Mislim da sam imala bas puno tih stvorenja koja su me ometala i jos uvek bar jos jedan ometa. Provalila sam i kako da prepoznam tudj uticaj na mene. Neke pijavice su se otkacile nakon sto sam pomislila da si mozda u pravu i da to treba testirati. Na primer, juce mi se na momente javljalo neko potpuno cudno ponasanje, ali ne konzistentno, nego u intervalima kada sam bivala agresivno besna i ponasala sam se bezobzirno. To se kretalo onako na momente i onda kada prestane ja se cudim odakle sad takvo pojacanje nekih emocija. Mislim, to su bile emocije koje su postojale u meni, dok sam se raspravljala sa muzom ili neposlusnim detetom, ali su bile pojacane do neprepoznatljivosti.
U svakom slucaju, na dobrom sam putu i odlucila sam da se upisem ponovo na univerzitet, sada ovde u Kanadi i da konacno ucim i radim i boravim sa ljudima koji su kao ja. Mnogo sam u zivotu stvari ucila i radila i sve sam tapkala oko toga sto zaista jeste moj zivotni put u strahu od tudjih reakcija, predrasuda... mislim da ce moja svekrva da dobije infarkt kada bude cula da upisujem ponovo fakultet i da cu ovaj put da postanem BFA (to je kao Akademija Umetnosti ovde). Juce sam slucajno naletela na moje dokumente, transkripte, prevode mojih diploma... i to je bio znak da treba odmah da krenem sa prijavom, sve je spremno cekalomozda kada se oslobodim od svojih unutrasnjih prepreka ode i onaj besni entitet koji mi se poceo kaciti.
To je svakako dobro, teško je čovjeku da zamisli da neke misli nijesu njegove, a zapravo je vrlo malo misli koje zaista jesu naše. Nije to ni loše mada tada postajemo kanali za manipulaciju. Čovjek mora biti izgrađena ličnost u stabilnim socijalnim uslovima, mora se socijalno uklopiti, i emotivnop razviti prepoznavati emocije. tada je neuporedivo čakše izgraditi svoj stav i ne odstupatui od njega, koliko god bile neke misli primamljive, one su jasan znak manipulacije koja se danas može izvesti na mnogo raznih načina od kojih za mnoge ni neznamo. Komunistio su nekoliko tih načina doveli do savršenstva i oni su danas opšteprihvaćeni. Na primjer masovni skupovi su izvanredan način da se manipuliše ljudima i da im se usađuju drugi stavovi. Za to se koriste sportke priredbe, veliki kocerti i svi masovni skupovi bilo koje vrste. Vidio sam da se tad svi ljudi, odnosno njihova energiaj stvara neko stvorenje koje je po pravilu odvratno kao što su priomitivne ljudske energije i da to stvorenje počinje da djeluje na ljude kako bi dobijalo više energije potsičući primitivna osjećanja u njima. Zbog toga ne volim da prisustvujem nikakvom većem skupu, naročito ne onome koji se okuplja oko priomitivnih osjećanja bijesa, mržnje, ljutnje, nezadovoljstva i slično
mozda kada se oslobodim od svojih unutrasnjih prepreka ode i onaj besni entitet koji mi se poceo kaciti.
naravno da si u pravu, u prvom redu sam mislio na glukozu iz grožđa, a nijesam baš ni mislio direktno u krv to je više figurativno rečeno.. tačno je da metabolizam proizvodui sve iz masti pa masti ijesu energetska zaliha organizma a ne šećeri iako šećeri najbrže sagorijevaju nijesu zgodni za deponovanje pa njihov suvišak može samo štetiti. S druge strane glukoza sama po sebi daje ekspresnu energiju. veliki problem šećera je što je on hrana i tumoroznim tkivima pa višak može provocirati njihov nastanak, ukoliko se redovno ne troši makar fizičkim aktivnostima.