"Забрањена историја Срба"

Da li mislite da je priča o seobi Slovena na Balkan tačna ?

• Da

• Ne

• Nisam siguran

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
A, hahaha! Kad istoričari izađu na traktorima i zakrče autoput - onda će uložiti (možda). :hahaha:

S druge strane, koliko sredstava imaju, naši DHN-ovci ne rade ni toliko. Tako da ne postoji ni približno adekvatan odgovor na uložena sredstva.

Istoričari, sociolozi, lingvisti, psiholozi, etnolozi... od neprocenljivog su značaja za razvoj društva i države. Tu ulogu u Srbiji preuzeo je odavno TV Pink. Od oca i deca.

Rode ja stvarno ne znam kolika su sredsta, a to da ne rade,pa ne bih to bas tako lako prihvatio,posto imam par prijatelja u Srbiji koji su arheolozi i kazu ovako; *** brate ako nisi clan neke stranke pusis na sve strane. I sta ti mozes tu reci ? znas i sam kako ide, prvo rodbina dalja bliza,prijatelji, poznanici pa tek onda veza i pare kupuju sve od posla do diplomiranih inzinjera,jel tako ???
A to za traktore hmm nece ni njih moci isterati jer nemaju para za gorivo ;) a sto se tice autoputa to otpada :)
To sto si naveo za istoricare sociologe i ostale... naravno da su od neprocenjivog znacaja za razvoj drustva ali tu i tamo drzave (posto oni ne vode drzavu ;) )
Za TV PINK nemam komentar :(
pozdrav

Преименовао сам тему. Ово ће од сада бити збирна тема - за све што се тиче или је повезано са Јовноим И. Деретићем. Мислим да је назив теме коректан, уколико оснивач теме сматра да би неки други назив био прикладнији - ту сам.

Nemam link ali imam knjigu, sve lepo pise na vise od 400 strana da su Srbi Rasi tj. Rusi i zato imamo zajednicku istoriju! Deretic, koji je do juce tvrdio da su Srbi narod najstariji sad tvrdi da smo obicni isprdci Varjaga, odnosno lepo kaze da je Srbija / Rascija/ po svemu Rusija! Ote nam Srbiju jednim potezom pera, obrisa nasu slavnu istoriju i utopi je u rusku! Ali, treba ucvrstiti sad politicke veze sa Rusijom pa nije lose da tu malo dodje istorije. Neka se pametni zapitaju, jos jednom, Deretic je obican placeni izdajnik, ali sta je to Anticu trebalo, pa on je bio do juce normalan. Ali, penzija mala//// velika deca itd/

Srbi jesu isto sto i Rusi, odnosno Rusi su isto sto i Srbi. Cak i Kelti , Goti, Vendi, Rujani... sve su to srbska plemena. Jesu se cesto mlatili, ali i danas se rodjena braca Srbi tuku i ganjaju po sudovima.

Ja mislim da ovaj lik samo cini stetu pravoj nekoj srpskoj "alternativnoj istoriji", ako to uospte i postoji. Kada on kaze da je Srbija bila do Krke, OK, moze covek i da razmisli o tome, ima onih par dokumenara gde pise da je Nemanja osvojio hrvatsku ili gde se Milutin titulise kao vladar hrvatske, ali kada neko pocne da prica kako su recimo 10 bozijih zapovesti napisali Srbi grrrrrr ko ce to jos ozbiljno da shvati i cela prica o kritici berlinske skole pada u vodu.

Udbe sin Deretlija nakon sto je po Francuskoj spijunirao Srbe u ime vjecne nam Titoslavije, kad ona nije vise bila u trendu krenuo je sa temom Srbi svi i svuda. Sad, mentori kazu, ajd, u modi je prikljucivanje rujama, a on sedne i napise da su srbi rusko pleme. Vezi konja gde ti gazda kaze. U sustini on je jedna stetocina jer je srpsku autohtonisticku skolu izvrgao ruglu. medjutim dobro je sto su se svi pametni ljudi od ovog crnogorskog blesana ogradili pa nek laje, karavani prolaze.

Poslednja izmena od moderatora:
Ja mislim da ovaj lik samo cini stetu pravoj nekoj srpskoj "alternativnoj istoriji", ako to uospte i postoji. Kada on kaze da je Srbija bila do Krke, OK, moze covek i da razmisli o tome, ima onih par dokumenara gde pise da je Nemanja osvojio hrvatsku ili gde se Milutin titulise kao vladar hrvatske, ali kada neko pocne da prica kako su recimo 10 bozijih zapovesti napisali Srbi grrrrrr ko ce to jos ozbiljno da shvati i cela prica o kritici berlinske skole pada u vodu.

Deretić ima kompleks proroka.

Jesi ti normalan, kako Deretić može bilo gde da pričini štetu? Deretić je blago srpske istoriografije... odavno nije bilo takvog izlapetisa koji svojim nebulozama toliko uveseljava narod. Treba ga čuvati i negovati kao malo vode na dlanu.

Mićo, sve mi se čini da pričaš priču svog života, penzionersko vreme se bliži a nisi dovoljno uplaćivao. Za Deretića se ne brini, ima taj love da te kupi sa svim tvojim stripovima i ostalim "kapitalnim delima".

Прелажење на лични план, односно спекулације, значи само да Леси, по обичају, нема никаквог аргумента за своје тврдње. Реци јасно, верујеш ли ти или не у ове Деретићеве дрске глупости?

About Me:

Što je za hrišćane Isus Hristos to je za Srbe Jovan Deretić! Pokazao je nama Srbima da smo ismisli svjetsku kulturu i civilizaciju, a mi Srbi mu obećavamo da nikada nećemo odustati od borbe za srpske zemlje koje nam je on predočio.
Islanđani, Švedi, Česi, Rusi, Poljaci, Aramejci... svi će jednog dana prihvatiti činjenicu da su od Srba postali!
Ako je Broz mogao da dobija spomenike za života predlažem da se spomenik-bista Jovanu Deretiću odmah napravi i postavi u holu SANU! Zašto da čekamo da umre kad nam je već sve otkrio!

Ово прелази сваку меру доброг укуса и српдње. Просто речено - болесно, али и није да то нисмо очекивали од тебе.

''Keltski'' Srbi (Seurbi) u Portugaliji (pre Hrista)
http://de.wikipedia.org/wiki/Seurbi

''Vikinski-germanski'' Srbi - Zerbi
http://www.archive.org/stream/originofzerbeysn00elli#page/n5/mode/2up
http://www.archive.org/stream/originofzerbeysn00elli/originofzerbeysn00elli_djvu.txt

Origin Of The Zerbeys

NAME TRACED TO NINTH CENTURY

THE Zerbes were originally Norsemen
and natives of ancient Scandinavia, a
general name given in the early cen-
turies to the great tract of country north of
German}^, comprising Denmark, Norvv^ay
and Sweden and including Iceland and the
Danish Archipelago.

''Kineski'' Srbi (93–2nd century)
http://en.wikipedia.org/wiki/Xianbei_state#cite_ref-16
“Xianbei” was also recorded as “Sian-pie,” “Serbi,” “Sirbi” and “Sirvi”.
Zhang, Jiuhe [张久和] (1998). Yuan Menggu ren de li shi: Shiwei--Dada yan jiu [History of the Original Mongols: research on Shiwei-Dadan] 原蒙古人的历史: 室韦--达怛研究. Beijing [北京], Gao deng jiao yu chu ban she [High Education Press] 高等教育出版社. pp. 27–28.

Serboi, Sarmatsko pleme
http://www.encyclo.co.uk/define/Serboi

Serbs are thought to be first mentioned by Tacitus in 50 AD, Pliny the Elder in 77 AD (Naturalis Historia) and Ptolemy in his Geography 2nd century AD, who associate the "Serbs" with the Sarmatian tribe of Serboi of the North Caucasus and Lower Volga.[47] Ptolemy also mentions the town of Serbinum, present day Gradiška in Republika Srpska, Bosnia and Herzegovina.

Bratstvo Srblja u antickom Rimu
http://en.wikipedia.org/wiki/Servilia_(gens)

----------------------------------------------------

Slobodno dopunite listu :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back