monte carlo
Početnik
- Poruka
- 3
ljudi trebaju mi hitno zadaci do utorka uvece ako neko moze da mi napise nesto zahvaljujem se puno unapred...
1. Npisati funkciju kojom se izracunava suma S=2+4+6+...
2. napisati funkciju kojom se izracunava povrsina,obim i hipotenuza pravouglog trougla,ako su date katete a i b
3.napisati programski kod kojim se izracunava povrsina i obim kvadrata ako je data dijagonala kvadrata
4.slucajnim izborom formiraj niz od 100 elemenata iz intervala od 0-999 ,a zatim sumiraj samo neparne brojeve manje od 40
5. napisati progran kojim se odredjuje suma parnih i proizvod neparnih elemenata niza x od n elemenata ,n<50
6.ako se unosi poluprecnik r osnove kupe i visina H prave kupe ,prikazati poruku :
B=r^2*Pi=_^2*Pi=_*Pi=_cm2
M=r*Pi*s=_*Pi*_=_cm3
7.Ako se unose duzine stranica kvadrata a ,b i c . prikazati poruku :
P=2ab+2bc+2ac=2*_+2*_+2*_=_cm2
V=a*b*c=_*_*_=_cm3
8. Koju ce vrednost imati p,n posle izvrsavanja operatora
p=0
n=0
for (i=3;i<21;i+=3)
if (i%2==0)p++
else n++
9. Koju ce vrednost imati n i s posle izvrsavanja operatora
i=s=n=0
while (s<10)
{
i++
s+=i
n++;}
10.Koju ce vrednost imati s posle izvrsavnja operatora
s=0
for (i=10 ; i>5 ; i - -) s+=i
11.Napisati program koji izracunava sumu kvadrata brojeva od 300 do 40
ljudi molim vas pomozite mi stverno mi je hitno i bitno... jos jednom,hvala unapred
1. Npisati funkciju kojom se izracunava suma S=2+4+6+...
2. napisati funkciju kojom se izracunava povrsina,obim i hipotenuza pravouglog trougla,ako su date katete a i b
3.napisati programski kod kojim se izracunava povrsina i obim kvadrata ako je data dijagonala kvadrata
4.slucajnim izborom formiraj niz od 100 elemenata iz intervala od 0-999 ,a zatim sumiraj samo neparne brojeve manje od 40
5. napisati progran kojim se odredjuje suma parnih i proizvod neparnih elemenata niza x od n elemenata ,n<50
6.ako se unosi poluprecnik r osnove kupe i visina H prave kupe ,prikazati poruku :
B=r^2*Pi=_^2*Pi=_*Pi=_cm2
M=r*Pi*s=_*Pi*_=_cm3
7.Ako se unose duzine stranica kvadrata a ,b i c . prikazati poruku :
P=2ab+2bc+2ac=2*_+2*_+2*_=_cm2
V=a*b*c=_*_*_=_cm3
8. Koju ce vrednost imati p,n posle izvrsavanja operatora
p=0
n=0
for (i=3;i<21;i+=3)
if (i%2==0)p++
else n++
9. Koju ce vrednost imati n i s posle izvrsavanja operatora
i=s=n=0
while (s<10)
{
i++
s+=i
n++;}
10.Koju ce vrednost imati s posle izvrsavnja operatora
s=0
for (i=10 ; i>5 ; i - -) s+=i
11.Napisati program koji izracunava sumu kvadrata brojeva od 300 do 40
ljudi molim vas pomozite mi stverno mi je hitno i bitno... jos jednom,hvala unapred