To što sam ostao na ovoj temi jeste jedna vrsta mazohizma, ovu temu je istorijska nauka odavno razrešila, i to pre više od jedog veka tako da mi ovo pisnje liči kao da ubeđujem nekoga da je zemlja okrugla a ne ploča.
Sve u svemu teško je raspravljati sa ljudima koji veruju da su Srbi živeli u Koreji ili Kini (a ovaj hrastovnik i u Južnoj Americi) . Razumni ljudi izbegavaju rasprave na ovakvu temu jer znaju o čemu se radi . Srbi nikada nisu živeli u Koreji (sem gastarbajtera) , Kini ili u Africi kao što tvrdi Milojević.
Čim si postavio temu jasno mi je bilo odakle sve potiče , ko stoji iza cele priče , čak sam to i napisao u svom prvom postu
http://forum.krstarica.com/showthre...орија-Срба?p=18351080&viewfull=1#post18351080 tako da je smešna priča kako nisam znao za Milojevićeve Srbe u Kini (podvučeno). Radi se o tome da Milojević nije istoričar u savremenom smislu premda je završio trogodišnji filozofski fakultet u Moskvi (odsek istorija i filozofija ). Istina, to nije bio ni Ruvarac kao ni niko od tadašnjih Srba. I u ostalom delu sveta savremena istorijska nauka je bila tek u povoju .
I nisam ja taj koji je odbacio Milojevićeve stavove , oni su odavno odbačeni kao potpuno iskrivljeni i pogrešni a rodoslov je bilo prvo što sam primetio kao pokazatelj koliko on poznaje istoriju. Zar tebi ništa ne znači kada neko sve Nemanjiće proglasi carevima ?
Milojević jeste bio rodoljub i hrabar ratnik, odličan agitator za srpsku stvar i za to mu treba podići spomenik , međutim on kao istoričar danas ima onakvo mesto kakvo i zaslužuje .
Što se tiče ostalog dela njegovog rada potpuno je apsurdno baviti se i analizirati notorne nebuloze u kojima se piše o Srbima u Indiji , Italiji , Kini i gde sve ne . Naprosto se radi o izmišajnju ili preuzimanju istorija drugih naroda tako što se tokom prevođenja geografskih pojmova i imena naroda oni posrbljuju ili proglašavaju Srbima. Evo primera (koga često koriste novoromantičari):
Milojević je ni pet ni šest izraz
Θρηκων preveo kao Raci to jest Srbi a pravi prevod je Tračani . On je tako Tračane proglasio Racima iako se zna da se izraz Rašani (čak ne Raci) za Srbe koristi najranije od XX veka a prvi pisani dokument koji spominje Rašane je iz sredine XIV veka u obliku Rasciensi.
U vezi arhiva . Gde su sad ti spisi i dokazi koje je koristio Milojević , od tada je prošlo naviše vek ipo zar zaista misliš da niko posle Milojevića nije želeo ili mogao da nađe takve spise (ako niko drugi onda novoromantičari) i zar zaista misliš da danas postoje i čame u raznim muzejskim depoima a da ih niko nije pregledao i obavestio naše stručnjake ?, ili pak veruješ u novoromantičarsku priču kako su ti spisi namerno uništavani da svet ne sazna pravu istoriju?
Ipak se radi o nečemu drugom . A to je da nikakvi dokazi ne postoje niti su ikada postojali već se radi o svesnom Milojevićevom iskrivljavanju i podešavanju istorijskih fakata, uostalom to je Ruvarac i dokazao u svom radu o imenu svete Petke.