Zakynthos

• Začetnik teme Začetnik teme kia
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
e pa kolezinice ja nocu spavam :lol:..a bila sam u mestu koje se zove Vasilikos...od svih Engleza videla sam najvise engleskih baba koje nisane kroz volan dok voze :rotf:

Тамо је прелепо, често сам ишла на полуострво Василикос...тј. углавном сам се купала на Банана бич плажи:D

..ма да, тамо је мирно, фино, хоћу и ја...мењам Енглезе за бабе:zcepanje:

Тамо је прелепо, често сам ишла на полуострво Василикос...тј. углавном сам се купала на Банана бич плажи:D

..ма да, тамо је мирно, фино, хоћу и ја...мењам Енглезе за бабе:zcepanje:

Meni je favorit bila Porto Azzuro...urbana a mirna plaza...i ima net...zavisnost sta ces :lol:

Znam da je o ovome dosta pisano na forumu, ali ako je neko dobre volje da postavi cene na zakintosu, hrane a najvise me interesuje ako je neko bio na banana plazi cene ekstremnih sportova, znaci najnovije od ove sezone... :D hvala unapred

Znam da je o ovome dosta pisano na forumu, ali ako je neko dobre volje da postavi cene na zakintosu, hrane a najvise me interesuje ako je neko bio na banana plazi cene ekstremnih sportova, znaci najnovije od ove sezone... :D hvala unapred

u laganosu:
hleb 0,9 e
pivo 0,5 l, konzerva, najeftinije 0,45 pa do 2 eura
mleko 2-2,2 e litar
ulje sunce. 2,2 e
maslinovo kanta 5l od 20 e
salame parizer najeftiniji od 5 e/kg
sir bolji, u masl ulju od 13 e /kg
jela po kafanama min 7 eyra porcija /spageti bolonese su 7 e porcija?
kokakola 2l je 2 e
voda u f;asi 2l, lidl, 1,5 e za 6 flasa
paradajz od 1 do 1,5 e /kg
grasak, boranija, 0,5kg 4 e
sir kao kackavalj 7 do 10 e/kg
meso svinjsko kg je 4,5 do 5,5 e
junetina 8 e
giros najjefiniji 2 e, prosek 2,5 /ali je po meni najmanji na zakintosu u odnosu na ostatak grcke?
tiropita /ni nalik bureku, suvo testo lisnato/ 2 e parce
grozdje, nektarine 5 e /kg !!!!!!!!!!!!!
lubenice troduplo skuplje nego ovde, njihove
sladoled kao frikom, od 2 e pa navise
sat vremena na brodu sa staklenim dno da gledas kornjace od 12 do 15 e
voznja brodom oko ostrva, od 15 do 22 e, kako se ko pogodi, obaveyno se cenjkaj /nas 10 u drustvu smo isli po 12 e/

u laganosu:
hleb 0,9 e
pivo 0,5 l, konzerva, najeftinije 0,45 pa do 2 eura
mleko 2-2,2 e litar
ulje sunce. 2,2 e
maslinovo kanta 5l od 20 e
salame parizer najeftiniji od 5 e/kg
sir bolji, u masl ulju od 13 e /kg
jela po kafanama min 7 eyra porcija /spageti bolonese su 7 e porcija?
kokakola 2l je 2 e
voda u f;asi 2l, lidl, 1,5 e za 6 flasa
paradajz od 1 do 1,5 e /kg
grasak, boranija, 0,5kg 4 e
sir kao kackavalj 7 do 10 e/kg
meso svinjsko kg je 4,5 do 5,5 e
junetina 8 e
giros najjefiniji 2 e, prosek 2,5 /ali je po meni najmanji na zakintosu u odnosu na ostatak grcke?
tiropita /ni nalik bureku, suvo testo lisnato/ 2 e parce
grozdje, nektarine 5 e /kg !!!!!!!!!!!!!
lubenice troduplo skuplje nego ovde, njihove
sladoled kao frikom, od 2 e pa navise
sat vremena na brodu sa staklenim dno da gledas kornjace od 12 do 15 e
voznja brodom oko ostrva, od 15 do 22 e, kako se ko pogodi, obaveyno se cenjkaj /nas 10 u drustvu smo isli po 12 e/

Hvala puno :))))))) Jel znate mozda koliko je taxi do lidl i nazad?

nema cenovnika, kako koga oderu
mi smo iznajmili citroen c3 cabrio
35 e po danu
otisli u lidl, na par plaza, uvece u zante /gl grad na zakintosu/ ujutro opet do lidla
suma sumarum, gorivo nas izaslo vise nego najam automobila koji smo podelili sa prijateljima....

ici u lidl, u nabavku za dvoje, se ne isplati
a opet, 85% robe, hrane, koje ima u lidlu nema u laganosu
jednostavno nema
pogotovo, to se odnsi na meso, mlecne proizvode, kao i sto drugih sitnica koje zivot znace

Evo i ja da podelim svoje utiske. NAJLEPSE LETOVANJE u mom zivotu. Prelepo ostrvo!
Ja sam letovala u mestu Laganas i za mlade je to definitivno najbolji izbor. Bila sam u periodu od 10.08. do 20.08. Tada Srba ima najmanje jer odu sve one grupe tipa Rapsody, Puzzle i sl. Na moje iznenadjenje jer nisam naletela ni na jednom forumu da je prethodnih godina bilo tako, ali najvise je bilo Italijana, zatim normalno Engleza i onda Srba. Sto se tice ponasanja Engleza (na koje se svi zale po forumima), pijani jesu, ali ako niste iz Britanije nece vas ni pogledati a kamoli vam nesto nauditi. Tako da nemojte da vas plase sa tim pricama. Italijani su vec druga prica, ja sam isla sa drugaricama i nije bilo veceri da nam nesto nisu dobacivali, prilazili i sl, Ali su krajnje simpaticni i kao nacija jako otvoreni i mozete da pricate sa njima o svemu i svacemu, ponasace se kao da vas znaju ceo zivot. Mi nismo iznajmljivale automobile, skutere ili one cetvorotockase, zato sto je svuda skoro moguce stici autobusima koji saobracaju svakog dana. Ono sto svakako ne treba propustiti je krstarenje i odlazak do Navagio plaze, koja je prelepa. Ja bih preporucila i Banana beach, jako lepo sredjena plaza i St. Nicholas beach gde je najcistija voda i gde mozete da se oprobate u vodenim sportovima. Sto se tice plaze u Laganasu, plaza kao plaza je normalna, prosecna, meni se dopada a voda je pretopla. Jedino sto je pesak jakoo vruc svuda na zakintosu i zbog toga moraju da se uzimaju lezaljke, koje su svuda 3e, a postoje i neki kafici, gde su bile besplatne. Mi smo bile u delu plaze, gde je Havana kafic i tu uvek ima najvise ljudi i najzanimljivije je.
Sto se soppinga tice u Laganasu, zaboravite na to. U toj glavnoj ulici je bukvalno klub, klub, klub, klub, klub, klub, klub, klub, prodavnica suvenira, klub, klub, klub...:D Bilo je i mozda 2-3 prodavnice sa garderobom, ali cene nisu bas pristupacne. Ali mozete uvek da odete do Zakintos grada, koji je blizu i autobus ima na svakih pola sata, sat vremena. Tamo ima par prodavnica u kojma mozete da soppingujete.
Smestaj: Smestene smo bile u Villi Yatras, i zaista smo izabrale najbolju vilu od svih ponudjenih. Cisto je, gazde su divni ljudi, glavna ulica je na minut, plaza na minut, autobusko stajaliste takodje, market prekoputa, ima internet samo zatrazite sifru od gazde. Vrata su blindirana, prozori pvc sa roletnama, tako da je mogucnost da vas neko opljacka veoma mala, a sef je bio 10e za svih 10 dana, klima 6e po danu, ali nam nije trebala.
Sto se cena tice dosta je skuplje nego kod nas, tipa kroasani 1.30e, jogurt 2.40 i sl. Giros je 2.5e i proporucila bih restoran Mr. Dallas, najbolji giros koji sam ikada probala.
Sve u svemu, divno ostrvo, divno letovanje i iako nisam pobornik toga da se letuje vise puta na istom mestu, sledece godine se vracam tamo. Zakintos u srcu! :D

Proguglao sam malo o Zakintosu, pregledao slike i oduševio se. Preko Google Eartha sam pretražio cijelo to područje i vidio da je na zapadnoj, manje naseljenoj strani, niz prekrasnih pješčanih ili šljunčanih uvala sa tirkiznim morem, usječenih u strme visoke liticama. Takve morfologije nema na Jadranu. Također, vidi se da ima dosta maslinika što znači da stanovništvo živi i tradicionalnim životom.

No, primjetio sam da je vrlo malo brodica na Zakintosu. To mi je nelogično jer se do tih plaža može uglavnom samo brodom. Čak sam se i potrudio i za desetak minuta preko Google Earth izbrojio 259 brodica. Zakintos je dugačak nekih 36 km a za ilustraciju sam slučajnim odabirom preko GE pretražio otok Prvić, otok dug manje od 3 km za kojeg je vjerojatno malo tko čuo u Srbiji. I na tom Prviću imaju 272 brodice. A da se išlo uspoređivati Brač ili Hvar sa Zaintosom, razlika bi bila ogromna, samo nije mi se dalo prebrojavati.

Zanima me ima li netko ovdje na forumu tko je plovio Zakintosom? Kolike su cijene veza (noćenja) u lučicama?

ja povremeno plovim, ali na zakintosu sam bio kolima :D

stavrno sam primetio, da nema brodica, cak i u budvi, imate GALEB taksi, vise brodica koji voze svakih pola sata redom po svim plazama u okolini budve, kao autobus

to mi je falilo na zakintosu..
jednostavno nema :(
oni su kao budva pre dvadeset i kao hrvatska pre trideset godina
plaze neuredjene, sem sv. nikola i jedna dve jos, najlepsa plaza sa olupinom, je nebezbedna, nema apsolutno nikakog sadrzaja i td

generalno, samo jednu jahtu smo videli usidrenu ispred glavne luke, zante, i to je sve
sem na sv nikoli i jos na jednoj plazi, nema ni glisera za sportove na vodi, skutera jos i ima ponegde ali su preskupi a vrh u laganosu je bio najam camca sa vanbrodskim motorom od 20-30 ks, najam na sat je 100 eura, dnevni najam ne postoji, a rekli su mi da i nije dozvoljeno ici daleko od akvatorija koji pripada laganosu...
valjda zbog kornjaca???

verujte ne verujte, sem pedalina, nisam sve vreme mog boravka video da su iznajmili ni jedan camac sa motorom ni na jedna sat................

Mi smo najmili camac,onaj mali plastikaner sa tendom i motorom od 35ks
Cini mi se da je kostalo 80 eur za ceo dan 10-18h plus jos neke pare za gorivo,ne secam se koliko
Camac smo iznajmili u mestu Keri i dobili smo mapu kuda smemo da se krecemo..da ne bi smetali kornjacama :)

Pozz.... svim forumashima! z:poz:
Kako sam nov na ovom forumu, potrudio sam se.... da predhodno prochitam SVIH 1149 POSTOVA, pre nego postavim ma koje pitanje! :zblesav:
Prilichno mazohistichki poduhvat, reklo bi se! :udriglavu:

Sve vreme (chitanja) mi se chinilo, da sam jedini.... srece moje.... kad pred kraj, nadjih i sapatnicu! :deda:
Shta ce reci, osobu koja je napravila isti 'poduhvat'. :mazi:
Za razliku od nje, ja sam to uchinio za pet puta krace vreme.... tj. za tri dana (noci)! :udriglavu: Ochi su mi 'ispale'....
.... ali VREDELO JE!!!!
Saznao sam daleko vishe nego shto sam ochekivao.
Koristim priliku da CHESTITAM svima, koji su NESEBICHNO podelili svoje utiske i informacije sa nama.... ostalima!!!! :klap: :ok:

Back