WTA

Bas sam gledao snimak meca Serena vs. venus! Znaci,odlican tenis,Venus je mogla u 100 pokusaja da zezne sestru,al joj nije uspelo..Zto je Serena i pobedila,svakakko ne nezasluzeno-manje je gresila,a Boga mi,trcala je kao Usein Bolt povremeno! Odlican tenis,ponekad mi se cini da ga vredi gledati :D

Da stvarno je cudo da onolika mrcina kao sto je Serena igra tenis i to uspesno igra tenis.
A ova Venus bas nije imala srece.Cak mi je bilo i zao.Nekako mi uvek izgleda nekako napaceno.

e ti si jedan lik od milion dolara :))) serena ima dobru sestru, nesto mi je neverovatno da je venus onoliko nagresila drugom setu , a prvi set su igrale ko od bede obe

- Da bi postao grend slem šampion i prvi na planeti, ne možeš čekati da ti neko drugi poklanja pobede. To Jelena radi - kritičan je Nik Bolitijeri, jedan od prvih teniskih učitelja Jankovićeve. - Kreće se dobro koliko i sve ostale teniserke, forhend joj je solidan, dvoručni bekend odličan... Kada bi bila samo malo hrabrija
na servisu, po cenu duple greške, to bi bila potpuno druga priča. Mora da bude agresivnija.
Ipak, jedna stvar bi mogla da napravi razliku u odnosu na prethodna polufinala turnira „velike četvorke“.
- Samopouzdanje. Ranije je bila veoma nesigurna, ali posle svega što je preživela, mislim da je postala svesna da može da napravi taj završni korak. Jelena ima igru, karakter i ličnost koji su danas potrebni VTA karavanu. Potrebno je samo da se troši manje energije na slabije protivnice. Znam da ima te dramske momente u tri seta zato što želi da ide u Holivud - bocnuo je učenicu Nik Bolitijeri i poželeo joj sreću protiv Dementijeve.

ANA PADA
PORAZ Ane Ivanović u drugom kolu Ju-Es opena neće je koštati samo gubitka prve pozicije na svetu, već i - druge. Plasmanom u polufinale, Serena Vilijams preskočila je našu teniserku, a isto bi mogla da učini i Elena Dementijeva ako se domogne finala...

Ti nordic stvarno toliko nevolis nase teniserke!! Vise bi voleo da sestre pobede nego JJ. Stvarno tuzno nemam reci. Ali ti verovatno ces sada kao nesto pametovati kao uvek.

Inace nadam se da ce jeca pobediti, a za finale ce biti tesko i serena, i safina trenutno igraju odlicno:)

ne volim pojedine (jednu ne mogu ni na ekranu da gledam a ocigledno nisam jedini)

protiv jelene nemam nista ali je Serena ipak legenda i za razliku od mnogih ja je postujem

posto Marija ne igra nije mi mnogo vazno ko ce uzeti trofej (samo da to ne bude jedna,i srecom ispala je odavno)

Poslednja izmena:
Mislis na Anu, posto ni ja je nevolim.
Jedno pitanje: Nadal je vise defanzivan igrac, takodje i jelena oboje se bore do zadnjeg daha, i sve stizu. Zasto onda njega volis a nju ne. Ako mislis na povrede seti se da 2007 nije imala skoro ni jednu, ove godine jednostavno platila cenu previse turnira.

Jedno pitanje: Nadal je vise defanzivan igrac, takodje i jelena oboje se bore do zadnjeg daha, i sve stizu. Zasto onda njega volis a nju ne. Ako mislis na povrede seti se da 2007 nije imala skoro ni jednu, ove godine jednostavno platila cenu previse turnira.

ne mozemo ih porediti....

pre svega u pristupu. videla si kako Rafa prilazi osnovnoj liniji za zagrevanje,videla si kako gleda protivnike i koliko puta u toku meca menja grimasu lica (ako je ikad i promeni). jednostavno,tu je da ti pokaze da ce te samleti,odbarnom ili napadom. takodje,branice nemoguce loptice dva minuta a onda te ili razneti svojim udarcem ili ces izgubiti zivce i poslati lopticu 5 metara u aut (a pred tobom je prazan teren)

sa druge strane,Jelena je potpuno pasivna... spage,sirenje ruku,gestikulacije i cesto odavanje utiska kao da vise nema atom snage u telu dace protivnici podstrek i snagu da je napadne jos jace. ona ce retko kad preuzeti inicijativu i napasti prva a bojim se da vec njena sledeca protivnica moze igrati dva dana sa osnovne linije,i to bolje od nje

uostalom videcemo ali ona ovakvom igrom tesko moze do velikih rezultata (ako ja nista ne znam o tenisu rekao bih da Nik zna)

@ JaNkOvIc FaN
hahahaaa... :lol:
e, napadas nordica sto ne voli nase tenisere, pa cak i nazivas to tuznim, a onda 'ladno sam priznas kako ne volis anu! :lol:

Poslednja izmena:
Prava istina kod jelene je to sto njoj fali snage, vidi se da oce vise da napada ali to nije dovoljno jako, zato mislim da bi trebala da se vrati defanzivi ko u 2007, ili eventualno da nabija misice.

ne, rekao si samo ovo sto je boldovano. :P al' nije ni bitno... :o

@nordic
skroz si u pravu si za rafu i jj...
mislim da je i jj svesna svega ovoga... vec je ona malo poradila na tome (i drago mi je da to pocinje dobro da se vidi a posto sam se vec uplasio da se zakopala u jednu tacku), a nadam se da ce i jos malo (vise).... ima potencijala da bude jos dosta bolja od ovoga... :)

a ne mislim da jj bas nema snage. pre bih rekao da ne rizikuje dovoljno, tj. ne usudjuje se da u nekim trenutcima kada to deluje dobro- salje niske (i brze) lopte; tik uz mrezu...

Poslednja izmena:
ne, rekao si samo ovo sto je boldovano. al' nije ni bitno...

@nordic
skroz si u pravu si za rafu i jj...
mislim da je i jj svesna svega ovoga... vec je ona malo poradila na tome (i drago mi je da to pocinje dobro da se vidi a posto sam se vec uplasio da se zakopala u jednu tacku), a nadam se da ce i jos malo (vise).... ima potencijala da bude jos dosta bolja od ovoga... :)

jednostavno ne smes delovati nemocno na terenu jer ovim klinkama ne treba mnogo da te zgaze... takodje,odakle zna i ume mora naci snagu za 2 i po sata bespostedne borbe

uostalom,ona jako retko bije nekog bas ubedljivo (Sereni su uzimali po 4 ili 5 gemova ove godine) a i to kosta (kao i sve u zivotu)

Dementieva sigurno nece cekati i nadigravati se dva sata sa njom vec ce jurisati osokoljena Olimpijskim zlatom i lovom na broj 1. dakle,mora igrati hrabro inace nema sansu

Poslednja izmena:

Back