Za Pocetnike

Treba mi detaljnije Uputstvo za instaliranje Satelita ATLANTIK BIRD 3 (5 W) .
Risiver Kopernikus yDCIP. BOOT R3X 1.19.
Evo već 3 dana se mučim i nešto ne ide. Znam, i godine su u pitanju (71g.) pa mi zato i potrebno detaljnije Uputstvo. Hajde deco, potrudite se pa mi pomognite!

http://www.lyngsat.com/ab3.html ovde imas aktivne frekvencije
sad neznam sta imas od opreme sem ovog kopernikusa al ajde ovako da ti napisem ako ti je fixna antena trebas opet ako si dosad gledao thor i digi da antenu okrenes u desno za nekih 4-8cm zavisi kako je podesena i da je malo oboris prema zemlji lnb
ako imas motor to je bar lako e sad jedino ako ti nije lepo uhvatila antena klarkovu putanju pa da gubis satelite kad ides desno od thora

http://www.lyngsat.com/ab3.html ovde imas aktivne frekvencije
sad neznam sta imas od opreme sem ovog kopernikusa al ajde ovako da ti napisem ako ti je fixna antena trebas opet ako si dosad gledao thor i digi da antenu okrenes u desno za nekih 4-8cm zavisi kako je podesena i da je malo oboris prema zemlji lnb
ako imas motor to je bar lako e sad jedino ako ti nije lepo uhvatila antena klarkovu putanju pa da gubis satelite kad ides desno od thora

DanijelVR захваљујем ти се на одзиву.
Имам Рисивер DCIP значи са позивионером (мотором), Сат антена D = 120 cm и конвертор ,,Univerzal''. Надам се да ће ми твоји подаци бити од помоћи. Хваала!

hm ako mozes da mi napises do kog satelita ides na zapadu a do kog na istoku i kakav ti je signal na satelitima prosecno
ako ides na zapadu do siriusa i odatle nemas nista treba malo da prestelujes ugao antene odnosno da je oboris malo(da je povuces donji deo antene prema sebi) da ti na astri ako ti je ona nulti satelit bude nesto slabiji signal a na ostalim ces imati bolji

hm ako mozes da mi napises do kog satelita ides na zapadu a do kog na istoku i kakav ti je signal na satelitima prosecno
ako ides na zapadu do siriusa i odatle nemas nista treba malo da prestelujes ugao antene odnosno da je oboris malo(da je povuces donji deo antene prema sebi) da ti na astri ako ti je ona nulti satelit bude nesto slabiji signal a na ostalim ces imati bolji

Извини DanijelVR;, данас нисам био у Зајечару па сам тек сада прочитао твоје интересовање за мој проблем. Ствари овако стоје:
Задњи сателит на Истоку: ASTRA 2А (28,2[SUP]о[/SUP]Е), Позиција: 1.461
Задњи сателит на Западу: AMOS 1 (4[SUP]o[/SUP]W), Позиција: 1.802
Постављени лимити:
Lower Limit: 1000 (Istok)
Upper Limit: 1903 (Zapad)
Тачно је да ,,хватање'' канала на Истоку иде боље него на Западу.
На Истоку: ЕУТЕЛСАТ W2 (38 кан.); ХОТБИРД (503), АСТРА 1 (385) .....
На Западу:АМОС (33), ТHOR (34), СИРИУС 26),...... Ako их Рисивер у претраживању не нађе онда користим податке из ,,Add New TP'' и досад је добро ишло.
Не користим све канале (nемогуће је) већ сам урадио Фаворит листу (листу омиљених канала).

Мени је уствари потребно упутство како да инсталирам нови сателит (ATLANTIC BIRD 3 (5[SUP]o[/SUP]W). Никако да га закачим jер га нема САТ листи да га пребацим у Фаворит листу па би ишло лако. Пробао сам са USER али не иде.
Пример: Menu - Install-TP Congfiguration - Add - Ubaci (Frequencu,Polarizaciju,SR, Poziciju) itd.

Поздрав.

Poslednja izmena:
koji resiveri imaju titl HBO na digiju i po kojoj ceni moze da se nadje ja sad imam kopernikus ali oni nemaju prevode

Imaš jeftinije risivere koji podržavaju titlove a to su Yumatu, Technikus opto 4100 i oni koštaju oko 50-60€ novi, a može i u kopernikus da se ubaci SW koji podržava titlove samo zavisi koja ti je boot verzija risivera.

Poslednja izmena:
Ne moze, zato sto neces moci da gledas sa tim kljucem nista, zato sto se kljucevi menjaju na svakih 10 ili 15 sekundi, zato sto vise ne moze Premiere da se gleda tako. A i ne zove se vise Premiere sad je Sky Germany.

hvala! posto imam wireless 768/256 ne bi trebalo biti problema....nadam se da mi nece kociti ni net a ni risiver...svakako se moram dobro informisati pre nego nadjem nekog da mi to uvede(instalira).

Back