XV beogradska gimnazija

• Začetnik teme Začetnik teme dcd
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
e pa ovako...imam ja jedno ozbiljno pitanje za vas...kako vi izdrzavate?
ucionice su nam enormno velike a u svakoj ima max 3 radijatora...
danas je napolju bilo oko 6,7 stepeni..i ok...zima je...ali u ucionici je bila ledara... -7
a u to sam se uverila kada je usao decko u jakni koji je dotad bio napolju i pitao,jbt-zasto je ovde ovako hladno?
da li je stvarno humano da imamo casove u takvim uslovima?
u mojoj ucionici nema vode vec mesec dana a sve to zato sto je domar uvek isuvise pijan ili lenj da poveze cev-sifon sa zidom....a za to mu treba ukupno 10 minuta....
a kao slag na tortu tu su one skele...da li nadzidjuju sprat ili krov...ne znam...ali stalno buse,lupaju..danas smo se prosto pitali da li ce nam neko pasti sa plafona...
jedina da kazem sreca jeste to sto su nam casovi 30 min..inace stvarno ne znam kako bi funkcionisali ceo dan u hladnjaci....
ali opet-nasi profesori strajkuju,male su im plate..ok slazem se..ali da li mi treba da ispastamo?em nam ovi buse i lupaju,em je hladno ali njima ne smeta pismeni od jedva sat vremena..trude se da nam pomognu poneki...ali moraju da shvate da to nije dovoljno..ovo nisu uslovi u kojima moze da se radi!!!!
jednostavno nisu....to nije humano...zasto je sve tako..ali mislim d aje glupo imati stav-a sta mi tu mozemo?mozemo nesto...niej u redu i nije fer....npr,skupljamo pare z aonu porodicu...ok,super-dacu pare..ali zasto nikome nije palo napamet da skupi pare za nas/ili je nekome bas stalo da propadnemo ili neko pare i koje nam se daju za popravku-stvalja u svoj dzep!!!!!
jer je ovo veoma nelogicno...
zakljucak svega je da se mora nesto preuzeti!!!
iako idem iz skole z apar meseci mislim da nije fer...i pitam se zasto ovako?i dokle?
o stolicama i stolovima necu da raspravljam....a o cistoci vc-a i ucionica-suvisno....tetkice iz plave smene-SVAKA CAST!!ali zi suproten-d ali vi znate sta je cetka,metla????znaci,milion puta mi uhvatimo pa nogama isutiramo djubre u kantu jer je odvratno!!!!
pa se samo pitam....ljudi da li vama to stvarno ne smeta ili ste jednostavno lenji i u stilu briga me....
mislim da moze nesto da se menja...da se uradi..i da promenimo..pa jbt,nama ce biti bolje!!!!!
volim XV-u....ali umesto d abude bolje-sve je gore....pa me zanima kako???????????????

-Evo,potrudicu se da sazeto odgovorim na tvoj "esej" ,hehe...
XV-a postoji relativno kratko,nekih 20-ak godina,a izgleda kao da je stara bar 50. Sve je to posledica "ulaganja" tokom ovih godina.Zasto se ne ulaze?Kuda idu pare koje svake godine uplacujemo,pri upisu?(da napomenem,ove godine smo medju retkima koji su davali 2000 za upis,svi daju manje) .Svi znamo kuda i kome idu pare.Tako da ne bih o tome,bar ovde,na forumu.
Ja sam se,tokom ove 4 godine,pomirila sa tim da nista od toga da samostalno organizujemo exkurziju nece biti(jer je,realno,exkurzija vise nego dranje,i otimanje para-zato nas je i islo koliko nas je islo na nivou skole) ,jer je planirano da nas odrenjena agencija vodi(ne bih navodila ime) ,i to su cinjenice.
Da se bunimo sto nema grejanje?Da pitamo gde su pare od upisa?Ne vredi..Znas da ne vredi.
Pa,prosle godine su nam od tih 1500 dinara(koliko smo tada davali) ,"uredili" dvoriste.Uredili su ga tako sto su postavili nekoliko klupica(drvenih,naravno),i to su "terali" decake iz skole da kopaju "temelje" ,sta dalje da ti pricam?Mislim,da se ne lazemo,mogla bih da navedem milion primera,al necu.Iz objektivnih razloga.A,i zato sto je sve ovo prazna prica nas,gimnazijalaca.
U nasu skolu se ne ulaze,i ostace tako.
A,sto se tice klupa,i svega drugog,donekle smo sami krivi.Ko nas tera da pisemo po istima,saramo zidove,i sve.Al' dozvoljeno nam je,pa sto ne bi bili vandali?Da se razumemo,koristim MI jer ne zelim sebe da izuzimam.A,zbog pojave zutice su nam nabavili i sapune za WC-e,i koliko su oni ostali na tom mestu?Svega par sati...Tako da..Osudjujem sve.
Eh..Ovo je sazet post,kuku...Ala lazem ;) :)
Guaranice,i ostali,nemojte se cimati oko toga na sta nam lici skola,pomislite kakvo drustvance imamo,nabacite kez,i idemo dalje :) :)
Zelim da kazem da,iako imamo jednu od najlosijih skola(Po izgledu),ja je ne bih menjala ni za koju drugu.Ali ,bukvalno .Ni drustvo,ni jednog coveka,profesora.Potpuno sam zadovoljna.Tako da...........

Ljudi su ok....ali stvarno mislim da nije humano i nije fer..jesmo i mi krivi...ali i oni su...iskreno-briga me je za sve to..jer ja tu treba da sedim celu zimu...jos sam ja tamo blize zidu..mogu da zamislim kako je onima do prozora...verovatno ce u starosti imati reumu,isijas ili tako nesto...jednostavno je neshvatljivo i debilno....zasto su takvi odredjeni ljudi?
supre je skola ovako,ali zaista mislim da makar ako nam vec traze toliko trebaju da nam obezbede ono osnovno za to...busenje,zujanje,lupanje,zima,nedostatk vode,vc-a,dranje za ekskurziju,nevoljnost pojedinih ljudi d adaju pare koje dobiju,da nam ucine bolje....i to su nasi uslovi...VAU!
sta reci...znaci stvarno sam se iznrevirala...zasto svi mogu da strajkuju,a mi ne..?mislim glupo pitanje,ali daj da menjamo stav-sta ozemo tu..mozemo....moramo...jer je strasno..
znaci od zime-noge nisam mogla da pokrecem-izasla napolje-super mi bilo... tako daaa....ljudi ajde da ucinimo nesto stvarno-nama ce biti bolje bar malo...
ehehe...Sicka...nisam pri kredi...ali slazem se :D nadam se d ahoce...bilo bi fer!!!!

Back