Za uspeh na poslu potrebna ženstvenost

Kakve veze imaju devojke sa tv-a sa nasim zivotima?

Zanimljivo da bas ti to pitas a svi primeri koje dajes se odnose na glumice i manekenke.

Ja sam pokusala da ti objasnim odakle dolazi taj stav da je zenstvenost OUT. Ti, koja za sebe tvrdis da si zenstvena i fina, si se po svom obicaju narugala zenama koje misle drugacije od tebe /tvoj primer sa pevanjem je samo uvijena u oblandu izjava da se zenstvenosti rugaju ruzne zene/ a ja ti kao neko ko je i lep i zaista fin /I SKROMAN : ) / - kazem da to sto je neko obukao suknju i ne psuje, ili se nasmesi dok te vredja, nije zenstvenost, nego lazna zenstvenost,
i to jeste `OUT`.

Zanimljivo da bas ti to pitas a svi primeri koje dajes se odnose na glumice i manekenke.

Ja sam pokusala da ti objasnim odakle dolazi taj stav da je zenstvenost OUT. Ti, koja za sebe tvrdis da si zenstvena i fina, si se po svom obicaju narugala zenama koje misle drugacije od tebe /tvoj primer sa pevanjem je samo uvijena u oblandu izjava da se zenstvenosti rugaju ruzne zene/ a ja ti kao neko ko je i lep i zaista fin /I SKROMAN : ) / - kazem da to sto je neko obukao suknju i ne psuje, ili se nasmesi dok te vredja, nije zenstvenost, nego lazna zenstvenost,
i to jeste `OUT`.

Ah pa ti znas i kakva sam ja i sta je prikriveno i sta sam htela da kazem a nisam kazala...auuuuu pa ti si mene zelela da uvredis i shodno tome ovakav izliv, pa recimo zlobe ne zasluzuje moj odgovor. Nikakav.

Missim da je seksistički. Pazi: "Najbolji način da jedna žena uspe u muškom svetu je da se ponaša kao dama jer preterano samopouzdanje i agresivnost mogu da izazovu kontraefekat u radnoj sredini i time spreče žene da napreduju." Dakle, za njih je takvo ponašanje okej, ali žene treba da manipulišu, da budu "mazne i lukave", nema baš logike reć'e ekonomisti. Gde to sad ide da prodornost odjednom gubi na značaju, uspeh na poslu koji očigledno zavisi od drugih muškaraca, tako je napisano, jer naspram nekoga moramo da imamo to mazno ponašanje, u "muškom svetu", kao da samo oni vrše intervjue.

Bulšit, ne postoji univerzalni šablon.

isto mislim. uspevaju oni koji su u stanju da se adaptiraju na sve moguce, a i nemoguce uslove i nacine. adaptibilnost je jedna od osobina, bez obzira da li se radi o muskarcima ili zenama.

Back