Yu-Gi-Oh!

evo i spiska zabrana i ogranicenja.
Forbidden Cards

You cannot use these cards in your Deck or Side Deck:

BLACK LUSTER SOLDIER - ENVOY OF THE BEGINNING
BUTTERFLY DAGGER - ELMA
CHANGE OF HEART
CHAOS EMPEROR DRAGON - ENVOY OF THE END
CHAOS SORCERER
CYBER JAR
DARK HOLE
DELINQUENT DUO
EXCHANGE OF THE SPIRIT
FIBER JAR
HARPIE'S FEATHER DUSTER
IMPERIAL ORDER
LAST TURN
MAGICAL SCIENTIST
MAKYURA THE DESTRUCTOR
MIRAGE OF NIGHTMARE
MONSTER REBORN
PAINFUL CHOICE
POT OF GREED
RAIGEKI
SINISTER SERPENT
SNATCH STEAL
THE FORCEFUL SENTRY
THOUSAND-EYES RESTRICT
TIME SEAL
TRIBE-INFECTING VIRUS
TSUKUYOMI
WITCH OF THE BLACK FOREST
YATA-GARASU

NEW! - Chaos Sorcerer, Snatch Steal, Thousand-Eyes Restrict, Tsukuyomi

II. Limited Cards

You can ONLY use one of the following cards in the Deck & Side Deck combined:

BOOK OF MOON
BREAKER THE MAGICAL WARRIOR
CALL OF THE HAUNTED
CARD DESTRUCTION
CEASEFIRE
CONFISCATION
D. D. ASSAILANT
D. D. WARRIOR LADY
DARK MAGICIAN OF CHAOS
EXODIA THE FORBIDDEN ONE
FUTURE FUSION
GRACEFUL CHARITY
GRAVITY BIND
HEAVY STORM
INJECTION FAIRY LILY
JINZO
LAST WILL
LEFT ARM OF THE FORBIDDEN ONE
LEFT LEG OF THE FORBIDDEN ONE
LEVEL LIMIT - AREA B
LIMITER REMOVAL
MAGE POWER
MAGIC CYLINDER
MAGICIAN OF FAITH
MASK OF DARKNESS
METAMORPHOSIS
MIRROR FORCE
MORPHING JAR
MYSTICAL SPACE TYPHOON
NIGHT ASSAILANT
NOBLEMAN OF CROSSOUT
POT OF AVARICE
PREMATURE BURIAL
PROTECTOR OF THE SANCTUARY
RIGHT ARM OF THE FORBIDDEN ONE
RIGHT LEG OF THE FORBIDDEN ONE
RING OF DESTRUCTION
SACRED PHOENIX OF NEPHTHYS
SANGAN
SCAPEGOAT
SPIRIT REAPER
SWORDS OF REVEALING LIGHT
TORRENTIAL TRIBUTE
TREEBORN FROG
TWIN-HEADED BEHEMOTH
ULTIMATE OFFERING
UNITED WE STAND
VICTORY DRAGON

NEW! - Future Fusion, Gravity Bind, Magician of Faith, Nobleman of Crossout, Ring of Destruction, Spirit Reaper, Ultimate Offering

III. Semi-Limited Cards

You can ONLY use two of the following cards in the Deck & Side Deck combined:

APPRENTICE MAGICIAN
CREATURE SWAP
DECK DEVASTATION VIRUS
EXILED FORCE
GIANT TRUNADE
GOOD GOBLIN HOUSEKEEPING
MANTICORE OF DARKNESS
RECKLESS GREED
REINFORCEMENT OF THE ARMY
UPSTART GOBLIN
WALL OF REVEALING LIGHT

Ako vam trebaju objasnjenja o nekoj karti i njenom efektu ,pisite mi. Sve ove znam a i vecinu ostalih , a stvarno ih ima oko 5000 ...

Roberta:
Hvala pokusacu da nabavim i te dve. Igrica je extra. U pocetku je bilo tesko za igranje jer se raspolaze samo sa 20-ak karata, ali posle je sve zanimljivije kako sam dobijala nove karte.

Stvarno ti je smrt da igras Yu gi ja. Igra sa dosta dobrim kartama a tvoje su smesne. Ako si to uspela ove ostale ces da razbijes jer su dosta lakse. Karte koje si otvorila u Ju gi ju vaze i za Kaibu , a sve se dalje prenose na Joey-ja pa ces na kraju da imas preko 700 karata. Mada ti tek kada ih otvoris a Pc odmah , mada je on tupav pa nije problem :-)

Auuu bre, jel ima nesto sto je dozvoljeno. Mislim da mi je od decka ostalo 10 karata kada izbacim zabranjene! Mada, raumem da je ovako duel mnogo zanimljiviji i vise strategijski nego na srecu... :) Ali kakvih 5000 karata pominjes? Nadam se da sa YVD ne mozes da koristis nista osim 700 i nesto Joey-evih... Kako bre i gde da upoznam 5000 karata? Mislim, volim ja Yugi-ja, ali nisam JA Yugi!!

pa ne trebaju ti svih 5000, ja mozda znam oko 2000-3000 :-)

Glavne karte koje nemas u Joey-ja a trebaju ti su sakuretsu i compulsory od trap karata, treeborn frog,mobius i breaker the magical warrior od monstera i pot of avarice od spellova.
Za to i sluze dueli da upoznas tudje spilove i ideje. A ako cemo da igramo na netu protiv stranaca onda moramo po pravilima

Pozdrav.
Mislim da je ovo sa zabranjenim kartama malo ''boring''. Hajde da karte što su forbiden budu dozvoljene ali samo po jednu kartu u decku(pot of greed - zabranjena -ma da!) a ove ostale da budu skroz dozvoljene.Ko se slaže?

Au ljudi, ala ovo sve ide sporo.. Ja sam u pocetku bio siguran da ti igras sa kartama samo iz Joey-a! Zato sam i pomenuo hamachi- sa njim iz same igre joey the passion igras..... Mada, privlaci me ovde to sto ima toliko karata.... Trebao bih da vec danas dobijem flat pristup (doduse dial-up)... I'll keep you posted....
A sto se tice forbidden karti- sve mi je jedno! Vazno je da su pravila ista za sve ;)

Sta je Hamaci sada ?

I ja sam mislio da je bezveze bez zabrana ali cete ubrzo videti da je bolje ovako. Bez zabrana imate monster reborn,change of heart , snatch steal i pot of greed. Pretpostavimo da protivnik ima dva monstera a ti nista , on u rukama 5 karata a ti jednu npr monster reborn. Povuces pot of greed, zamenis ga i povuces snatch steal i change of heart. Znaci uzimas oba monstera protivniku i jos jedno iz groblja!? Zavrsis partiju za jedan turn. ( i udaljis se od stola da protivnik ne skoci preko i udavi te!!! ) ovako traje duze i neizvesnije je. Mada i ovako ima mnogo jakih karata.

Ima karata koje su stvarno prejake.. pomalo ludacki jake... Raigeki bih tako sigurno izbacio... Ali izbaciti monster reborn?? Nekako mi je ta karta toliko vezana za YuGiOh da bez nje ni on ne bi bio ono sto jeste.... ******, sreca i u zivotu cesto igra presudnu ulogu- mora je biti malo i u kartaskoj igri....

Pa i meni je krivo zbog CHAOS SORCERER,CYBER JAR i TSUKUYOMI pa sta daradim ne smisljam ja zabrane nego dokoni menadzeri u kancelarijama. trebali su da zabrane lightning vortex i mirror force,a ne dark hole

Pozdrav svima. Ok kontam ja te zabrane ali tu su sve karte kojim možeš preokrenuti duel. Ako tih karata nema nemaš čemu da se nadaš. Hamachi je program koji simulira mrežu preko net-a i mnogo njih je uspelo da igra Joey-a preko njega. Činjenica je da u YVD ima više karata ali je lepše igrati u Joey-u.
Poz.

Mislim da sam negde vec napisao... Kakogod- moraces da nadjes igru preko nekog od P2P programa (svaki od korisnika programa stavlja svoje fajlove na raspolaganje drugima). Takvi programi su npr. Torrent, LimeWire, Kazaa... Naravno sve ovo ne vredi ako nemas dobru konekciju... Igra ce verovatno biti jedan image fajl (od oko 300-700MB, zavisno od igre koju skidas)...
Vise od ovoga ti ne mogu reci jer nemam brzu konekciju i nisam mnogo koristio pomenute programe. Mada to je sustina- nema tu ni mnogo sta da se doda! ;)
Ja bih skidao i epizode kada bih dobio ADSL cable ili wireless NET :D Neko je postovao i sajt na kome je to moguce (mada nisam ga obisao da se ne bih bedacio.. :) )

poz. svima
polarni rjesio sam ono sa kartama upocetku sam izgubio comon pa sam procitao uputstva sa 5 stranice kako da ga vratim i uspio evo ti dekova koje sam sastavljo ovih dana ........................
kako da ih stavim na sajt mozes pomoc

sta se prepirete oko tog turnira jes da ima dosta super zabranjenih karata ali ja imam skoro sve u spilu mislim vecinu karata u spilu ali karte se mogu zamjeniti kao npr. monster reborn moze da zamjeni Premature Burial ili Call of the hunted a pot of greed, dva jar of greed ili tako nesto sem ako i ove nisu zabranjenje. ja sam ako mene pitate uvjek za duel ali nemojte meni dati najlakseg protivnika. taj hamcija mogu se kladit da ga nema pola od nas a YVD ih ima 100% vise od pola. e i gdje se skida P2P (program za skidanje igrica).

Kome i kada da dam IP adresu.

E jeli neko za duel. ali bez zabranjenih mislim da budu zabranjene ko na joey-a.
1x miror forcce
1x ring of destrukcion
1x cyber jar
1x pot of greed
1x monster reborn
1x svi djelovi exsodije
1x sangan
1x witch of the black forest
1x sve karte koje vracaju monstruma sa groblja
1x crash card
i te znate vec

pa mogli bi igrat sa 1monster rebornom 1pot of greed 1dark hole ...
tako nesto da nema ragekia nego dark hole jer sa ragekijem mozes dobiti duel odmah. a sa dark hole unistavas i svoje i njegove karte.ima li eksodija da se stavi u spilu.

pobjednik osvaja duel sa nekim strancem ali mu ostali sve organizuju.Npr. pobjedi sword hunter i ostali mu trebaju naci nekog stranca da igra sa njim. moze?

Brate nisi glup- to sto pokusavas je nemoguce! :) Mozes da napises samo adresu sajta na kojem postoji neki fajl. A ako je fajl samo na tvom kompu onda ga ne mozes prosto ubaciti, kao npr. sliku... Bar mi se cini :confused:
Ja hocu da igram i sa i bez zabrana- vec sam rekao da mi je sve jedno :D Pravila su ista za sve! Voleo bih da probam i jedno i drugo, Skinuo sam i YVD i izglede karata, ali me tako mrzi da pravim deck od 2000 karata.... Nisam nikada koristio ni hamachi, ali valjda bi preko njega mogli da igramo igru iz Joey the passion sto bi za pocetak mozda bilo bolje... Mislim da se sword hunter bolje razume...... A pitam se bas i sta je sa foreverangel... Bas je dugo nema- pocela je da me zabrinjava!
Kako napreduju TV serija- jesu li poceli ozbiljniji dvoboji ili je jos uvek zezanje u akademiji?

joj aj sam mislio da mote kosto je ubacio sword hunter. a i mene mrzi da sastavljam deck ali ga ipak nekako sastavim. neznam ja mislim da je jos zezanje, zadnja epizoda kojju sam gledao je mislim kada se onaj jeden kako se vec zovo bori sa chezom koji sad predstavlja neku sjevernu akademiju. na sami pocetak chez poziva armed dragoon lv3 a jeden ja mislim brstrina triks ili onaj wingmen nisam siguran. i odmah napada armed dragona lv3 neznajuci njegov efekt a onda chez poziva armed dragon lv5 uz pomoc efekta itd.
a te forlover angel mozda vise vamo ne dolazi jer je nasla nesto novo na krstarici. jer ima toliko puno foruma pa je nasla nesto novo.kooliko sam vidio nema je od 3-4 stranice:).
ono za karte reko sam vec hvala sto si mi pomagao ali nije bio problem u meni nego u glupom kompjuteru od svake glupe karte imam po 10 karata a od boljih po1-2

JESI LI ZA DUEL KAD SI VEC SKINUO YVD mislim ako imas spil. jesi li jos na dial-up

Imam i dalje dial up, ali to nema veze. Jedini je prob sto me tako mrzi da pravim deck.. poceo sam neki dan i jos sam na slovu A!! Posto idem redom i izdvajam zanimljive karte.... A 4ever angel je bila do pre 2 nedelje STALNO na forumu (nego su spojili 2 iste (yugioh) teme nekako pa mozda sada tako ispada)... Ne verujem da ne svraca zbog drugih foruma-sigurno uci.. :-?
U poslednje vreme nema ni ostalih. Mora da su ozbiljnije shvatili zabrane/dozvole karata..... :confused:
Probacu ovih dana malo da pozurim, ali me nervira i dial-up! Tako da nikako ne mogu da obecam... Mislim da cu do kraja februara tek dobiti ADSL. Ako i tada budes hteo (a tada cu vec lakse, konacno i vise moci da se prepustim yugioh-u) baci e-mail adresu pa cemo da picimo! ;)

Back