WTA

Ne bih se baš kladio da će Bušar da osvoji turnir. Više šanse dajem Andrei nego njoj. Da je Jelena bila u meču danas, lako bi izašla na kraj sa kanađankom. Al čim Jelena ne može da pogodi forhend pa da joj život zavisi od toga, znaš da joj se ne igra tenis i da jedva čeka da se pokupi sa terena i da ode.

Ne bih se baš kladio da će Bušar da osvoji turnir. Više šanse dajem Andrei nego njoj. Da je Jelena bila u meču danas, lako bi izašla na kraj sa kanađankom. Al čim Jelena ne može da pogodi forhend pa da joj život zavisi od toga, znaš da joj se ne igra tenis i da jedva čeka da se pokupi sa terena i da ode.

Pa ne znam sta da kazem osim da je i meni nekako delovala odsutno. Bila se vratila u jednom momentu i onda... prosto stala.
Cim bi podigla nivo igre - sto bi rekli komentatori - odmah se sve menjalo u njenu korist.
Sto rece onaj komentator da je Jelena izjavljivala da u njoj postoje dve Jelene, jedna dobra i jedna zla, izgleda da je ova druga juce igrala tenis...
Ne znam, ali mladjahna Busar ako i ne osvoji ovaj turnir - zaista postaje, ako nije vec i postala velika pretnja za ostale teniserke.
Ako je nesto ne skrajne sa puta, jer su dame ipak malo drugacije od dzentlmena i na njih mogu da uticu mnoge stvari da bi zapostavile tenis, smesi joj se lepa karijera.
Kao uostalom i Aliz Korne.

- - - - - - - - - -

Nisam bila u prilici da vidim prvo kako igra, a zatim i kako izgleda Ajla.
Mislila sam da se zove Alja. Ali, izgleda da sam pogresila. :)

Danas gledamo polufinala kod dama.

A u Montereju lepo igraju obe nase teniserke.
Jovana Jaksic je pobedila Amerikanku za koju prvi put cujem, zove se Boserup sa 6:3 i 6:0
a Ana je pobedila Ribarikovu u tri seta, u drugom je nasa potpuno podbacila bar prema rezultatu. Sve u svemu, bilo je 6:1 0:6 6:2 za Anu.
Ali Monterej nasi ne prate, bas mi je zao. Volela bih da vidim mladu Jovanu kako igra.

Ana Ivanović plasirala se u polufinale takmičenja u Montereju pošto je za tačno 100 minuta bila bolja od slovačke teniserke Magdalene Ribarikove sa 6:1, 0:6, 6:2.

Bravo za Anci ...:heart:

448884_mdf47213_f.jpg

Pa ne znam sta da kazem osim da je i meni nekako delovala odsutno. Bila se vratila u jednom momentu i onda... prosto stala.
Cim bi podigla nivo igre - sto bi rekli komentatori - odmah se sve menjalo u njenu korist.
Sto rece onaj komentator da je Jelena izjavljivala da u njoj postoje dve Jelene, jedna dobra i jedna zla, izgleda da je ova druga juce igrala tenis...
Ne znam, ali mladjahna Busar ako i ne osvoji ovaj turnir - zaista postaje, ako nije vec i postala velika pretnja za ostale teniserke.
Ako je nesto ne skrajne sa puta, jer su dame ipak malo drugacije od dzentlmena i na njih mogu da uticu mnoge stvari da bi zapostavile tenis, smesi joj se lepa karijera.
Kao uostalom i Aliz Korne.

- - - - - - - - - -

Nisam bila u prilici da vidim prvo kako igra, a zatim i kako izgleda Ajla.
Mislila sam da se zove Alja. Ali, izgleda da sam pogresila. :)

Danas gledamo polufinala kod dama.

Bušar ima potencijala, to svakako. Trenutno od mlađih teniserki mislim da je Halep najopasnija.
Što se tiče Ajle, po stilu igre me najviše podseća na Aravan Rezai. Tuče po loptici ko Marko Kraljević topuzom.

Bušar ima potencijala, to svakako. Trenutno od mlađih teniserki mislim da je Halep najopasnija.
Što se tiče Ajle, po stilu igre me najviše podseća na Aravan Rezai. Tuče po loptici ko Marko Kraljević topuzom.
meni je interesantna ova klinka belinda benčić.
ima sedamnaest godina i igra za švicu.
vodi se kao broj 1 u juniorskoj konkurenciji jer je prošle godine osvojila 2 GS - RG i vimbledon.
juče je skinula svoj prvi veliki skalp u seniorskoj konkurenciji pobedivši saru erani sa 2:1 i večeras u pola devet igra u čarlstonu svoje prvo 1/2 finale protiv slovakinje cepelove koja je izbacila serenu u drugoj rundi.
u drugom 1/2 finalu igraju petković i bušard.

ako vas interesuje možete je gledati preko ovog streama - klikni

Ana ima problema sa kukom, ne znam koliko je to ozbiljno. Nadam se ne mnogo.

A u finalu Čarlstona igraju Andrea Petković i Jana Cepelova. Nadam se pobedi Andree.

Sve ste lepo napisali.
Drago mi je za Jovanu i Anu.
Uopste me ne zanima koja ce od njih osvojiti turnir u Meksiku, samo da Ana ne bude ogranicena u igri zbog te povrede kuka. Videcemo.
Zelim im obema srecu i pobedu.

A i Andrea je pametno odigrala treci set. Izuzetno je cenim, jer je svoja. Mnogo sam se potresla juce kad sam videla kako place posle pobede... zaista veoma emotivni trenutak... toliko joj je bilo stalo do pobede... samo se nadam da se nije mozda povredila.

Ipak se meni vise dopao mec Cepelova - Bencic.
Iako je izgubila, Bencic je velika nada. 17 godina, jos nisam gledala tako mladu teniserku koja je toliko zrelo igrala. Ipak, Cepelova je u finalu. Bencic je izuzetno temperamentna, to sam primetila.
Zao mi je sto nisam odgledala Ajlu Tomljanovic, ali bice valjda prilike.

Naravno, slazem se da je Halep izvanredna vec duze vreme i igra zaista fenomenalno.
Eto, pocele su da se pojavljuju nove mlade teniserke koje ce sigurna sam ostaviti traga u teniskoj istoriji.

Poslednja izmena:
Pa sve te mlade teniserke sem Halep ce ostati prosecne igracice, koje bljesnu na nekim turnirima a onda ih nigde nema.
Za Belindu ne znam, nikada je nisam gledala.
Ova Jovana jeste nasa ali neverovatno koliko devojka ima lose ponasanje na terenu. Ponasa se kao broj 1, umisljena je vec sad, (iako je 100 i neka na listi).
Gledala sam njen mec sa Japankom, devojka ima sasvim prosecne udarce, jednostavno zreb joj se otvorio i eto je u finalu.
Necu da omalovazavam njen uspeh, veliki je, ali mislim da je necemo skoro gledati tako daleko.
Ima 21 godinu, vec je uveliko trebala da osvaji neki turnir, ali nista.

Pa dobro, nije bas bila neka konkurencija u Montereju.
Ruku na srce.
Sta ga znam, prvi put sam sinoc gledala Jaksicevu. Devojka ima samopouzdanja.
I to cenim.
Vreme ce pokazati sta ce dalje biti. Mozemo samo da pisemo u sadasnjem vremenu.
Cepelova me je iznenadila svojom dobrom igrom. I Belinda se za jednu sedamnaestogodisnjakinju veoma dobro snalazi. Cak sta vise.

cepelova će svakako ući u teniske anale kao jedina teniserka koja je na jednom turniru pobedila broj 1 na svetu i u seniorskoj i u juniorskoj konkurenciji.
u drugom kolu je dobila serenu, a sinoć u 1/2 finalu i juniorski broj 1 - benčić. :rtfm:

Ana je osvojila Monterej 2014. u Meksiku.
Srpsko finale, Jovana Jaksic joj je bila protivnica.
Sve cestitke obema!

I Andreja Petkovic je osvojila turnir, ali u Juznoj Karolini, u Carlstonu!
Cestitam, mnogo mi je draga ta devojka. Dozivljavam je ne kao Nemicu, nego kao nasu.

I... nije uspela Jeca u Carlstonu. :(
Ova devojcica Busard je cudo!

... sa malom bušar nema šale ;)

Zenski tenis je u katastrofalnom stanju, a te "mlade nade" ga jos vise kvare odvratnom igrom koja se bazira na "udri sto jace po loptici i zacementiraj se za osnovnu liniju po svaku cenu" taktici... Slajs je izgubilo smisao u njihovoj igri, kao i drop, lob, a tek neka skracena top spin dijagonala - kvantna fizika... Nema tu nekih varijacija u odabiru udaraca, sve su na isti kalup... Cak su mi (nikad nisam mislio da cu ovo da napisem ali za sve postoji prvi put) Agnjeska i Karolina zanimljivije od ovih nada, tu bar ima nekih uzbudljivih poena... A da ne pricam koliki su potencijal kad im taktika ne prolazi, odma zovu trenere da sidju i objasne im par stvari (ove iskusnije necu ni da pominjem kad zovu trenere - gadi mi se kad to vidim a tu su mi kao neke sampionke)... Naklon Moniki i Martini, sa 16 su belezile ubedljivo bolje rezultate i odlicno se nosile sa pritiskom, a treneri su bili treneri i radili svoj posao kako i kad treba - pre meca... Eh te nove "mlade nade"... ;)

Back