Za ili protiv gladovanja ....

Zekan Zeko

Zainteresovan član
Poruka
405
Zanima me šta mislite o devojkama/devojčicama koje stalno gladuju,zarad bolje figure,i povraćaju?Ja mislim da to ne valja,jer na kraju dolazi do anoreksije i bulimije,pa čak i do smrti...
anoreksja.jpg

Zanima me šta mislite o devojkama/devojčicama koje stalno gladuju,zarad bolje figure,i povraćaju?Ja mislim da to ne valja,jer na kraju dolazi do anoreksije i bulimije,pa čak i do smrti...
Pogledajte prilog 218332

figura se ne poboljšava gladovanjem, gladovanjem se muči telo, uništavaju organi!
figura se poboljšava pravilnom ishranom i fizičkom aktivnošću.
umesto što se promovišu i bulimija i anoreksija i drugi svetski 'trendovi' u mučenju sebe,
mogli bi malo ljudi zaduženi za to da edukuju mlade kako se šta radi pravilno.
džaba nekome dobro telo postignuto izgladnjivanjem kad se takva osoba oseća jadno svejedno.

Pogledajte prilog 218332
I izmislio si toplu vodu... zamisli čudo i otrkiće nije zdravo izglednjivati se...
Mislim da bi zanimljivija tema bili oni koji tvrde da nije zdravo biti na dijeti, a imaju oko 150 kg.

Pogledajte prilog 218332
Bila je to jedna od najpotresnijih tema na forumu, a dugo sam ovde...
Ako te zanima, mozes da pogledas

Osim same bolesti, ulje na vatru se doliva i novim momentima - promocija anoreksije kao pozeljne, umesto podrske i pomoce da se bolesni iz nje izvuku. :(
http://forum.krstarica.com/showthread.php/87141-PROANA?highlight=pro+ana

Psiha je već razorena kad dođe do toga da ljudsko biće vidi iskrivljenu sliku sebe u ogledalu. Dodala bih samo da me jako boli indiferentnost okoline i nereagovanje na vreme i pravi način pa posledice budu tragične!
Cesto najblizi nisu dovoljno informisani o cemu se radi. Cesto misle da se sve resava ako nekako nateraju osobu da jede, a sustina je daleko komplikovanija.

Pogledajte prilog 218332

Немамо ми шта да ''мислимо о тим девојкама'', безвезе је постављено питање...
У питању је озбиљан поремећај који захтева стручно и тимско лечење....

Pogledajte prilog 218332
Baviti se sportom tj,vezbanje svaki dan,hraniti se namirnicama biljnog porekla, zna se kada se leze,kada se ustaje i koliko se spava ! Uspeh zagarantovan !!!!

Anoreksija je teska psihicka bolest.
Inace, od kad sam prestao da se bavim sportom profesionalno,a ima tome mnogo godina. jedna dan nedeljino ne jedem i nemam nikavih problema. Cak mislim da to doprinosi mom zdravlju. Petkom i onako nikad nisam jeo meso,a i postim kad je post. I to je sve. U ostalo vreme jedem sve.

Kakvo gladovanje. Ako je dete bucmasto, malo više nek jede povrće, a manje slatkiše, i treba više da se kreće (upiše neki sport) i doći će na svoje. Deca postaju sve ranije opterećena svojim izgledom i uništavaju sebi zdravlje. I ja sam imala neke bisere u srednjoj školi, ali ništa drastično.

Sjećam se jedne djevojke koju sam sretala često...išla je tada u srednju školu...Bila je nevjerovatno mršava,uvijek u crnom i sa crnom kapuljačom na glavi...Nisam vjerovala da može postojati tako mršava osoba...Posle sam čula da je umrla...Imala je dvadesetak godina...Kažu da je nekad bila deblja i da je htjela da smrša,i da je više puta završavala u bolnici zbog iscrpljenosti...Mislim da je to vrlo ozbiljna psiho-fizička bolest,iako na prvi pogled ne djeluje tako...
I ne znam ko je izmislio taj kult da je biti previše mršav,sa ispalim rebrima ,nešto lijepo i poželjno...

Back