Закони и погрешке у логичкој аргументацији

...logicno je voljeti one koji te vole
ali ta voljenja
bole

- tako misli faraonn Tumnopoteh

Ako voljenja bole , pacijent/bolesnik nek upozna svoju sujetu - ego ,
pa nek zarati sa taštinom .Ako se oslobodi sopstvenih okova , počeće
da voli samo zato što voli da voli - tad kreće na put očovečenja .

Zemlja je okrugla a hebu se na svakom ćošku. Pa gde je tu logika!?:hahaha:
zemlja-10.jpg

Ima logike , samo je treba spoznati .

Zemlja nije okrugla , jer je telo ( da tako kažem ). Dakle , ne može se smestiti u ravan .
Zemlja nije ni lopta , jer joj sve tačke nisu podjednako udaljene od centra .
Dakle , matematika ne može da definiše zemlju svojim istinama ; ali njena logika može
da otkrije šta ona nije . Dakle , nauka nije toliko moćna ( da tako kažem ) , da su joj
dostupne apsolutne istine . Ali naučna logika može da nam otkrije neistine . Sve ono
što ona ne može logički da ospori , svakako nije apsolutna istina . To možemo da
nazovemo objektivnom istinom , koju ćemo proveravati u budućnosti novim naučnim
logičnostima/saznanjima.
Dakle , zemlja nije ukrugla nit je lopta - ne mora se sagledavati niodkud , dovoljno je
stati črsto na nju svojim telom/glavom otvorenih očiju ( svud vrhovi i udubljenja ) ,
mesta za hebu koliko hoćeš ( to za mesta , i puževi znaju ) .
Zemlja je zemlja , i samo na njoj ima hebe u izobilju ; valda zato matematika ne može
da je definiše , a bogami ni fizika . Što se tiče hebe , biologija i medicina se trude ,
ali slaba "efekata ".:dash:
Heba je heba ; zemlja je zemlja !

@ PEGAZ

Dacu ti svoj odgovor na prvo pitanje. U drugo se ne razumem, jer mi je fizika slaba strana, i cim namirisem fiziku i matematiku vrti mi se u glavi. Da si pokusao malo prostije i krace da postavis to drugo pitanje mozda bi mogao da odgovorim. Zasto je peta dimenzija ne pojmljiva za nas? Prvo moram da te ispravim, jer koliko ja znam mi nismo u cetvorodimenzionalnom vec trodimenzionalnom prostoru. Tako da nemamo spoznaju ni cetvrte ni pete ni desete dimenzije. Sve sto imamo u nasem mozgu prvo mora uci kroz cula, a posto nasa cula nikad nisu osetila 4tu niti 5tu dimenziju, naravno da ni nas mozak nema predstavu kako to izgleda. Prostor u kome nasa cula i mi obitavamo je trodimenzionalan, i samim tim do je i granica naseg poimanja. Do daljnjeg. Pogledaj moj jedini tekst na blogu, bas govorim o Veri, logici i Bogu. Nesto mi deluje da ce te zanimati. Uzdravlje

Poslednja izmena:
Nisam obrazovan da bi mogao da razumem,dosta stranih reci u ovom tekstu,samo
bi napisao ovoliko,ko to nije ili nece uvideti razliku izmedju crnog i belog i sta su njegovi motivi za tako nesto.Ako svaki covek podje sam od sebe,naci ce razlike pa ce mu i argumenti biti dokazivi,izvagani i pristojni.Ako vecina ljudi podje ne od sebe vec
od interesa koje zastupa,i argumenti ce imati neku drugu vrstu primesa.smor znam stidim se pozzzz.http://forum.krstarica.com/images/smilies/neutral.gif

Drugim recima, priroda fotona je vezana za prirodu vremena dok ostale cestice ne uticu direkto na vreme u svom "uobicajenom" stanju.
Da redefinisem pitanje: Vreme je po prirodi isto sa prostorom medjutim KAKO OVO SHVATITI? Da li se vreme krece brzinom svetlosti?

Може ли неко да дефинише ВРЕМЕ?

Čitam ovu temu i pade mi na pamet Bacon koji kaže da logika više služi za učvršćivanje
i utvrdjivanje zabluda čiji su temelj uobičajeni pojmovi, nego za istraživanje istine..
..zato je više štetna nego korisna...

Бекон је то рекао? Наздравље му философија...ја на његове умотворине нећу бацати своје време.

U naučnom istraživanju je logička indukcija koju je Frensis Bacon ustanovio -nezamenljiva još uvek...
Na mala vrata se guraju algoritmi,šta u osnovi nije ništa drugo,već nizovi koje je i Bacon predvideo...No,matematička
znanja početka 17 veka nisu bila ni približna današnjim...
Algoritamski nizovi su daleko tačniji i primenljiviji...

Back