Zakynthos

• Začetnik teme Začetnik teme kia
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
pozdrav svima, ima zaista previše postova, ali verujem da sam veliku većinu pročitao pa bih opet da pitam par stvari :)

1. planiram da idem krajem maja (tako mi jedino odgovara zbog godišnjeg mog i ispitnog roka devojkinog), pa me zanima kakva je voda u to vreme. koliko sam shvatio bolje je ići u južnije gradove zato što tamo nema vetra, pa je toplije?

2. mislio sam da iznajmim skuter na jedno 3 dana, pa me zanima da li je potrebna "a" kategorija kao što neki pričaju (da li ima neko koliko toliko siguran info) i da li je potrebna međunarodna dozvola (čuo sam da ne treba al da opet proverim :) )

aj za sad samo to, setiću se kasnije još nečega :D

poz

Prelistala sam recimo sve stranice i zakljucak je da su misljenja podeljena.Ali da ima za svakoga po nesto.Ako moze neka mala pomoc od ljudi koji su vec bili tamo : koliko je vremenski potrebno da bi se obislo ostrvo pod uslovom da rentiramo auto i da li se vecina ovih plaza koje ste opisali i posetili moze lako pronaci i kada ste iznajmljivali auto da li vam je bila potrebna medjunarodna dozvola?Molim vas pomozite mi jer zelimo da vidimo sve kao i da osetimo i mi draz svih prelepih plaza cije ste slike i sami postavljali. :znamiguje:

Trenutno gledam ponude preko Argus tursa,ponude za zakintos Laganas su veoma povoljne,ali za svaku vilu nije napisano koliko je udaljena od centra.Ako neko moze da mi kaze po nesto o vilama iz ponude:Kapsaki,Periyali,Yatras,Kalofonos.Hvala vam unapred!!!!
:hvala:

putarine sa vam svako malo ..ne mogu da se setim al jedno 15 do20 evra plus most kad prelazis na Peloponez 11 evra i 8 evra po osobi za trajekt plus motor..a to bas ne znam koliko je...jedno 10

Trenutno gledam ponude preko Argus tursa,ponude za zakintos Laganas su veoma povoljne,ali za svaku vilu nije napisano koliko je udaljena od centra.Ako neko moze da mi kaze po nesto o vilama iz ponude:Kapsaki,Periyali,Yatras,Kalofonos.Hvala vam unapred!!!!
:hvala:

u Laganasu ti to uopste ni nije vazno :)..kad odes..videces zasto j to tako :)
Laganas je kompletno ludilo za mlade.....ipak pazi na svoje stvari....znaju da otmu tasnu..ozbiljno ti kazem...tamo su samo Ludi Englezi i ludi Srbi :)izurk non stop...i alkohol ..moji klinci kad smo otisli tamo hteli da ostanu u Laganasu.....par puta smo ih vodili uvece na provod...ajme majko mila...tada sam shvatila koliko sam omatorila :)

Poslednja izmena:
ne treba dozvola a zavisi koliko se na kojoj plazi zadrzite..ja bih preporucio da ponesete sendvice i po par sati na svakoj

pogresno !!!
cak i kod nas je potrebma plovidbena dozvola
e sad, drugo je pitanje da li se to postuje ili ne
ali zakon je jasan, plovidbena dozvola je potrebna za voznju skutera

sto se tice vozacke dozvole kategorije A ili nebitno vec koje, to je isto nebitno kako kad bi neko pomislio da sa vozackom dozvolom moze da vozi avion :D

hahahah
skutera ima raznih
i na vodi i na suvom
opet je odgovor isti
dozvola za skuter na zemlji takodje treba
svaki ucesnik u saobrcaju treba da ima odgovarajucu dozvolu
zakon je svuda isti

p.s.
neprimerene komentare zadrzi sledeci put za sebe
mozes da se sa mojim misljenjem ne slazes ali ne smes da vredjas !

Prelistala sam recimo sve stranice i zakljucak je da su misljenja podeljena.Ali da ima za svakoga po nesto.Ako moze neka mala pomoc od ljudi koji su vec bili tamo : koliko je vremenski potrebno da bi se obislo ostrvo pod uslovom da rentiramo auto i da li se vecina ovih plaza koje ste opisali i posetili moze lako pronaci i kada ste iznajmljivali auto da li vam je bila potrebna medjunarodna dozvola?Molim vas pomozite mi jer zelimo da vidimo sve kao i da osetimo i mi draz svih prelepih plaza cije ste slike i sami postavljali. :znamiguje:

ja sam licno u grckoj iznajmljivao automobil, trazili su mi pre tri godine iskljucivo medjunarodnu vozacku dozvolu

medjunarodna dozvola se lako vadi u svakom AMSS

Poslednja izmena:
hahahahskutera ima raznihi na vodi i na suvomopet je odgovor istidozvola za skuter na zemlji takodje trebasvaki ucesnik u saobrcaju treba da ima odgovarajucu dozvoluzakon je svuda istip.s.neprimerene komentare zadrzi sledeci put za sebemozes da se sa mojim misljenjem ne slazes ali ne smes da vredjas !
posto si nepismen evo opet da te opomenem da procitas da je rec o medjunarodjnoj dozvoli koja nije potrebna pri iznajmljivanju AUTOMOBILA..i da..nisi pametan iako baratas informacijama koje ovde nisu pomenute

Poslednja izmena:
Pozdrav...
nađoh u prethodnim postovima (2008.godina) da je u Laganasu uveče zabranjena šetnja plažom jer kornjače tu legu jaja????????
Izeš onda i letovanje kad ne smeš noću da se šetaš plažom.
Ili se neko samo zafrkava...
Pa ako neko zna odgovor...

Pozdrav...
nađoh u prethodnim postovima (2008.godina) da je u Laganasu uveče zabranjena šetnja plažom jer kornjače tu legu jaja????????
Izeš onda i letovanje kad ne smeš noću da se šetaš plažom.
Ili se neko samo zafrkava...
Pa ako neko zna odgovor...

Ostrvo Zakintos je najveći prirodni rezervat na Mediteranu jedne vrste morskih kornjača zvane "Caretta caretta", koja na peščanim plažama na jugu Zakintosa polaže jaja. Da bi se zaštitila legla i opstanak te vrste, područje je postalo nacionalni primorski park.
LAGANAS se nalazi na južnoj obali ostrva, udaljen 8km od grada Zakintosa. Vodeni sportovi su ograničeni, zato što "Caretta Caretta" kornjače koriste određeni deo plaže za polaganje jaja.
Ta mesta na kojima kornjace polazu jaja su vidno obelezena tako da ne moze da se desi da neko nepaznjom naskodi kornjacama.O njima vode brigu volonteri koji opominju turiste da vode racuna o tome.
Evo nekoliko slicica :

Back