Zabrana pušenja

Ne, nama smeta dim i truje nas, pasivno pušenje nije mit, ne znam da li ste znali.
Ja sam se rodio u ovom Beogradu, ceo život udišem izduvne gasove, kanalizacija
ide u Savu i Dunav, gledam seljačine kako pljuju, prde i bacaju đubre po ulicama.

A to za pasivno pušenje jeste mit - kako se to naučno dokazuje?
Komšinica umrla nedavno od raka, nepušač i ona i muž i svi u familiji - od čega
je dobila rak?
Doduše, njenom mužu smrde noge, toliko da ga je terala da se izuva u hodniku,
možda je od toga?
Pa se nešto razmišljam - možda sam i ja ugrožen, pasivno udisanje smrada?

Svaka zabrana vlasniku privatne svojine da radi sta hoce sa njom je u sustini fasizam.

Zabranjivati privatnom vlasniku da na svojoj privatnoj svojini dozvoli fasistima slobodu govora je- fasizam.

A kamoli pa ovo.
pa bas i nije, jer i privatni bunari na sopstvenom placu u nekim drzavama vise nisu tvoji. a taj zakon je i i kod nas vec vidjen.

ako vec kazu da tvoja deca nisu tvoja vec vlasnistvo drzave.

U Japanu ljudi idu na sistematski jednom godišnje, da se utvrde njihove životne navike. Pušenje, alkoholizam, meri im se čak i obim struka, ako pređe dozvoljeni plafon - dobijaju kaznene penale kroz porez. Te zakone su uveli jer su sračunali da loše životne navike stvaraju najveći trošak zdravstvenom sistemu.

divna zemlja, zaista.
Јапан јако ценим због технике и техничких достигнућа али то је земља са једном од највиших стопа суицида на свету и земља у којој стопа инцеста једна од највећих на свету и земља у којој праве и пуштају цртане филмове са инцест тематиком јавно деци.
Али дуван и вишак килограма је проблем.

Svaka zabrana vlasniku privatne svojine da radi sta hoce sa njom je u sustini fasizam.

Zabranjivati privatnom vlasniku da na svojoj privatnoj svojini dozvoli fasistima slobodu govora je- fasizam.

A kamoli pa ovo.
Prilično sam siguran da nije fašizam vlasniku privatne svojine zabraniti da u njoj valja "belu tehniku" ili ima ćevabdžinicu u Veljinom stilu.

То што се са њим слажеш ме озбиљно брине.

Али ок.

Хајде онда овако

Забрана пушења у угостеиељским објектима,

а посебно да се у министарству здравља или трговине региструју пушачке кафане и кафићи и клубови и да ти клубови плаћају додатне таксе за то што су дуванске тровачнице.

Може ли тако, или вам је баш стало да све забраните?
i šta misliš, šta bi se desilo?
koliko bi u praksi bilo nepušačkih lokala?
cenim <5% pa koji bi se vlasnik kafića/restorana odlučio da napravi nepušački lokal? to bi bilo momentalno samoubistvo, posle par meseci mogao bi da zatvori lokal, ako bi uopšte takvi lokali i postojali.
kakve god da takse uvedes, svi dobro znaju da bi i uprkos tome pušači opet došli u pušački lokal i platili pivo ako treba i 1.000 din. samo da mogu da puše, pa ko bi bio lud da drži onda nepušački lokal?!
uz to, ti kao nepušač bi imao opet izbor od 100% lokala gde možeš da odeš (ako ti se ide u neki nepušački restoran gde imaju dobru hranu, niko ti ne bi branio da odeš), dok bi nepušači koji neće da se truju bili ograničeni na tih par lokala, ako bi, kao što sam već napisao uopšte neki i postajali.

pa bas i nije, jer i privatni bunari na sopstvenom placu u nekim drzavama vise nisu tvoji. a taj zakon je i i kod nas vec vidjen.

ako vec kazu da tvoja deca nisu tvoja vec vlasnistvo drzave.
Ja pisem o tome kako treba da bude, o idealu, ne kako jeste.

Da bi uopste mogao da disskutujem o necemu opstem, moram da imam neki ideal u glavi, neki reper, u odnosu na koji dajem svoje misljenje o konkretnoj pojavi.

Prilično sam siguran da nije fašizam vlasniku privatne svojine zabraniti da u njoj valja "belu tehniku" ili ima ćevabdžinicu u Veljinom stilu.
Jeste fasizam, samo mi to drugacije zovemo.

Moderna drzava ima u sebi jako fasistickih stvari.

Sad, te prodaje na sivo su nelojalna konkurencija ovima koji imaju legalne firme i vec placaju harac drzavi, to da.

i šta misliš, šta bi se desilo?
Десило би се да не би одмах могло тачно да се измери колико би пореско оптрећење пушачких кафића било, али би временом држава изнивелисала са тим додатним порезом на пушење тих кафића тако да бисмо дошли у ситуацију да је кафа у непушачком кафићу 200 динара, а у пушачком 1000 динара, и онда би неки ишли у једне, а неки у друге.

Цела идеја је д адозволиш људима слободно деловање, а не да забрањујеш.

Зашто сте толико опседнути забранама?

Што колега пита...а зашто не дозволите макар једно место испод панчевачког моста за пушење?

Зашто сте толико оптерећени забранама?

Bolje bi bilo da je radila svoj posao...
Ево, теби је посао везан за угоститељске објекте.

Шта ти мислш о забрани, као и изнетим идејама да се уместо забране врши промоција непушачизма (субвенција за непушачке кафиће или ослобађање од пореза за такве кафиће или посебна регистрација пушачких кафића са додатним таксама на те кафиће).

при том, ја сам за потпуну слободу, без оваквих регулација, али пружам руку другој страни, али они инсистирају да се фашистички забрани свако пушење у било ком угоститељском објекту.

Кафана без дима или кафа без цигарете? Рок музика без дима уз пиво? Јбт..... :dash:

Ево, теби је посао везан за угоститељске објекте.

Шта ти мислш о забрани, као и изнетим идејама да се уместо забране врши промоција непушачизма (субвенција за непушачке кафиће или ослобађање од пореза за такве кафиће или посебна регистрација пушачких кафића са додатним таксама на те кафиће).

при том, ја сам за потпуну слободу, без оваквих регулација, али пружам руку другој страни, али они инсистирају да се фашистички забрани свако пушење у било ком угоститељском објекту.

Кафана без дима или кафа без цигарете? Рок музика без дима уз пиво? Јбт..... :dash:
Ja sam protivnik diskriminacije.
Šta je sledeće?
Romima ćete zabraniti pristup ugostiteljskim objektima jer vam smeta miris?

Jeste fasizam, samo mi to drugacije zovemo.

Moderna drzava ima u sebi jako fasistickih stvari.

Sad, te prodaje na sivo su nelojalna konkurencija ovima koji imaju legalne firme i vec placaju harac drzavi, to da.
Fasizam je pre svega toliko isprostituisan termin, da vise skoro nista i ne znaci. Sve je fasizam, narocito ono sto nam se ne svidja.

Moderna drzava ima zabrane koje su vecinom opravdane i doprinose blagostanju kakvo nikada ranije nije postojalo. Kako izgleda anarhija mozes da vidis ovih dana na Haitiju.

Fasizam je pre svega toliko isprostituisan termin, da vise skoro nista i ne znaci. Sve je fasizam, narocito ono sto nam se ne svidja.

Moderna drzava ima zabrane koje su vecinom opravdane i doprinose blagostanju kakvo nikada ranije nije postojalo. Kako izgleda anarhija mozes da vidis ovih dana na Haitiju.
Nije fasizam ono sto nam se ne svidja, nego kada drzava zabranjuje ono sto joj se ne svidja.

Meni se duvanski dim uopste ne svidja, verovatno na forumu ne postoji osoba koja vise od mene mrzi cigarete i duvanski dim. Ja svakom pusacu sa kojim sam blizak kazem da je on bolesnik i nenormalan, i da udalji svoju smrdljivu cigaretu od mog nosa. Ovde nije rec o mom licnom ukusu.

Blagostanje dolazi od ljudi, i slobode, ne od Drzave. Haiti nema veze sa anarhijom, nego sa nesposobnoscu te iste moderne Drzave.

Десило би се да не би одмах могло тачно да се измери колико би пореско оптрећење пушачких кафића било, али би временом држава изнивелисала са тим додатним порезом на пушење тих кафића тако да бисмо дошли у ситуацију да је кафа у непушачком кафићу 200 динара, а у пушачком 1000 динара, и онда би неки ишли у једне, а неки у друге.
preuveličavaš, ne bi se to desilo.
niko ne bi držao nepušački lokal jer ne bi niko sebi da puca u nogu. sve bi ostalo po starom, bilo bi minimalno nepušačkih lokala.
Цела идеја је д адозволиш људима слободно деловање, а не да забрањујеш.
101. put ti pišem,
ne zabranjuje ti niko da pušiš!
zabranjuje ti se samo da ugrožavaš druge svojim pušenjem. pusti priče o slobod, izboru i sl. to je samo bežanje od suštine i pokušavanje da opravdaš svoje sebične navike.

Зашто сте толико опседнути забранама?

Што колега пита...а зашто не дозволите макар једно место испод панчевачког моста за пушење?

Зашто сте толико оптерећени забранама?
@LedeniBGD
ko bi dobio dozvolu da drži taj jedan kafić ispod mosta?
verovatno Vučićev brat?
bilo bi nepravedno prema ostalim vlasnicima da neko bude povlašćen i da ipak sme da drži pušački lokal.

101. put ti pišem,
Можеш ти сто пута да поновиш лаж, али она неће постати истина.

Ти забрањујеш пушење у угостиељском објекту.

То је забрана.

А ово о томе да не би постојали непушачки локали уз новчане на граде за њих, или тешко опорезивање за пушачке је, наравно, бесмислица. Новчаним казнама или субвенцијама би се све изнивелисало.

Ипак, ти из идеолошких разлога желиш баш забрану.

Чак не би пристао, како је колега горе навео, да постоји макар један пушачки локал испод панчевачког моста. Чак ни то.

При том, не забрањујеш 1000 далеко опаснијих понашања, али те жуља пушење.

preuveličavaš, ne bi se to desilo.
niko ne bi držao nepušački lokal jer ne bi niko sebi da puca u nogu. sve bi ostalo po starom, bilo bi minimalno nepušačkih lokala.

101. put ti pišem,
zabranjuje ti se samo da ugrožavaš druge svojim pušenjem. pusti priče o slobod, izboru i sl. to je samo bežanje od suštine i pokušavanje da opravdaš svoje sebične navike.

@LedeniBGD
ko bi dobio dozvolu da drži taj jedan kafić ispod mosta?
verovatno Vučićev brat?
bilo bi nepravedno prema ostalim vlasnicima da neko bude povlašćen i da ipak sme da drži pušački lokal.
Буквално имаш много понуда за решење проблема, са тим да може да се нивелише кроз пореску политику,

али ти инсистираш на забрани.

То је већ из идеолошких разлога.

Ни најмање слободе не би пустио другој групацији, већ би да вршиш максималну репресију, док они траже слободу за себе.

ти би забрану, они слободу.

Back