Previse si me ozbiljno procitao.
Gledao sam crtac A.T.O.M - atomic teens on machines, i zanimljivo mi je bilo to sto je svako bio u posebnom znaku rodjen. Ima ih valjda pet, ako se ne varam i to je neki zlatan broj sto se tice crtaca o grupici koja zajedno prelazi preko svakakvih nevolja. Jedan je uobrazen i sujetan, drugi jako jak, treci je vodja, cetvrti je devojka a peti clan je totalno opusten.
Paleta karakteristika, svako drugaciji. Zasto su svi u razlicitom znaku?
Da bi pogodili sto vece trziste dece koja ce traziti nesto da se identifikuje sa Hawk-om, ili sa ne znam kojim, onim sa isecenom obrvom koji koristi 'jo-lan' misticne sposobnosti...
I da bi bilo zanimljivije i raznovrsnije, sarenije i da bi se izbegla monotonost i dosada, a to je ubica crtaca sto se tice dece.
Ali dobro, to je normalno, i ja sam se palio na Ninja Kornjace...
Kada sam napisao 'maloumne devojke' mislio sam na neku 'podloznost' vecu kod njih da poveruju i vode se prema astroloskim znacima.. kao 'Jao kako je sladak, mora da je strelac' i tako, a u stvari je selac i tako.
Ako preterujem to je iz pobuda razgaljivanja humora... mozda me nisi ukapirao.
Po slicnom shablonu se shtancuju crtaci ti kineski, japanski, jedan-dva glavna lika kao centar price, sa odredjenim setom sposobnosti i licnosti, a ostali su tu da dopune radnju svojim problemima i manama i redjim vrlinama. I svi nekako su isti, dobro, jugi je zaraza zato sto sam lak na takve crtace, klinac obucen kao neki apokalipticni martyr iz buducnosti sa ruzicastom siljatom kosom me osvaja svaki put. Ali recimo pokemone ne mogu ozbiljno da gledam, a i to ti je neki fenomen u svetu, i digimoni.. opet na istu foru sve.
Mene zanima kako to da jos uvek pale, kako to da prodaju na slicne fore iste stvari tako uspesno ti azijati.
Nekako je meni normalno da se kinez oseca usamljeno mnogo lakshe nego neki evropljanin, u drustvu manjeg broja ljudi.. Jos nisam video neki azijatski, a uspesni crtac o Jednom liku, koji sam ide i resava svoje probleme bez postave za podrshku, njihova vizija njihovog sveta utice na njihove crtace, umesto jednog - dobijesh pet komada.
Kontra primer je Aeon Flux, glavni lik i glavni negativac su jedini stalni likovi u prici, mislim da je severno-americka/evropska produkcija u pitanju.
Drugacije glave razlicito crtaju.
Nisam gledao tu generacijuX, Jugija sam gledao u nekom chudnom mesecu, kada sam bio totalno besposlen pa sam gledao tv po ceo dan i rojalno se zezao.
Ej, nije valjda da kupujes i skupljash slichice od Jugi-a?