Zakynthos

• Začetnik teme Začetnik teme kia
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ok. Jeste lepo, ali to vidis jedan dan na krstarenju.Sta je sa ostalih 9? Nisi se na Navagiu i kod pecina kupala svaki dan, zar ne? Rekoh da je pozitivna stvar more, ti si procitala samo prvu recenicu :) ali Zakintos, ostrvo, kopno...grozno.

Naravno da ne,ali se pre puta bilo gde dobro informišem o mestu i okolini. I vrapci već znaju priču o tome da se u Laganas ne ide ako imaš više od 20 godina. Za nas starije ima Zante, Tsilivi, Argasi, Alikes gde je mirno. Ako se letuje tako da se leži na plaži i ide u restorane, onda je bzv putovati 1500 km do tamo.Ali obilazak Olimpije, Kefalonije, celog ostrva kopnom i morem,most Rio Antirio, ima stvarno sadržaja.

Ja imam veoma pozitivne utiske sa Zakintosa...
Laganas smo obisli samo u toku jednog dana...a ostalo vreme smo proveli u obilasku ostrva...i interesantnih plaza poput Marathias,Porto Azzuro,St Nicholas,Gerakas,Dafni,Porto Kaminia...
da ne zaboravim ostrvo Marathonisi..i Blue Caves...
ne moras da ides na krstarenje da bi sve to obisla..za neke od tih plaza dovoljno je da iznajmis camac i uzivanje je nadohvat ruke :)..do ostalih se dolazi kolima ili motorom...a sve su lepe :)

St. Nicolas mi je isto bezveze. :confused:
Informisala sam se o Zakintosu, procitala sam da su u Argasiju jako lose plaze, a Tsilvi, Alikes nije ni bilo u ponudama turistickih agencija u kojima sam ja trazila aranzman.
Takodje sam procitala i gomilu jako pozitivnih komentara o Laganasu, kao obavezno tamo, Argasi je miran i dosadan, plus moji prijatelji koji su bili tamo, znam ih bar 10,15, koji su boravili u Laganasu, imaju preko 25 godina su odusevljeni, preporucili mi da obavezno odem na Zakintos i to upravo u Laganas, fantasticno je, hoce opet.
Zato i pitam u cemu je fora? :lol:
Dobro, ukusi su razliciti.

vid sad ovo...ja NIKAD ne idem u mesta u koja vode nase agencije....
na netu uvek ima lepsih i boljih ponuda...ima par strana unazad nekoliko fotki koje sam snimila...i ni na jednoj nisu ni Argasi ni Laganas :)

Pa ove godine sam naucila dobru lekciju, a to je da ne slusam druge, mozda si u pravu, tamo gde vode nase agencije ima Srba na svakom cosku, a i to me ubilo u pojam.
Da mi nisu pricali bajke o Zakintosu, najbolje da bih otisla tamo.

Sad ozbiljno, patila sam za Budvom i CG. Dotle je doslo. :confused:
Ustvari me najvise smorilo sto ono nije ni G od Grcke, uopste nema taj duh koji volim. Ja Grcku obozavam, a ona zabit me ubila u pojam.

Meni se Zakintos mnogo svideo za odmor, ima prelepe plaze, sve su dostupne posto ostrvo nije veliko , ima fine tavernice i mesta za izlazak ( savrsen sufle na panorami iznad Zantea :zaljubljena: ).
Cudi me da nista od toga niste otkrili, priroda je lepa i bogata, plaze pescane, stenovite- za svakoga po nesto ... svako moze naci sebi mesto ;)

Ja sam isla preko srpske agencije u Cilivi, koji preporucujem porodicama sa malom decom.

Santorini - stvar ukusa, meni se ne svidjaju- mrtvo vulkansko ostrvo sa mnostvom turista, previsoke temp u letnjoj sezoni( tamo dugo traje sezona ;))

Pozzz

Meni se Zakintos mnogo svideo za odmor, ima prelepe plaze, sve su dostupne posto ostrvo nije veliko , ima fine tavernice i mesta za izlazak ( savrsen sufle na panorami iznad Zantea :zaljubljena: ).
Cudi me da nista od toga niste otkrili, priroda je lepa i bogata, plaze pescane, stenovite- za svakoga po nesto ... svako moze naci sebi mesto ;)

Ja sam isla preko srpske agencije u Cilivi, koji preporucujem porodicama sa malom decom.

Santorini - stvar ukusa, meni se ne svidjaju- mrtvo vulkansko ostrvo sa mnostvom turista, previsoke temp u letnjoj sezoni( tamo dugo traje sezona ;))

Pozzz

:ok:

Upravo to se i meni dopalo na Zakintosu...:)

img3555ph.jpg
[/URL] Uploaded with ImageShack.us[/IMG]

Agios Nicholaos...mala luka na krajnjem severoistoku ostrva iz koje trajekt vozi na Kefaloniju...i odakle je najbolje iznajmiti camac koji vozi u obilazak plavih pecina i najpoznatije plaze na ostrvu Shipwreck :)

J.e.l.e.n.a, pitala bih te koliko kosta karta za trajekt (u oba smera) sa Zakintosa do Kefalonije, kao i to da li je moguce otici i vratiti se u toku istog dana na Zakintos? Hvala.

Pre par dana smo se vratili sa Zakintosa, i ja sam zadovoljna :) Sta sam se nacitala ovde na forumu i cula od nekih koji su vec bili, prosto sam se iznenadila posle par dana boravka tamo. Sto je neko napisao, ukusi su razliciti,ali nisam ni ja bas neizivljeno deriste, niti sam gundjalo neko, mozda nam se pogodilo da je sve bilo kako treba,a mozda je i zato sto je bio kraj avgusta-pocetak septembra... Sve u svemu, bile smo u Laganasu i od ludnice koju sam ja ocekivala nisam videla ni pola :D Prica da od muzike i galame ne moze da se spava je i vise nego naduvana, jer je nama smestaj bio na 50 m od plaze i do 150m od glavne ulice,i nista se nije culo,osim kad su se komsije vracale iz provoda :) Sve u svemu, moji utisci su pozitivni,sto se svega tice,mozda samo da je manje Engleza,ali dobro... I oni su ljudi
:cool:

Pre par dana smo se vratili sa Zakintosa, i ja sam zadovoljna :) Sta sam se nacitala ovde na forumu i cula od nekih koji su vec bili, prosto sam se iznenadila posle par dana boravka tamo. Sto je neko napisao, ukusi su razliciti,ali nisam ni ja bas neizivljeno deriste, niti sam gundjalo neko, mozda nam se pogodilo da je sve bilo kako treba,a mozda je i zato sto je bio kraj avgusta-pocetak septembra... Sve u svemu, bile smo u Laganasu i od ludnice koju sam ja ocekivala nisam videla ni pola :D Prica da od muzike i galame ne moze da se spava je i vise nego naduvana, jer je nama smestaj bio na 50 m od plaze i do 150m od glavne ulice,i nista se nije culo,osim kad su se komsije vracale iz provoda :) Sve u svemu, moji utisci su pozitivni,sto se svega tice,mozda samo da je manje Engleza,ali dobro... I oni su ljudi
:cool:

:ok:a jeste obisli plaze,nista o tome ne rece

Da je leto, da sam na moru i izlezavam se na lezaljci. :)
-------------------------

Znam da si ovo cinicno napisala.

Ozbiljno te pitam sta te zadovoljava na letovanju posto ovo sto si napisala sigurno nije dovoljno jer to sve imas na Zakintosu,a i u bilo kojem drugom letovalistu.Znaci kad vec toliko volis da kritikujes napisi nam sta te to zadovoljava :)

Back