Zabranjen dolazak sa decom na svadbu!

Da, to su ljudi, i treba ih uvoditi pomalo u dešavanja.
Nemam decu, ali mislim da im pripada mesto među nama, da ih ne treba izopštavati ni u kom slučaju.
Ne može roditelj da se opusti na svadbi zbog sopstvenog deteta?
Roditelj se ne opušta nikad kad je u pitanju

Pravi se vestacka atmosfera. Meni je normalno uvek bilo da se niko ne odvaja. Ni kao devojka nisam odlazila u hotele samo za odrasle.
Dugo smo odolevali vestackim podelama, pre par generacija bilo je uobicajno da deke i bake cuvaju unucice a kasnije se islo redovno na nedeljni rucak kod bake. Danas mi se ne cini kao praksa. Stalna ubedjivanja da neko smeta drugima a drugi imaju svoja prava.

Roditelji smetaju deci, deca roditeljima, bakama smetaju unucici, unuci imaju pravo da odluce da li zele kod bake...mislim da je sve to jako, jako nezdravo.
Ljudima su njihovi ljudi potrebni.

Vaspitacica nikada nece imati emociju prema stranom detetu. Cistacica nikada nece imati odnos prema baki kojoj cisti.
Mladenci nikada nece imati lepu sliku sa vencanja ako su zabranili roditeljima decu.
Njihovo je vencanje i ljudi ih mogu otrpeti ali im nece zaboraviti.
Kuda tako mislimo da stignemo?
Od silne zastite nase cenjene licnosti ostacemo sasvim, sasvim sami...sa nekim drugaricama, doduse...mora malo da se namesti tako da odgovara svima a ne samo nama. To je negde i poenta braka koji se sklapa.

Od silne zastite nase cenjene licnosti ostacemo sasvim, sasvim sami
ne, to je sad sve za slikanje i deljenje na društvenim mrežama, od toga zavisi život. Deca su teška za kontrolisanje i slike možda ne ispadaju dobro sa njima.
Izvini, meni ne zavisi život od slikanja za društvene mreže.
Ljudi su apsorbovani u savršenstvo van, a unutra ko zna šta je. Boleštine u psihi, po svemu sudeći!

Pravi se vestacka atmosfera. Meni je normalno uvek bilo da se niko ne odvaja. Ni kao devojka nisam odlazila u hotele samo za odrasle.
Dugo smo odolevali vestackim podelama, pre par generacija bilo je uobicajno da deke i bake cuvaju unucice a kasnije se islo redovno na nedeljni rucak kod bake. Danas mi se ne cini kao praksa. Stalna ubedjivanja da neko smeta drugima a drugi imaju svoja prava.

Roditelji smetaju deci, deca roditeljima, bakama smetaju unucici, unuci imaju pravo da odluce da li zele kod bake...mislim da je sve to jako, jako nezdravo.
Ljudima su njihovi ljudi potrebni.

Vaspitacica nikada nece imati emociju prema stranom detetu. Cistacica nikada nece imati odnos prema baki kojoj cisti.
Mladenci nikada nece imati lepu sliku sa vencanja ako su zabranili roditeljima decu.
Njihovo je vencanje i ljudi ih mogu otrpeti ali im nece zaboraviti.
Kuda tako mislimo da stignemo?
Od silne zastite nase cenjene licnosti ostacemo sasvim, sasvim sami...sa nekim drugaricama, doduse...mora malo da se namesti tako da odgovara svima a ne samo nama. To je negde i poenta braka koji se sklapa.
Nije to zastita ličnosti već surova realnost.
Da su za babe deca one bi radjale. Situacija je takva da ljudi i posle penzije rade privatno jer ne mogu da žive od iste pa još i decu treba da čuvaju.
Sve to lepo izgleda na papiru, bakica i dečica, samo realnost ga gazi.
Baba i deda su tu da razmaze decu koliko su u mogućnosti a roditelji da čuvaju i vaspitaju.
Roditelji očekuju od dece pomoć jer postaju nemoćni a deca očekuju pomoć od roditelja jer rmbaju za malu platu i nema ko da im čuva decu.
I onda nastaje raskol.
A da ljudima trebaju njihovi ljudi tu se slažem.

Poenta je da svi zive odvojeno, a komunikacija zavisi od toga kako smo decu odgajali, docice ako je bilo ljubavi u porodici, ako nije dolazice "kad nadju vremena".
Ljudi ne moraju da zive zajedno da bi bili u vezi, porodicnoj. Sto bi deca dolazazila svaki cas i da im to bude obaveza, ako svako ima svoj zivot? Onda je cuvanje unuka privilegija i ja to podrzavam.
Medjutim, glupo je zabraniti roditeljima da dovedu decu na svadbu, jer neki ljudi ne mogu da se opuste, ako sve vreme misle kako im se dete ponasa kod babe ili sa babysiterkom...vilendima ne rade jaslice ni obdanista osim izuzetno, privatna.

Poslednja izmena:
Medjutim, glupo je zabraniti roditeljima da dovedu decu na svadbu, jer neki ljudi ne mogu da se opuste, ako sve vreme misle kako im se dete ponasa kod babe ili sa babysiterkom...vilendima ne rade jaslice ni obdanista osim izuzetno, privatna.
A što treba mladence da zabole hoće li neko misliti cijelo vrijeme šta mu rade djeca? Svadba je njihov dan i proslava...dođeš ili ne.

A što treba mladence da zabole hoće li neko misliti cijelo vrijeme šta mu rade djeca? Svadba je njihov dan i proslava...dođeš ili ne.
A sto nekoga briga sta ko misli, ako sam pozvan i hocu da vodim decu to sam ja, sa decom.
Inace, ne idem na svadbe ako nije neko blizak, seljacke svadbe me ne zanimaju.
A ti bliski ce da zabrane da vodim decu? Pa da me vise nikad ne vide....

A sto nekoga briga sta ko misli, ako sam pozvan i hocu da vodim decu to sam ja, sa decom.
Inace, ne idem na svadbe ako nije neko blizak, seljacke svadbe me ne zanimaju.
A ti bliski ce da zabrane da vodim decu? Pa da me vise nikad ne vide....
Pa ako mladenci navedu da je svadba bez djece ne znam kako ti zamišljaš to ja hoću da vodim djecu? O tome se ovdje raspravlja.

Pa ako mladenci navedu da je svadba bez djece ne znam kako ti zamišljaš to ja hoću da vodim djecu? O tome se ovdje raspravlja.
Ne idem na takve svadbe....mladenci vole moju decu na svojoj svadbi, a ako im necija deca smetaju onda treba njima da se kaze....tako da ako hoce da im dodjem na svadbu, a znaju da vodim decu, znaju da necu doci bez dece....pricam o principima, svako, pa i na svadbi ili bilo kom drugom mesto mora da vodi racuna o svojoj deci ili ne mora da dolazi, ako zna da se deca ne ponasaju pristojno. ( mada takve ne bih ni zvao)
Koliko znam, po nasim obicajima jedno izabrano dete ucestvuje u ritualu vencanja...verskom.

Bice organizovan vrtic dan za one svatove koji imaju decu....ako zele i naravno nova koverta.
U koverti je smisao....
Treba uvaziti zelju onih koji bi da na svadbi pricaju o pelenama...i tamo sokici da se vozaci ne napiju i slicno...

Primedba je na mestu....

Isto ovo vazi i za krstenje i mladence (moj brat od od od je pravio veridbu , svadbu , mladence, i krstenje u roku od 6 meseci 4 profitna dogadjaja...i to pretvorio i sredstvo za rad, dva automobila...
I verovatno puno stvari za bebu...

To su mi najlepsa secanja 💖💝💓 deca treba da budu tamo / zbog dece se plus ulazi u to ( mlade su obicno trudne / sa velikom decom idu na vencanje).

Kako ko hoce / kako ko odluci / kako koga zanima / nekada je mozda bolje da nema dece (fensi zlatan nakit sampanjac violine deci dosadno / prejako ozvucenje u blatu pod satorom moze da im osteti sluh / na splavu zurka da ne upadnu u reku) nekada da ih ima tu (kada ima ko da ih pazi / cuva ).

Bebe ne treba voditi / nije diskriminacija vec previse opasno da budu izlozeni tolikom broju osoba jakim zvukovima bojama dimu cigareta.

Poslednja izmena:
Najpametniji je čovek koji je zabranio donošenje poklona i para na njegovu svadbu i nikad nikom nista takodje nije odneo.
Čist račun duga ljubav , ovako pozajmljivanje da bi ti nekad vratio , glupost.
.........................................................................................................................
Tako ako ti zabrani da dovedes dete nemoj ni ići pa makar ti bio neko veoma bitan.

Srbija u ŽESTOKOJ RASPRAVI: Stavite takav zahtev i očekujete da ću da dođem sa poklonom?!​

https://www.kurir.rs/zabava/zanimljivosti/3953979/srbija-u-zestokoj-raspravi

Velike svečanosti potput svadbe prilagođene su potrebama i željama zaljubljenog para koji se odlučio da posveti život svom partneru. Ranije su striktna pravila vezana za srpsku tradiciju bila polazna tačka svakog plana za venčanje, a danas se sve češće postavljaju pitanja koja ruše tradiciju. Mnogi mladenci danas biraju liberarniji pristup, te se odlučuju za male svadbe, zaboravljaju na običaje i odlučuju o tome koga žele, a koga ne žele na svadbi.

Šta mislite o svadbi na kojoj je zabranjeno doći sa svojom decom?

1636391_profimedia0363401785_ls.jpg
Jednostavno ne bih otišao.Deca vole svatove,da ih lepo obučemo učimo da se igraju,kod nas devojčice idu za mladom,ukratko deca su ukras sveta...

Back