Za čime se najviše žali iz vremena bivše SFRJ

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Najvise zalim za normalnoscu tadasnjeg zivota.
Vise to ne postoji,niti ce postojati.
Ni kod nas,a ni u svijetu.

I po 1000-i put Limunado- bila si mladja.

To je klasican ljudski motiv Zal za mladoscu, najnenadjebivija racionalizacija od svih ljudskih racionalizacija.

To jeste bas ljudska osobina, svi to imamo.

Taj sistem je objektivno bio kancer, ali ti si bila mladja, i sada kada se secas mladosti, uhvati te nostalgija.

Sektor umetnosti je pokupio trilione dolara na tu ljudsku osobinu.

I po 1000-i put Limunado- bila si mladja.

To je klasican ljudski motiv Zal za mladoscu, najnenadjebivija racionalizacija od svih ljudskih racionalizacija.

To jeste bas ljudska osobina, svi to imamo.

Taj sistem je objektivno bio kancer, ali ti si bila mladja, i sada kada se secas mladosti, uhvati te nostalgija.

Sektor umetnosti je pokupio trilione dolara na tu ljudsku osobinu.
Opet ti sa istom pricom.
Bila sam mladja i devedesetih nego sada,ali to ne bih nazvala normalnoscu.
Steta sto ti nisi zakacio bar dio tog vremena,ne bi sada ovde lupetao gluposti.🙂

Pa ja pišem za mene :)
Bila sam klinka i zavidela sam starijoj sestri moje drugarice koja je već bila devojka što u minićima izlazi svako veče, bio je onaj hit nedelje, a mi smo bili mali.. koncerti, žurke po stanovima, na more preko ferijalnog saveza, klinci išli u srednjoj već sami na more itd.. Ljudi su živeli i to baš

Pa ja pišem za mene :)
Bila sam klinka i zavidela sam starijoj sestri moje drugarice koja je već bila devojka što u minićima izlazi svako veče, bio je onaj hit nedelje, a mi smo bili mali.. koncerti, žurke po stanovima, na more preko ferijalnog saveza, klinci išli u srednjoj već sami na more itd.. Ljudi su živeli i to baš
Ma nije riječ o Jugoslaviji, već je cijeli svijet tada bio jedno daleko normalnije mjesto... osim možda Sovjetskog Saveza, ali Jugoviće za isti ionako nije bilo briga.
Ljudi su živjeli i disali "Varljivo leto", ali šzo mi kao klincu reče jedan osvjedočeni HDZ-ovac - to je bio jedan lijep san, koji nije mogao potrajati.

In 1992, Denmark replaced Yugoslavia in the European Championship (Euro 92) after Yugoslavia was disqualified due to the outbreak of war in the country. Denmark, who had finished second in their qualifying group behind Yugoslavia, were invited to participate just ten days before the tournament began. Despite not initially qualifying, Denmark went on to win the tournament, making their victory one of the most unexpected and remarkable stories in football history.

In 1992, Denmark replaced Yugoslavia in the European Championship (Euro 92) after Yugoslavia was disqualified due to the outbreak of war in the country. Denmark, who had finished second in their qualifying group behind Yugoslavia, were invited to participate just ten days before the tournament began. Despite not initially qualifying, Denmark went on to win the tournament, making their victory one of the most unexpected and remarkable stories in football history.
u prijevodu jugoslavija bi pomela ovo prvenstvo da nije bilo prokletog rata.

За рационалном политиком, за разлику од каснијих стихијских, капиталистичких, радикалских политика. Чим се распала СФРЈ одмах су почеле уличне пуцњаве, обрачуни криминалних кланова, појавили су се једни од првих капиталиста Језда и Дафина, ликови са питбуловима, завладали су насиље и неправда, народ је изгубио безбедност и скроз осиромашио. Раније се у школи учило о домаћинству, неке корисне ствари, данас је школа чисто губљење времена, данас је циљ да деца буду што глупља и поводљивија да би били што већи потрошачи и што јефтинија радна снага да би капиталистима правила профит. Данас у вечерњим сатима не смеш да прођеш улицом због ко зна каквих ликова који су се изродили у данашњем систему, данас радиш и недељом неплаћено прековремено и не знаш да ли ћеш сутра имати посао и икакве приходе, данас кад се разболиш гледају те као преваранта ако одеш на боловање.

Back