KAZNA ZBOG JEDNE REČI KOJA ČAK I NIJE BEZOBRAZNO NAPISANA ! Pa koliko su puta Inagadadavida i još mnogi članovi foruma koristili stvarno ružne reči, uvrede i psovke pa čak slične stvari stavljali u naslove tema pa ih Registra nije kaznila uopšte a mene je kaznila zbog "je8u". Ali eto Registra voli da trenira strogoću a najgore je što to radi veoma selektivno.

Zbog svega ovoga tražim da mi odgovori neki Registrin pretpostavljeni i da mi se ukine C1 jer je stvarno prestroga kazna zbog jedne jedine reči koja nikoga nije vređala !

Да ли би могао неко од администратора или супермодератора да ми дозволи слање приватних порука? Желео сам да контактирам неког од администратора, али немам опцију. Оригинални ник "menjam.se" ми је првобитно банован на 10 дана због прекршаја у афекту, а сада након истека видим да је бан трајан. Да ли може да се то преиначи на временску казну, сличне и још горе прекршаје су правили корисници на политици, па су добијали временске казне, а мене је овде модератор директно провоцирао и пуштао да ме други вређају. Мада, волео бих о овоме приватно, ако може.

Kad budeš imao više od tri poruke, moći ćeš slati i PP.

Ulažem žalbu supermoderatorima i administratorima na rad moderatora Registre sa tačkom. Danas (30. maja) mi je dala C1 zbog toga što sam u naslovu teme o oduzimanju dozvole JAT-u za čarter napisao: "Je8u braća Turci JAT pa ga rasturaju !".

Поштовани,

Направили сте прекршај на форуму!

Разлог: Неприкладно изражавање / вређање других чланова

http://forum.krstarica.com/showpost.php?p=9940110&postcount=318

Ovo je potpuno neopravdana i PRETERANA reakcija Registre i prestroga kazna. Namerno sam stavio 8 umesto b i napisao "je8u" i ta reč NIJE NEPRIKLADNO I BEZOBRAZNO NAPISANA a u uvodnom postu teme i u toj temi uopšte NEMA NIJEDNE MOJE NEPRIKLADNE I VULGARNE REČI !

I Registra što bar nisi napisala pravi naslov moje teme u Obaveštenjima i reč je8u a ne neke ****** a kao što znamo forum ne stavlja **** umesto je8u. Moj originalan naslov admini mogu videti u bazi a nov se vidi sada na temi.

http://forum.krstarica.com/showthread.php?p=9932249

A ovo oko vređanja drugih članova su tek neviđene gluposti ! Ajde Registra kaži mi KOGA sam ja to uvredio u naslovu teme ili u temi uopšte ? Navedi mi nick JEDNOG člana foruma koga sam uvredio u ovoj mojoj temi i daj mi link do te poruke ! Jedino ako je direktor JAT-a član ovog foruma pa se eto našao uvređenim jer sam rekao da ga je8u braća Turci. Znači odgovorno tvrdim da NE GOVORIŠ ISTINU (da ne kažem baš da LAŽEŠ) zato što ja u toj temi (a i uopšte) nisam uvredio NIJEDNOG člana foruma što se može videti u samoj temi.

Dakle, nije bilo neprikladnog izražavanja jer sam napisao je8u, nije bilo vređanja drugih članova, to je tek apsolutna laž koju mi je Registra napisala u PP o prekršaju jer NIKOGA nisam uvredio i ovaj crveni karton C1 je prestroga kazna za takav naslov teme. Ako joj je baš toliko smetalo to "je8u" mogla je ili da promeni samo tu reč ili da promeni ceo naslov teme što je ona i uradila ili u krajnjem slučaju da me opomene A C1 JE DEFINITIVNO PRESTROGA KAZNA ZBOG JEDNE REČI KOJA ČAK I NIJE BEZOBRAZNO NAPISANA ! Pa koliko su puta Inagadadavida i još mnogi članovi foruma koristili stvarno ružne reči, uvrede i psovke pa čak slične stvari stavljali u naslove tema pa ih Registra nije kaznila uopšte a mene je kaznila zbog "je8u". Ali eto Registra voli da trenira strogoću a najgore je što to radi veoma selektivno.

Zbog svega ovoga tražim da mi odgovori neki Registrin pretpostavljeni i da mi se ukine C1 jer je stvarno prestroga kazna zbog jedne jedine reči koja nikoga nije vređala !
U obrazloženjima prekršaja moderatori imaju nekoliko opcija. Registra je odabrala opciju koja glasi: Neprikladno izražavanja/vređanje drugih članova.
Znači to je infrakcija koja obuhvata bilo koji od ta dva navedena prekršaja.
Da ti dalje objašnjavam u vezi opisa prekršaja - smatram da nema potrebe.

Dalje, problem nije toliko u tome što si se koristio forumaškim rečnikom (ovo sad dođe kao neka uvreda, kao kad se kaže ''ulični rečnik''), već što si to upotrebio u naslovu teme. I onaj koga ne zanima ta tema, imaće pred očima tvoju misao. A to ne mora da vidi svako ko otvori Politiku.

Drugi deo cele priče je da smo dali naloge moderatorima da se pooštri disciplina na Forumu. I stoga će se sada više obraćati pažnja na ponašanje članova (rečnik, nastup, reakcije na spam i off će biti strožije). Ove mere će biti preduzete na samo nekim forumima na Krstarici.

Pitanje za moderatore.

Da li postoji mogućnost da na temi Obaveštenja pored obavjesti o kaznenim poenima i kaznama bude i tekst posta zbog kog je taj forumaš kažnjen.

Mislim da to pomoglo boljem postavljanju standarda o ponašanju i međusobnoj komunikaciji na ovom forumu jer bi se na taj način tačno vidjelo kakvo se ponašanje neće tolerisati.

Kaži mi da li stvarno misliš da ova tema treba da služi i za pitanja poput ovog tvog?

А где другде да поставим питање код неко од модератора обрише критику шиптарског друштва препричану из прве руке без иједне увреде по саме шиптаре.? Објасни ми какав је ментални склоп модератора а можда и администратора који брише ДЕО поруке Србина који је игром случајева био на Комсету на теми коју је поставио шипар ради критике са јасном провокаторском конотацијом о српском непознавању сопствене територије?

То је по мени страшан показатељ какве креатуре гајите међу форумском власти.

И наравно тражим разјашњење шта се догодило са обрисаном поруком.

Kad budeš imao više od tri poruke, moći ćeš slati i PP.

Да, али ја не желим да пишем са овог налога, већ да ми се трајан бан са мог налога замени временском казном и да сачекам да она истекне, па да се вратим нормално. То је и поента бана, ваљда... будеш кажњен, сачекаш и вратиш се, а не кад си банован да направиш још 10 налога, па пишеш са 100 места док си, као, "банован".

Прекршај од 10 дана (колико сам обавештен и-мејлом) сад видим да је бесконачан (дан када ће вам бити омогућен приступ: Никад). Јесте, направио сам прекршај, али он није био ни упола тежак колико прекршаји за које се добија само Ц1 или Ц3/Ц5, а и био сам испровоциран вређањем, а то вређање није кажњено.

А где другде да поставим питање код неко од модератора обрише критику шиптарског друштва препричану из прве руке без иједне увреде по саме шиптаре.? Објасни ми какав је ментални склоп модератора а можда и администратора који брише ДЕО поруке Србина који је игром случајева био на Комсету на теми коју је поставио шипар ради критике са јасном провокаторском конотацијом о српском непознавању сопствене територије?

То је по мени страшан показатељ какве креатуре гајите међу форумском власти.

И наравно тражим разјашњење шта се догодило са обрисаном поруком.

To si pitao ko je brisao, a ne zašto je brisao.
I na poruci se vidi samo da si ti menjao poruku i niko više.

Да, али ја не желим да пишем са овог налога, већ да ми се трајан бан са мог налога замени временском казном и да сачекам да она истекне, па да се вратим нормално. То је и поента бана, ваљда... будеш кажњен, сачекаш и вратиш се, а не кад си банован да направиш још 10 налога, па пишеш са 100 места док си, као, "банован".

Прекршај од 10 дана (колико сам обавештен и-мејлом) сад видим да је бесконачан (дан када ће вам бити омогућен приступ: Никад). Јесте, направио сам прекршај, али он није био ни упола тежак колико прекршаји за које се добија само Ц1 или Ц3/Ц5, а и био сам испровоциран вређањем, а то вређање није кажњено.

Sačekaj moderatora koji te je banovao pa vidi s njim.

Sačekaj moderatora koji te je banovao pa vidi s njim.

Мало ми је глупо да се жалим модератору који ми је све то и сместио јер добро зна да је пуштао да ме други вређају, да ме је лично провоцирао и да ми је затим кад сам му одговорио дао доживотни бан, зато се и жалим онима који су изнад њега. Не тражим укидање казне, него да се она преиначи јер је смешна и невероватна.

А осим тога, он више и није модератор, нити на Историји постоји тема где бих могао то да покренем. А писао сам и на Политици, а овде си и ти активан па се зато теби и обраћам да погледаш о чему се ради:

http://forum.krstarica.com/member.php?u=170111

Ово је адреса мог профила и можеш погледати где сам и шта писао и шта се тачно догодило. Моја је кривица једино што сам жестоко одговорио на провокацију, а доживотни бан за то је претеран.

И још једна примедба:

Postovani menjam.se2, nakon Vase registracije na Forum Krstarice, neophodno je da prve tri poruke koje posaljete odobre moderatori foruma. Nakon toga cete moci da nesmetano saljete poruke. Ako vam poruke nisu duze vremena odobrene, molimo vas da putem privatne poruke kontaktirate moderatora tog foruma ili nekog od supermoderatora da biste ubrzali proces odobrenja poruka.

Ово обавештење има неке грешке. Имам већ одобрене три поруке, и даље сам под модерацијом, а како је могуће приватном поруком контактирати модераторе и супермодераторе, кад под модерацијом није омогућено слање приватних порука? :confused:

Oću da pitam zašto ođe piše da sam dobio C1, kad sam dobio C2
http://forum.krstarica.com/showpost.php?p=9924478&postcount=313

U pravu si. Za isti post - dva puta ista reakcija. (vidim da je razlika u tajmingu 2 minuta).

Za ovo se izvinjavam jer je greška učinjena nenamerno. Zapravo, to je ono kad daš "Pošalji odgovor" pa čekaš ... a ono ništa, onda pošalješ još jednom ... Tako se naprave dupli postovi na nekoj temi, ali onda se to vidi pa jedan može da se izbriše.

Obzirom da posle slanja "kazne", mene ekran vraća na temu posle čega obično taj post brišem nisam video da je dva puta otišla ista kazna.

Molim supermoderatore da jedan od ova dva prekršaja (istovetna) obrišu jer je očigledna greška.

А ЈЕ Л' МОЈА МОЛБА

До сада се нисам нешто бунио због бановања и њима нанешених ми евентуалних "неправди", али ово данас, мислим да је превршило сваку меру и границу у самовољи и необјективности,
па молим да ми се,као једном "агресивном, арогантном, безобразном, некултурном,неваспитаном, необразованом, припростом, приглупом и ускостраначки острашћеном " кориснику,
објасни због чега је и како је то овај и овакав пост,
( на Т - DSS će pokrenuti inicijativu za udruživanje opozicije ( http://forum.krstarica.com/threads/287194&page=7 ) )

повредио или прекршио Пословник :dontunderstand:, а и ако јесте, да ли је тај прекршај те тежине и карактера да се изрекне

http://forum.krstarica.com/showpost.php?p=9927117&postcount=314

http://forum.krstarica.com/private.php?do=showpm&pmid=2982462

Из цитираних обавештења,

1. "radi vređanja drugog korisnika i konstantno agresivnih komentara."
2. "Zabranjen vam je pristup iz sledećeg razloga: Konstantne svađe"

види се да ни сам модератор "не зна" ради чега је бановао, а да не говоримо како је тек одредио тежину прекршаја и висину казне!!!:dontunderstand:

Како ме је дотични и раније опомињао, а Бога ми и бановао, и како смо при томе размењивали, по мени коректну и културну приватну преписку, не налазим за сходно и не сматрам да је казну изрекао због личног анимозитета према мени!!!:ok:
Једино што по мени остаје, као неки "разуман" разлог за овакав његов поступак, је различитост у политичким ставовима, при чему се он пристрасно и отворено ставља на "напрдњачку" страну!!! Да је то тако, доказује објашњење "Константна свађа" !!!
Ако је то стварни узрок и разлог, зашто онда и други учесник те свађе није добио адекватну казну, или дотични модератор сматра да се ја "свађам са самим собом", чиме ме уједно имплицитно ВРЕЂА И ПОНИЖАВА!?:evil:

Због свега овога, као и страначких прогласа, саопштења, активности и постовања ( ја бих рекао политичког спамовања комплетног ПДФ-а Полтика ) одређених ( свима добро знаних ) корисника, молим да ми се, између осталог, објасни и да ли је овај форум, ЈАВНО СТРАНАЧКО ГЛАСИЛО НАПРДЊАКА, па да се у складу с тим прилагоди и наше присуство и постовање на форуму!!!

ИМА ЕБОЛУ, СИДУ, КУГУ И ПРАСЕЋИ ГРИП......................И ТО СВЕ ЗАЈЕДНО..............ПА НИКО НЕЋЕ ДА ОДГОВОРИ НА ЊУ!? :dontunderstand:

http://forum.krstarica.com/showpost.php?p=9939192&postcount=143

"svaka ti cast, posle takvih fasistickih izjava mene bi bilo sramota da se pojavim i na ovoj temi i da je spamujem ovoliko."

Молим да се на клевете овог типа благовремено и ефикасно реагује. Или ће неко да да линк до "фашистичког"
поста и да га пријави, или треба да буде кажњен због клеветања.

И уопште дискусије са лепљењем таквих драстичних етикета треба озбиљно санкционисати, да не би свакој
будали пало на памет, да лепи такве и сличне квалификације.

Molim da se Selket hetyt
klon od naloga maho shojo banuje! :rtfm:

U pravu si. Za isti post - dva puta ista reakcija. (vidim da je razlika u tajmingu 2 minuta).

Za ovo se izvinjavam jer je greška učinjena nenamerno. Zapravo, to je ono kad daš "Pošalji odgovor" pa čekaš ... a ono ništa, onda pošalješ još jednom ... Tako se naprave dupli postovi na nekoj temi, ali onda se to vidi pa jedan može da se izbriše.

Obzirom da posle slanja "kazne", mene ekran vraća na temu posle čega obično taj post brišem nisam video da je dva puta otišla ista kazna.

Molim supermoderatore da jedan od ova dva prekršaja (istovetna) obrišu jer je očigledna greška.

Nema problema ;) Samo mi nije bilo jasno, pa reko da pitam

U obrazloženjima prekršaja moderatori imaju nekoliko opcija. Registra je odabrala opciju koja glasi: Neprikladno izražavanja/vređanje drugih članova.
Znači to je infrakcija koja obuhvata bilo koji od ta dva navedena prekršaja.
Da ti dalje objašnjavam u vezi opisa prekršaja - smatram da nema potrebe.

Dalje, problem nije toliko u tome što si se koristio forumaškim rečnikom (ovo sad dođe kao neka uvreda, kao kad se kaže ''ulični rečnik''), već što si to upotrebio u naslovu teme. I onaj koga ne zanima ta tema, imaće pred očima tvoju misao. A to ne mora da vidi svako ko otvori Politiku.

Drugi deo cele priče je da smo dali naloge moderatorima da se pooštri disciplina na Forumu. I stoga će se sada više obraćati pažnja na ponašanje članova (rečnik, nastup, reakcije na spam i off će biti strožije). Ove mere će biti preduzete na samo nekim forumima na Krstarici.

Znači ima potrebe da me kaznite sa C1 a nema potrebe da mi objašnjavate razlog kažnjavanja odnosno prekršaj koji sam napravio !? E to tako ne može !

Ustanovili smo da je drugi deo prekršaja potnuno netačan pošto nikoga nisam uvredio. Što se tiče neprikladnog izražavanja, ja sam to već objasnio ali što da ljudi nemaju pred očima moju misao ? Šta je tu loše ako moja misao nije bezobrazna ili uvredljiva ? A nije ni jedno ni drugo. Pa valjda je cilj svakog forumaša ovde da iskaže svoje misli, odnosno mišljenja i stavove po nekom pitanju i temi bilo u samoj temi bilo u naslovu teme. A ni samim Pravilnikom nije dozvoljeno da samo prekopiramo naslove i tekst teme/vesti/članka i da ne ostavimo nikakvo svoje mišljenje ili stav o tome ! I to apsolutno nije zabranjeno sve dok je u granicama Pravilnika. Onaj koga ne zanima ta tema neće ni da je otvara a onaj koga ne zanima taj naslov jednostavno će da ga preskoči i će da ide dalje.

Znači pusti ti ta apstraktna objašnjenja nego mi navedi konkretno koji sam ja to član Pravilnika prekršio i daj mi link do tih odredbi Pravilnika. I kaži mi koja reč u naslovu teme je NEPRIKLADNO NAPISANA ! Ne možete da me kaznite ako nisam prekršio Pravilnik tj. samo zbog toga da ne bi neko video nešto što mu se ne sviđa. Pa ni meni se ovde mnoge stvari ne sviđaju pa ćutim i čitam. A ako mi je neka tema (ili naslov) baš toliko mrska ili je prijavim ili je preskočim. Ovde bar ima tema i naslova koliko hoćete pa čitaj ago šta ti drago.

Znači suština je u tome da nemate pravo paušalno da kažnjavate korisnike nego morate da mi kažete šta sam to prekšio. A ne da lažete u obaveštenju o prekršaju. Nije bilo neprikladnog izražavanja jer NISAM UPOTREBIO NIJEDNU VULGARNU REČ U NASLOVU TEME i nisam vređao nikoga. I kakve veze ima da li sam nešto napisao u naslovu teme ili u samoj temi ako nije neprikladno napisano, uvredljivo i ako se ne kosi sa Pravilnikom Foruma ? Zbog toga zahtevam da mi ukinete C1 jer sam potpuno nepravedno kažnjen !

Poslednja izmena:
Корисник eternal dream, прекршио је Правилник (izrugivanje nad javnim ličnostima, nekadašnjim i aktuelnim vladarima i sl.), насловивши тему - Diktator Putin sprečio miting opozicije, иако у изворном тексту стоји следећи наслов: Rusija: Sprečen protest opozicije, privedeno više od 30 ljudi

http://forum.krstarica.com/showpost.php?p=9951820&postcount=1

Молим да се на овакве грубе прекршаје адекватно реагује, а наслов, под хитно промени.

http://forum.krstarica.com/showpost.php?p=9948571&postcount=1

Иста ствар је и са овом темом, коју је насловио - Ako niste znali, pedofilija je legalna u Srbiji ,
а у новинском тексту из кога је преузет текст стоји - Verovali ili ne: U SRBIJI LEGALAN SEKS SA DECOM!

Poslednja izmena:
Znači ima potrebe da me kaznite sa C1 a nema potrebe da mi objašnjavate razlog kažnjavanja odnosno prekršaj koji sam napravio !? E to tako ne može !

Ustanovili smo da je drugi deo prekršaja potnuno netačan pošto nikoga nisam uvredio. Što se tiče neprikladnog izražavanja, ja sam to već objasnio ali što da ljudi nemaju pred očima moju misao ? Šta je tu loše ako moja misao nije bezobrazna ili uvredljiva ? A nije ni jedno ni drugo. Pa valjda je cilj svakog forumaša ovde da iskaže svoje misli, odnosno mišljenja i stavove po nekom pitanju i temi bilo u samoj temi bilo u naslovu teme. A ni samim Pravilnikom nije dozvoljeno da samo prekopiramo naslove i tekst teme/vesti/članka i da ne ostavimo nikakvo svoje mišljenje ili stav o tome ! I to apsolutno nije zabranjeno sve dok je u granicama Pravilnika. Onaj koga ne zanima ta tema neće ni da je otvara a onaj koga ne zanima taj naslov jednostavno će da ga preskoči i će da ide dalje.

Znači pusti ti ta apstraktna objašnjenja nego mi navedi konkretno koji sam ja to član Pravilnika prekršio i daj mi link do tih odredbi Pravilnika. I kaži mi koja reč u naslovu teme je NEPRIKLADNO NAPISANA ! Ne možete da me kaznite ako nisam prekršio Pravilnik tj. samo zbog toga da ne bi neko video nešto što mu se ne sviđa. Pa ni meni se ovde mnoge stvari ne sviđaju pa ćutim i čitam. A ako mi je neka tema (ili naslov) baš toliko mrska ili je prijavim ili je preskočim. Ovde bar ima tema i naslova koliko hoćete pa čitaj ago šta ti drago.

Znači suština je u tome da nemate pravo paušalno da kažnjavate korisnike nego morate da mi kažete šta sam to prekšio. A ne da lažete u obaveštenju o prekršaju. Nije bilo neprikladnog izražavanja jer NISAM UPOTREBIO NIJEDNU VULGARNU REČ U NASLOVU TEME i nisam vređao nikoga. I kakve veze ima da li sam nešto napisao u naslovu teme ili u samoj temi ako nije neprikladno napisano, uvredljivo i ako se ne kosi sa Pravilnikom Foruma ? Zbog toga zahtevam da mi ukinete C1 jer sam potpuno nepravedno kažnjen !

Vidi sad ovako. I ti i ostali koji dolazite sa namerom da isterujete neke svoje pravde i da se svađate i raspravljate umesto da diskutujete na temama...
Objasnio sam ti u prvoj rečenici svog odgovora. U jednoj kazni su dva srodna prekršaja: neprikladno izražavanje i vređanje. Bilo da uradiš prvo ili drugo, moderator čekira tu stavku koja je u stvari za dva prekršaja. Ti si napisao, pa još u naslovu: ''Je8u braća Turci JAT pa ga rasturaju !''
Dakle, tvoj prekršaj se odnosi na neprikladno izražavanje. Pa još naslov da vidi svako ko sa strane dođe kakve naslove postavljamo ovde?

Kako da vam kažem... Neće tako moći. Od Krstarice se neće napraviti ulični forum. Jednostavno ne može, ja neću to da dozvolim.

Dalje, poen sad dobijaš zbog drskosti, spama na ovoj temi i svađe.
U infrakciji će ti stajati opet ista stvar, da ne pitaš drugi put.

Predlažem da se kod prijave posta na trokutiću, moderatori obavezno očituju onome ko je prijavio.
Znači, ako se prijavljeni post kažnjava, to se vidi na obavještenjima i nije potrebna dodatna reakcija.
Ako moderator ocjeni da post nije za kaznu, neka preko PP obavjesti o tome prijavljivača posta nekom kratko porukom. Npr.: "Ništa od kazne", "Nije uvredljivo", ..... ili slično kako već ocjeni da je ispravno.

Zašto bi to bilo dobro?
Kad je netko od forumaša napadnut raznim uvredama, psovkama i slično, uputa od moderatora je da ne uzvraća istom mjerom, nego da prijavi na trokutić. Tako bi taj forumaš trebao biti zaštićen.
Međutim, šta se događa. U velikoj većini slučajeva događa se da moderatori uopće ne reagiraju na prijavu, što može prilično iznervirati, pa se desi da (nakon prijavljivanja posta) napadnuti forumaš uzvrati na uvrede.
Odgovorom na prijavu, forumaši bi osjetili da ipak ima neko prisutan diskusijama koji ih mogu i žele zaštititi od provokatora, pa i ako se ocjeni da prijava nije za kaznu.
Druga stvar, kod takvog odgovora moderatora koji ocjeni da prijavljeni post nije za kaznu, forumaš ima mogućnost i da se požali višoj instanci na sud moderatora.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back