- Poruka
- 22.431
Nadam se da gosti na mojoj svadbi jednog dana ovo nisu pročitali.Znaci u koverat 500 laznih € sa posvetom potrosite u wcu
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Nadam se da gosti na mojoj svadbi jednog dana ovo nisu pročitali.Znaci u koverat 500 laznih € sa posvetom potrosite u wcu
Da, to su ljudi, i treba ih uvoditi pomalo u dešavanja.
Nemam decu, ali mislim da im pripada mesto među nama, da ih ne treba izopštavati ni u kom slučaju.
Ne može roditelj da se opusti na svadbi zbog sopstvenog deteta?
Roditelj se ne opušta nikad kad je u pitanju
ne, to je sad sve za slikanje i deljenje na društvenim mrežama, od toga zavisi život. Deca su teška za kontrolisanje i slike možda ne ispadaju dobro sa njima.Od silne zastite nase cenjene licnosti ostacemo sasvim, sasvim sami
Nije to zastita ličnosti već surova realnost.Pravi se vestacka atmosfera. Meni je normalno uvek bilo da se niko ne odvaja. Ni kao devojka nisam odlazila u hotele samo za odrasle.
Dugo smo odolevali vestackim podelama, pre par generacija bilo je uobicajno da deke i bake cuvaju unucice a kasnije se islo redovno na nedeljni rucak kod bake. Danas mi se ne cini kao praksa. Stalna ubedjivanja da neko smeta drugima a drugi imaju svoja prava.
Roditelji smetaju deci, deca roditeljima, bakama smetaju unucici, unuci imaju pravo da odluce da li zele kod bake...mislim da je sve to jako, jako nezdravo.
Ljudima su njihovi ljudi potrebni.
Vaspitacica nikada nece imati emociju prema stranom detetu. Cistacica nikada nece imati odnos prema baki kojoj cisti.
Mladenci nikada nece imati lepu sliku sa vencanja ako su zabranili roditeljima decu.
Njihovo je vencanje i ljudi ih mogu otrpeti ali im nece zaboraviti.
Kuda tako mislimo da stignemo?
Od silne zastite nase cenjene licnosti ostacemo sasvim, sasvim sami...sa nekim drugaricama, doduse...mora malo da se namesti tako da odgovara svima a ne samo nama. To je negde i poenta braka koji se sklapa.
A što treba mladence da zabole hoće li neko misliti cijelo vrijeme šta mu rade djeca? Svadba je njihov dan i proslava...dođeš ili ne.Medjutim, glupo je zabraniti roditeljima da dovedu decu na svadbu, jer neki ljudi ne mogu da se opuste, ako sve vreme misle kako im se dete ponasa kod babe ili sa babysiterkom...vilendima ne rade jaslice ni obdanista osim izuzetno, privatna.
A sto nekoga briga sta ko misli, ako sam pozvan i hocu da vodim decu to sam ja, sa decom.A što treba mladence da zabole hoće li neko misliti cijelo vrijeme šta mu rade djeca? Svadba je njihov dan i proslava...dođeš ili ne.
Pa ako mladenci navedu da je svadba bez djece ne znam kako ti zamišljaš to ja hoću da vodim djecu? O tome se ovdje raspravlja.A sto nekoga briga sta ko misli, ako sam pozvan i hocu da vodim decu to sam ja, sa decom.
Inace, ne idem na svadbe ako nije neko blizak, seljacke svadbe me ne zanimaju.
A ti bliski ce da zabrane da vodim decu? Pa da me vise nikad ne vide....
Ne idem na takve svadbe....mladenci vole moju decu na svojoj svadbi, a ako im necija deca smetaju onda treba njima da se kaze....tako da ako hoce da im dodjem na svadbu, a znaju da vodim decu, znaju da necu doci bez dece....pricam o principima, svako, pa i na svadbi ili bilo kom drugom mesto mora da vodi racuna o svojoj deci ili ne mora da dolazi, ako zna da se deca ne ponasaju pristojno. ( mada takve ne bih ni zvao)Pa ako mladenci navedu da je svadba bez djece ne znam kako ti zamišljaš to ja hoću da vodim djecu? O tome se ovdje raspravlja.
Nema tu sire familije,oni su verovatno posebno pozvani,ako je veselje iz familije,ako nije onda ukucani.Nas petoro,od toga dvoje dece.Pa jeste. Recimo pozovem tebe na slavlje a ti dođeš sa užom i širom familijom, da se i oni provedu xexe. I očekuješ da vas pustim unutra? Važi.
Jednostavno ne bih otišao.Deca vole svatove,da ih lepo obučemo učimo da se igraju,kod nas devojčice idu za mladom,ukratko deca su ukras sveta...Srbija u ŽESTOKOJ RASPRAVI: Stavite takav zahtev i očekujete da ću da dođem sa poklonom?!
https://www.kurir.rs/zabava/zanimljivosti/3953979/srbija-u-zestokoj-raspravi
Velike svečanosti potput svadbe prilagođene su potrebama i željama zaljubljenog para koji se odlučio da posveti život svom partneru. Ranije su striktna pravila vezana za srpsku tradiciju bila polazna tačka svakog plana za venčanje, a danas se sve češće postavljaju pitanja koja ruše tradiciju. Mnogi mladenci danas biraju liberarniji pristup, te se odlučuju za male svadbe, zaboravljaju na običaje i odlučuju o tome koga žele, a koga ne žele na svadbi.
Šta mislite o svadbi na kojoj je zabranjeno doći sa svojom decom?
![]()