Zalazak sunca

Fibi3, evo nekih primera, samo da napomenem da sam koristio u photoshopu samo levels sto je neka osnovna korekcija (bar za mene). Na prvom primeru razlika nije toliko velika od originala dok kod drugog primera jeste. Kod drugog primera oblaci su mi postali zuckasti sto opet zahteva korekciju u photoshopu i vracanje na belo. Uostalom sam prosudi
1
DSC_0006-1.jpg

DSC_00006-1.jpg

2
DSC_114-1.jpg

DSC_0113-1.jpg

Ja sam imao svakakve aparate ali sam uvek voleo i cenio onim cime raspolazem i trudio sam se da uradim sto je moguce bolje.
Sto god da imas voli ga, ceni i probaj da iz njega izvuces maximum. Na ovom forumu ima puno lepih pejzaza i zalazaka sunca i uopste ne znam kakvi su aparati u pitanju.
Bitni su zalasci sunca.

Ghost i Gigo, hvala vam na trudu i objasnjenju. OK su male korekcije, ne svidja mi se samo kada se u tome preteruje. Mozda ja to u onom postu nisam dobro objasnila.
Hajde, ako vas ne mrzi, izaberite neki moj zalazak na ovoj temi pa ga obradite onako kako mislite da ce najbolje izgledati. I napisite sta ste sve radili. Moze? Cmok.
Eh, da, castih se ja danas novim foto aparatom. Eto, sta mi vi, nevaljalci, uradiste... :D

Ljudi, moram vam priznati da stvarno imam neki problem. Ne poznajem dovoljno osobe koje su na ovom forumu.
Zbog cudnih pseudonima kao sto je MIAMIA mislio sam da se radi o zenskoj osobi, jedva sam se ubedio u suprotno. Upravo sam sada provalio da je FIBI3 lepsi pol (mislio sam da se radi o muskom).
Oprostite mi, nisam do sada dublje ulazio u neke teme sa ovog foruma ali se polako privikavam.
Morao sam ovo da napisem jer sam bio dosta zbunjen.

Fibi3 obecajem ti da cu obraditi jednu ili vise tvojih fotografija sa zalascima ali ne mogu pre nedelje, ili cu to uraditi mozda u subotu kasno uvece.
Pa nisi bas odmah morala da se bacis u trosak i kupis sebi novi aparat,
'ajde sad lepo priznaj sta si kupila.
Sta god da je neka te dugo i lepo sluzi.

Fibi3 ispunjavam svoje obecanje i saljem cetiri tvoje fotografije koje sam obradio. Trazio sam tvoje zalaske nekoliko strana unazad i video sam da ti napredujes jer su ti fotografije sve bolje. Ove poslednje su ti najbolje.
dsci0012in6_filtered-1.jpg

3_dsci0019_filtered-1.jpg

3_dsci0013_filtered-1.jpg

2_dsci0078906_filtered-1.jpg

Zaboravio sam da napisem sta sam sve radio
Prvo sam podesavao fotografiju na levels, zatim sam pravio kontrast na brghtnes-contrast i poslednja radnja je selective colors gde sam korigovao,tj. pojacavao boje koje su bile preslabe. Nista od toga nije komplikovano i nije nikakva mudrost.

Gigo, malo kasnije cu da pronadjem te fotke koje si obradio pa da ih uporedim. Hvala ti. Znam za levelse i kako se obradjuje fotka, ali kazi mi samo gde se nalazi selective colors. Nemam fotosop, imam neki drugi program, ali mislim da su slicni.

Za ostalo u photoshopu udjes u IMAGE zatim pronadjes ADJUSTMENTS i tu ces naci BRIGHTNESS/CONTRAST i SELECTIVE COLORS ( u pitanju je CS photoshop). Ne znam kakav program imas za obradu. Ne verujem da je raspored isti.
Tvoje fotografije sa zalascima sam birao od strane 18 pa do poslednje.

Natasha, sto se tice tvog zalaska sunca mislim da nije problem u foto-aparatu. Koliko vidim nisi izabrala bas najbolji trenutak. Sacekaj da sunce bude malo nize, tj. blize horizontu kada je crvenije i nije toliko jako. Jos ako postoje neki ludi i neobicni oblaci oko sunca ili ako samo sunce viri i pusta svoje zrake kroz oblake koje daje jos lepsu atmosferu tada iskoristi trenutak. To se nece desiti bas svaki dan, za tako nesto se ipak mora malo cekati. U ovom periodu lepi zalasci su dosta cesti tako da ti nece biti problem da nesto fotografises. Ako si iz Beograda preporucujem ti da odes na Kalemegdan i tamo sacekas zalazak, pod uslovom da nemas neku bolju ideju.

verovatno da..ovo i nije bas potpuni zalazak...uglavnom do sada retko kad sam slikala zalazak..nije mi uspevalo..a i delom jeste zbog foto aparata...jako je..ne znam...bez svetla tesko da moze ista da se slika...nocu pogotovo....uskoro ochekujem da ce tata da kupi novi..i to canon..pa ce biti bolje..tim ce i moje fotke biti bolje....stvarno me nervira ovaj foto-aparat ima jako los blic....i prilicno los zoom..i sve lose....
i da..nisam iz beograda...kod nas u sapcu tesko da cu naci neko mesto odakle bih mogla lepo uslikati zalazak..ali ima vremena..pronacicu ga..hvala na sugestijama , pomoci ce ;)

Back