Zabrana pušenja

Непушач сам, али мени је довољно што су пре 10ак година забранили пушење на радном месту, а када изађем ипак сам бирам да будем окружен њима, тако да ми не смета.
А и појавом електронских цигарета, подношљивије је. И не само то, него ми је често и пријатно да осетим тај мирис, уместо оног смрада цигарета.

Да нисмо толико примитивно и заостало друштво, мање би било пушача.
Толико смо примитивни, да већина пушача и непушача мисли да су електронске цигарете штетније од традиционалних. Нико не каже да су оне здраве, већ да су мање штетне.
Eh, pa šta da ti kažem, kad si već sam sebi odgovorio! Pravo je čudo kako elektronske cigarete postaju spašenje za ove što ne mogu bez dima, ha?

Pa, ko bi rekao da će jednog dana svi trčati za baterijama umesto za paklicama?

Ajde, možda se neka budućnost rađa pred našim nosom, samo da nas ne proglase za e-cigaretomane! 😄

Ко да највећу цену за дозволу.
Ти очигледно ниси био по ресторанима и кафанама чим мислиш да у удаљенијим и забаченијим местима нема добрих ресторана и кафана.
Можда се и најбоља храна служи у таквим местима, рецимо Дида Хорњаков салаш, рецимо Перков салаш са чувеним штрудлама, Стари млин код Смедеревске Паланке, Успут код Ваљева, код Пега на путу ка Вишеграду....
Што не би и испод Панчевачког моста била добра храна?
Са друге стране је и ресторан код Гоце и Pената, врхунска клопа.
Није све што је у центру града увек супер, знају људи и ван двојке да праве нешто.
Kod Velike Plane. Ne pitaj kako znam ;) i slažem se sa tobom.

Можеш ти сто пута да поновиш лаж, али она неће постати истина.

Ти забрањујеш пушење у угостиељском објекту.

То је забрана.

А ово о томе да не би постојали непушачки локали уз новчане на граде за њих, или тешко опорезивање за пушачке је, наравно, бесмислица. Новчаним казнама или субвенцијама би се све изнивелисало.

Ипак, ти из идеолошких разлога желиш баш забрану.

Чак не би пристао, како је колега горе навео, да постоји макар један пушачки локал испод панчевачког моста. Чак ни то.

При том, не забрањујеш 1000 далеко опаснијих понашања, али те жуља пушење.
ti isto sve vreme ponavljaš jedno isto... sloboda, izbor, bla, bla, bla...
to sa nepušačkim lokalima i subvencijama se neće nikad desiti, niti bilo gde u svetu postoji takav model.
to ti je kao kad bi rekao neka država napravi autoputeve gde će moći da se vozi 300 km/h i neka putarine budu 5x skuplje nego na običnom auto-putu, pa ko voli da divlja na divlja po putu može tamo da ispuni svoju potrebu da vozi 300 na sat, može tamo da vozi, a ko se plaši da bi neko mogao da ga ubije kolima, on neka ne vozi tim putevima!
zar ne bi bilo uredu da se izađe u susret i ljudima koji vole brzo da voze? Kakav je to "fašizam" zabranjivati ljudima koji voze brzu vožnju da ti svoju strast i ispune?!

a kao što sam već i napisao... ZAŠTO bi to uopšte neko radio?! ZAŠTO bi se neko cimao toliko da bi vama sebičnim pušačima omogućio da pušite u zatvorenom prostoru?
pušenje je štetno po zdravlje i svaka država treba da se bori da smanji broj pušača a ne da uvode stimulišuće mere!

Poslednja izmena:
ti isto sve vreme ponavljala jedno isto... sloboda, izbor, bla, bla, bla...
to sa nepušačkim lokalima i subvencijama se neće nikad desiti, niti bilo gde u svetu postoji takav model.
to ti je kao kad bi rekao neka država napravi autoputeve gde će moći da se vozi 300 km/h i neka putarine budu 5x skuplje nego na običnom auto-putu, pa ko voli da divlja na divlja po putu može tamo da ispuni svoju potrebu da vozi 300 na sat, može tamo da vozi, a ko se plaši da bi neko mogao da ga ubije kolima, on neka ne vozi tim putevima!
zar ne bi bilo uredu da se izađe u susret i ljudima koji vole brzo da voze? Kakav je to "fašizam" zabranjivati ljudima koji voze brzu vožnju da ti svoju strast i ispune?!

a kao što sam već i napisao... ZAŠTO bi to uopšte neko radio?! ZAŠTO bi se neko cimao toliko da bi vama sebičnim pušačima omogućio da pušite u zatvorenom prostoru?
pušenje je štetno po zdravlje i svaka država treba da se bori da smanji broj pušača a ne da uvode stimulišuće mere!
Nismo mi sebicni.
Samo trazimo za sebe ugostiteljske objekte gde se pusi.

Ne bolnice, ne pred decom, ne u tramvaju, ne u cekaonicama,

Ali dimu je mesto u kafani. I uz kafu.

Dakle, tamo gde treba.

I trazimo dogovor, da bude dobro svima.

Vi biste fasisticke letode zabrane svima.

Цигаре су убедљивно најмањи загађивач, осим за породице где родитељу трују своју децу, такође и возила су после њих такође мали загађивач од свега 6%.
Убедљиво највећи загађивачи су ТЕ, прљаве фабрике и индивидуална ложишта за време грејне сезоне.

Ко да највећу цену за дозволу.
Ти очигледно ниси био по ресторанима и кафанама чим мислиш да у удаљенијим и забаченијим местима нема добрих ресторана и кафана.
Можда се и најбоља храна служи у таквим местима, рецимо Дида Хорњаков салаш, рецимо Перков салаш са чувеним штрудлама, Стари млин код Смедеревске Паланке, Успут код Ваљева, код Пега на путу ка Вишеграду....
Што не би и испод Панчевачког моста била добра храна?
Са друге стране је и ресторан код Гоце и Pената, врхунска клопа.
Није све што је у центру града увек супер, знају људи и ван двојке да праве нешто.
nisam ništa loše mislio kada sam rekao "kafić ispod mosta".
nepravedno bi bilo da jedan sme, a ostali ne.
Baš u taj lokal - jedan jedini u kome je dozvoljeno pušenje u celom gradu?
da, zašto bi taj jedan za tebe bio dozvoljen, a za mene zabranjen?

Osim tvog načina razmišljanja?
Ma jok, kakvi... :mazi:
šta konkretno?!
što hoću da ostanem zdrav i što to i drugima želim?

Nismo mi sebicni.
Samo trazimo za sebe ugostiteljske objekte gde se pusi.

Ne bolnice, ne pred decom, ne u tramvaju, ne u cekaonicama,

Ali dimu je mesto u kafani. I uz kafu.

Dakle, tamo gde treba.

I trazimo dogovor, da bude dobro svima.

Vi biste fasisticke letode zabrane svima.
Проблем је што је и Стаљин прогањао пушаче, а не само Хитлер.
Глобалисти су за$ебали и један и други режим.

Ви који волите тај комунистички наратив, немате појма колико је глобализам екстремнији од фашизма.

da, zašto bi taj jedan za tebe bio dozvoljen, a za mene zabranjen?
Opet drkaš lončiće?
Ko ti bre brani, pa nisam ja fašistički nastrojen kao ti, uđi slobodno.
Ja vama ne branim ništa - ni pušenje, ni ulaz u lokale.

šta konkretno?!
što hoću da ostanem zdrav i što to i drugima želim?
Pa ostani, ko ti brani?
Samo što ja mislim da ti nisi baš najzdraviji i bez dima od cigareta...

nemam apsolutno ništa protiv toga.
...
ali, nije uredu da trujes i ljude oko sebe.
ako neko hoće da dođe baš u taj lokal u kom ti pušiš, ima prava na to i isto ima prava da ne želi da udiše dim kojim se ti trujes.
jel nešto neispravno u ovome što sam napisao?
Taj koji hoće da dođe u baš taj lokal onda nek se pomiri sa time da se tu puši. To je kao na nudističkoj plaži, znaš gdje si došao i sad da tražiš od mene da obučem gaće je suludo. Sam si odlučio da dođeš tamo gdje je nešto dozvoljeno i samim time nemaš pravo da kukaš.

Back