WTA

Dva divna poena JJ za brejk. Najbolji bekhend na svetu. Onaj poen od 34 udarca je najlepsi poen u zenskom tenisu koji sam video u poslednjih godinu dana. Radvanska trci ko lovacki ker. Ko da je neko ukljucio u struju.

Ajde JJ.

Znači ja ne verujem šta sam video.... Ne verujem. Dakle Jelena, momentalni headshot! Ono što je uradila u trećem setu je najgora ikad prikazana igra Jelene Janković koju sam ikad video.

Ybg. Ostala je bez snage. Radvanska je igrala mec zivota i imala previse srece u prvom i trecem setu.

I pored poraza ja sam prezadovoljan. Ne pamtim kad je JJ igrala ovako. Posebno drugi set, gde se igrao atomski tenis, a JJ je cuda pravila bekhendom. A najvise me raduje JJ-in odnos prema igri. Borila se, zelela je da igra, nije bila ona mrzi me da zivim JJ iz prethodne sezone. Samo neka nastavi ovako i bice ovo odlicna sezona. :ok:

Posle meca je izjavila da joj je ovo bio najbolji mec sezone. A ja sam siguran i karijere, jer ovo nije bilo njeno klasicno pimplovanje, igrala je pravi tenis. Defanzivan i bez rizika, ali za klasu bolji od onoga sto je igrala do sada.

Sutra počinje turnir u Kuala Lumpuru i za naše teniserke. Prva na teren će Bojana Jovanovski od 6 ujutru. JJ će na teren ne pre 11 po našem vremenu. Pa nek im je sa srećom.

Inače u pitanju je International turnir čije osvajanje nosi samo 280 poena.

Bojana nije uspela da se plasira u drugo kolo, od nje je bolja bila australijanka Kejsi Delakva...

Ali zato Jelena... Konačno pobeda u tri seta! Spasila je tri meč lopte, dva seta dobila u taj brejku, dakle ono što odaaavno nismo videli od Jelene. Ovo obećava za dalji tok turnira :)

Jelena laganica, 6:2 6:0, međutim počela je da radi nešto što me strašno nervira - pravi preduge pauze iumeđu poena i to ne samo na svoj, već i na servis protivnice. Da sam ja sudija, pa jedno 20 puta bih je kaznio zbog prekoračenja dozvoljene pauze.

Jelena igra večeras u 20:00 prvi meč na stadionu 1. Njena protivnica biće amerikanka Džejmi Hempton.

Ajd i da pomenem da je izgubila meč dubla 2:6 6:2 7-10

Opet taj servis... Pa nju treba terati da servira sa nekim mini medicinkama... Posebno za nju napraviti loptice koje su 5-6x teze od normalnih, mozda cak i vise... :)

Ma pokusava da ide na snagu sa servisima, da izvuce sto vecu brziu servisa ali joj je zato preciznost katastrofa... Za nju mozda bolja varijanta da servisi budu malo slabiji a bolje plasirani...

I iskreno jedva cekam SEO, da se Venus vrati, nedostaje mi... A i zenskom tenisu... Steta sto su sestre na samom kraju karijere... :(

Poslednja izmena:
http://yfrog.com/j3osfrz

Evo kako Jelena vežba servis :D chains and whips excite me :D :D :D

A evo i šta reče za b92:
Samo 5 minuta posle kraja meca, Jelena Jankovic je vec bila na konferenciji za stampu. Tenis danas nije isao kako treba, i Jelena slicno mnogim drugima u njenom sportu voli posle poraza -- u ovom slucaju od amerikanke Jamie Hampton -- sto pre da zavrsi i sa pricom.

Jelena je pre samo dve godine ovde bila sampion, pa se iz pitanja u pitanje na konferenciji za stampu soba sve vise punila. Posle razgovora sa svetskim medijima, Jelena je na kratko popricala i sa B92.

Da li je u pitanju bio samo Jet-Leg ili nesto ozbiljnije?

Osecala sam se bas nekako sporo, bila sam sva stegnuta, pokusavala sam da se krecem i da igram svoju igru ali me telo nije slusalo. Nista mi nije islo od ruke i to je moja protivnica iskoristila, jednostavno nisam mogla da udjem u mec jer nisam osecala loptu. Ne znam da li je samo jet-leg, budim se svake noci u 4am. Dosla sam ovde u ponedeljak uvece, imala sam tri dana da se oporavim od ogromne vremenske razlike sa Malezijom iz koje sam doletela.

U drugom setu je na par momenata izgledalo da si nasla nacin da se mec preokrene...

Odigrala sam po koji dobar poen, konstanto sam sebe gurala da idem napred da se krecem ali mozak i telo nisi bili u dogovoru i jednostavno nisam mogla da igram normalan tenis. Razocaravajuce sam igrala danas.

S&M... :) Nemac je ipak to... :) Salim se naravno...

Nije mi jasno sto je uopste isla na taj turnir u Maleziju, bolje da je dosla ranije u IW i lepo se navikla na vremenske uslove i vremensku razliku... Ako je do poena, a ne verujem da je zbog njih isla, bolje da se skoncentrise i pripremi za vece turnire, bar pred sam pocetak ovako vaznih turnira da ne ide na manje...

Mirzu treba ukinuti... uredbom joj zabraniti da igra... u drugom setu je vodila sa 5:2 protiv Medine-Garigez, i izgubila je taj set sa 5:7. Ili je obavezati da na opremi istakne crni flor, da se zna da igra tuzno, ko mrtvac...

:zcepanje:
A tek "biserka" Stivens, vodila je u drugom setu sa 5:1 protiv Kerber, a izgubila set sa 5:7. Ako Stivens pobedi bice to istorijski dogadjaj, toliko je jadna da bi je rasturila bilo koja baba, i to bez reketa, sa obicnom pajalicom za prasinu. :rotf:

Back