Žene za volanom i dalje na udaru predrasuda

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Nina, nažalost, ja sam imao dosta situacija gde su žene mogle da me puknu i prave se lude da sam ja kriv kod prvenstva prolaza. Više puta ulazile u traku bez žmigavca i bez gledanja u retrovizor jer da su gledale, videle bi me sigurno te sam ja morao naglo da kočim i da rizikujem da me neko čukne otpozadi.

No, ni muškarci nisu nešto sjajni, generalno mislim da ima previše neiskusnih odnosno loših vozača koji su dobili dozvole ko zna kako.

Jutros sam imao situaciju, kolona preko trideset vozila stoji, lik ulazi u levu traku i pretiče sva vozila kršeći zakon i ja rekao gde je sada policija da kazni ovog idiota. Malo se kolona pomakla i ja vidim policijsko vozilo koje je bilo u koloni i ladno ništa nisu preduzeli da ga jure.

Iako je sve više žena na putevima – kao vozači, instruktori i profesionalci u saobraćaju – predrasude prema njihovim vozačkim sposobnostima i dalje su duboko ukorenjene u društvu. Novo istraživanje koje je sprovela Agencija za bezbednost saobraćaja (ABS) otkriva da čak 88 odsto ispitanika smatra da su stereotipi o ženama vozačima i te kako prisutni, i to često ili vrlo često.

Rezultati ukazuju na duboko ukorenjene društvene stavove koji često utiču ne samo na način na koji žene voze, već i na to kako se osećaju u saobraćaju. Dok jedan deo javnosti smatra da žene voze podjednako dobro kao muškarci, drugi ih i dalje potcenjuje – pa tako 37 odsto anketiranih tvrdi da žene voze lošije, dok 29 odsto smatra suprotno.
Moje iskustvo je takvo da su žene češće izazovu zastoj, oseća se nesigurnost u vožnji.
Podjednako kod oba pola - nepažnja - uleću i jedni i drugi , a muškarci mahom ne upotrebljavaju signalizaciju.

Muška logika :lol:
494046916_122201771744088736_3896176406675289198_n.jpg

U mladjim danima, sam tako izbacio lakat kroz prozor, macan ,suncanice najtamnije sto postoje, glasna muzika u autu, drug isto tako, kupio prvi VW siroko, lijepo auto u to vrijeme mi uobrazeni i ufurani se da smo mangupi i stoji na semafori kamion pokraj moj prozora i ausuh tacno pokraj moje glave, kad se upali zeleno, puce nesto u auspuhu od kamiona i kao da nam vrecu cadji u auto ubaci ,kad se nismo pogusili, ne mozemo ni da krenemo, ne znam da li je moguce da je dao medju gas ili nesto tako ali ako je taj kamiondzija to namjerno mogao da uradi ,mogu misliti kako se ismijao

Back